Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday, 27 October 2014

MTel

Két hete mutattam egy Mtel ábrát, melyen egy HS lehetősége látszódott kirajzolódni. Azóta megjelent az internetadó ötlete, ami a mélybe vitte a papír árfolyamát. Egyre nagyobb az esély rá, hogy a papír ezt az utat fogja bejárni, azaz benne van még kb 15-20 pontos esés, naposon.

MTel napos chart:


52 comments:

 1. Tehát visszatérve a buxra: nagyon a határon táncol, szerintem nem töri a 17200as szintet első körben és akár egy 900 pontos emelkedés is benne van.
  Ha viszont szignifikánsan törné, az nálam csúnya világ kezdetét jelentené a buxban, akár egy 3000 pontos esés is benne lehet viszonylag rövid idő alatt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amennyiben tényleg elesik a 17200-as szint, az azt jelenti számomra hogy a MOL/OTP/MTEL triumvirátus nagyot fog koppanni valamint az OTP is benéz majd 3600 alá, ami most az emelkedő trend támasza.
   MOL-ban is kitárazás megy a Dana Gas-nál. Mint tudjuk a kitározásnak az a hátránya, hogy már mindenki tudja és az utolsó pakk eladása a legnehezebb egy eső trendben. Márpedig a mol csak esik és esik...

   Delete
  2. Hírekkel én nem foglalkozok egyáltalán.

   Delete
  3. Én sem foglalkozom sokat vele, csak sokszor megerősítik azt ami történik, még ha rövid távon is.
   Ad is írta és tapasztalta, hogy a hír csak 1-2 napig befolyásolja a piacot. Ezzel maximálisan egyetértek.
   Ez viszont szerintem nem hír kategória, csak amolyan tény, hogy valaki kitáraz... Az MTEL-ben is volt kitárazás (tavaly vagy tavaly előtt) és utána meg jött az emelkedés, még akkor is, ha rövid távú volt.
   Ezeket a kitárazásokat úgy tekintem mint egy megtisztulás :)

   Delete
 2. A BUX (nem-futi) dolgaiban nem vagyok otthon, de hirtelen rápillantás alapján ha elkezd rendesen esni, akkor tényleg benne lehet egy komoly csuszamlás. Szélsőséges esetben akár a 10-12k bepróbálása is, 1-2 hónapos távban.
  Itt nincs meg (vagy csak nem látom) a hsz esélye, mint az OTP-ben.

  OTP-ben a hónapos hsz nekem továbbra is erősen esélyes, azaz szerintem marad az előző alj fölött.

  _Ha_ elkezd rendesen esni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Őrült skicc:
   http://keptarhely.eu/view.php?file=20141027v00g71w5r.png

   Delete
  2. Ezzel a skiccel az a problémám, hogy nem nagyon őrült ez... utálom az eséseket, de ott lehet rendesen bevásárolni hosszútávra.
   Hetesen a BUX nekem olyan, mintha egy kupolát csinálna és most építi a jobb oldali részét.

   Delete
  3. 4-5 évre előre huzigáltam a vonalakat. Ez akárhogy nézem, komoly skiccnek igenis őrült :)

   Delete
  4. Nem voltam pontos... a zöld C-B-s szakaszra utaltam. Összességében lehet őrült kategóriába sorolnod, de hát senki sem jövőbe látó :)
   A zöld C-B-t simán megcsinálná 1.5 év alatt. Az esés gyorsan meglenne (1-2 hónap max). Utána pedig lassú emelkedés sok korrekcióval 1-1.5 év.

   Delete
 3. Kezdődik a baj, ki fog majd hitelezni!

  A Templeton továbbra is az ország legnagyobb hitelezőjének számít, szeptember végén 6 alapjukban az államadósságunk 11,9%-ának megfelelő kötvény volt.
  Érdekes fejlemény viszont, hogy az augusztusi nagyobb kötvénylejáratnál felszabaduló összegeket az alapkezelő nem újította meg, inkább más befektetési lehetőségek után nézett.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Az aki múlt héten is vette a magyar papírokat!!!

   Ja, senki? :) pontosan!

   Ráadásul, ha szabadulni fognak tőle, márpedig ez teljesen logikus lépés lenne, ha elkezdenék leépíteni, akkor extra felárral menne, azaz nem lepne meg, ha elkezdene drágulni a forint kötvény, nőne a CDS/kamatmarge

   Delete
 4. Végre rendes gép elé értem és ránéztem a BUX-ra, hol is van ez a mostani szint.
  Rajzolgattam: http://prntscr.com/50edws
  Lehetséges egy HS, aminek 16k körül van a célára (előző aljak ugyanitt: 2012.05, 2013.03). Itt lehet, hogy nem a vízszintes, hanem a ferde nyakvonal 'szebb' lenne. Amennyiben tényleg HS, akkor short az irány.
  De! RSI divergenciát is látni vélek rövid távon, ami meg a long-ot támogatja.
  Szerintetek?

  Ja, és a 'kupola', amit említettem: http://prntscr.com/50ecjf
  Ezt nem tudom hova tenni...

  ReplyDelete
 5. DAX-ban amennyiben ez egy LD volt és most korrekciózik és kész az (a) akkor lehet most építi a (b)-t...
  Itt egy HS-t szintén bele tudok képzelni: http://prntscr.com/50eome
  A célár 8700 körül van, ami az LD (???) 50%-a... tehát ez is passzol. Itt amolyan fibo confluence van :)
  ---
  Amennyiben nem LD, hanem az előző nagy esés korrekciója volt, akkor szintén short az irány. Szerintem ennek esnie kellene 8700-ra, hogy azután eldönthesse melyik scenarió él -> új ATH vagy irány 7k? :))))
  ----
  Ma csak HS-eket látok mindenhol?

  ReplyDelete
  Replies
  1. DAX/SP viszony:
   http://keptarhely.eu/view.php?file=20141028v00g76v8z.png

   Effélék miatt gondolom, hogy ez még messze nem 'az'. Valahol a trend végi 4-5 lezárások között bolyongunk, minden index a maga útján (külön, nincs szinkron).

   Jelen állapot alapján arra hajlok, hogy DAX az egy nagy ABC -t csinált, és most a C lezárása fog következni, valami nagyon hisztis, kusza módon: míg SP-ben még csak most indul majd a C.

   De ez csak kontextus-keresgélés, nem trade.

   Delete
  2. Egyetértek azzal, hogy nincs szinkronban a két index. Nem is lehet, hiszen két eltérő kontinens/gazdaság 'mutatója'. Természetesen napközben lehetnek szinkronban, de összességében nincsenek (tf: d1/w1).
   ----------
   A TE sp-s meglátásod hajaz a mostani ABC-s elképzelésemmel és az alternatív számozásommal, hogy megy még ez lejjebb is: http://tacos.uw.hu/spx500_20141028.PNG
   Ez a kép a 'b' verzióm, hogy nem ABC lesz, hanem impulzus jött le és most csinálja a 2-est. De ezt a verziót nagyon őrültnek tartanám, mert nagyobb esés jönne, valamint elliott szerint most korrekcióban vagyunk, tehát nem impulzus jött le.

   Mindegy, tartom 2010-ig az spts12-es certit, ha felmegy akkor így jártam... tanulópénz.
   Tegnap piszkálta a csőröm, hogy újabb 1%-nyi certit rávegyek ezen a szinten... és 2%-al üljek kockázatban, de ez meg ellenkezik az alap kereskedési elveimmel. Nem hígítunk ha sz*rul állunk :)

   Delete
  3. A szinkron a majdan eljövendő ciklus C kapcsán kerül elő mindig: akkora kaliberű pánikkal kapcsolatban afféle elvárás, hogy ~ az egész világ felszinkronizáljon mögé.

   Delete
  4. Ha szinkronba akarnám hozni, akkor pedig nagyon bullish-os a kép. Ez feltételezi, hogy a C nagyon megnyúlt az SP-ben és most 1 jön fel valamint a DAX-ban LD van és csak egy mini korrekció jön napokon belül, utána észak és megy mind a kettő új ATH-ra
   SP: http://tacos.uw.hu/spx500_20141028_bull.png

   Delete
  5. Gondolkodtam ezen egy napot: bull oldalon nem nagyon tudok ebből a helyzetből szinkront elképzelni. USA már eddig ment egy derekasat az alj óta, a DAX pedig még mindig az alja körül tötymörög. EGy tisztes bull szakasz indulását nem így várná az ember (én legalábbis nem).

   Szóval egyelőre maradok ott, hogy SP-ben még egy komolyabb lejtmenet (C), ami DAX-ban talán egy (nyúlt?) ötösként jelentkezik.

   Aztán akkor mindkét index egy komoly négyes alján csücsülne, és lehetne szinkronban tépni fölfele.

   Delete
  6. ...mármint, hogy azonnali bull oldalon.

   Delete
  7. Én is sokat agyaltam rajta. választ az új bejegyzéshez írom.

   Delete
 6. Biztos hogy mind az lesz naposon,(de van ott más is)
  Bizonyos %-ban még előtte elhal,Bizonyos % fals lesz....stb
  Sokszor a látszat csal,meg kell próbálni beazonosítani az adott helyre,....naposon

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bárcsak sikerülne beazonosítani és megtalálni a 'mást'-t :((( Akkor nem itt tartanék TA és elliott alapon. Jó, oké, az elliott nagyon összekuszálta a hagyományos TA szemléletemet, kell még pár hónap/év, hogy helyre tegyem magam.

   Felébredtem és első gondolatom az volt, hogy a 'kupola' része egy nagy HS-nek, de ránéztem a hetes grafikonra és rögtön elvetettem.

   Esetleg azt tudnám 'belelátni', hogy a legutolsó nagy szakadás és emelkedés korrekcióját egy esőcsatornában végzi el. Ez összecsengene azzal, hogy elesik majd kitör majd az is elesik és végül csak megcsinálja a 16k-s célárat.
   mindezt csupa 3-as zigzag-ban.
   Utálok politizálni, de ez összhangban lenne a sok bizonytalansággal is -> csapkodnánk fel-le, tiszta irány nélkül és közben valójában csurognánk le a mélybe.
   http://prntscr.com/50io9s

   (amibrókerben nem tudok rendesen rajzolni, paint meg nem alkalmas mindenre. coreldraw meg nincs a gépen. lehet kinyomtatom és majd papíron rajzolok/számolok :) )

   Delete
 7. Ja, amúgy DAX-ban gyanúsan bear 1-2. Főleg futi óráson látszik jól. Érdemes lehet figyelni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ld után flat korrekcióra érdemes figyelni általában.

   Delete
 8. Upsz, ha igaz
  http://civilhetes.net/belfold/teljes-a-lista-az-amerikabol-kitiltottakrol

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ez is érdekes, érdemes végignézni:

   http://www.atv.hu/videok/video-20141028-magyar-nem-kell-bizonyitek-ahhoz-hogy-elinduljon-a-vizsgalat

   Delete
  2. Nem tudom, Ad, ez a lista némileg gyanús.
   Ezt találtam csak mögötte, egyelőre küzdök a gugli-fordítóval:
   http://www.pesterlloyd.net/html/1443useinreiseverbotungarn.html

   Delete
  3. Persze, ha nem árulják el, akkor jön a találgatás
   Sajnos tudok olyan dolgokról, ami miattöaz összesre igazlé lehet

   Delete
  4. Péter!


   Ez mind ködszurkálás, ahogy Magyar György mondja. A gyanú elég a nyomozáshoz ismeretlen tettes ellen. DE anmo az usa cég bejelentette, de nemötörtént semmi, ott van Horváth András esete is, az usa akkor hozza meg ezt az intézkedést ha a korrupciós cselekmény mellett nem lát arra lehetőségt, h az adott ország jogszerűen kivizsgálja, csak azt megint elhallgatják

   Delete
  5. Ha az egész kormányt (államtitkári, helyettes államtitkári szintig) kitiltanák, azon se lepődnék meg: nem ezért írtam...

   Delete
 9. Ricsi long indítva 3661-ről, fele zárva 3730-on... másik felével kivárok...

  ReplyDelete
 10. Kábelen kezd validálódni az egy héttel ezelőtti ábrám: http://tacos.uw.hu/cable_20141021.png
  Amint eléri az 1.618xx-es zónát és új csúcsot képez... valid a scenario.
  Nem adott rendes jelet 1.606-on, úgyogy pozi nélkül moziztam, most viszont óráson egy szép gyertya konfigot adott, így 1:3-as RR-el beléptem agresszívan long irányba (szűk stoppal). 1.63 az első céláram, második pedig 1.642
  Ha besül -> így jártam, és vagy a stop nem volt jó helyen vagy invalid a terv

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jó lehet, én eurusdt várnám 1,295-1,3as zónába, ha tényleg elindul felfelé.

   Delete
  2. Most nagyon együtt mozognak a dollár miatt.
   Az eurusd-n a számozás még nem jött ki mert folyton Wolf és Szarvasvadász elemzését néztem. Erről le kell szoknom, mert nagyon befolyásolnak és nem látom a fától az erdőt. Jobb, ha a magam útját járom... ez valahogy mindig fejbe ver -> el kell felejteni a csordaszellemet és a vezető keresést :)))

   Egyébként eredetileg én is abba a zónába vártam az eurusd-t... de azután eltévesztettem mit is látok, mióta elesett az 1.28

   A belépési jelekkel vannak gondjaim még...

   Delete
 11. Sziasztok!
  SP500 futiban 1H-4H, mintha egy ED fejeződött volna be...

  ReplyDelete
 12. Valaki esetleg meg tudná nézni, hogy az investing.com rendben működik-e? Az adv. chartokon nálam nem jönnek be az adatok, és nem tudom, itt vagy ott van-e a hiba.

  ReplyDelete
 13. Ricsi maradék longom nyerőben ugyan de 94-en kivágta a stop... Amit vártam végül is megtette... ;-) Nagyobb pakkal voltam, így nem akartam tovább rizikózni... de alja teteje meg volt...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Congrat!
   Főleg, hogy nagy pakkal voltál benne!

   Delete
  2. Köszi! Ez nálam 4200 óta ricsiben egy elvárt minimum elérendő szint volt... Ezért megléptem. Több minden is ide mutatott nekem. Viszont nagyon mutatja a 3556-os szintet, és emiatt inkább nem rizikóztam tovább. Rubel gyengül, gyj a nyakunkban... meglátjuk, ha lesz jel, még akár vissza is lépek talán... de egyelőre nem érzem így...

   Delete
  3. Csak nem a=c-re játszol? :)
   Ahol 'a' volt a júliusi drop 4400-ról?
   Ezzel a 356x-355x szinttel én is szemezem egy ideje...

   Én augusztusban sokat benne hagytam. 3850-ről volt 130 pontos longom és dobtam 4k alatt közvetlenül, hogy majd ellenállás lesz a 4k, hát nem az lett.
   Azóta ricsiben partvonalon állok.

   Delete
  4. 850-ről azt a longot én is pont ugyan így megjátszottam... :D
   De a=c-t figyelek... ;-)

   Delete
  5. Külön gratula a kontra trédhez!
   Ezt nem hiszem el... köszi a megerősítést, lehet jó lesz a 'számozásom' így ricsiben. Már ketten várunk arra a szintre.
   Most számolom mekkora cash-t különítsek ell ricsire mert otp-n is várom a lefele kört, hogy visszaszálljak hosszú távon (swing hetes/havi táv!).

   [Vagy öregszem és kihagy az agyam vagy a technika szórakozik velem. Úgy emlékeztem ezt a választ már leírtam tegnap este :( ]

   Delete
  6. Nagyon jól mutatna, ha Ricsi innen 770 (773)-ig felmenne, és onnan csinálná meg az 560 körüli célt...

   Delete
 14. http://s20.postimg.org/8ootqkih9/1029_Szerda.png

  ReplyDelete
 15. egész nap off, gyerekkel usziban, most izzítom az technikát, reggel megjöttem az utolsó darabok

  ReplyDelete
  Replies
  1. do you have mitigation action or contingency plan for network or power outage?
   :)))))))
   Egy okosteló wifi-hotsportként csodákra képes :)

   Delete
 16. usd huf 5h-n mintha egy flat lett volna

  ReplyDelete
 17. na a gyerek elfoglalta az "irányítópultot"... akkor még nem tudok munkába állni...

  ReplyDelete
 18. Fdax short - gyerek bemutató játék - 9121-ről, egy zárva 9110, a másikat a lehúzott stop csapta 9116,4 -- eredmény 540 usd :)

  ReplyDelete