Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday, 1 March 2014

MOL

Sokan szokták kérdezni és a héten konkrét kérdés is érkezett hozzám a Mollal kapcsolatban. Az elmúlt négy év tapasztalata miatt nem igazán szeretem az olajpapírt, aminek elsődlegesen az az oka, hogy a találataim nagyon alacsonyak. El kell fogadni, hogy van, amikor az elemzési módszer nem megfelelő egy papír esetében. Elliott elmélete likvid piacokra vonatkozik, ahol az árfolyamot a tömeg gondolkozása határozza meg. Talán ez lehet jelen esetben a probléma, mert a papír árfolyamát - talán - néhány nagy tulajdonos mozgatja. 
A havi chartot megnézve egy dolog látszik a papír vonatkozásában, ez short papír, ezen a timeframen az nem kockáztat nagyot, az nyereséges egy jó ideje, aki shortolja a papírt, további esésre lehet számítani. A decemberi és januári gyertyák miatt van egy olyan gondolatom, hogy elképzelhető valamikor - talán márciusban - egy fehér gyetya, de nem támasztja alá ezt az elképzelést semmi, csupán a tapasztalat és a megérzés.
Nagyobb megálló talán 10000-nél és 7000 környékén képzelhető el első ránézésre, ez nagy becslés, pár száz forintos tévedés simán benne van.

MOL havi chart: 

A heti chart sem ad különösebb long irányt.

MOL heti chart: 

Talán a napi chat az, ami mutat egy kis reményt északnak, de ott éppen egy pop gun Kennedy féle hsz alakult ki, ami nagy eséllyel még lefelé fog elsülni és majd utána lehet egy korrekció, melynek a mértékéről most nehéz nyilatkozni.

MOL napi chart:

Régóta esik, nyilván kellene valamikor egy kis korrekció északnak. Szerintem sokan beszorultak a papírba és a veszteségek csökkentése miatt azonnal adnak minden kis emelkedés után. Bull jelzés nincs, nagyobb támaszt sem látok 10.000-11.000 környéke előtt. A chartot nézve olyan Mtelekomos érzetem van esik-esik-esik,csak hogy az Mtel esetében látszott egy támasz, ahonnan emelkedés jöhetett, itt még csak a a támaszt sem látom.

Olyan a kép, mintha egy nagy impulzus menne délre és azonnal adni kezdenék a befektetők a legkisebb emelkedés után a papírt. Belső szerkezet nem felismerhető. Ebben az esetben timefamet kell váltani, de itt nem tudtam elég "magasra" menni, hogy tisztán lássak. Egy másik elemzési rendszer talán jobb eredményre vezet, addig is nekem marad a havi charton rajzolt célzóna, ahonnan korrekció indulhat majd nagy eséllyel.

107 comments:

 1. Mol, szerintem:
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20140301v01ev4tus.png
  Lehet, hogy log. skála jobb lett volna, így talán jobban látszik a bevezető impulzus (ha az).

  ReplyDelete
 2. a log skálában igazad van

  nagy talány a mol, nem néztem utána, de mintha a papírok nagy része több befektetőnél lenne, akiknek a részesedése nagy, az ő mozgásuk meghatározó lehet. Az állami tulajdon pedig szerintem nagyon nem kedvez a cégnek

  ReplyDelete
 3. Nem tudok rá módot, hogy az illetékes TF-en sortoljam, szóval részemről majd longban lesz érdekelt, ha 'leért' (OT, kialakult sávból lefele ki, nagy forgalomml, satöbbi), addig nem akarok hozzányúlni.
  Ahogy az MTel is, ha tisztul a kép.

  Igen, a MOL nagyrésze ilyen-olyan nagybefektetők kezében van, de ez - elvileg - ugyanúgy része az Elliott alapjainak, sz'al... Szóval majd jól kell megválasztani a csomagméretet.

  ReplyDelete
 4. Nem szeretem a molt, de a popgunt elég jó RR-rel lehet most lőni, skalpra mindenképpen, RSI ma9 alá szorult, nagyobb bear támogatottság mellett. Fordulós jelzést sem látok, az igaz, hogy észnél kell lenni, mert a nagy fekete trendgyertya után, már a lassulás fázisába került a piac, amíg lowerlow-lowerhigh sorozat van érdemes lőni, igaz megint a mol, nem szeretem, mert tud rángatni, ha nézzük a napost ott is szépek a spike-ok.
  Ilyen szokott lenni egy nagy tf-s impulse, ilyen a belső kép, egyébként Kennedy szerint is trendben nagyobbat lehet kaszálni, a fordulatotok találgatásával magas a risk, hirtelen nagyon ellen tud menni a piac, trend irányba pedig inkább pozitív meglepetés tud születni.

  ReplyDelete
 5. üdv AD

  Ismersz a short kiáltványomról íme a tavalyi MOL jelzésem lassan cél ár de most azt mondom ez a kör meg volt 12600-nál
  http://kepfeltoltes.hu/view/140302/MOL_www.kepfeltoltes.hu_.png
  nem tudom mi az a pop gun, de mintha a múltkor a panergynél említetted volna a brutál ellenkező irány lett én a 12000-es cél áramat azért hozom följebb mert bull div. látok 3 indikátorba is amely 14600 környékére viheti és onnan le 11500 ra vagy nem tudom majd akkor meg látom, de egyenlőre én a magyar piacot középtávon északnak látom.

  TWER

  ReplyDelete
  Replies
  1. Plusz egy kis paraszti észjárás ha ukránoknál valami nagyobb durranás lesz az a MOLra, RICSIRE pozitív hatással lehet, indoklás egyszerű oroszbe avatkozás olaj ár fel, háború sebesültek gyógyszer kell.

   Delete
  2. A hírekre nem érdemes figyelni, ha TA alapon kereskedsz, akkor meg főleg. Az újságírók a nagyobb mozgások esetében megkeresik hozzájuk a híreket. Ha ilyen alapon gondolkodsz, akkor háború nélkül pedig esni fog... Egyébként a molt nem is értem, miért menne fel az olaj ára? Az otp pedig ezért fog esni, vagy az ed miatt, ami már régóta ott van a szemünk előtt és beszélünk róla majd egy éve

   Delete
 6. Szia!

  Aki a tutit keresi a tőzsdén az elveszti a pénzét, mert nincs tuti!!!

  A pop gun trend irányú belépési jelzés.Nem tudom, h ott mi volt a hiba, én néztem el a trendet, vagy épp akkor nem jött össze, de ettől még akkor játszunk következetesen, ha nem ellene lépünk. Lásd Mtel.

  A divergencia a trend folytatását jelzi a legtöbb esetben, megtanultam 2012 év elején, amikor a divergencia miatt állandó fordulatot vártam és csak lefelé gondolkoztam! Nem mindegy, hogy hol alakul ki és mi a nagyobb tf támogatottsága, mert csak bizonyos esetekben jön a fordulat, a többségben kis korrekció után, újra a trend irányába száll el a piac.

  A hsz lehetőségről már korábban írtam a Mol esetében, ebből (is) vannak kalkulálva a célárak fent, nem újdonság. Azonban, ha az hsz, akkor a mol esetében fordulat jön ezen a tf-n, mert a hsz az utolsó előtti alakzat, adott tf-n, akkor nagyobb fordulat jöhet. A hsz esetében továbbra sem látok megerősítő jeleket,ez bizonytalanná tesz. Apropó, a hsz még mindig rosszul van rajzolva :)

  ReplyDelete
 7. Én csak a BUX-ot nézem

  H&S célárat már elérte

  http://s20.postimg.org/ifktc02kt/BUXD0213.png

  Még van a háttérben egy ilyen is,de.........

  http://s20.postimg.org/klf46i619/BUXD03_01.png

  "A Tőzsdén nem a gazdagságra kell törekedni, hanem a függetlenségre"
  Amit nehéz megszerezni főleg megtartani hosszabb távon,de sok sikert hozzá mindenkinek.....Hajrá

  ReplyDelete
 8. Richter: egy b jöhet lefelé most ilyen gyorsan, vszinű új low is lesz, de ezzel érdemes megvárni az első óra utáni időszakot, h valójában mi fog történni

  ReplyDelete
 9. Ez játszik,amit sajnos kihagytam,de legalább nem mínusz,OTP-m az igen.:-((
  http://s20.postimg.org/6nwy177yl/BUXD_flag0303.png

  ReplyDelete
 10. Telekomnál 'valami van', tele az összes állásportál a fejlesztői ajánlataikkal.

  ReplyDelete
 11. Otp pici long 3600-ról?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Befejezett zászló látszik, sz'al akár lehet próbálkozni, de volt valami tisztességes fordulós jelzés mellé? Csak mer' nagyon durván bear a kinézete...

   Delete
  2. 3665-on kidobva! Ilyen mozgásoknál perces max 5 perces! Ezt midig szeretem ha jól mozog! :D

   Delete
  3. eddig jó döntésnek látszik

   Delete
  4. Korrekció vissza b nagyon kicsi volt! sokat benne hagytam! mindegy jó így is! :)

   Delete
 12. otp 3300 környékére gondolom, bár a hír miatt óvatos lennék

  ReplyDelete
 13. Jó pár stop-ot kiszedhettek+ pánikzárás.
  Megvárom míg lenyugszanak,

  ReplyDelete
 14. ez pánik, persze és délután még jöhet még egy hullám (USA)

  Az OTP chart nagyon bear, mint írtam egy ideje, ez a helyzet pedig nagyon rosszul érintheti

  szerintem most korrekció jöhet, Richter, MTEL 5 hullám ment le, csak nem tudom minek a részeként

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valószínű hogy rátesznek még 1 lapáttal>USA,
   Keleti nyitás.......,hajrá Magyarország,jó felé kacsingatunk mi is.

   Delete
  2. Én már jó ideje shortolom - fejben - a keleti nyitás országait :)

   Törökország, oroszország ... :)

   és nagy hallgatás, csak nem odaadnák az oroszok kárpátalját?

   Delete
  3. Csak nem erről beszélt Szaniszló az Echo TV-ben?
   http://index.hu/bloghu/kepviselofunky/2014/03/02/szeles_gaborek_felkeszultek_karpatalja_visszavetelere
   Az a szürreális az egészben, hogy pont most volt nagy vita a német megszállási emlékmű kapcsán Horthy szerepéről. És megint elkövetjük ugyanazt a hibát? A történelem ismétli önmagát... :(

   Delete
  4. B+... Ha ez így valaha megint előkerül, akkor b@szhatjuk...

   Delete
  5. Nagy a hallgatás a paktum körül és nagyon nem nyilatkozik a kormány, soha nem voltam revizionalista, mert a történelem szerint egy két területet kivéve (pl Erdély, Kárpátalja) a magyarság 1242 óta már kisebbségben van. Azt gondoltam, hogy ezt az egész kérdést, majd az EU csatlakozás fogja megoldani, határok megszűnnek és újra összetartozik majd, aminek össze kell tartoznia. Európát ez az állandó nacionalizmus viszi csődbe, nem mindegy, hogy magyar vagy szerb, vagy román, vagy horvát, vagy német, ha békességben együtt tudnak élni, egymást tisztelve, megbecsülve, egymás hasznára?
   Sváb faluban nőttem fel, soha semmilyen gond nem volt a német kisebbséggel, sőt mi is élveztük az előnyeit.

   Delete
  6. háborúban két vesztes fél van, a háború nem visz előre, mi meg EU közepén vagyunk, ha gáz van minket érinteni fog, a 90-es években nagy volt a feszültség a környező országokkal, mára nagyrészt eltűnt, nem akarom megint azt látni, hogy visszalépünk

   Delete
  7. Mélységesen egyetértek

   Delete
 15. közben a fenti elemzés kérdése is eldőlni látszik, mol majdnem új low-t fogott

  ReplyDelete
  Replies
  1. Egyszerűen nem hiszem el hogy ennyire primitív nép ez a Magyar, hogy mindig ezeknek kell csápolni ha visszanézzük a történelmet,mi soha nem tanulunk a múltból.:-(((((

   Delete
 16. OTP megtámadja a 3800-at most?

  ReplyDelete
 17. Ras! Igazolhatlak daxxal kapcsolatban, hogy azt írtad november végén! , hogy 10ezer kb eufória + későn ébredők miatt!
  Majdnem elfelejtettem megírni pedig olvastam, csak nem tudtam visszaírni hétvégén!

  ReplyDelete
 18. én is emlékszem!

  sőt a=c oda mutat, soha nem gondoltam volna, h reális lehet..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nagyobb baj az,hogy a BUX itt tart(meg az ország) és nem 23..... ezernél.
   De hát megint a zsiger győzött.
   http://s20.postimg.org/9w1fe8u8d/van_m_g_lejjebb.png

   Delete
  2. Jobban teljesít!!! Shit!

   Delete
 19. OTP 3800 alól fordulni látszik, szvzs fogják ma még ezt a papírt pofozni

  ReplyDelete
 20. Nem látok itt kint sok infót, de nagy gáz lehet Ukrajnában, azt sem tudják ki kivel van, Krím az oroszoké, ebből Putyin nem fog engedni, az EU-nak nem érdeke, hogy kiszélesedjen a konfliktus, Putyin ezt tudja is..

  ReplyDelete
 21. Közben 5 perces fordulósra dobtam OTP shortot 3770-ről, kiváncsi vagyok beérik e rendesen

  ReplyDelete
 22. OTP bear horog alakul óráson, benne lehet 3600 közelébe való ismételt leérkezés a mai napon, meglátjuk

  ReplyDelete
 23. kicsi tf-s és a hír miatt nehéz értelmezni az alakzatot

  ReplyDelete
 24. OTP bearish sling esély, 30' MA9 alatt horog megerősítéssel

  ReplyDelete
 25. OTP perces szép fej váll, célár 3660 környéke

  ReplyDelete

 26. A devizahitelesek mentésével kapcsolatban folyamatosan, akár ma is érkezhet hír, összességében azonban a nemzetközi események és az ukrán hírek meghatározóak lesznek a hazai eszközök árfolyamát tekintve is. Az OTP jelentős ukrán és orosz kitettsége miatt ez a papír különösen érintett.

  ReplyDelete
 27. Természetesen az ukrán hírek és az ezekre adott piaci reakció lesznek a meghatározóak a héten, elsősorban az érintett kelet-európai eszközök (devizák, kötvények és természetesen a részvények) lesznek a fókuszban. A nagy volatilitás jó vételi lehetőségeket is jelenthet - bár még ez "korai." A szankciók lehetősége komoly nyomást fejt ki az orosz eszközök árfolyamára és látványosan megindult a tőkemenekülés.

  ReplyDelete
  Replies
  1. jobban tetszett volna, ha azt írod, hogy napos horog MA9 alatt, bear sávban :)))

   ez az újságírás, keresünk egy hírt, ha elindul felfelé, akkor szűnnek az aggodalmak, ha lefelé, akkor nőnek :)

   Delete
  2. Szia Ad,

   Extrat szoktad nezni mostansban?

   Delete
  3. Én nem lépek amíg 40 alatt van naposon (BUX) Magammal üzletelek:-))

   A kereskedéshez elég egyetlen ember – te! Főnök és alkalmazott is vagy egyben, ennél kevesebb emberrel nem lehet üzletet működtetni!

   Delete
  4. Ez jó volt Ras!

   Nem, nem néztem mostanában, majd ha hazamegyek, illetve most rákukkantok

   Delete
 28. http://index.hu/gazdasag/defacto/2014/03/03/magyarorszag_jobban_teljesit/

  ReplyDelete
 29. szépen sávozunk, nem tudom mire várunk... (OTP)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lehetségesnek tűnik 3900 visszatesztje.

   Delete
  2. látom mire gondolsz, de sajnos amikor hírre nyitunk nem tudok rendesen kalkulálni, lehet egy zz jött lefelé, és megyünk felfelé, ez a nagyobb tf, de kisebben én dzz-t látok felfelé menni (talán), ráadásul esésből jött ez az oldalazás, egy kis körre lefelé még számítanék, de ki tudja, tőzsde dönt

   Delete
  3. Ezért maradok én most nyugton. Az aktuális pakkok viszonylag jó helyről vannak, nem akarom őket 'elnapizni'.

   Delete
  4. az jó, én sajnos nem figyeltem, nem léptem, csak napizom

   most éppen Mteleket zárom, illetve a 347-es short még megvan, sokat gondolkozom mit kezdjek vele, ma éppen szembe mentem vele

   Delete
  5. MTel dolgában a magam részéről a korábbi ábrához tartom magam, azaz ED-ből felmenetelt várok. Ugyanakkor itt a nyakunkon az a ciklus-C, amitől meg piszkos nagy bezúgást várunk, lényegében minden fronton -> nincs szinkron, nem piszkálom, csak figyelem.

   Van elég más papír, amivel lehet 'dolgozni'.

   Delete
 30. Na végre, már majdnem csaptam az OTP-t, pont elvitték a tételt, nem ütöttem rá, hogy vétel.. :) tudtam, mert ilyenkor fordul, sokszor

  ReplyDelete
 31. Nem tudom, láttam azt a verziót, egyelőre nem az alapján kereskedem

  ReplyDelete
 32. hír volt, úgy ugrál a piac?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szerintem csak ennyi: Az orosz flotta kedd hajnali 4-ig adott határidőt az ukránoknak. Durvul a helyzet.

   Delete
 33. most örülök neki, nem akarja a céláramat, tisztán day tradeben vagyok, de a nap eleji dolgok miatt nehéz értékelni

  ReplyDelete
 34. az oroszoknak kell a Krím, el fogják foglalni, az ukránok semmit nem tehetnek

  ReplyDelete
 35. Ezt a dolgoz jobb pozi nélkül fogadni, vagy lesz, vagy nem lesz támadás, rángatni fog ezerrel az OTP, az biztos

  ReplyDelete
 36. A chart alapján elég bear a szitu, hetesen is, chart alapján az mondom lesz valami durva és nem áll meg a Krímnél

  ReplyDelete
 37. Azt hiszem ez a hét kilőve.
  Kereskedjen, akinek van fölösleges pénze.

  ReplyDelete
 38. ha nem nézem el a tf-t, akkor teljesen jó napom van, illetve ha nem áll le a net, pont akkor, amikor zárni akarok.
  Benéztem egy tf-t, utólag jöttem rá, hogy hetesen kötöttem be egy ügyletet, szakmailag jó volt, de akár még hetek kérdése, míg teljesen bejön, szerintem, amint lehet csapom, mert kis tf-n nem tűnik ideálisnak, majd meglátom, van ilyen. Nekem ez túl nagy tf, nem szeretem, szeretek nyugodtan aludni :) Ras te más vagy :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én jól alszom,OTP most mínusz 140-150 ezer ,majd visszajön,mit parázzak.Majd beleveszek megint.
   A.NY.meg plusszos,

   Delete
  2. APPL a mumusom,1x kiszállok belőle,rá se nézek többet egy darabig.
   Menne már fel legalább 600-ig,ott a terv zárásra,ott már szép nyerő lenne.
   Származtatott alapjaim is mind pluszosak,kp is van és nem tudom hova befektetni,.bizonyos összeg felett már ez is gond.
   Arról nem beszélve hogy sok felé kell figyelni így is.Sokszor már azt sem tudom amim van mi hol tart. Néha jó lenne a Női agy.
   Naposon én képtelen lennék kereskedni ennyi mindennel,még középtávon is gond.
   USA index ETF-ek ami nyugis SPUPRO3x long,vagy SPXU3x short vagy UDOW-SDOW 3x,TQQQ-SQQQ3x,nincs lejárat,nincs kiütés,és nem kell nagy pénz bele.$,mert elérhető ára van.
   No para,részemről.

   Delete
  3. :) én attól már nem aludnék jól :) daytradebe az már magas risk :)

   Delete
  4. Akkor vigyázz a mínuszokkal,mert ki van mutatva hogy a tőzsde sajnos megbetegít,pont e miatt aki nem tudja feldolgozni a vesztőt

   Delete
  5. más közelítés, talán Szarvasvadász kereskedik hasonlóan, mint te
   én nagyon Cimballi tanítvány vagyok, persze magyar piacon lehet napon túl ütni, sokkal több a lehetőség és idő gondolkodni, pár perces chartokon más a helyzet, múltkor 30-40 másodperc kihagyás 40 USD-t jelentett egy kontinál..

   Mindenkinek meg kell találnia a neki legmegfelelőbb tf-t, magyar piacon nagyon nem lehet daytradelni, figyelni kell, itt nekem is vannak feb 20-ról poziaim (Mtel), de ma 324-ről nyitottam is, igaz korán zártam 328-n, de kb ennyit is terveztem, az OTP meg nem jött össze, jó nyitás, így végig pluszban volt, de egy beesésre számítottam, annál is inkább, mert magasabb tf-n volt támogatottság, a hetes meg nagyon csúnyán fest, ott a rés a korrekciós csatorna felett volt, azaz innen még eshet, meglátjuk reggelre mit csinálnak az oroszok

   Delete
  6. A probléma mindig ott kezdődik,(tipikus mai nap)pánik esetén eldobja a longját,utána meg nem mer beszállni a szintén long irányba,és elköszönhet végleg a pénzétől.Erre mondom>Akinek nincs részvénye mikor esik ,akkor sem lesz mikor emelkedik.
   közben 1-2 hét és már nullában lenne,ezt nem tudják kivárni.

   Delete
  7. Igaz ezt tudni kell kezelni,vagy ehhez kell egy "nagyot" nyerni előtte,és már is könnyebb lesz.

   Delete


  8. Hiba: összekeverni a spekulációt a befektetéssel

   Ezt szét kell választani megfelelő arányban,kb 20-80%.....nekem nem ennyi.:-))

   Delete
  9. Ras szerintem apple célár 670

   Delete
  10. FFF...

   beítam egy csomó mindent, erre levág a net...

   Delete
  11. Szia kisbandi! - Erre a célárra én már nem is merek gondolni.
   Az már nekem 1 "autó" ára lenne, ha addig elmenne.

   Delete
  12. Hey Kisbandi!
   Régen hallottam rólad! Minden ok? Laci mondta, h a pályázattal téged is megszívattak! Remélem azóta minden oké!

   Delete
  13. hello.tényleg régen beszéltünk,pedig ide hozzád gyakran ellátogatok,nagyon tetszenek az elemzéseid csak tudod én magyar piacon nem kereskedem
   a dohánybolt már történelem,én is 19 évet lehúztam abban a bizniszben,csak nem politizáltam,nem is nyerhettem.
   Sebaj annál több időt fordithatok tradelésre,folyamatosan képzem magam és próbálok itt sikereket elérni.
   Te hogy vagy?Hogy mennek a dolgaid?

   Delete
  14. Szia Kisbandi,

   Apple-ben egyetértek veled, bár egy komplexeb minta még benne lehet...ha jól emlékszem 580-600 környékéig közös úton haladna több alakzat is. Mindenesetre H4 és D1 szépen alakul...

   Brikka

   Delete
  15. Brikka,neked is köszi apple megerősítést.

   Delete
  16. Szerintem Apple bázist épít, tökölődés azért lehet benne, mert ez már egy záró hullám alapja lehet...

   Delete
  17. Szia Kisbandi!

   Jobban, rengeteget tanulok, már éles számlán vagyok kint és pozitív a vége, de még nem vagyok elégedett vele. Ebből még nem fogok megélni, de jó az út, jó a mester. Szerintem csak egy pszichés, régóta hozott dolgot kell kiütni a fejemből és használni a tudást :)

   A magánéletben biztató fejlemények után, nem zártam időben :) a pozit, úgy látszik, most totál riskkel kivesz a piac :) Ammanban vagyok, de életem legrosszabb két és fél hete lesz! Sebaj, próbálom pozitívan felfogni, a tanulásra tudom fordítani az időt, meg kicsit távol otthonról a kereskedési pszichét fejleszteni...

   Delete
  18. Raktam fel egy elképzelést is rövidebb távra, hogy szerintem mi a legvalószínűbb...

   Delete
 39. Újra:

  nem leszek beteg, erre figyelek, ráadásul tanulásnak tekintem, kis téttel üzemelek, 2012 elején sok mindenre megtanított az élet...

  A tudás megvan, kicsit pszichésen kell rendbe raknom magam, de ebben nagy szerepe volt a sárkányomnak...

  Igen, tudni kell helyén kezelni. Pl USD cash tavaly nyár óta megvan, nem nézem ezért naponta a chartot, h hol az árfolyam, akár évekre vettem, de az MNYP és ÖNYP is hasonló, az egyiket 2010-ben tettem biztonsági (OTP 6300), a másikat idén (OTP 5200), majd ha lefut a válság, visszapakolom részvény alapba, had legyen vastag a papa, ha jönnek az unokák :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. én ma kaptam meg a mnyp kivonatot,még növekedési portfoliót tartok,a trend észak még mindig,magas tf bull a piac,majd ha lesznek fordulós jelek,váltok.A TREND BULL

   Delete
  2. piac függő, én a magyar piacot nem értékelem bullnak

   USA-ban pár hete beszéltem Lacival, kérte adjak véleményt a piacról és hetesen még rsi alapján 4. hullámkép rajzolódott ki, azt hiszem közben az új csúccsal ez megerősítést is nyert :) pedig akkor Laci is óvatosságra intett :)
   Magyar piac teljesen letért a normális útról, nem tudom mit kapunk, ha jön a válság, már most is halálra ütnek minket...

   Delete
 40. Ras apple szintek nálam:610,645,670,700,és talán 760

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kisbandi! Én 610-ig jutottam,ezért 595-re gondoltam a profitvédőt ha 1x eljutunk odáig, oszt felőlem mehetünk tovább,de valahogy nekem ez az Apple nagyon nyögvenyelős, mióta nincs Jobs
   Majd ha odaérünk, azért körülnézek.

   Delete
 41. Első óra játszótér,utána meglátom mi lesz.
  BUX 40-et nem érte el

  ReplyDelete
 42. nagyon furcsa játszótér, OTP-nél naposon nagyon bull jelzés lenne, ha marad, de az a gyanúm, h a rést betölti, nagyon ZZ szaga van az emelkedésnek, hetesen negyediknek látszik, bear környezet mellett...Mtel is szépen esik 326-n állok vételen, shortoltam, de korrekció nélkül ért le, lehet tovább esik majd, végül is ha a pakk egy része elmegy, akkor már mindegy, pluszba leszek

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itthon minden furcsa(Sajnos) mát több éve.Ezt kell elviselni,és még pénzt is kell keresni ebben a katymaszban.

   Delete
 43. ma elég sügér napnak nézünk elébe, legalábbis eddig úgy tűnik...

  ReplyDelete
 44. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én is résbetöltésre játszottam, de inkább hagyom, egy kis pénzt ma is elégetett oti, nem jól indul a hónap. Inkább gyűjtögetem a hati shortokat, azzal többre megyek.

   Delete
 45. Hát elég érdekes ne hogy a vasárnap írt MOL,OTP, RICSI előre jelzésem igaz legyen eddig minden ok meg van ha mai nap így marad nagyon bull a piac.

  TWER

  ReplyDelete
 46. Főleg a MOL 12600 nem csak meg volt tegnap brutál nagy forg. is volt ami nem csak ki föl hanem fordulat is nagyon benne van így 13600-800 helyett most ezek alapján ha minden marad a mai nap fordulat lesz.

  TWER

  ReplyDelete
 47. Tegnapi napi otp-s gyertyát jó lenne nem töltené vissza! jó kis Krimes sziget lenne! :)
  Minek még ide short? Otp ma is long, de ma remélem nem hagyok benne annyit, mint tegnap! :)

  ReplyDelete
 48. nem tudom, nekem nagyon katyvasz az egész, mindent belelátok

  ReplyDelete
  Replies
  1. 1 lefelé még jöhetne,pont elférne :-)) BUX

   Delete
 49. Ha a mai nap így marad és holnap holnapután lesz egy zöld gyertya még a BUXba nagyon elgondolkodtató lesz a 21000 fölötti BUX amire szinte senki nem gondol.

  TWER

  ReplyDelete
 50. Ad 15 percesen ez mi lehet 4-s v dZZ készül v visszatölti a rést részben?
  Junkie bár már az esés 76.4 %n van

  ReplyDelete
 51. OTI ra gondoltam
  Junkie

  ReplyDelete
 52. Kéne 1 le kör nekem :-)) aztán mehet tovább.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kívánság műsor ha lehet a tőzsdén.

   Delete
 53. Van új bejegyzés!

  Igen, most már érik, de nagyon nehezen :)

  ReplyDelete
 54. Én itt leragadtam,nem tudtam hogy van új.

  ReplyDelete