Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2014. március 27., csütörtök

Bux - az esés után rally előtt a magyar részvénypiac?

Jelentősen esett év eleje óta a magyar tőzsdeindex, ami elliottos elemzőként nem ért váratlanul. A 2014-es évre szóló előrejelzésemben (Link) pontosan ezt fogalmaztam meg, mint várakozás. Az előrevetített min. 5.000 pontos esésből cca. 4.000 be is következett, nagyon gyorsan, úgy ahogy az korábban megfogalmazásra került. Hiába ilyen a thrust (kés), amit írtam is, hogy erre lehet számítani. A hagyományos TA szerinti célárról fordult a piac (kék négyzet), ami szerintem nagyobb eséllyel még csak egy harmadik hullám vége, felfelé valamilyen korrekció haladhat. A célár meghatározásánál én a piros négyzet mértékét vettem figyelembe, azaz további esésre számítok. Miért az emelkedésre való utalás a bejegyzés címében. Azért, mert tudjuk, hogy a háromszög adott trendszinten az utolsó előtti hullám, ami után fordulat következik be, hangsúlyosan adott trendszinten. A kérdés már csak annyi, hogy a mostani esés és a háromszög egy trendszinten van-e vagy sem? Véleményem szerint nem, ez eggyel alacsonyabb hullámszinten bekövetkező esés, azaz a lefelé tartó impulse csak az első hulláma lehet hsz-hez tartozó trendszinten létrejövő impulzusnak. Lefordítva, az emelkedésre (korrekciót leszámítva, ami azért lehet jelentős is) még sokat kell várni. A korrekció ugyanakkor lehet jelentős napos, órás charton, ami gyakorlatilag egy bear piaci rally lehet, éles északi iránnyal, de ez már egy másik történet.

Érdemes arra figyelni, hogy hetes chartról vesszük az információt, a jelenleg bekövetkezett esésre utaló jelek tavaly év közepe táján fedeztem fel először, akkor utaltak az első információk egy lehetséges háromszög kialakulására, ezzel arra akarok utalni, hogy amennyiben valóban egy impulzus tart délre, akkor ezen a tf-n bear a piac és az is marad, akár évekre!

Bux heti chart (a jól ismert ábra):


Elliott elméletét sokan támadják, de íme egy példa, amikor bizonyosságot szerezhettünk arra, hogy érdemes az elmélettel komolyabban foglalkozni.

15 megjegyzés:

 1. Jó reggelt!
  ma nem érek rá, remélem nem lesznek nagy mozgások

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Imi-boy!
   Pont ma, mikor jó eséllyel meglesz a millió. :-)))))

   Törlés
  2. Meglesz, Imi boy miatt ma és nem holnap :-)

   Törlés
  3. Sebaj, azért Megpróbálom elkapni!

   Törlés
 2. Mtel tegnapi hatalmas támasz eltűnt, célár környékén vergődik, de a tegnapi kis tf-s fordulós jelzés eltűnt

  VálaszTörlés
 3. OTP estében továbbra is belelátom felfelé egy ED kialakulását
  (RAS féle zászlóval egyező verzió)

  VálaszTörlés
 4. A választások miatt lehet ki kell hagyni a következő 2 hetet, bár forint - deviza vonatkozásában lehet érdemes keresgélni :)

  VálaszTörlés
 5. Szenved itt minden,de hátha :-)) Ezeket figyelem 1 ideje
  Az jó hagy kis forgalommal emelkedik.

  http://s20.postimg.org/hzb35x6a5/oti.png
  http://s20.postimg.org/dc5145ix9/BUXM10.jpg
  http://s20.postimg.org/n8643sop9/A_E.png
  http://s20.postimg.org/yqv12jrpp/BUXH10319.png

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na még 1 a több alakzat közül

   http://s20.postimg.org/gbgj50hsd/Oti_AE.png

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. MTel, ahogy én látom:
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20140327v00f0dexp.png

  Főbb dilemmák, pro-kontra:
  - a 3 nem igazán dzz, inkább csak zz. Nem szép, bár nem zárja ki az ED-t.
  - már volt egy karakteres forgalmi csúcs a hármas végénél - vajon ésszerű várni még egyet?
  - a négyes egyértelműen zz vagy dzz, ez rendben: trend effélével nem szok' kezdődni, változni -> irány továbbra is bear?


  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy ez afféle tökéletes TBSZ mókának tűnik... Ha lesz még egy forgalmi csúcs, 200 környéki/alatti papírral, ZZ esés végén, akkor ott bespájzolni és elfelejteni pár évre...

   Törlés
  2. Egy lehetséges rövid kép:
   http://keptarhely.eu/view.php?file=20140327v00fhg733.png
   Eszerint az értelmezés szerint mostantól több TF-en 4-5 lezárások, amíg ~ a korábbi alj magasságában nem jön egy hosszadalmasabb - nem feltétlenül mélyebb - korrekció?

   Törlés