Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 15 February 2013

OTP - I. rész - nagy tf-ek

Az OTP nagyobb tf-n azt hozta, amit várok január eleje óta, havi charton szépen elérte a zónát az árgrafikon is, az RSI is.  Ekkora tf-n kiszúrásokkal együtt, akár pár száz forintos eltérés is lehet a célzóna értékétől, ezért csak annyit lehet mondani, várakozások teljesültek, de a fordulatot nem lehet kijelenteni. (egyébként is havi fekete gyertya kellene hozzá)

OTP havi chart:


Kereskedői szemmel érdekes a helyzet, mert a jelenlegi felállás mellett, akár a havi szinten kereskedőknek belépési lehetőségre utaló jeleket látok, de nem gondolom, hogy bárki közülünk el tudja viselni a havi chart kockázatát. (Itt még 5400 is beleférhetne, ha nem marad ott a piac a hó végéig.)

Heti szinten is tökéletesen hozta a piac az elvárást, ez a gyertya sincs még kész, meg kell várni a mai napot.

OTP heti chart:



Napi szinten a piac szintén hozta eddig az elvárásokat, kék zóna, azon belül is a kis piros elérve, tegnap le is fordult. Szépen fogták az ellenállások az emelkedést, RSI a várakozások szerint lefordult. Elemzési szempontból eddig minden várakozás teljesült.
Kereskedői szempontból hosszú hezitálás, gondolkozás és konzultáció után azonban azt kell kijelentenünk, hogy nem jó a gyertyaalakzat a bizonyossághoz, belépési jelzésnek, még akkor sem, ha sok karakterjegyet hozott az előzetesen elvárthoz képest. (záró, fekete, nagy, forgalom stb.).

OTP napi chart:


2 comments:

  1. üdv AD

    Egyet nem nagyon értek ha a 3/3 ment 4900 fölé annak nem szabad lett volna meg torpanni bika erővel kellett volna át vinni a csatornát.

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Ez másik csatorna, nem az amire szerintem te gondolsz.

    Egyébként szvsz nagy az esélye annak, hogy nem lesz új csúcs, de nem tudok kizárni, ezért vagyok érzékeny erre a lehetőségre, nagyon figyelem, mi mond ellen az elképzelésemnek.

    ReplyDelete