Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 15 May 2013

OTP

A kérdésre nem tudom a választ, hogy mi a kérdés? Természetesen az, hogy láttuk-e a csúcsot? Nem tudok erre egyértelmű választ adni. Nincs számomra meggyőző fordulós jelzés. Már csak feltételesen merem mondani, hogy talán holnap többet tudunk. Nagyobb tf-n akár az 5500 is beleférhet, de tény az első célzónát elérte a piac.

Naposon látható ZZ végén egy záró diagonált nem tudok kizárni, mint ami tovább viheti felfelé, szépen lassan a piacot. Ha esetleg réssel lefelé nyitást egy erős impulse mozgás követi, akkor a csúcs megléte valószínűsíthető. Naposon szépen megjött a forgalom és talán az esés irányába mutató gyertya jött, de nekem ez még kevés.

OTP napos chart:


42 comments:

  1. Ilyen optimista világ hangulatba csoda lenne ha lefele nyitna, a tudat és a szemek a végtelen emelkedésbe merültek nincsenek akadályok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) végtelenbe és tovább...

      Delete
    2. Menjen csak.. bőven le vagyunk maradva.

      Este írtam EUR/HUFot 4óráson emelkedő ékből letörik.
      Mögé jött egy fej-váll is, ami 291.5re zúzta EUR/HUFot

      Emelkedő ék 4óráson EUR/HUF chartomon.

      http://postimg.org/image/cdvwv376b/full/

      Mögötte fej-váll alakzat letörés óráson:

      http://postimg.org/image/4729e4n9t/full/

      Mögötte egy jó GDPs hír itthonról, mert ez is téma volt itt hétvégén ADdal:

      Itt az adat: kint vagyunk a recesszióból!
      2013. május 15. 09:00


      A KSH most közzétett gyorsbecslése alapján az első negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 0,7 százalékkal felülmúlta az előző negyedévi szintet. Az éves GDP-index még a negatív tartományban van: -0,9 %. A piaci konszenzus -1,3% volt, vagyis az adat a várakozásoknál jobb lett. Érdemes ráadásul figyelembe venni, hogy tavaly a szökőnap miatt hosszabb volt az első negyedév, az ezt korrigáló, naptárhatással igazított index reálisabb képet mutat. Ez a mutató -0,3 %-on áll.



      Delete
  2. Reggel!
    Ad: dax új csúcson járt egy pillanatra, viszont akkor a múltkori nem impulse volt, pedig annak tűnt. Egyelőre hamar visszaadták az emelkedést, nagy a forgalom, ma sok az adat is, kíváncsian várom, mi fog történni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sziasztok, sztem az egy dzz volt, nem imp. a kérdés most, h az egy kész korrekció volt, vagy csak egy a :)

      Delete
    2. Jo lenne ha b of 4 de hat mar nem tudom en meg varnek egy kort felfele de akkor viszont meg nincs kesz a 4 szoval meg kellene esni kicsit...

      Gabor p

      Ui:daxrol irtam

      Delete
    3. nekem az első ötletem egy hsz lenne, de nem igazán tetszik a tegnapi emelkedés egy hsz b hullámának.

      Delete
  3. egyenlőre kis ed játszik az OTP-ben, szvsz, mint zz/c/5

    ReplyDelete
  4. üdv

    Ahogy látom egy elliottos blogon sem sikerült eddig a hullámok alapján akár valamilyen szintű esést is jelezni a bull annál inkább működik azért csupán mert a piac is bull csupán ezzel azt akarom mondani hogy nem arra az emberre kell kígyót békát kiabálni aki ebbe a nagy bullba néha észre veszi a kisebb dél irányokat.

    ReplyDelete
  5. USA ma is ATHn..
    Japánok 2%plusz ma is a múlt heti 7.5%os emelkedésükre.
    A várt bear még mindig várat magára..

    ReplyDelete
    Replies
    1. szvsz. Japánra érdemes figyelni fél éve nagyon tépet föl mi van ha ez egy 3. hullám akkor még usenkó és a németek most kapcsolnak rá most már az otival szemben is nagy az el várás 2011-es rések vissza töltését várják az elemzők na most megint a kérdés mint 2011-be mikor a 30000-es buxot várták szint úgy 2010-be.

      Delete
  6. Görögország adósságbesorolását ma felminősítették!
    Ma mikor kerülünk sorra?
    Nem görögország volt akitől félt egész európa, hogy bedönti az eurozónát?
    Most felminősítés..
    Mi a baj itt emberek?
    Semmi :D

    Felminősítést kapott Görögország






    2013. május 15. 08:37

    Egy fokozattal, CCC szintről B- szintre minősítette fel Görögország hosszú lejáratú adósságainak besorolását a Fitch Ratings. A kilátások stabilak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az tény hogy a piacokon extra jó hírek vannak mitől lenne itt fordulat sőt idén még a termés is jó lesz. Nagyon rózsaszín lett a világ.

      Delete
    2. Szerintem ez lenne normális.
      Nagyítóval kell olyan embert keresni, aki nem összeomlást vár.
      Mindig azt keresik, meddig emelkedhet még, hogy ott ráadjanak.
      Bux még csak most kezd emelkedni a hetes szimmetrikus háromszög aljáról:

      http://postimg.org/image/j17nnwokr/full/

      Naposon elértük a dupla aljból számolt 161.8as fibot:

      http://postimg.org/image/hfqv4ybjt/full/

      Delete
    3. üdv mindenki

      látod mivel jó termés lasz majd a nepperek olcsón megveszik, ha nem adod akkor hoznak külföldről, nem lesz ára azi dei termésnek.nem szárnyalhatnak minden évben a gabona árak hisz akkor csak a nepper és a paraszt gazdagodna el kell gondolkozni hogy érdemes -e ilyen áron megvenni , vagy egyáltalán meg tudják -e venni a drága gabonából készült termékeket az emberek?

      Delete
    4. Ha az EURUSD-t nézem, középtávon leginkább egy flat B hullám mentheti meg naposon, ami azt jelentené, hogy egy C hullám jönne fel, ami max. 3-5 hétig tartana. Elég necces a helyzet, mert a többi főpárban mint pl: az aussie és a kábel, ezt ki lehet zárni. UJ-ben naposon lehet egy ED alakul, de annak is még csak a harmadik hullám végénél lennék, alt. verziója, hogy 1-2 sorozat van, és még brutálisabb yen gyengülés jön.

      Eu-ra visszatérve, ha impulzívan beesik 1.274 alá, akkor egyetlen bullish értelmezést fogok szem előtt tartani, mégpedig, hogy E hullám maga is egy háromszög lesz. Meglátjuk ;)

      Delete
    5. Toni ez a termés kérdés és ár nem ilyen egyszerű sok helyen el verte a jég a belvíz az árak szerintem maradnak esetleg 5-10% esés ha lesz sokat mondok.

      Delete
    6. az tavalyi gabonát kár lett volna az állatokkal feletetni olyan drága volt ezért sokan felszámolták az állományt, inkább eladták jo pénzért felverve ezzel a húsárakat.

      Delete
    7. Twer! Két- három hét alatt nagyot fordultál!
      Célszerű szerintem a grafikont nézni és nem a hangulathoz igazodni, mert félre vihet és veszteségeket okozhat.
      Ha a grafikonon történt valami az ok, mert újra kell értékelni, de a hírekre szvsz nem szabad hagyatkozni.

      Delete
  7. Elmentünk az újságírás irányába... van valami a tőzsdén (jelen esetben emelkedés) és elkezdjük hozzá keresni a híreket... ez nem vezet jóra! Mint ahogy azt sem, hogy csak egyoldalú híreket veszünk észre...

    Én mindkét irányba nyitott vagyok, bár továbbra is fenntartom, hogy az OTP esetében elindulhat egy esés, az elsőnek megjelölt zónából, ami kb. 4950-5050 között lehet, ezt már elérte, megerősítő jelet még nem kaptam, kisebb tf-n még mindig látok neki helyet felfelé. OTP naposon a célzóna alsó részében, a csatorna tetőt nem elérve totyog 3 napja a piac. A lefordulásnál várt nagy forgalom, mint karakterjegy határesetként jelent meg, ami annyit jelent, hogy lehet a felfelé menő hármas szerkezet nem a teljes, hanem csak egy első hulláma a teljes szerkezetnek. A kérdés, hogy ez a teljes szerkezet felmegy e még néhány hét alatt a hetes felső szárra, illetve azon túl, azaz a másodlagos célzónához. Nem tudom kizárni, sokáig nem is fogom tudni, mert ennek a kritikus szintje 4200 környékén van.

    Továbbra is nyitott vagyok és a stratégiát a piachoz igazíttom, figyelem lesz-e az esést megerősítő, vagy elvető jelzés.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hogy ne fordultam volna mikor kint sőt most már itthon is csak a bull dől és a grafikonon is ez látszik cimballitt meg is kérdeztem meddig lehet még darcot dobni vakon a bullra mert 2009-töl ez megy.

      Delete
  8. Hathor!

    Hol olvasod az összeomlást? Ki az a mindenki, aki összeomlást vár, sajnos én nem találkozok velük, vigyázni kell ezzel, mert csak érzelmi töltése van.
    Szentiment szerint OTP naposon max. 1-2 az arányuk...

    ReplyDelete
  9. OTP a következőkben szerintem elmegy 4910 alá

    ReplyDelete
  10. Hathor Caldarot ha szoktad olvasni 2009-töl bull verzión van és nála is most már az SP-be ért a cél zóna alsó határára 1650-1780-as a cél ára. Tehát ez még nagyon az alja.

    ReplyDelete
  11. Dax szerintem :innet vagy egy impulse eses kellene 8200-8100 kornyekere vagy meg egy kis up fel 8400-8500 koze es aztan a 8200-8100 aztan megint fel uj csucsra hogy keszen legyen..

    Gabor p

    ReplyDelete
  12. OTP megvan, a kérdés esik e tovább

    ReplyDelete
    Replies
    1. essen már végre!!!! :-))

      Delete
    2. megindul,csak türelem.;-)

      Delete
    3. végre egy oldalon? :-)))

      Delete
    4. Na Boy a feltett ékemet továbbra is figyelem otinál 4850-nél törik ha ki oldalaz akkor nem ék, ha vissza texteli újra short.

      Delete
    5. még tul nagy a kapu majd amikor sokan nem férnek ki rajta akkor nézzük mi lesz

      Delete
    6. AD ezt nem értem mire van meg a kérdés?

      Delete
    7. sztem olvsd el mégegyszer légyszi ,bocsi hogy beleszolok

      Delete
  13. DAX nem enged a 8300ból...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még nem vettem centit.
      Le kell jönni értem.
      Majd utána mehet.
      :)
      zsozé

      Delete
    2. ha 5"-en megnézed akkor majd látod hogy fog engedni

      Delete
    3. hati könyvben milyen szépen felálltak

      Delete
    4. ha ez a le nem 1 abc akkor ma még lehet oti 4930 max

      Delete
    5. 160000 ma is
      vételin
      zsozé

      Delete