Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 8 February 2013

OTP - napos

A megjegyzésben szerepló OTP-s ábra nagy napos gyertyája.

OTP napos chart:


RSI-n támaszhoz érve (50 környéke) fogta meg az esést, ahonnan felfelé fordult. A mai felfelé menetelt fogta a csatorna közepe (kb) és RSI-n a bear ellenállás zónája, RSI-n az utolsó érték még nem végleges. MA9 alatt az RSI, ezért ez még óvatosára ad okot. A forgalomra ránézve, megugrott, ahogy elvárható egy fordulós gyertyánál.

OTP napos chart:


11 comments:

  1. Üdv Pár héttel ez előtti emlékeztetők
    http://kepkezelo.com/images/47z6b5wk9s3bdogwo19.png
    http://kepkezelo.com/images/s1yt7vms57lgbt1ryb.png
    http://kepkezelo.com/images/pviotqo0pf4pey2u4jh4.png
    http://kepkezelo.com/images/2wal7m44odzzcj156nl.png
    http://kepkezelo.com/images/2v8g7bs97wyjbsstzhgf.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia TWER,

      Egy háromszögben E hullám nem mehet C fölé.

      ----------

      Kisbandi: nézed még az aussie-t? Érdekes, hogy mennyire alulteljesít Eu-hoz képest egy potenciális hetes idősíkú háromszögben, ami így könnyen lehet, hogy nem is lesz az, mert nehezen tudom elképzelni, hogy ~ 1800 pipet menne fel, úgy hogy még valószínűleg a [D] hullám sincs kész.

      Delete
    2. Szia Twer!

      El kell, hogy keserítselek, szvsz nem jó a megközelítésed Elliotilag, sokáig tartana részletesen kifejteni, de szerintem első körben jó lenne kontextusba illeszteni a számozást nagyobb tf-fel, majd megnézni a számozott alakzatok jellemzőit és összevetni a a jelenlegi helyzettel. (azt hiszem az építőelemekben van róla elég info)

      Rövid távon a piac leírhatja az általad elképzelteket, vagy elindulhat abba az irányba, de a számozás helyességében nekem több kétségem is felmerül. Pl.: OTP 3 hullámon belül az 1-4 átfedésbe kerül, ezt még inlikvid piacon sem fogadom el, mert a legmarkánsabb hullám a 3., egy-egy spike végső esetben még beleférhetne más kontextus esetén, de eddigi tapasztalat, hogy soha nem jött össze. Bux: háromszög kérdésköre c fölött van e, ahogy Brikka is írta, ráadásul az idő tényező nagyon ellene megy, már le kellett volna törnie, ha az hsz, akkor hol van a kontextus nagyobb tf-n? Minek a része a hsz?

      Delete
    3. Én úgy tudtam, hogy kivételes esetekbe az E mehet a C fölé én nem értek a diagonálokhoz de SP, DAX és az OTP nagy tf.-en mintha az lenne és ott akkor 1 és 4 átfedés nem lényeg vagy nem jó tudom.

      Delete
    4. Nagy képen erre gondoltam lehet nem oké majd ki derül. http://kepkezelo.com/images/gtnel45nfbjlpe8xwzm.png

      Delete
    5. Ha a fentiek nem jók akkor az SP sem 1527-ig megy az tuti akkor megint cimballi is mit és hogy számoz na mind egy úgy számoz hogy majd bele férjen a szabályokba ja vagy meg várja hol lesz a tető aha úgy már egy kicsit könnyebb.

      Delete
    6. Kiegészítés én nem a kis figy-firigy hullámokat akarom megérteni elliottba hanem a nagy fordulós hullámokat erre ahogy elnézem nem nagyon alkalmas 2009-töl folyamatos tévedések DEn, EWI, cimballi, Prechter meg a öbbiek a figy-firigy azonosításra alkalmas arra ott van a fibo, rsi. Ahogy elnézem képtelen belőni a nagy fordulós szinteket.

      Delete
    7. "ákom-bákom" "figy-firigy" megközelítés is inkább az óvodába való....

      Delete
    8. Ne haragudj de egy névvel meg tisztelhetnél igen nem tagadom elliott szintem ovis esetleg talán nagy csoportos ezért próbálkozom itt hogy a hibákat akik értik ki javítják és ha olvastad a blog lényegét a tanulás és fejlődés a célja nem pedig a bunkózás.
      Különben öreg te hogy látod a piacot nem csak bunkózni kell ha bunkót fogsz akkor vad is kell.

      Delete
  2. Szerintem nagyobb tf-n egy b hullámot látunk felfelé, a 8 hullám közül ez a legkiszámíthatatlanabb. Cimballi elég régóta mondja, hogy amíg nincs nagyobb tf-n fordulatra utaló jel, addig kár bemondani a shortot, kár őt az EWI-vel és Dannal összevetni (egyébként Dan az EWI-t követi). Ha olvasod Cimballit tudod, hogy ő mondta be először ezt azt az elgondolást, amit lassan tán mindenki futtat, igaz ő vagy 1,5 éve hogy előállt vele.

    OTP, ha éket rajzolsz és feltételezve, hogy az esésre gondolsz utána, akkor egy ED-ben gondolkozhatsz, ED belső szerkezete 3-3-3-3-3, az utolsó 5. hullámban kérlek rajzold fel magadnak a Zigzaget. Ha nem sikerül, akkor ez nem jó megoldás.

    ReplyDelete