Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 10 January 2013

OTP

Naposon egyenlőre nem lehet eldönteni, hogy milyen formációt látunk.

OTP napos grafikon:


Órás alapon két verziót tudok elképzelni, illetve gondolkodom benne, mint a legjobban esélyes verzió. Mindkettő szerint ma esés lesz. Egy szélesebb zónát jelöltem, hogy mindkét verzió célára beleférjen. Utána északnak fordulás esélyes.

OTP órás grafikon:



31 comments:

  1. Mozgás alapján flat b hullám, dzz mehet felfelé

    ReplyDelete
  2. Én azt nézem nem-e 5. hullám tart még. De lehet, hogy tévedek. A Fibo nem szól mellette. 5 percesen nézem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehet, Buxnál mintha egy ED lenne... itt is lehet.
      Napos alátámasztaná és a flat 4. hullám verzió, ahol a mélypont volt tegnap előtt, simán belefér. Kist tf-n akartam shortolni, de nincs meg a nagyobb tf támogatása, sok helyen bull jegyek vannak.

      Delete
  3. Amit nem tudok, hogy nagyobb, kereskedhető esés lehet e a korrekció vagy csak egy kisebb, sokakat shortba rántó.

    Kontextusban nagyon belelátom, hogy inkább egy lapos v. oldalazó szituáció lesz, a shortosok vásárlásai tudnák jól meghúzni még egyszer a piacot felfelé.

    Nem néztem mélyebb szentimentet, de olvastam egy cikket, ami elgondolkoztatott. A szerző szerint jelenleg csak a mindig shortban gondolkodók maradtak a bear várakozók csapatában. Nekem ez azt jelenti, hogy a problémák ellenére a piac folyamatosan felfelé ment, azaz visszatért az üljünk bele, nem ilyedünk meg az eséstől, mert korrekció szindróma. Akkor borul majd a piac, amikor belátják, hogy az esés más, mint 2008-ban, akkor jön a kés...

    Persze ez nem jelenti az azonnal shortba ülést, mert még inkább felfelé várom a piacot, sok a bull jel, bear signált pedig nem látok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi! Ez jó kis szösszenet volt, akkor várakozóba váltok!

      Delete
  4. Közben eldőlni látszik a kérdés, naposon célzóna :o)

    ReplyDelete
  5. 4420/4415 látszik nekem most tetőnek. Ha nem nyúlik meg. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehetséges rsi n inkább 3. hullámnak nézem:-) a mostani csúcsot.

      Gratulálok, nagyon szépen beletanultál elliottba, nagyon jók a meglátásaid és ez nem az első!

      Delete
    2. Köszi! Igyekszem. A jegyzet tényleg jó. Bár "kicsit kevés" benne az indi Elliott összefüggés. A kezdetek óta már megfertőztem pár embert. Sajnos elég sokan Elliott ellen vannak a környzetemben. Így néha van harc is. Aki pl. főleg fibózik vagyindiket használ főleg, az azt szokta mondani, hogy: Ha nem jön be, majd átszámozzuk. :D

      Delete
    3. Remélem olvasod Gábor!

      Csak első ránézésre egyszerű a dolog, talán ezért van, hogy 10-20 oldal elolvasása után (illetve az első találatokat követően) olyan fanatikusan hisz az elméletben mindenki, majd jönnek a nagyon nagy bukók és elfordulnak tőle.

      Szerintem ez lehet az oka, hogy olyan indulattal beszélnek sokan az elméletről. A finomságokról kevés helyen van nyílt információ, azt mindenki őrzi, mert hatalmas érték. Angol nyelven sok minden elérhető (pl.: EWI), de magyarul én csak Cimballi tréningjéről tudok, ahol már lényegesen több minden hangzik el,mint a könyvekben elérhető, ugyanakkor tapasztalat és visszajelzés, hogy nagyon tömény, minden szó "égető" információt tartalmaz. Lehetne mondani, hogy ezzel kész is, de tudom, ennél sokkal több minden van, pár dolgot a Coaching folyamán lehet megtudni, a többi tapasztalat. Meg kell ismerni a piacot, érezni kell a sajátosságait. Pl. anno OTP 5' charon a 3. és 5. hullám nagy eséllyel 261,8%-a volt az elsőnek.

      Amit sokaknak nehéz elfogadni, az az, hogy alternatívákban kell gondolkodni, sokszor egymással ellentétesben, ezt személyiségünkből fakadóan nehéz feldolgozni. Erre szól a mondás, majd átszámozzuk (egyébként, ha alternatívába gondolkozol nem kell, mert tudod, hogy az ellentételes irányba mi következhet). Elliottal kereskedni nem más, mint valószínűségekre játszani, ha jó a RR csak akkor kell belépni. A mai órás nem jött össze, a nagyobb kép igen. Nem léptem poziba, mert nem láttam jelet, az indik ellenem mutattak.

      Csak kitartásra tudlak biztatni! Jó irányba haladsz, hidd el meglesz az eredménye!

      Delete
    4. Van eredménye. Csak fokozni kell.
      :)

      Delete
    5. Ui: Elég nekem ha naposon elkapom a shorttal az 5. pontot. Kevés pozival és sok türelemmel játszom egyelőre.

      Delete
  6. Tegnapi 520-as short felét 440-en zárta stop, másik fele 15 maradt de 580-on nyitottam megint egyenlőre 30 konti. A dax napos macd be adta az eladási jelet RSI naposon negatív divergencián fordult, SP egyenlőre az ék vissza textel bajlódik fogja az ék, NQ rtipla teő vagy 2 vagy b ment föl.

    ReplyDelete
  7. Vigyázz negatív div. az esetek többségében bull jelzés! Lásd tavaly januári emelkedés.

    ReplyDelete
  8. AD kár hogy DAX elemzést nem teszel ki az RSI-je naposon roppant érdekes mint ahogy följebb írtam volt egy negatív div. most pedig egy pozitív div. van de csak naposon kisebb tf. megy a maga útján.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon egyenes volt a felfelé kör, nehezen számozható, a v. c hullám, de nem nagyon lehet előre jelezni, nem foglalkoztam vele, van olyan, amikor egy termékkel nem érdemes foglalkozni, másrészt igazi adatok kellenének hozzá, markers nem igen ad-....

      Delete
  9. üdv

    A fenti cikket kommentálva a shortosok azért vannak ebbe a poziba mert bear piacot látnak rövid v. középtávon ehez nem kell különösebb nagy fel ismerés a józan paraszti ész ilyen más fél éves bull piac után nem vár még egy bika piacot vagy a szerző most longolt és Ber szavaival élve a piramis játékosokat akar még mozgósítani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ha Bull van mióta akkor azt kell megjátszani!!!mióta csak a Beart várják mindenhol,közben meg lemaradnak a csemegéről.

      Delete
    2. Ras hol várjuk a beart csak tavaly febr. ha láttad a grafikonom ott volt egy le 16500 ez valóba bear, majd föl, ez bull, majd le és pár napja írtam hogy a BUX 18600-19000 között be fejezi én már itt az biztos nem longolok mert lehet rövid távú jelzéseim nem pontosak de a hosszú távúakat ha vissza nézed pozícióba lépésre alkalmasak.

      Delete
    3. Én más jelzéseire nem lépek,jól is néznék ki ha ezt tenném,szerintem más se tegye,amíg nincs sajátja ,addig csak demózzon

      Delete
    4. A cikk amiről szó van (nem találom, nem tudom merre olvastam), arról szól, hogy egy csoport (előrejelzést készítők) esetében milyenek a várakozások. Nem poziról várakozásról beszéltem, mindig vannak bear és bull várakozások, az arányok érdekesek.
      Amikor a számuk lecsökken, bármely irányba, akkor van eufória, vagy pánik, ha valaki emlékszik még Cimballi szavaira és a 90 feletti v. 10 alatti értékre, akkor az tudja pontosabban mit jelent ez a szituáció. A végén elfogynak az eladók és a vevők és hirtelen fordul a piac. Most csak annyi történt, hogy a semlegesek álltak át bullra... de a konkrét cikk nélkül tényleg nehéz..

      Delete
  10. Más fórumokon ha visszanézed,(néha sentiment miatt nézem őket)állandóan csak shortolják a határidőt mióta,(2 hónap?)miért jó ez nekik aztán sírnak ha kiüti a stop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hol mert én ahol olvastam totál long van.
      Különben ha most kezdenek shortolni szvsz. májusig benne is ülhetnek, mert az én prognózisom végre remélem a 12500 vagy a 13500 cél ár teljesül el készítettem az idei grafikonom, na persze majd megint jön a támadás ha majd fordul 16500 körül de ez már koránt sem lesz long ott is a short be szállokat keresem majd.

      Delete
  11. De az is lehet csak a "sell" gombjuk van a gépen,közben ma is ment fel több 100-at minden,de ő dolguk.

    ReplyDelete
  12. TWER-Nem voltam egy darabig itthon, visszaolvasva ha jól emlékszem te is karácsonyra minimum 15 ezret mondtál hatira, sokszor nem tudom megfejteni éppen merre állsz,nem piszkálás képen,csak most is mondod hogy te is mióta long,.......bemásolhatom az írásod ha megtalálom talán november végi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mehetsz még visszább is, főleg a dax esetében.

      De szerintem időpocsékolás a hozzászólásokat bogarászni. Nem véletlenül nem/ritkán rak fel rajzot!

      Delete
    2. Nem is tudom kinek a mondása, hogy az igazi elemzők a hibáikat is jóként/találatként adják el...vagy valami ilyesmi...

      Delete
    3. Szia Névtelen!

      Kérlek legközelebb írj egy nicknevet, hogy tudjuk kiről van szó.

      Az utolsó sor úgy érzem valamire utal, de nem értem, mire gondoltál?

      ad

      Delete
    4. Az első bejegyzés utolsó sorára gondoltam, egyszerre írtunk

      Delete