Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 25 November 2012

OTP

Napos

Elérte a célzónát a piac. Ennyi akár elég is lehetne, de nem vagyok biztos, hogy teljes, csak egy nagy spike erejéig ment le, ebbe még nagyon benne lehet, hogy visszamegy, még akkor is, ha naposon ez fordulós jelzésnek tűnik. A hét elején kiderül. A spike-ok miatt vagyok bizonytalan, bár (A)=(C) szinte teljesen megvan, célzóna is rendben, de egy gyertya még nem jelent fordulós jelzést. Naposon nem lehet nyilatkozni felelősen a fordulatról.

OTP napos chart:


A lefelé jövetel négyes hullám karakterjegyeit hordozza, elég éles volt az esés, ráadásul egyenlőre a csatornát sem látszik törni. A bull támaszon fordult a piac, szerintem ez fogni fogja a papírt, ez a negyedik hullám karakterjegye. 

Órás

Óráson nem látok a pénteki emelkedéshez hasonló korrekciót a lefelé jövetelben. Nem szabad elfelejteni, hogy van egy hír a piacon, a leminősítés, de tudjátok nem érdekelnek a hírek, illetve csak annyiban, hogy szeretem őket, mivel jól lehet keresni a hírekkel, főleg akkor, ha Elliott szerint épp a másik irányba várom a mozgást. 
Volt már egy ilyen szituáció, de ja vu az érzés, akik újak csatolom a november 25-ei OTP leminősítés kapcsán publikált két cikket. (Link, a hírekről, OTP nov. 26.). Szóval a bank leminősítése utáni kereskedési nap 6%-ot emelkedett a piac, pedig erős hír volt :o). 
Legyetek óvatosak, hétvége volt, nem kell fejetlenül azonnal poziba lépni. A felfelé menet biztosan impulse volt. aminek a hétvégével akár vége is lehetett, indulhat egy második hullám délnek. Mivel nem kész a szerkezet és nem tudom, hol lehet az 5. vége, csak tippelni tudok, egyenlőre a korrekció ideális végének 3840-3860 körüli zónát gondolom. Nézzük mi történik, mert veszélyes bearish csúzli is kialakulhat óráson, figyeljetek rá! Én egy jó Lindára várok, RSI-n 40 környékére egy horgot...

21 comments:

  1. sziasztok.
    en ra googleztam tobbfele keppen is a Lindara de sajnos nem talaltam semmit, igy nem tudom mit kellene figyelni :( nemtudna valaki megosztani velem egy linket errol a jelensegrol? Elore is koszi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LINDAHL ezen cimszó alatt keresd talán sikerül

      Delete
  2. szia ad...nem vegom hogy otp naposon milyen 4.hullamrol van szo..thx...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagy ED, 2011 szeptembertől

      Delete
    2. Hát akkor még min. 1 hónapig eltart a 4. hullám vagy csinál még esetleg 1 hétig egy élas le felét.

      Delete
    3. Nem várom, késznek gondolom

      Delete
    4. Egy ZZ jött lefelé, ez elég (ritkán lehet ld is 4-ben, de más nem fér bele)

      Delete
  3. otp....korabbi napos abra HA abcxabc-rol van szo...
    otp napos korabbi
    ...celzonaban..de..dzz lehetne ez a masodik b, ahol meg hianyozhat egy ujabb imp lefele..
    otp 60

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ami miatt én folyamatosan eldobom ezt a napos lehetőséget, az az, hogy az alacsonyabb korrekció időben hosszabb lenne, mint az egy szinttel feljebb lévő...

      Delete
  4. OTP C hullám fog lefelé jönni hamarosan kis tf-n, b csúcsáról 50 pont délnek (3865-80 talán?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem ertem ezt az ed4-et ahol a harmadik ilyen sekely meredeksegu volt es meg ez elso hullam hosszat sem erte el....ha ezt meg parba allitod a 2009-10es emelkedessel akkor meg vegkepp....5000nel lenne az hogy c hullam elerne az "a" hullam fibo 38.2-t....ez eleg ritka c hullam failure...

      Delete
    2. ED-ben a 3. hullám nem éri el első hullám hosszát, igaz az 5. sem a 3. hullámét. Ez még önmagában nem lenne gond.

      Időben a és c jól megfeleltethető egymásnak (ha nem húzza el sokáig), amit nem tesz meg térben azt megteszi időben.

      A szeptembertől tartó felfelé menet, hosszabb, mint a 2010 július?-2011 április, azaz magasabb trendszinthez tartozhat, 1-2-1-2 számozás nem jó

      Igen, nagyon kicsi az ED, engem is zavar, de még mindig ez találom a legjobb értelmezésnek.

      Delete
    3. Melyikre nem jó az 1-2, 1-2 számozás?(2010 jul. 2011ápr. szakaszra?)

      Delete
    4. Na mindegy nem értem most már vég kép, azt látom minden kép rá akarsz tenni egy fel felé kört , lehet egyszerűbb lenne ha lefele számoznál, én a hatinál ezt teszem eddig szépen hozza a formát

      Delete
    5. Hati más termék, ott sok a kérdőjel, Mol miatt mintha készen lenne.

      Nem akarok rátenni semmit, de lefelé korrekciós szerkezet megy/ment az OTP-ben, egy ZZ, nem impulse, ebben az esetben ésszerű, ha korrekcióként kezelem a lefelé kört, majd, ha látom annak bizonyítékát, hogy forduló van, akkor áttérek, nem okoz gondot könnyen váltani, ez szükséges elliotthoz. Őszintén egyetlen egy fordulós jelet nem tudtok mutatni, vagy igen?

      Delete
  5. en nem tudok olyan szabalyt hogy ed-ben a harmadik hullam nem eri el az elso hosszat...valamit elmisszeltem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem szabály, mint ahogy az sem, hogy az elsőnél nagyobbnak kell lennie a harmadik hullámnak.
      Geometriailag egy hszrúl beszélünk, aminek a szárai összetartanak, azaz a köztük lévő távolság csökken, itt fennáll annak a lehetősége, hogy a harmadik hullám rövidebb az elsőnél, persze meg lehet rajzolni úgy is, hogy hosszabb a harmadik, éppen ezért nem feltétel, csak erre akartam utalni

      Delete
  6. A kérdés szerintem még mindig az, hogy a mélyponttól hogyan számozzuk az elmúlt 3 évet, aki ezt meg tudja mondani az a teljes megoldáshoz is közelebb van.

    ReplyDelete
  7. Egy kis kiegészítés, hát fordulós jelek nem tudom hol lesznek, mert a hati most még 17500 környékéra le fog menni, majd innen észak én ebben az esetbe max. 19000-ig várom. Majd dél megint csalóka lesz mert 18000 körül fordulat fog látszani és majd esetleg akkor mondod a fordulós jelent mikor innen napon belül le zúg 16000 környékére de 17000-en zár ez egy előre jelzés ezt figyelem és ez alapján próbálok pozit fogni.

    ReplyDelete
  8. OTP-re ezt az éket minden kép rá akarod erőltetni de már a múlt héten is írtam nincs ék az én meg látásom szerint, különben az én jelzéseim és meg látásom szerint esetleg még ki alakulhat de még erről korai beszélni na mindegy mondom a cél árat hol lehet 3600-50 ide mutatna egy ideális ék alakzat.

    ReplyDelete
  9. Nem akarok ráerőltetni semmit az OTP-re egy elképzelés, ugyanolyan, mint az esés scennáriója, mikor feltettem sokan csodálkoztak, de akkor jött el az ideje, a következő héten a piac hozta, van más elképzelés is, de egyenlőre ezt tartom a legreálisabbnak, nincs okom változtatni, lefelé ZZ ment, most felfelé egy impulse tart, egy kört még várok felfelé.
    Pozi nélkül beszélek, mindegy, hogy merre megy.

    Van olyan, hogy a piacok együtt mozognak és van olyan, mint az elmúlt két hétben az USD és az OTP, egymás ellen mentek. Ne felejtsük el, hogy a nevezetes június 7-e óta, mióta átálltam erre a scennárióra hozza a piac a várakozásokat, nem adott ellentétes jelzést, egyenlőre figyelem törik e vagy sem.

    Amit látok, hogy a MOL és a Bux más elképzelés mellett mehet

    Ha valakinek van jobb elgondolása a 2009 óta történtekre szívesen látom

    ReplyDelete