Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 16 September 2012

OTP

Kezdem ismét hétvége révén nagyobb timeframe-mel.Havi szinten a bankpapír elrugaszkodott a mélypontokat összekötő támaszról, felfelé vette az irányt. RSI MA9 felett csinált egy horgot és északra indult, jelenleg a semleges zónában tartózkodik, a következő ellenállás 50-52 környékén. Mindemellett az is látszik, hogy az RSI-n egy lefelé mozgó csatornát kellene áttörni, mely a 2007-es csúcstól indul és az összes emelkedést megfogta azóta. Ha sikerül is, nem lesz könnyű. Havi chart alapján a bankpapír inkább bull, mint bear,  de ha ítélkeznem kell, akkor semleges + jelzéssel látnám el.

OTP havi chart:


Hetes grafikont szemlélve a múlt heti elemzés jutott eszembe:
"A hetes ábrán kialakult egy horog, ott ahol vártam. A megjegyzésben annyit írtam erről, hogy komoly emelkedésre lehet számítani szeptemberben, ha a jelzett helyen kialakul az alakzat. Végigolvasva úgy tűnik, mintha egész szeptemberben csak emelkedésről szólna, ezért pontosítom, ha kialakulna egy horog (kialakult), akkor utána komoly emelkedésre lehet számítani (szerintem részben megvolt). RSI vonatkozásban a következő ellenállási szint messze van, éppen ezért simán belefér még a további emelkedés. Következő ellenállás 60 környékén, ha azt átviszi tényleg nagyon bull lesz a piac.Ez a verzió a következő számozással mutat egyezést. (Zöld ED)"

Az utolsó gyertya még nem mérvadó, de a pénteki szintekkel átvitte a bear ellenállást. Továbbá a korábbi csúcs közelébe jutott. Szerintem ez első körben ellenállásként fog viselkedni, éppen ezért egy lefordulásra számítok a jövő héten. Ennek ellenére bullként értékelem az OTP-t hetes szinten. Szerintem megállja a helyét a bull változat, lásd a  már sokszor idézett július 7-ei elemzés.

OTP hetes chart:



Amíg ellentmondó információ nem keletkezik az ábrán látható bull számozást tekintem elsődlegesnek.

Napi szinten szépen látható, hogy mit okozott a ZLR, erős emelkedést. Az RSI ábránkán a magas zónában lévő horog zavar, de az utolsó gyertya még változhat, a hétfői  mozgás sokat mondhat majd erről. Nekem az az érzésem, hogy további emelkedés helyett hétfőn valamilyen szintű korrekció fog majd elindulni.

Naposon szerintem a legesélyesebb, hogy a harmadik felfelé tartó dZZ első A hulláma fejeződött be és most egy korrekció következik, min. 38%-os retrace szinttel. Tudom, hogy az emelkedés sokszor hozott ennél is kisebb 23%-os szintet, de úgy gondolom, hogy egy ekkora rally után egy mélyebb szintnek is eljött az ideje.
Naposon stochastic 97 környékén van, ez már tényleg a túlvett zóna. Szerintem nagy szükség van egy kisebb korrekcióra. Itt a 3.900 alá való benézés ideális lenne.

OTP napos ábra:


Óráson a képbe még mindig zavart okoz az a mély leszúrás.  Ennek ellenére nagyjából célzónába ment a piac. Szerintem az 5. hullám 3. alhulláma megnyúlt, ezért ment a 4.100-as szinten át, nagy rést hagyva maga mögött, ami az elemzést megnehezíti. Az órás RSI azonban segítséget ad nekünk. Látható, hogy kétszer is lefordult a bull ellenállás szintjéről, illetve divergenciákat is felfedezhetünk rajta. Egy távolit és egy közelit. Egy olyan ponton, ahol elliott szerinti elemzés 5. csúcsot jelez, hagyományos TA szerint ellenállás húzódik, Cimballi szerinti bull ellenállás fogja az emelkedést nekem fordulós szituációt jelent. Egyedül csak az zavar, hogy minden szinten fordulatra utaló jelet látok, kivéve MACD, aminek vételi szignálja van, de tudjuk, MACD lassú indikátor. Túl sok jel mutat egy irányba, nem szeretem, ha valami ennyire egyértelmű...

OTP órás chart:


Kisebb tf-n az látszik, hogy a csúcstól egy impulse indult lefelé, ami nincs befejezve. Korrekciós trendcsatornát nagy forgalommal gond nélkül átvitte. Ha kis tf-s korrekciót láttunk, akkor is kell még egy trendmozgató alakzatnak lefelé mennie, azaz újabb mélypont jöhet.

A dZZ helyett fejemben van még egy másik bull számozás, de ott egy-egy spike nehezíti az értelmezést, ezért másodlagosnak tekintem és egyenlőre nem foglalkozom mélyebben vele.

65 comments:

  1. Elliott alapján egy esést várok a piacon QE3 ide vagy oda. Találtam egy ábrát Prechtertől, pontosabban az Independed -Investor kiadvány 9. oldalán. Sajnos nem tudom ide becsatolni közvetlen, regisztráció kell hozzá, ellenben majdnem ua. az ábrát találtam meg itt (Figure 12., ez is Prechtertől van):

    http://www.marketoracle.co.uk/Article28954.html

    QE 1 és 2 bejelentését követően azon a héten a piac csúcsra ment, majd a következő 2-3 héten esett, érdekes, mert Elliott szerint is valami hasonlót várok :o) De ez csak a elemzésem alátámasztása, nyilván ellene is szólnak érvek, meglátjuk.

    ReplyDelete
  2. Szia Ad! Köszi a részletes elemzést.

    ReplyDelete
  3. Szia Ad! Mit gondolsz a rést betölti az Otp?

    ReplyDelete
  4. Szia Roli!

    Amennyiben C hullám jön most lefelé (SP-ben szerintem hiányzik egy új csúcs, mert lefelé korrekciós szerkezet jön, ami még nincs kész), akkor nem.
    Nagyobb eséllyel azonban arra fogadnék, hogy kitölti a közeljövőben. 5 hullám jött lefelé, ami kb 100 pont volt, ha ZZ, akkor OTP esetében ideálisan 70, vagy 90 a b hullámának korrekciója, eddig 70 megvolt és gyanús, hogy hsz alakul, ebben az esetben 3.950 ideális lehet.

    ReplyDelete
  5. ahogy nézem, ez vagy nincs kész, vagy nem hsz lesz, időben nem stimmel a kitörési szint

    ReplyDelete
  6. percesen ennek ed c szaga van, most felfelé kellene mennie, majd élesen le, csúcs 70 környéke esélyes, nem hinném, hogy elmegy 80 fölé, de meglátjuk

    ReplyDelete
  7. elméletileg ed kész lehet 4068-nál, ha esés 4040 környékére, akkor ez az volt és második hullám, vagy b

    ReplyDelete
  8. gyors esés mire leírtam már 53, elég gyors volt

    ReplyDelete
  9. akkor gyerünk vegye ki a mai lowt, esetleg törje a korrekciós csatornát lefelé, addig 70 környékére várom nagy eséllyel az aljat

    ReplyDelete
  10. verzió 2, csak 4. b hulláma volt

    ReplyDelete
  11. Szia Imi-boy!

    Nem vagyunk ma sokan itt, úgy nézem!
    De én ma leszek :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Próbálok nagyon figyelni!

      Delete
    2. Ma én is figyelek Veled :-)

      Delete
    3. Szia!

      Régen hallottam felőled, ritkán jársz erre!

      Delete
    4. Igen sajna, de mindennap olvaslak :-)

      Delete
  12. Én is, nyitottam hati shortot, csak keveset.
    Jöhet a jó kis korrekció!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jó a kevés is, mert azon nehezebb sokat bukni :o)

      Delete
  13. otp rajzszakkor...csak probalom azt a qurban beszolasra letrejott hatalmas forgalmu lecsapast beilleszteni nagyobb kepbe..
    otp60
    otp15

    ReplyDelete
    Replies
    1. 15' a félelmem, hogy ez lesz, de egyenlőre még várnék kis tf-n egy kört lefelé

      Delete
  14. 5' stochastic alapján 5 hullám tart felfelé, percesen túl sok a spike, OTP 2. hullámra jellenző fibo valahol 4.100 alatt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a lefelé kör mit fog majd mutatni

    ReplyDelete
  15. OTP óráson ez a felfelé kör RSI-n MA9 alatt van, ha lefordul és jön a hook, akkor az belépési pont lehet

    ReplyDelete
  16. Azért erről a lehetőségről se feledkezzünk meg:
    http://kepfeltoltes.hu/120917/otp_0917_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. benne lehet, de kisebb tf-n szerintem még kell egy lefelé kör, legalábbis indikátorok ebbe az irányba hatnak
      azt se felejtsük el, hogy ez a második rés, lásd orbán beszéd utáni napon réssel nyitást, amit nem töltött be.
      Magasra retrace-szelt ma a piac, ha kis c is megy lefelé a teljes rés kitöltése elmaradhat. 4000 támasz lehet

      Delete
    2. Ehhez a scenárióhoz a 4k-nak meg kell tartania. Az még egészséges is lenne, ha esetleg visszatesztelné. Ez a 2. rés? Az nem gond, egy jó impulzusban 3 szépen elfér :).

      Delete
    3. lehet igazad lesz SP-ben várok egy újabb csúcsot, az OTP-be meg belelátom, hogy péntek és ma reggel egy c hullámot csinált a felfelé menet pedig már az első hulláma egy nagyobb tf 5. hullámának. Egy esés, akkor a 2. hullám lesz és le sem esik 4000-ig.

      Egyenlőre a csúcstól való lefelé mozgást korrekcióként értékelem kisebb tf-n is. (Nagyobbon meg főleg, mert egy x-re vagy b-re gondolok)

      Delete
    4. Igen, ebben a scenarioban az a kérdés, h megvolt-e kis tf-en a korrekció, és már törünk felfelé, vagy lesz még egy láb lefelé (újabb lokális aljjal). Ha a Molra nézek, annak még kellene új alj kis tf-n, szóval még van némi lehúzó erő, de nem tudni mekkora.
      /Ez ám a rejtjeles beszélgetés :D./

      Delete
    5. Belemásztál a fejembe? Pont a Molon agyalok, hogy ott kell még lefelé egy kör. Az OTP egy ideje szerintem másként mozog, de a szemét bankpapír szeret úgy fordulni mint a 6-os villamos, lassan, nagyon lassan, na akkor most döntsük el, hogy mi van, szabályt nem szeg, lehet bármi.
      RSI óráson azt mutatja, főleg ha ez az óra fekete gyertya lesz, hogy van tér lefelé, de fekete lesz? Meglátjuk az USA nyitás után, vagy beszakad, vagy csak korrekciósan mozog majd lefelé 4060 környékére. Muníció az esésre van bőven, sokan vásároltak ma, a tömeg, ami ha elveszti a fejét, akkor jó eladó :o)

      Delete
  17. Nem tetszik az OTP mozgása, kicsi tf és megint belekezdett valami oldalazásban. Ezen a tf-n gyakran csinál a fordulatoknál dél környékén exp. LD-t, de mint tudjuk azt csak utólag lehet eldönteni. Óráson a-b, vagy 1-2-nek még jó, de kisebb tf-n egyenlőre nem lehet eligazodni, jó lenne, ha a horog elsülne, akkor végre látnák, hogy a-b-c, vagy 1-2-3

    ReplyDelete
  18. közben azon gondolkodom, hogy időben egy kicsit rövid a korrekció, ha ez bármilyen szintű negyedik, akkor is kellene még 1-2 nap, hiszen a magasabb rendű korrekciók időben hosszabbak, a negyedikek meg gyakran időben a második hullám idejénél túlmennek

    ReplyDelete
  19. Sp tegnapi mozgása alapján kell még lefelé mennie, az otp esetében egy exp. flat korrekciót gyanítok, azaz a tegnapi mozgás egy zz lehetett a poziban, vagy valami ami most még nem látszik, egyenlőre a felfelé mozgásra is korrekcióként tekintek, mindamelett, hogy nagyobb tfn bullish a piac

    ReplyDelete
  20. A reggeli mozgás a korábbi verziót támasztja alá, nézzük mit csinál a korrekciós csatornával

    ReplyDelete
  21. Nézzük helyzet egyre bonyolódik nagyon sok a bullis váró szentiment szinte extra.Az elemzők egytől egyig további emelkedést várnak. Na most kell ide elliott. Ezért egy kis csámcsogni való, kezdem CALDAROval ő az örökös bika piacos évek óta ha ma az SP nem megy vissza 1470 környékére akkor elképzelhetőnek tarja, hogy meg volt az 5. hullám és 1440-nél ha nem fordul kisebb medve piacot proknoztizál milyen érdekes itt lép be DAN ékje tehát 1450 alá ment ebben az esetbe az SP ugye itt is a medve jön, cimballi szerint is 1475 meglehetett a B hullám, különben mind teljesen más szinteken mozgot eddig de ezt az 1440-50 környékét én ollóztam ki az írásaikból, milyen hihetetlen eddig ilyen össze állást nem lehet találni szavaikba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Caldaro a 3/3 veget valoszinusiti ha 1440ala megy az index...egyebkent 4oras rsi macd azt mondja hogy alacsonyabb trendszinten egy 3.hullam veget lathattuk penteken...amig 1440felett marad addig van esely egy ujabb csucsra valamirevalo korrekcio elott....

      Delete
    2. kösz charlie fordítási hiba de a 3 ember véleménye össze ollózva a lényeg, tehát, hogy 1450 alá kerüljön az index.

      Delete
  22. Na ugye ide kellett volna a türelem ön fegyelem mert tegnap a DAX ma aBUX, és a hati is a általam ki dolgozott szignál vonal alá került naposon most kellene várni 5 óráson egy RSI vissza textet ha le fordul short jelzés, párosítva az elliott valamilyen szintű 5. hullámával, másik ha naposon a szignál vonal alá kerül már nagy potenciáll nincs a piacba északnak, esetleg a korábbi csúcsot meghaladhatja pl. DAX max 7500-ig, bux 19200-ig, ezt évek óta látom és nem ezt lépem ön fegyelem igen fontos.

    ReplyDelete
  23. Szia Twer! Nekem is az a gyanúm hogy most ez el fogja magát engedni lefele 2-3hét lecsorgás és amikor mindenki azt hiszi hogy medvés a piac akkor fogják picsánrúgni a bikát.Én technikai alapon elemzek...meg devizapározok főleg, amit jó indikátornak tartok.Napos charton kialakult egy szép doji tegnap és a mai eddigi mozgás is ezt erősíti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roli most jól értem lassú le felét vársz és utána be gyorsulunk, nem hinném mert az általam szintén ki dolgozott tető építésnek meg kellene lenni tehát min. még egyszer vissza a csúcsokig vagy egy kicsit följebb.

      Delete
  24. Hogy mennyire működik a szignál vonalam DAXnál eladási jelet adott tegnap 7410, eddig jó most stop lejjebb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagy tfs hozzászólásokkal egyet értek, valóban itt lehet valahol egy nagy 3-as vége a külföldi piacokon, nálunk vagy 1-2-1-2 jön lefelé, vagy zz, főleg otp,a harmadik hullám nem vitte ki a csatornát, deviza is azt mondja nekem, hogy 4-ben vagyunk.A nagy egyetértés zavar.

      Delete
    2. Ezt írtam is följebb várok egy kört föl fele de szvsz. jóval kisebb lesz a vártnál és lehet, hogy még a korábbi csúcsot sem éri el.

      Delete
  25. Eddig a szignál vonal a DAXnál szépen működik, na itt van a félelem 5 óráson tegnap hati 19240-en jelzett a szignál vonal eladást remélem BOY te itt adtál bele.

    ReplyDelete
  26. A DAX mindjárt a második szignál vonalnál lesz 7290 lehet meg fogja? Mindegy nem zárok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üdv Twer!

      Adtam nyitóban, de már zártam is.

      Delete
  27. OTP a rést be töltötte, nem tudom BUXnál mi lesz a helyzet, ha amcsik ma nagyobbat esnek a kelleténél nem tartom kizártnak a sziget ki alakulását akkor viszont várhatom a tető építést.

    ReplyDelete
  28. amig dax 7280felett,addig figyelos 4.hullamban egy running hsz kialakulasa ahol hsz c akar kesz is lehet a mai aljal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sharlie naposon egyenlőre ott a sziget ha ma nem tölti vissza a rést akkor z nem igen bull.

      Delete
    2. charlie ezt a DAX szigetet, hogy látod?

      Delete
    3. egyelore orason nem engedtek ki a kori csatornabol..ha jo a hsz elkepzeles akkor delutan betolti...

      Delete
    4. tennél egy ábrát, hol a hsz. mert én sehol nem látom.

      Delete
  29. Buxra a hármasoknál ide hszt irtam, lehr az lesz a korrekció megoldása? Óvatosan a shortokkal! Ez csak kontratrend trade lehet, amíg más ellentétes jel nem érkezik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. üdv AD

      A daxnál talán tisztább a hullám szerkezet a 3. hullám 5.-je is 8 napig tartott, ha ez egy 4. hullám akkor min. 8-10 napig kell hogy be fejeződjön, vagy te ezt hogy látod?

      Delete
    2. Az előzőekben 2-3 hetet írtam a 4 hullám befejezésére...talán az kicsit sok de ezt a hetet szerintem végig korrekciózza,utána mehetünk tovább az 5dik hullámra.Mindenesetre deviza erősen shortos (eur/usd)Még ott nem látok fordulós jelzést addig tartom a hati shortom.

      Delete
    3. Roli tartom én is a shortokat, mert mert az elemzők is extra bullok, mondtad TA alapon is nézed a dolgokat 8-10 fehér gyertya a tetején egy haramival ha ma ez így marad, nem biztos hogy lesz itt 5. hullám, mivel folytatja ott ahol múlt csütörtökön be fejezte.

      Delete
  30. Szvsz itt lehet az esés vége opt 3975 környéke

    ReplyDelete
  31. Lát valaki rendes otp chartot? Óráson korrekciós csatornát átvitte vagy sem, illetőleg a kisebb tfn, ha volt törés az 3/3-ban volt vagy sem?

    ReplyDelete
  32. itt egy 15perces,becsatornaztam,nem tudom hogy gondolod,nem latni sem forgalmat sem momentumot ami 3.ra utalna..
    otp 15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi, erre gondolok én is. A csatornát nagy erővel 3/3 szokta átvinni, néha kicsit kimegy a b és kb ua. a c is, ez egyenlőre ennek látszik. Persze kérdés önmagában a tető holléte is.

      Delete
    2. Szia Charlie!

      Én azt tekintem tetőnek, felfelé 5 hullám ment, hasonló az első hullámhoz térben, időben. Az előző csúcs nyitás után, környékén keletkezett egy komoly hír után, a spike-ot ilyenkor óvatosan kell kezelni.

      Delete
  33. A kérdés, hogy nem lehet e egy 1-2-1-2-3 szitu, ahol a 3at átvitte, most 4 fel és az igazi pofont erre, majd az 5. adja, ahol látható lesz a trendcsatorna átvitele, ami a 3. hullám végét adaj, egyenlőre alt.verzió, mert a minimális célárat elérte a piac és vannak fordulatra utaló jelek.

    ReplyDelete
  34. lacika....vagy meg?teljesen eltunt...

    ReplyDelete