Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 12 January 2012

Bux - a jelenleg legnagyobb eséllyel futó alternatíva

Gondolkoztam a héten, de nem voltam egyedül, Cimballi is segített. Az egyik verziót szeretném bemutatni. Rajzoltam egy ábrát a buxra, mely akár az OTP-re is igaz lehet. A belső arányok stimmelnek, talán a számozás is. Ez a verzió a legrövidebb és a legkisebb célárral futó verzió, egy lehetőség a viszonylag gyors medvéhez. 

Bux órás chart:

Ha elsőre nem érted az ábrát semmi probléma, ennek a megértése már komoly szakmai hátteret igényel. Ez már a tréningen sem az alapprogram része, hanem a haladó rész foglalja magába. Ugyanakkor kis kitartással az ábrában látható jelölések megérthetőek és megtanulhatóak, de biztosan igaz, hogy Elliott rendszerének ez a legbonyolultabb része. 

94 comments:

  1. Sorry a megjegyzésemért, de szerintem ez az ábra egy kicsit túl van bonyolítva (bocsánat én hibám, de mindig a minél egyszerűbb megoldásra törekszem - K.I.S.S alapelvet próbálom követni mindig). Például az első szegmens szerintem egy egyszerű szabályos impulzív 5 hullám felfele 5. hullámban egy ED-vel, rosszul látom ?

    ReplyDelete
  2. Szia Lacika!

    Szükséges volt átírni, mert a piac nem hozta a várakozásokat. A komplex kombináció ilyen, nagyon nehéz jól megcsinálni a számozást és sajnos a korrekció mutat másik lehetőséget is. Már folyamatában is benne volt ez a számozás A esetében, de anno egyszerűsítés történt.
    Az OTP esetében az első szakaszban sokat gondolkodtunk, hogy egyáltalán lehet e impulse-nak számozni vagy sem, hozta a piac egy ideig, hagytuk. De az elmúlt két hét történései ezt a verziót (komplex kombináció) támasztotta alá. Ami bajom van még vele, hogy egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez a helyes megoldás, mert lehet egy kicsit máshogy kijelölni az első X-et és akkor van még vissza egy hónap a szerkezetből. Az utolsó C hullámnak 5 hullámból kell állnia, most 5 ment fel, de ez akár lehetne c/1-is, upsz. Ami ellene szól, hogy nem lenne a jelenlegi utolsó a hullámmal arányos. Akkor ha nem most ér véget c, akkor lehet, még csak egy felfelé menő a hullámot láttunk, jön egy b lefelé, majd egy c ismét felfelé. Szerintem nem célszerű egyszerűsíteni,mert egy ideig követi a piac, majd a fontos pillanatokban más fele fog menni. Bár tény, egy ilyen alakzatot felrajzolni, hosszú idő és sok sok tapasztalattal lehet.

    ReplyDelete
  3. +1 gondolat

    Ha az ott 5, akkor utána 3-as szerkezetnek, majd egy 5-os szerkezetnek kell jönnie, erre volt az exp. Ed egy lehetőség, de azóta a piac mozgása kizárta ezt.

    ReplyDelete
  4. Charlie!

    Devizák, hogy állnak? Lehet esetleg 1 hullám után fordulat?

    HUF/CHF esetében úgy tűnik, hogy egy lefelé kör után kész lehet egy nagyobb korrekció és komolyabb emelkedés jöhet a CHF javára.

    ReplyDelete
  5. üdv AD

    Igen szép munka, csak egy a bajom vele, októberbe a piac ezt az emelkedést más fél hónap alatt érte el, most pedig 1 hét alatt le zongorázná?
    Na mindegy én meg látásom ha ma vagy hétfő nem szakadnak be az indexek a nagy medve kezdi a tavaszi álmát is.

    TWER

    ReplyDelete
  6. a 3. hullámban ue. emelkedés megtörtént pár napja. C hullám a 3. mellett a legerősebb impulse hullám, vannak, akik csak ezt kereskedik, igazából nem értelek milyen elliotti megközelítésben gondolkozol, a SQ-be belefér, persze ez is csak egy lehetőség a sok közül

    ReplyDelete
  7. szia ad...devizak,aud,cad ugy allnak hogy irgalmatlan bull jon...nehez lenne most mast belelatni....valami veszett dolognak kellene tortenni hogy ott egy masik verzio alakuljon ki...de annyi es olyan tomeny a rossz hir hogy mar immunisak a piacok..

    ReplyDelete
  8. at tudnad allitani a blog orajat?

    ReplyDelete
  9. ad...az abra odaig oke hogy Y de utana....amugy hetvegen mikor beleneztem otp testebe pont azt mondtam magamnak hogy az elso emelkedo hullam az nem egy otos volt hanem zz....de az hogy annak tetejere A kerul vagy W csak akkor tudjuk amikor kiderul hogy a kovetkezo felfele kanyar nem egy impulzus valami...jol gondolom vagy baromsag?

    ReplyDelete
  10. ..istenem ezt a zsiga mondta...nem hiszem el...szerintem beindult fityeszen belul a hattermunka qurban ellen...ennek megint ausztriai pszichiatria lesz a vege....mondjuk nem vinnem olyan jo helyre csak ide a szalkai bolondok hazaig..
    "Gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, ami intézményi és személyi változásokat is igényel - mondta Járai Zsigmond a Világgazdaságnak. A piacok nem tolerálják az unortodox gazdaságpolitikát. Békét kell kötni a külföldi vállalatokkal, kiszámíthatóságot, jogbiztonságot kell teremteni, változtatni kell az adórendszeren, az MNB-t pedig hagyni kell dolgozni - mondta a Költségvetési Tanács volt elnöke. Szerinte lesz IMF-megállapodás, de az EU feltételeinek nem 100, de 150 százalékban kell eleget tenni."

    ReplyDelete
  11. lol

    a kérdést nem értem, este beszéljünk róla

    ez egy lehetőség, azért tettem fel, mert érdemes rá figyelni, viszonylag hamar jön a fordulat, ma már látjuk, ha nem, akkor sajnos máshogy kell rajzolni, amire még két lehetőség van és kell hozzá egy két hét

    ReplyDelete
  12. akkor most bux es otp az 5/2-t csinalja szerintetek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. szerintem impulse megy fel, eldől... ad

      Delete
  13. vajon megnyúlt lesz e az 5. Hullám?

    ReplyDelete
    Replies
    1. elso hullamabol itelve annak kellene..jo celar lehetne a ford fejvallbol engedett ext fibo 161.8...3520..

      Delete
  14. egy ed illene a képbe, ezt nem írtam, ha úgy alakul érdemes gonolni rá

    ReplyDelete
  15. üdv AD

    Ha nekem írtad milyen elliotti megközelítésbe gondolkodok most, meg mondom őszintén semmilyenbe jelenleg mert nem tudom hová tenni a helyzetet. Ezért nagyon figyelek mindenki be jegyzésére de főleg a tiédre, hogy valamilyen kép össze álljon számomra.

    TWER

    ReplyDelete
  16. uhhh..az kemeny lenne...franko hogy olyanok jutnak eszedbe ami nekunk nem..dehat ezert vagy Te a Mester:)...amugy ez a 4-es ponttol indult nekifutas masodik hullama pont megallt az elso 61.8-nal es bejott egy kis forgalom a lefelebe is...

    ReplyDelete
  17. üdv AD

    Már írni akartam, hogy a BUXnál és hatinál, ott az ED, de fölös legesnek tarom mert OTP esetében a legnagyobb meg erőltetésre sincs ed.

    TWER

    ReplyDelete
  18. hálás lennék egy ed-ért, mert kizárna egy csomó lehetőséget, főleg ha megnyúlik

    ReplyDelete
  19. Sziasztok !

    Szia Ad ! Köszi a válaszod !

    ReplyDelete
  20. Szia Twer!

    Igen neked írtam.

    Nem akarok nyíltan aggitálni a tréning mellett, de azt gondolom, hogy a Te szakmai tudásodat kiegészíteni egy kis elliottal, akár csak az alapokkal, nagyon hasznos lenne, elsősorban a kereskedésed vonatkozásában. Tudom tavaly gondolkoztál rajta, ma tettünk fel új időpontot, gondold meg!

    ReplyDelete
  21. ha ed, akkor 78,6 foghatja meg lefelé

    ReplyDelete
  22. otp percesen bejott 5 hullam le...nem kellett volna ha az 5/3...ed-nel van valami fibo szint masodik hullamra?..ha jo mely meg lehet venni rovidre stop a 4 ala..

    ReplyDelete
  23. ed kis tf, 5. Hullám, azbrt lenne jó, mert utalna a fordulatra, nem erőltetés, csak tipikus elhfordulási hely

    ReplyDelete
  24. na mar megint gondolatot olvastal

    ReplyDelete
  25. jöjjön még 2 78"6-ig, mert a dZZ :o)

    ReplyDelete
  26. üdv charlie

    Amit írok már előre elnézésed kérem, ha emlékszel az otp-ét max 3330-ig mondtam még vasárnapi írásomba, TE említed kis tf.-en a ford.-fej-vállat, én órás ill. 5 órás majd megerősítés napossal ekkor mondom ki az alakzatot legyen szó ékről, háromszögről vagy bármi másról, nézd meg 5 óráson mit látsz de ne fél éves távlatba.

    TWER

    ReplyDelete
  27. na ..aruld el mit latsz...mi mutatott 3330hoz

    ReplyDelete
  28. üdv charlie

    Semmi csupán a nagy háromszög felső szára itt van valahol 3330-50 között azért nem tudom meghatározni ft-ra mert nincs pontos grafikonom.
    Tehát vissza térve az alakzatokhoz ha alakul óráson ellenőrzöm 5 óráson, majd ha valami kezdemény van naposon is akkor 90%-ba működik az alakzat. Emlékez csak vissza nem rég volt E-starra. Még hathorral kicsit vitáztunk is.

    TWER

    ReplyDelete
  29. twer...en is figyelem a haromszoget ,raadasul multkor hozta is a fibo szintet fordulaskor...kozben megindult ujra..

    otp 60 perc

    ReplyDelete
    Replies
    1. sziasztok! charlie, már be sem mertem írni... :D

      Delete
    2. ma jp morgan gyors..valami kepet adhat amcsi bankszektorrol...otp meg bizakodik ezerrel....valami ellenallas van qurban mogott..lasd Fellegi,Jarai nyilatkozatait..tobb mint meglepo,ellentmondani a kiralynak ilyen meg nem volt...nem akarok hireket belekavarni de lehet otp felulteljesito ha valamennyi kockazat kiarazodik..

      Delete
  30. ad...nezd meg Te...nem ugy tunik..ha az lenne akkor mar fordulni kellene mert 3 lenne a legrovidebb..
    otp 5 perc

    ReplyDelete
  31. 5/3/3 ha jo uton gondolkodunk

    ReplyDelete
  32. Replies
    1. vagy nem, teloról nem fogom tudni megmondani, közel a vég, 3415 a 3420-hoz közel van, bőven hibahatáron belül, ez volt az első célár ad

      Hati lehet nem tud megnyúlani...

      Delete
  33. üdv AD

    Ezt a 3400 körüli cél árat mikor jelezted nem találkoztam vele.
    BUXnál, hatinél óráson megerősítve 5 órással ékek vannak. Ami zavar OTP-nél semmi.

    TWER

    ReplyDelete
  34. ad...most kicsit tetokeresos hangulatnak tunik,nem tetszik,meg mindig veteli nyomas van,magasabb forgalommal emelkedik mint adjak vissza...ezt a chartot mar egyszer feltettem oti 5perces...tudom azert nem tetszik mert siettetned:) a C-t es ha ez van akkor meg az varat magara boven,de szerinted van ennek realitasa?..
    otp 5 perc

    ReplyDelete
  35. ad...egy kerdes...ha WXY van ahol W egy abc ..az a hullam 3reszbol all a c hullam 5hullamos akkor az Y-on belul is hasonlonak kell lenni vagy allhat Y ket otos hullambol mint egy dzz?

    ReplyDelete
  36. lacika itt vagy?...mi a meglatasod apa

    ReplyDelete
  37. Charlie, itt vagyok, nem írtam most, mert nálam zavaros most a kép. Szerintem az ED, és egyéb utolsó hullámos verziók tűnnek nekem valószínűnek, amilyet most Ti is követtek.

    ReplyDelete
  38. c-nek 5 hullámból kell állnia, lehet impulse és lehet diagonál

    ReplyDelete
  39. lehet a célárat csak a tréningeseknek küldött elemzésbe tettem bele? Meg tud valaki erősíteni v. cáfolni?

    ReplyDelete
  40. ad...otp 5perces chartomat nezted?

    ReplyDelete
  41. Szia Ad!

    Igen, abban a levélben benne van a célár. Oti eddigi mai csúcsa a célár alja.

    üdv
    Nono

    ReplyDelete
  42. Ad!
    Célár amit írtál 3420

    ReplyDelete
  43. igen, de ha zz, akkor az nem a rövid verzió és bonyolultabb

    ReplyDelete
  44. igen ertem de muszaly a rovidebb verzionak lenni?:)

    ReplyDelete
  45. nem, akár egy hónapig is szívhatunk még, jobb lenne ha végre vége lenne

    ReplyDelete
  46. ad...valahogy igy gondolod most?..ha megvan az 5/3 akkor johet egy lecsorgas a teglalapba majd egy utolso fel kor...
    otp 1 perc

    ReplyDelete
    Replies
    1. kicsit nagyobban néztem, de nem Markers előtt, lehet ebben még egy felfelé kör, időben sokáig már nem oldalazhat az OTP

      Szép nagy megnyúlt 5. hullám, érdekes, hogy a hati képe alapján jött az ötlet, de ott, mintha nem lenne megnyúlt 5. igaz, a hati a nagy fordulat előtt mindig elmarad 1-200 ponttal a várt célártól

      ad

      Delete
  47. ha viszont gyorsan csinal meg egy felszaladast akkor csak ott lenne az 5/3

    ReplyDelete
  48. üdv DAX al foglalkozók

    Amit még kettő napja nem gondoltam volna mert jele sem volt nem úgy mint az amcsi indexeknél a DAX is be ékelődöt.

    TWER

    ReplyDelete
  49. Szia TWER!

    Fentebb írtad, hogy otp-ben nem látsz éket.
    Alábbi 4 órás charton szépen látszik egy ék, amelyből 9-én kitört, majd a következő napokban visszatesztelte, majd a mai napon el is érte az ékből számolt célárát.
    http://kepfeltoltes.hu/view/120113/OTP_4_r_s_120113_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    jvgb

    ReplyDelete
  50. bux 5percesen meg az van hogy akar kesz is lehetne az 5/5...megallt mielott tullepte volna az 5/3 hosszat es elerte az elso hullam fibo 100-at...mi a banat lesz?

    ReplyDelete
  51. Nagyon alacsony forgalommal megyünk csak lefele, szerintem 5/5 még nincs kész (ez alapján).

    ReplyDelete
  52. szia jvgb...bocs de az nem ek..ahhoz legalabb meg egyszer le kellett volna mennie az also szarhoz mielott kitor belole...ha innen lefordul akkor inkabb azt mondhatod csatornatetot fogott..most meg azt is korai lenne mondani..

    ReplyDelete
  53. sziasztok!

    Druszám! Te jössz a tréningre?

    ReplyDelete
  54. üdv Boy

    Egyenlőre még nem tudom, kérdés mennyit kell be fizetnem majd a földekre ezek olyan milkós tételek és marad-e rá való .

    TWER

    ReplyDelete
  55. vesszek meg ha otp-nel nem nagyobbak zarogatnak shortot....minden szakad arra apletykara hogy az sp hitelminosito meg ma tomeges leminositeseket csinal az eu-zonaban...

    ReplyDelete
  56. miért zárnák a shortot, ha leminősítés jön?

    ReplyDelete
  57. az csak egy hir,arra nem allnak meg a nagyok ha valamibe belekezdtek

    ReplyDelete
  58. na oti nekiszalad az utcso kornek?

    ReplyDelete
  59. Viszonylag szép a forgalom most fölfelé, akkor ucsó kör fölfelé ED-ben, igaz ?

    ReplyDelete
  60. gép előtt, igyekszem felvenni a fonalat!

    ReplyDelete
  61. lacika en nem latok ed-t...hol van?

    ReplyDelete
  62. Ahogy én nézem első körben még nem volt 5. hullám ami zárná a sort.
    ED csak egy esély, nem feltétel, hogy legyen.

    ReplyDelete
  63. kellene, hogy jöjjön egy divergencia a fordulathoz, RSI hetesen egy kicsivel nagyobb értéket vártam volna, még meglehet az utolsó órában

    ReplyDelete
  64. igy lehetne hatiban ed, de ez meg korai..
    hati 15 perc

    ReplyDelete
  65. ja exp?...na az ilyen exp-ektol rosszul vagyok:)

    ReplyDelete
  66. divergencia megnyúlt 5. hullám esetében elmaradhat, ezt megint elfelejtettem

    Olybá tűnik, hogy meg lehetett a csúcs (OTP)

    ReplyDelete
  67. buxban nekem még hiányozna egy felfelé kör

    ReplyDelete
  68. sziasztok,

    Hétfőn amcsik nem lesznek nyitva!
    Népi megfigyelésem, hogy ilyenkor megbolondítják a mi kis 'pocsolyánkat' :-)

    Előfordul, hogy hétfőn lesz meg a hiányzó hullám?

    csabesz

    ReplyDelete
  69. hezitálok OTP esetében, mert eddig a korrekciós trendcsatornából éppen csak kiesett, de a forgalom magas

    ReplyDelete
  70. ad...nekem meg hianyozna egy kor otiba 5percesen ha ez otodik hullam...kivancsi vagyok hogy szamozod ha neked megvan..

    ReplyDelete
  71. http://kepfeltoltes.hu/120113/44795863OTP1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  72. jogos, ez hiányzik a buxban is

    ReplyDelete
  73. az utolsó hullámban 1=3, kisebb lesz az 5.!

    Érdekes, hogy nagyjából 3420-ra mutat (spike függvénye, +-10-20 Ft belefér)

    ReplyDelete
  74. utolsó felfelé kör indul most, szvsz

    ReplyDelete
  75. hati nem fog felmenni 18300-ig, 17800, esetleg reális lehet

    ReplyDelete
  76. Szép adagokat tesznek be OTP-be.

    ReplyDelete
  77. 3379

    70ezer maradt még eladó 3380-on!

    Üdv:
    Steve

    a euro forintról mi a véleményetek?

    Köszi!

    Üdv:
    Steve

    ReplyDelete
  78. Na ez érdekes lesz.

    Tömeges leminősítés Európában, vszinu ma.
    Görög tárgyalások megszakadtak.

    És a lényeg:

    Közben OTP-ben egy hullámot vártunk felfelé, mely nem lehet olyan hosszú, mint az első, vagy a harmadik, annál rövidebbnek kell lennie (1=3). Az OTP elért egy FIBO szintet ezeknek a hullámoknak a magasságára vetítve. Kicsit alacsony a 23%, de az első Fiboig ment.

    Közben a bux napi csúcsra ment a nap végével, a charton valamilyen 5 hullám volt felfelé, ahol az első és a harmadik egyenlő, az 5. pedig 61%-ra ment. Ideális esetben 78-ig várnénk buxban egy csonka hullámot...

    Kíváncsi leszek az amerikai piacra. HUF/CHF befejezhette a korrekcióját és fordulhatott, de nagyobb korrekció volt mint vártam...

    ReplyDelete
  79. http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/elbatortalanodtak_az_otp_shortosai.161383.html

    ReplyDelete
  80. üdv AD

    Különben nagyon örülnék ha az OTP már hétfő mély repüléssel indítana. Végre ebben az esetbe egy iskola példa lehetne a fej-váll alakzatra naposon. Teljesen meg egyezőek lennének a a vallak mint a jobb és bal váll ki épülése 7-7 nap, magassága pontra 3400 lenne mind kettő vállnak ez tényleg minta szerű lenne, ahogy elnézem a kinti eseményeket meg nőt az esélye.

    TWER

    ReplyDelete
  81. Nem tudom, nekem ez a retrace egy kicsit kevés, 61-78% első/ harmadik hullámra vetítve jobb lenne az valahol 3420-3440 körül lehet

    ReplyDelete