Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 12 January 2012

OTP - péntektől

Nagy ábrát egyenlőre nem teszek fel, a lényeg nagyon nagy sansza van annak, hogy még a korrekcióban vagyunk. Formációtól függően, akár pár hétig eltarthat, de akár hamarosan vége is lehet. Egyenlőre órás timeframen az látszik, hogy felfelé ment 5 hullám. Szépen látszik a bearish trendfordulós divergenica, RSI-ben egy 5-ös szerkezet lefutása.

OTP órás chart:


A nagy kérdés, hogy mi következik. A korrekciót egy C hullám zárja, ami impulse, vagy diagonal. A felfelé menő 5 hullám, egyértelműen impulse, de a célárat tekintve egyenlőre alacsonynak tekinthető, nagy eséllyel a korrekció után újra felfelé indul. 
Milyen mély lesz a korrekció? Ezt a legnehezebb jelenleg megmondani, három variációnak van nagy esélye. Ezek a 38-50-62-es retrace szintek. A képek tanulsága szerint az utolsó hullám 5. alhulláma még nem fejeződhetett be, lehet reggel egy kis emelkedés, majd indulhat a korrekció.

CET:20:46

Távolabbi képet vizsgálva egy erőteljes 5/5 megnyúlt hullám sokat segíthetne a gyors medve bekövetkeztében. (lehet egy éjszakai hír megteszi a felrántás hatását :o)?), van egy szerkezet, ami készen állhat és amire rá lehet fogni, hogy azért ugrik meg a piac, majd hétfőn elkezdik a földbe döngölni... ez is egy lehetőség...

3 comments:

  1. Ad, köszi az elemzést ! Akkor csak egy kérdés : az 1. pont akkor biztosan reális ? Charlie-val annak idején sokat gondolkodtunk, hogy betudható-e egy 1. hullámnak. (Engem főleg az zavart, hogy inkább abc szerkezetűnek tűnt, ha 3 csúcsot feltételezünk, akkor pl. a második nem haladja meg az elsőt értékben.)

    ReplyDelete
  2. Ez egy jó kérdés, de nem nagyon tudok oda mást képzelni a kezdetek óta, mint valamilyen LD-t. Sokáig valamiféle korrekciónak gondoltam én is a felfelé kört, de több intő jel is volt. Bux kilépett a korrekciós trendcsatornából, forgalom megnőtt, RSI-nek hiányzott egy komolyabb felfelé kör órás tf-n. Nem bontottam ki nagyon kicsi tf-n az első hullámot, de ha exp. Ld-ben gondolkozunk, akkor azt hiszem máshogy kell berajzolni az első hullám számozását és akár jó is lehet.
    Meglátjuk mit mond a piac!

    ReplyDelete