Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 1 September 2012

OTP hetes - várakozás

Ideje szint vallani. Egy ideje azt gondolom, hogy egy északra tartó ED-vel van dolgunk, július 7-e óta ez az elgondolás van a fejemben elsődlegesen. A korábbi elkötelezettségem miatt és az abból adódó tévedés okán azonban most óvatos vagyok, folyamatosan figyelem az ezzel teljesen ellentétes mozgás verzióját, ez a lehetőség mind a mai napig benne van kisebb eséllyel ugyan, de ott van, ráadásul az elmúlt időszakban megmutatta a piac, hogy sok esetben a kisebb eséllyel rendelkező verzió mellett teszi le a voksát, ennek ellenére, vagy emellett  továbbra is másodlagos verzióként tekintek rá, mindaddig, amíg a piac mást nem mutat. 

Ezen a tf-n belefér egy leszúrás a támaszként jelzett vonal alá, de szvsz hetes szinten nem maradhat alatta. Érdekes az RSI képe, ha ott a következő két hétben egy horog alakul ki, akkor tényleg elszállhat a piac. Folyamatosan magasabb aljak, az esést már a semleges zóna fogja, teszi ezt MA9 felett, ezt bullként kell értékelnem. MACD is vételi jelzést adott. Az adatok alapján beleférhet egy bull piaci rally a jelenlegi helyzetbe. Igen ez alapján bull vagyok hetes szinten, egészen addig, amíg ezzel ellentétes jelzést nem látok, de ez alapján nem veszek fel pozíciót, ez kevés a longhoz, ennél nekem több kell a piacra lépéshez.

OTP hetes chart:



8 comments:

  1. Végre Dan is átállt egy másfajta értelmezésre :o)))

    http://4.bp.blogspot.com/-y3TeRo35rG8/UEFEcAXfI-I/AAAAAAAANu0/zVUmFbQ8lUg/s1600/spxdaily.png

    Ez már lényegesen jobb :o)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ... egyébként BIAS gyanús második ránézésre, érdemes lenne mélyebben megnézni, mert nagy pofont lehet elkerülni vele és jobban illeszkedik a többi piac képébe

      Delete
  2. Különben DENnél már vagy 2 hete él ez a verzió, azóta mióta kivitte az előző csúcsot, egyre jobban a chart képek nekem is kezdenek bull irányt adni, indikátorokkal erősítve, főleg ezek a pénteki fehér gyertyák egyenlőre nem medve jelenlétét erősítik az biztos, csak a kérdés meddig megyünk északnak.

    ReplyDelete
  3. Ezek szerint régen néztem DAN-t. Cimballi 2-3 hónapja mondta nekem az SP-re ezt a lehetőséget is, kicsit megelőzte Dan-t és az EWI-t :o)

    Van egy olyan érzésem, hogy ezzel is mellé megy, de elő kellene vennem egy chartot, ez a harmadik hullám felfelé lehet egy dZZ és akkor nem a negyediket látjuk lefelé, hanem csak az X-t, ahogy azt például az OTP esetében feltételezem.
    Nagyon hasonlít a kép az OTP június 7-ei helyzetére.

    ReplyDelete
  4. na ilyenkor szokott a másik irányba menni ,mikor már mindenki fel felét látja a chartokba
    sz.v.sz
    üdv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, ez így szokott lenni, ezért is gyanús, hogy nem onnan indul az esés, ahonnan várják, hanem előtte kimegy új csúcsra, amikor már mindenki beshortolta

      Delete
  5. en nem csak a felfelet latom:)
    http://kepfeltoltes.hu/120831/BUX121260_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. A bux az egész emelkedésben a Mollal együtt nekem is kérdőjel...

      Delete