Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 9 August 2012

OTP - várakozás

Többetekben felmerült, hogy túl sok a bika váró már ezen a blogon is, ezért elképzelhető, hogy visszatér a medve. Ez ellen egyik verzióban sincs kifogásom, sőt ez a várakozásom is, igaz annyival kiegészítve, hogy várok egy 5. hullámot felfelé. Két hete feltettem egy napos ábrát, íme:

OTP napos chart:


A fenti ábrán látható mozgás mellé kékkel betettem egy másik lehetőséget, azt amire most nagyobb eséllyel számítok. Az új csúcs után, akár egy komolyabb esést is el tudok képzelni, mely a 3.300-ről történő emelkedés 76%-át is visszaveheti. Az esés mértékét nem tudom előre megmondani, itt most sok változat lehet. Kialakulhat egy hsz, alacsony retrace szinttel, de lehet ZZ magassal, minden benne van a pakliban.

OTP napos chart:


RSI MA9 felett. A bull ellenállás előtt a papír, nekem ez inkább bullnak tűnik ezen a tf-n. Ráadásul a többször visszaidézett július 7-ei várakozás szerint, amennyiben holnap lényeges esés nem következik be, el lehet dobni a zöld oldalazó verziót és marad a legnagyobb eséllyel említett kék, mely az emelkedés irányába mutat.

OTP hetes chart:


Kicsit visszatérve a tegnap előtt felrakott napos ábrához, frissítem azt is:

OTP napos chart:


Kérdésként fogalmazódott ma meg, hogy lehet-e, hogy egy éles ZZ-vel végett ért a korrekció. A válasz, természetesen lehet, de kevés esélyt adok neki. Jeffrey nyomdokain azt mondom számoljunk egy lassabb verzióval. Egyenlőre korrekcióban gondolkodom. Az órás ábrán nem kivehető, de 30 percesen már igen, hogy egy erős a hullám után egy hosszú b jöhetett, ezért egy c-t várok délre. A korábbi Cimballi féle téglalapot kicsit módosítottam, a spike-kal nem számoltam, illetve a sokszor igaz időbeli összefüggést vetítettem ki, azaz az 1:1,618, 2. : 4. hullám aránnyal számolva a csatorna közepére mutat a negyedik hullám célzónája.

OTP órás chart:


OTP 30 min. chart:


Elgondolkoztam azon, hogy hogy lehetséges, hogy mindig van egy olyan ábrám, ami szerint a piac mozog. Ez nem voodoo, Elliott elméletét használva jól ismerhetőek a lehetséges kimenetek, igaz sokszor ezek ellentétes irányba mutatnak. A cél, hogy a kereskedéssel pénzt csináljunk - vegyünk el másoktól - ezért a módszert használva tudnunk kell, hogy hol törik a verzió, hol kap megerősítést és mikor kell a piacra belépni, mikor kell távol maradni tőle. 

A korrekció megindulásakor, sőt még most is benne van a hsz, mint lehetséges 4. hullám verzió, de a mozgás alapján egyre hátrább sorolom. A felrakott verzió ZZ-vel számol, mutatom az órás ábrát még egyszer, ahol a ZZ csatornát is berajzoltam, zavaró, hogy ez is a már berajzolt helyre mutat. (megj.: csatornát spike nélkül számoltam)

OTP órás chart:



36 comments:

  1. üdv AD

    Ha lejön az OTP a 4. hullám cél zónába és ne talán nem megy új csúcsra, remélem nem csonka 5. számozod mert az se hogy nem oké.

    ReplyDelete
  2. Szia Ad,

    Ez a hetes OTP elemzés egyszerűen gyönyörű. Nem foglalkozom magyar termékekkel, így mindig csak a te elemzésedből látom hogyan alakul, és eddig nagyon pöpec.

    Szia TWER,

    Mért ne lehetne egy impulzus befejező hulláma csonka? Ritka de lehet. Ugyanúgy egy A-B-C-ben is lehetséges, hogy C hullám szánalmasra sikerül, mint pl a dax mostani emelkedésében is van ilyen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen brikka tudom azért írtam mert én az OTP-ét a-b-c nek veszem és a c lehet a csonka.

      Különben jó hogy írod a DAXot mit értesz a mostani esetén hanem fárasztó egy ábrával illusztrálnád.

      Delete
    2. Szerintem hibás a-b-c-nek számozni a gyorsító csatorna miatt, ráadásul nem csak felszúrás történt, hanem eddig felette is maradt a báziscsatornának,azaz nem véletlen a csatorna törése.

      Rsi 3. hullámra utal, forgalmat most nem tudom, de szerintem megnőtt. Egyenlőre semmi nem szól az abc mellett

      Delete
    3. Ránézésre ha dax nem megy 6891 alá, akkor szerintem megnézheti 7080-as szintet...utána meglátjuk, hogy jön-e egy sell off. Ábrát szerintem fölösleges készíteni, mert sok újat nem lehet hozzá tenni, lehet w-x-y, és lehet diagonál is...egyiket sem lehet kizárni.

      Delete
    4. ha bemenne 6891 alá, akkor impulzív szerkezet esetén lejöhet akár 6750-ig.

      Delete
  3. Sziasztok!

    Köszi, de ez Cimballi megfigyelése:-) ! Én csak használtam.

    Egyenlőre az elképzelés mentén mozog a papír, semmi okom más számozásra.4. hullám, korrekció. Csak az alakzat kérdés, hsz v. Zz.

    ReplyDelete
  4. Előre senki nem tudja, hogy alakulnak a piacok de az egy értelmű, hogy vannak igen erős negatív jelek másik egy meg figyelés szintén Még nem késő a rallyba be szállni cikkek jelennek meg mikor hasonló írásokat olvastam pár nap után be szakadtak a piacok.

    ReplyDelete
  5. Még egy kis ki egészítés ha feltételezzük hogy a DAXnál háromszög van de 2 órás fölött már semmi nyoma akkor is max cél ár 7050 esetleg ki szúrással 7080, ugyan ez az SPnél is 2 órás fölött nyoma nincs háromszögnek ott a cél ár max. 1418, akár napon belül is meg csinálhatja.

    ReplyDelete
  6. Tipikus 4-5 hullámjegy, màr csak a sok egyirányba mutató jel zavar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen nagyon egy értelműen 4. hullámot mutatnak az indexek a kérdés lesz-e belőle 5.

      Delete
  7. DAX-ban lehet egy fontos szint lehet a 6921. Lehet feljebb kéne hozni a kritikus szintet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vissza menőlegesen semmit nem látni, hogy ez egy fontos szint lenne.

      Delete
    2. Ez az egész 6.-ától tartó mutatvány a benfektesek mutatvány így próbálják be rángatni a kicsiket, hogy még nagyobb profit üsse a markukat még arra is képesek amit az előbb írtam meg ugrasztják fel fele az indexeket hogy a kicsik el higgyék az bull piacot és utána annak rendje és módja szerint realizálják a profitot.

      Delete
    3. szerintem ez a bennfentes, meg mutyi duma hülyeség. Ezzel magyarázzák az tréderek a saját rossz döntésüket.

      Most azon filózok, hogy dax-ban 6891-6978-ig tartó impulzus flat (C) vagy (1). Ha felmegy a mai résig aztán esik, akkor előbbi, ha kiszedi az imp. tetjét, akkor inkább utóbbi.

      Delete
    4. Egyetértek az első gondolattal

      Delete
    5. Én minden esetre hiszek a benfentes mutyiba akkor nektek jó longolást ezeken a szinteken.

      Delete
    6. A másik különben valahol olvastam hogy az 5. hullám a benfentesek hulláma mindegy én ebben a históriában hiszek és inkább a short belépőt sasolom.

      Delete
    7. Létezik bennfentes kereskedelem, bűncselekmény is mindenhol. De annak semmi köze nincs ehhez, pláne nem az indexekhez, meg fx-hez. Utóbbinál azt a több trillió dollár likviditást naponta(!) szerinted ki mutyizza? Ennél már csak az szebb, mikor azt írják, hogy Merkel, meg Draghi biztos shortol/longol. No mind1, ne is ragozzuk tovább.

      Dax-ot te kétdezted, hogy mit látok. Én ezt láttam.

      Delete
    8. Remélem ezen nem vitázunk össze kár hogy említettem, hogy én hiszek ilyen elméletbe ezt arra alapozom, hogy vannak össze fonódott alapok amelyek ha nem is sok ideig de képesek a piacokat be folyásolni óriási tőkéjükkel és töke áttétel. Ezen ne is vitázzunk tovább ez az én véleményem és hitem, el nézést hogy van egy ilyen oldalam is.

      Delete
    9. Ok :)

      ezen nem fogunk összekapni ;)

      Delete
    10. A DAXra vissza térve 78,6 fibo van 6921 körül, de egyenlőre napok óta szignifikánsan nem tudja el hagyni.

      Delete
  8. sp hetes..kerdes a kepben ..kosz a valaszt fiuk..
    sp hetes

    ReplyDelete
  9. A mai mozgás alapján 4. hsz vagy c

    ReplyDelete
  10. valakinek van lovese a telekomrol hogy ki adja igy?..hagyjuk elliottot abban benne volt a felfele lehetosege...eros forint,szakado hozamok,kamatcsokkentes lebegtetese,jo hangulat...tuti a nagy kiszallo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még van esés 382-re számoltam az aljat, de ahogy el nézem lehet 350 is.

      Delete
  11. brikka...olaj 4oras...szerinted?
    olaj 4h

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Charlie,

      Jó lehet.

      Mostanában DZZ-ben gondolkoztam, 97-100 körüli célárral, és most lennénk az [b] of Y hullámban...ez esetben egy kicsit nagyobb tér is lehet lefelé. De a múltkori baki óta nem nagyon érzem az olajat.

      Delete
  12. Úgy látom a BXNÁL 4. lassan ki zárható.

    ReplyDelete
  13. bux beert a korabban jelzett lila zonaba ami egy fontos terulet..
    bux napos

    ReplyDelete
  14. 2.30kor spike veszely:)..kanadai adatok..egyes elemzok sokkal rosszabbat varnak a jelzettol ami megmozgathatja a piacokat..usdcad-et fel rv-ket le..

    ReplyDelete
  15. telko..telko..nagyon sok fiboszint es trvonal csatorna is fordulatot adhatna de torte forgalommal a lefele tarto koricsatornat..veszelyes piszkalni bar meg tart a kritikus szint..valami van a hatterben amit meg nem tudunk..majd ha kijon a hir akkor kell venni..

    ReplyDelete
  16. hm...brikka olaj elkepzelese most nezem a buxra is hajazhatna..lehet ez a harom hullam fel az y/a volt most jonne egy kinlodo(mintha nem az lenne mindig) lefele csorgo b hullam 17700hoz(havi pivot,emelkedo trvonal)majd valodi agyament elszallas y/c-vel....csabesz utalt arra tegnap hogy lehet csak az y/a van kesz..

    ReplyDelete