Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 7 August 2012

OTP - várakozás

Kezdem a napos ábrával. Stochastic alapján negyedik hullámban lehet a piac, amit megerősít a korrekciós trendcsatorna törése. A második hullám korrekciója 3-4 napig tartott. A mai esést a báziscsatorna teteje fogta meg. Itt is látható, de az órás ábrán még jobban, hogy térben már elérte a korrekció ideális szintjét a piac, időben még nem, de ezek után már nem is szükséges. Ennek ellenére arra számítok, hogy korrekciós mozgás lesz a holnapi és talán a csütörtöki nap is. Esélyes lehet egy hsz kialakulása, ideálissá tenné a képet. Az esés szerkezetét nehéz beazonosítani, nem tudom nagy bizonyossággal azt állítani, hogy a 5 hullám volt (dZZ?).

OTP napos chart:


Óráson berajzoltam a Cimballi féle téglalapot pirossal. Amennyiben nem hsz lesz a korrekció, akkor esetleg egy ritka alakzat ZZ negyedik hullámban még beleférhet a csatorna közepéig 50%-os retrace szinttel. A hullám alakjából arra következtetek, hogy c belső szerkezete könnyen azonosítható lesz. (kivéve hsz)

OTP órás chart:


11 comments:

  1. üdv AD

    Ebben az OTP történetbe egyetlen zavaró tényező van minden elemző vételt javasol csökkenésbe, senki nem gondol arra hogy ehet is. Tapasztalatom hogy mikor ennyire egyértelmű a kép esetleg van még 2-3 emelkedő napja.
    Más valahogy nem hagy nyugodni, hogy te 3-ast látsz föl fele én inkább A hullámnak nézem de te jobban érted ezeket a hullámokat én csak kis miska vagyok ehhez de valahogy fel felét A-nak nézem.

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Megfogalmazódott bennem is, de törte a csatornát, igaz a számozásra nem vennék mérget :o). Nekem kellene egy 5. hullám felfelé és onnan jöhet egy nagy esés, akár az teljes emelkedés 78,6%-a. Az 5. hullám normál esetben 3.900 kb, de ha arra gondolsz, hogy lehet csonka is, akkor bármi lehet, de ezzel úgyis csak utólag lehet számolni vele. Szerintem a korrekció majd bizalmatlanná teszi az embereket, addig az elemzői pozitív vélemény még tudja repíteni. Egyébként devizák is segítik most a bankpapírt nézz meg egy USD chartot. Közel 20 Ft-t esett, minimális korrekcióval. Semmi nem lehetetlen! Meglátjuk, a héten sok minden eldőlhet.

    ReplyDelete
  3. Sziasztok!

    Azt hiszem, most megint a mozi a legjobb taktika.

    ReplyDelete
  4. Unalmas nap(ok) jön(nek). Legalább 10 órányi korrekció, kicsi mozgással, talán egy 3. hullám fog 20-30 pontnál többet hozni egy c-ben.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na akkor lesz időnk egy kicsit pihenni! :-) Holnap úgy sem érek rá.

      Delete
  5. ad...azt mikent iteled meg hogy bux igazan ki sem jott a kori csatornabol es csak egy paraszt hajszal valasztja el hogy belemenjen a feltetelezett 1-esbe....ha ebbol nem fejlodik ki 1212 akkor ez a felfele mozgas megint csak valami korrekcios szerkezet resze...akkor pedig az otinal sem lesz 5.hullam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen néztem, nem is tettem fel elemzést.
      Lehetőségek:
      1)diagonál alakul, ami az előzmények miatt lehet ed v. ld, az oldalazás előtti emelkedést nem tudom hová tenni.(3 v.5 hullám?)
      2) más poziban van, mint az Otp, pl mol, azaz nagyobb tf-n diagonál
      3) esés lesz a vége nem emelkedés, piros ed verzió

      vagy valami más

      Delete
    2. 4) ezt majd elfelejtettem, 1 és 3 is megnyúlt, a csatorna sem szabály, csak lehetőség

      Delete
    3. Ha c nem ed és már nem b-ben vagyunk akkor hamarosan délnek nagyobb elmozdulás jön

      Delete
  6. úgy látszik a záró ajánlatok alapján, hogy ma sokan shortolták az OTP-t, nem dőlt el, akár magas záró is lehet.

    ReplyDelete