Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 13 July 2012

OTP - gyors

Megvolt a kitörés nyitásban, ennek ellenére még nem lehet biztosan kijelenteni, hogy kész az ED (lehet csak 4. hullám volt), a következő fél órában erős északi irányra van szükség hozzá. RSI ideális 55 körül fogta az emelkedést, ami egy fentről jövő csatorna tetővel esett egyben, az esés a rajzolt hsz tetején és a FIBO bull támaszon állt meg. (eddig), a bull verziót támasztaná alá, azaz az ék végét, ha innen emelkedés kezdődne, erős, energikus hullámmal, RSI-n mellette kialakulna egy horog és értéke a 70-es zóna környékére menne.

Amennyiben negyedik hullám volt, akkor nagy eséllyel egy unalmas nap előtt állunk, mert 3420-3390 között mozogna a piac, a forgalom pedig leülne, délután vagy hétfőn fejeződne csak be az alakzat.

OTP 15' chart:


CET 10:46


Ott a horog, erősnek tűnő emelkedés indult (lendületesebbre számítottam), át kell vinni a 3420-at, mert ez még simán lehet a 4. hullám. Most lehet egy kis megálló 1-2-1-2, erő 3430, de főleg 3440 leküzdésével lesz.


CET 11:00

Kész lehet az ED, de ehhez át kell vinnie a 2. hullámnak gondolt pontot 3440-nél, egyenlőre csatornában van még, azaz felfelé 1-2-1-2 megy, vagy ZZ. A forgalom 3/3-nak kevés, RSI egyenlőre 60 környékén, szintén kevés 3/3-nak. Ha 1-2-1-2, akkor a felső csatorna foghatja meg az esést.

CET 11:15

ED verzió egyre nagyobb eséllyel kész. Megjött a forgalom is. Nehéz ezt már félkész ED-ként értékelni, de kimondani, majd a korrekciós báziscsatonán kívüli szép zárással fogom elfogadni. Kemény lehet ez a 3440.


CET 12:23

Lassan el kell mennem. Nézzétek meg a 30' chartot, törtük a lefelé tartó csatornát, RSI talán 60 és MA9 felett horogszerű dologra készül. ebből esélyes egy nagyobb emelkedés. Jó lenne ha 15' megnyúlna az 5. hullám, mert a harmadik nagyon tapadt a csatorna tetejére, ez nem tetszik.


CET 12:38:

Napi charton a bull támaszról rugaszkodik el a papír, a mai nap már a második gyertya. Ez azt jelenti, hogy napi szinten is számolhatunk egy kis emelkedéssel. Figyelem RSI MA9 alatt! 52-es szint elérése innen reális, de a 60 környékét sem zárnám ki, ami magasabb pontértéket jelent forintban. Az emelkedésnek egyelőre magasabb tf támogatása van. A chart többi része egyenlőre nem hordoz semmiféle jelentőséget, korábban készült verziót mutat be.


Az utolsó 15 perces ábra ma, ha visszajönnek a brókerek az ebédből, akkor esélyes, hogy ott egy horog alakul ki, ami további emelkedés irányába mutat.


Lehet én vagyok türelmetlen, de ennél gyorsabb felfutásra számoltam a csatorna áttörésénél, a teljes képhez hozzátartozik, hogy ez zavar.

31 comments:

  1. dicseretre melto a lelkesedesed...az tetszett hogy a forgalom leul:))))))))meg unalmas nap...ezek mar az alapok...a csoda az lesz ha nem ezek dominalnak...ez mar egy igazan jol kibaszott szellempiac...ungarische ghostmarket...fuck..

    ReplyDelete
  2. egy kis nyalanksag az estar topikbol...az arcok mindig megszivjak...a tag osszeszedett vagy 4000db-ot 850es atlaggal...nincs abban semmi baj,de ezek a megnyilvanulasok basszus..

    "Ja. szvsz lesz pozitív korrekció a héten. mindenki a rés betöltésre számít 1000 felett. A kis dörzsöltek....

    Én ezért fogok kiszállíni 950-en.

    MUHAHAHAHAHAHAHAHA. Én sokkal dörzsöltebb vagyok.... :-))))

    muhahahahaha :-))

    ..nem sikerult kiszallnia..

    ReplyDelete
  3. Tegnap beleolvastam DAN megjegyzés részeibe. A többség Bull trap-ként értékeli a felfelé kört, ha nem lesz igazuk, akkor elszáguld a piac északnak.

    ReplyDelete
  4. Igen Charlie! Kell egy kis lelkesedés, mert leültem. Kis tf-n szépen mozog a piac, sajnos magyar piaci spreadek miatt a tegnapi 40 Ft-s mozgásból 10-15 nettót lehet csak fogni..., de szépen mozog, még akkor is, ha óvatosan kell kezelni a likviditás hiánya miatt a gyertyák kiszúrásait.

    ReplyDelete
  5. Most kb 1.000 db OTP vétellel el lehet indítani egy SQ-t, összedobjuk?

    ReplyDelete
  6. Látom más is kezdi észrevenni, újabb 1.000 db-bal 3340 fölé érhetünk

    ReplyDelete
  7. 3426 A vagy 1, ha kimegyünk most új csúcsra, akkor lehet flat és 1-2-1-2

    ReplyDelete
  8. perces és fibo szerint 3440 lehet 1-2-1-2 teteje, de ilyen szinten nehéz számolni, sok a bizonytalanság

    ReplyDelete
  9. kitörés, új chartot teszek fel

    ReplyDelete
  10. köszi

    nem értem a dobást, a teljeset, miért nem a felét? Az ED 3500 fölött indult, hosszúlábú. Fele dovás a többire 3420-ra stop és veszteni már nem vesztesz, de bent hagyhattál egy 50 pontos nyerőt még.
    Igaz nem vagyok még 100%-ig biztos a verzióban, mert a gyertyák teste még nincs a csatorna felett

    ReplyDelete
    Replies
    1. el kell mennem, csak 3 után leszek, ez már zsebben.

      Delete
  11. értem

    Megindulhatott egy korrekció 3425-3430 lehet egy ideális szint

    ReplyDelete
  12. 40.000 db eladás 3440-n

    ReplyDelete
  13. Stoch szerint ez egy negyedik hullám, percesen ezért látszik hsz-nek. min, 3455 fölé megy a kitörés, persze amennyiben ez nem csak egy b/b.
    Az ék kiindulási pontjának elérése fele, egyharmada annyi időbe kerül, mint ahogy az kialakult, azaz sok idő kell, hogy felfusson a kiinduláshoz

    ReplyDelete
  14. stock szerint hamarosan vége a korrekciónak, mehet északnak megint

    ReplyDelete
  15. Sziasztok !

    Véleményem szerint a lefele ED-nek még csak a 4. hullámában vagyunk (17.698-tól jön az ED) (legalábbis BUX hatiban). Mehetünk még 17.300 alá majd (ma, vagy hétfőn). (OTP-ben is gondolom, hasonló lehetne a cucc, bár ott nem néztem pontosan).

    (Charlie tegnapi kérdésére - vagyok, de csak nagyon ritkán, hamarosan megint el 2 hétre)

    ReplyDelete
  16. ..hogy meg nehezebb legyen buzi buxunk es hatink nem igazan mozog egyutt..tegnap feltettem egy bux chartot hogy ott esetleg egy ld volt es akkor az ar nem mehet az ala...nem is ment es pontosan a boxbol egyelore fordult DE a hati ma reggel ezen szint alatt nyitott..itt egy hati 60perces chart ..van ott egy bekeretezett resz,impulzus volt lefele,kiemelkedo:) forgalommal...erdekelne hogy ki mit gondol arrol a szakaszrol,szerintem fontos lenne beazonositani a tovabbi rovidtavu mozgast illetoen..kosz a kommenteket,,,,
    http://kepfeltoltes.hu/120713/BUX121260_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  17. visszaértem!
    De hol vannak a vevők ? dax száguld! bux elhullt.

    ReplyDelete
  18. SP korrekciónak annyi :o) 1355 igaz, de tépte a trendcsatornát :o)

    ReplyDelete
  19. Imi- boy!

    3488, volt vevő! :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Ad!
      Mostanában időszűkében vagyok, csak este olvaslak benneteket.
      Dobtam egy e-mailt ha még kell a segítség.

      Delete
    2. Ad!

      Eladtad az egészet? Hati nem nagyon akart menni, vettem longot 17450 fölött, erre a végén jól lekötöttek mindent. Ilyen daxra a bux pár éve ment volna 5%-ot.
      Kíváncsi leszek a jövő hétre!
      Kellemes hétvégét mindenkinek!

      Delete
    3. üdv

      Tegnap nem voltam, erre az emelkedésre a barish változat alapján számítani lehetett az amcsiknál hiszen 7 napot estek, egyet sajnálok a short zárásaim 17250 re voltak ki téve nem ment le odáig na majd a jövőhéten hati 16000 is meg lesz. OTPnél macd RSI naposon maradt el adási jelzésen az 50 napos készül metszeni a 200 naposat ez számomra nem igen long jelzés.

      AD ahogy látom a long mellett jobban el vagy kötelezve a MOL ha lehet reálisan nézd meg egy látok ott egy hsz. amelynek talán az E hulláma is kész.
      A dax esete más brikka ábrája eddig nyerő.

      Delete
  20. üdv mindenki

    Ha valaki el magyarázza nekem hogy le fele tartó 5 hullámos éa fel fele tartó 3 hullámos szerkezetekből, hogy lesz BULL piac abban a pillanatba semleges állás pontra helyezkedem. Boy esetleg te hogy tudod ezt meg magyarázni.

    ReplyDelete
  21. Írtam egy bejegyzést az SP-ről.

    ReplyDelete
  22. Szia Twer!

    Nem vagyok elkötelezve egyik irány mellett sem, bár a rövid távon bull verziónak, pontosabban az azonnali nagy esés elindulására kisebb esélyt adok. Ha lesz időm hétvégén teszek egy teljes piaci összefoglalót.

    ReplyDelete
  23. Szia Imi-boy!

    Nem is mondtam, hogy vettem :o)!

    3430 egy kisebb pakk, mert túlvettem magam és USD gyengülésre is akartam játszani, na az kimaradt, mert nem voltam gép előtt. (szégyellem magam, de nagyobb készletet vettem, sokkal nagyobbat, mint szoktam, mert a szűk stop lehetősége miatt lényegesen többet vehettem ua kockázat mellett. 20-30 ft-s stop/részvény, az RR így 4-5-szörös volt)

    3480 feleztem a készletet, és a másik fele megmaradt, ha ED volt, akkor 3500 fölé fog menni, sőt óráson is bullish a papír, de inkább napon belül játszok, zárásba tettem eladást, de nem ment fel addig, most nem bánom, mert van akkora puffer, hogy akár 100 pontos réssel esés se vigye negatívba a pozit. Lehet egy részét teljesen megtartom, mert úgy tűnik nincs vége az emelkedésnek.

    ReplyDelete