Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 6 July 2012

A nap vicce

Cimballi oldalán találtam a linket: http://www.portfolio.hu/vallalatok/technikai_elemzes/baljos_arnyak_az_s_p_grafikonjan_technikai_elemzes.169745.html
Végül is egyszerű Elliott elmélete, nem? Három hullám megy felfelé, akkor nagy esés jön!

11 comments:

  1. üdv

    Én spec. három okból igen megfontolónak tartom

    1 az ALJTÓL A-B-C hullám van
    2 ami eddig elkerülte a figyelmet 6 hónapból 1 hónapot tartózkodott 1375 pont felett tehát valóba nincs gatter az emelkedéshez
    3 amit már itt a blogon régen fejtegetek a sok háromszög(ék, csökkenő csatorna teteje, szimetrikus háromszögek, stb.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A 2009-es aljtól egy impulse-t számoz, de a három alapszabály közül, az egyik sérül. Ebben az esetben még lehetne LD, hm, ami a korrekció után további emelkedést vetítene előre, ami 700-1132 pont emelkedéssel járna. Ez mindenkori csúcs lenne, ami kb. 2000 pontig jutna. De az LD igen ritka exp. alakzatát mutatja, ráadásul a III. hullám belső szerkezete hármas, nem ötös, mint az I. és a II. Nota bene ez úgy ahogy van baromság és semmi köze Elliotthoz.

      Ami hiányzik és az elemzés lényege az ok okozati viszony itt nem áll meg. Ettől még lehet esés és szerintem lesz is, de ennyi erőből ezt a rekkenő hőséggel is tudnám magyarázni, hogy elfáradtak a brókerek....

      Delete
  2. üdv

    Na végre már Deneric is észre vette legalább az egyik háromszöget spec az éket az SP grafikonján, pedig már régen ott van csak a trend vonalakat kellett volna jó meghúzni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan csak a P3-at látja...Minden verziója, amit kitesz, az azonnali esés mellett szól, teljesen mindegy mennyire valószínű is az.

      Szerintem ha igazán bearish a dolog, akkor ebből majd egy flat fog kialakulni. Az alapozna meg egy igazán nagy esést!

      Delete
    2. Mellé fog menni szegén Dan ismét. 2 hullám nem lehet ék.

      Delete
    3. Nekem tényleg az a bajom, hogy csak az esésre koncentrál, mindig a leggyorsabb bear változatot favorizálja. De mind1, szerintem kár ragozni. Dan egy elemző, aki végletekig ragaszkodik az eredeti elképzeléséhez (legalábbis a posztokból ez jön le nekem).

      Delete
  3. Várom már Cimballi bejegyzését, mert az elmondott gondolatai alapján érdekes következtetésre jutott, amire szerintem kevesen számítanak :o) és amilyen negatív a világ, lehet ebből SQ befektetői szinten is :o)

    ReplyDelete
  4. Nem akarom cimballit kritizálni de mindig a nóta végén kapcsolódik be, tehár magyarul nagyon keveset vagy egyáltalán semmit nem mennek már a piacok abba az irányba amerre várja mindjárt fordulat van az ellenkező irányba, én meglátásom alapján DEN találati arányai sokkal de sokkal jobbak, aki eddig le kereskedte fel írtam 2010jan. tól dollár millkós, még cimbinél üres a buksza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Twer,

      Dan oldal abszolút nem a kereskedésről szól. Láttál valaha tőle olyat, hogy mikor és miért lépett volna poziba, hova tenné az sl-t és a tp-t? Dan semmi mást nem csinál csak elemez.

      Amúgy szerintem aki Dan elemzését (de igazából bárki másét!!!) használja kereskedéshez, az nem lehet igazán eredményes. Az ilyen tréderek mindig mást okolnak a veszteségért, mindig hiányozni fog a saját döntés. Az, hogy beírsz egy elképzelést az egy dolog, de hogy ösztönzöl másokat arra, hogy az lekereskedjék, mert milliós ötleteid vannak, az már más tészta! Azért ezen gondolkozzál el.

      Amúgy nem régóta olvasom Dan-t, de azóta csak a medvét sulykolja, nagyon ritka, hogy alternatívát is rak fel (ez legtöbbször kimerül abban, hogy egy kicsit feljebb rakja a 2-est).

      Delete
    2. :o) Cimballi nem elemez, tanít verziókat állít fel, kritikus szintekkel, eddig a kritikus szinteket nem érte el, azaz az esés verzió nem erősítette meg magát, Dan napi elemzéseket ír, nehéz összehasonlítani, bár mindkettő sürgeti az esést. Nem biztos, hogy ez a jó dolog.
      Amit mondani akar, az pont a tévedések hátterére világít rá, miért ment félre sok Elliottos elemzés, miért maradt el mindig a várt 5. hullám.

      dobok egy ábrát, OTP, hogy szerintem mi fog történni

      Delete
    3. Brikka kolléga

      Elég kemény hangvételbe mentél át, azt gondolom félre értettél.
      Kiegészítve amit írtam, hogy érthetőbb legyen szvsz. minden elemzés azért készül hogy abból az egyén merítsen kereskedelmi ötletet és ha az elemzés egybe vág a saját elképzelésével akkor az egyénnek kell fel állítani a be és ki lépési pontokat kereskedési távokat igen és ha DEN. elemzésére építette ezt fel valaki én fel írtam ezeket a szetapokat be és ki lépési pontokkal 2010-töl és dollcsi millkók jöttek ki. Remélem most érthetőbb voltam.

      Delete