Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. június 25., hétfő

USD - még mindig sok a kérdés

Nem dőlt el még semmi. A horog, amit írtam szépe emelkedést hozott, a bear ellenállás szintjéig vitte eddig a piacot. A 8H-s charton felfelé kitört a nagy trendcsatornából a dollár, de a kicsi, a mélypontból indultból nem, ráadásul a trendcsatorna sértés a negyedik hullám jellegzetessége. 

Ha felfelé menetelt impulsnak akarom számozni, akkor azonnal találkozok egy karakterjegy problémával. Mire gondolok? Egy impulzuson belül a 3. hullám momentuma ált. a legnagyobb, az első hullámra inkább a hezitálás, az új trend irányában való kételkedés az igaz. Itt azt látom, hogy az első hullám nagyon éles, momentumos felfelé, majd aminek most kellene jönnie az inkább egy oldalazó, kevés momentummal rendelkező hullám, ez így nem kóser! Azaz amennyiben az emelkedés impulse, a 3. hullám még nem indult el.

A karakterjegy alapján inkább A hullámra jellemző (jún 21. napi). Ha az (a), akkor az oldalazás egy flat (b) hullám lehet  és jön északnak (c), de előtte c of (b) délnek. Ha az emelkedés első hullám volt, akkor a mostani oldalazás a korrekció flat B hulláma és max. 231 környékére jutva ismét délnek fordulhat 227 környéke után, pedig - ha az első hullám ilyen meredek volt - éles, gyors északi irányú elmozdulás, rövid idő alatt nagy távot fog megtenni.

Gyakorlatilag a két verzió egy ideig együtt fog haladni.

USD/HUF 8H chart:


Mutatom az órás chartot is, ahová a felfelé menet kapcsán tettem egy célzónát, aminek az elérését követően délnek fordulhat. Ezen a charton a meredekségre vonatkozó probléma is jobban látszik. Remélem érthető vagyok, lehet erről videót kellett volna készítenem, de most nincs annyi időm. Röviden, ez a mozgás a június 21-ei csúcs óta korrekciós, azt nem tudom megmondani egyenlőre, hogy egy B hullám, vagy 2. hullám.

USD/HUF 1H chart:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése