Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 7 March 2012

Bux - várakozás szerdától II. rész

A napos ábrába berajzoltam két lehetséges célzónát, ami a korrekció tekintetében, azaz az esés A-B-C vonatkozásában mutatja a lehetőségeket. A tegnapi esés nem tudta törni a korrekciós trendcsatornát, ami annyit jelent, hogy vagy nem harmadik hullámot látjuk, vagy még nincs vége a zuhanásnak. Ha áttöri az esés a korrekciós csatornát, csak akkor van értelme arról beszélni, hogy nem lesz már idén új csúcs, ha ez nem sikerül neki, akkor bizony a korrekció után újabb csúcsokat fogunk látni.


Felrakom a lehetséges számozást órás alapon, egyenlőre még fenntartással kezelem, mert a fibo szint nem szép, a zárásban történt hatalmas felrántásnál pedig látni kell, hogy mekkora a valóságtartalma. A [iii] hullám magas fibo szintet ért el, esélyes, hogy az [v] hullám is hasonlóan magas szintre megy. Ha tényleg kijelöltük a [iii] pontot, akkor esélyes hogy a korrekció vége 18700-18800 között lesz. Az egész lefelé menetben  nem számolok magas retrece szintekkel, erre érdemes figyelni. Továbbra is azt gondolom, hogy nem long a piac, egyenlőre még bear, nagyon bear!

Határidő esetében a visszakör 19300-350-ig juthat, ez az elsődleges célzóna, kicsi esélyét látom egy erősebb retracenek, de nyilván nem zárható ki. Időben a ma délelőtt, kora délután nagy eséllyel véget érhet a korrekció fázisa.

Van egy alt verzióm, mely szerint ez az esés csak egy első hullám, ebben az esetben a felfelé haladó korrekció magasabb szintre megy majd fel.
Érdemes arra figyelni, hogy a negyedig hullámban gyakori a hsz, ebben az esetben az első hullám lesz a korrekció legmagasabbra menő hulláma.

1 comment:

  1. egy gondolat, lehet arra esély, hogy lefelé C megy, akkor pedig az LD lehet nem első hullám, hanem a és a teljes C egy ED lesz, reális, mert a lefelé tartó hullám nehezen felosztható volt, a mostani esés pedig szépen megközelítette a lehetséges célzónákat. Korai még erről beszélni, kell egy szép korrekció, abból majd többet tudhatunk meg a nagyobb képről

    ReplyDelete