Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 5 January 2012

OTP - RSI elemzés

Nyilván érzitek, hogy frusztrál a helyzet, az előző pár fordulatot nagyon jó sikerült előrejelezni (október végétől), de ez most kifogott rajtam. Elég kemény fejem van és makacs, nem adom fel egykönnyen. Ha falba ütközöm, húzok egy sisakot, de neki megyek még egyszer, ez néha hátrány, néha előny... Bár ezt tudjátok, ha régen olvastok, hogy mennyire sokáig tudok ragaszkodni egy elképzelésemhez (addig amí be nem jön :o)

Cimballi mester Elliott mellett a kereskedésben az RSI-t úgy kezeli, mint a Szent Grál földi megfelelőjét, isteníti. (na ezért majd kapok tőle..) A tavalyi tréningjén ez is előkerült, több más dolog mellett, idén erre egy teljes napot szán. Mivel a grafikon alapján nem jutottam előbbre gondoltam csinálok egy próbát vele, azt hiszem hiba volt eddig nem használni, de hát nem ülök kereskedési időben a gép előtt, kár volt... 

Nem az árgrafikont fogom beszámozni, hanem az RSI grafikont vaktában, úgy hogy nem látom az árakat, ne zavarjanak. Hátha segít.

OTP órás RSI grafikon:



Hát ez lett belőle. Az ábra azt mutatja, hogy lement az 5 hullám,  feltüntettem a számozás okát is. Nem tudok sokat hozzátenni és igen, hozzá kellene nézni a grafikont, ezt egyenlőre rábízom mindenkire :o)

CET 23:00 
Cimballi bejegyzése alapján az alábbiak szerint módosítom az ábrát! 
A piros, alt jelölés válik meghatározóvá, a medve marad, meglehet a deviza összhang és az újabb mélypont!



20 comments:

  1. http://index.hu/belfold/2012/01/05/ossztuz_zudul_orbanra/

    a devizákkal stimmel az időtáv, a BÉTtel nem tudom összevetni, mert több napos korrekciós mozgás kellene most..., de a deviza és értékpapír piac csak nagy vonalakban mozog együtt...

    ReplyDelete
  2. eros medve trendben ne keress nagyon korrekciot szerintem. Zutty, konszolidacio, zsupsz, konszolidacio.

    ReplyDelete
  3. Szia Ad!

    Ez nekem tetszik! :)
    Miért is kapsz ki? :)

    Naitssz

    ReplyDelete
  4. 1) mert Cimballi nem visz érzelmet a kereskedésbe
    2) a kereskedésben nincs olyan, mint szent grál
    3) mert jobban kellett volna az RSI-re koncentrálni

    ReplyDelete
  5. Köszi! :)

    Naitssz

    ReplyDelete
  6. Azért kap ki, mert nem Grál! arra lehet használni az RSI-t, hogy a válasszunk egyenlően esélyesnek tűnő Elliott értelmezések közül. De amit választunk, az is 'csak' a valószínűbb kimenetel lesz.
    A Szent Grált azért nem találja senki, mert nézelődik jobbra-balra kifelé a fejéből, pedig az belül van. Más szóval nem az eszköz számít, amit használsz (RSI), hanem az a fontos, ahogyan használod, te magad. És ahogyan a kereskedés lélektani nehézségeid kezeled, vagyis még fenköltebben a személyes hatékonyság a Szent Grál.

    A konkrét példánál szerintem ez csak az RSI-t tekintve még nem a vége, amit Ad, négyesnek jelölsz, az csak a harmadikon belüli negyedik, még hiányzik egy low, legalább egy, mert ne feledkezzünk meg a megnyúlás lehetőségéről sem. Vagyis a szerda-csüt meredek szakasz a harmadik harmadikja.

    Lent van az RSI 20 alatt, ennyire alacsony érték már önmagában is két lépést feltételezhetünk: rövid távú felfelé korrekciót (pullback), majd bear folytatást délnek. Az órás trend vezető negyedik hulláma eljut majd a 60-as érték közelébe és onnan le az ötödik hullám kevéssel 40 alá.
    Ha nincs megnyúlás. Ha van, akkor vissza sem néz.

    Hey buddy, fel a fejjel, aludj már egyet!

    ReplyDelete
  7. :O)

    akkor a megerősítés megvan a piros számozáshoz...

    ReplyDelete
  8. Nagyon köszi a választ!
    ... azért ne nagyon fájjon neki! :):)

    Naitssz

    ReplyDelete
  9. üdv AD

    Ezt a számozást, hogy érted pl.1/3/4 majd le az 1/3/5?

    TWER

    ReplyDelete
  10. üdv olvasók

    Bizonyára fel tűnt, hogy Hathorral az E-star ék mechanizmusában vannak vélemény külömbségeink és javítottam az ő általa eddig éknek vélt elképzelését csökkenő trendvonallá, igen ez azért van mert én más kép latom az ékek keletkezésének mechanizmusát. Én általam egy ék akkor keletkezik ha a piac csökkenő vagy növekvő trendbe van és be gyorsul a növekedés vagy csökkenés 2-3 napra és parabolikába (egyenes vonalú esés v. növekedés) megy át ez már ön maga valamilyen kisebb fordulatot jelent és ha elkezd konszolidálódni kezdem keresni az éket egy igen fontos ebbe, hogy bár honnan húzom az alsó vonalat ne trend vonalat adjon hanem minden esetbe valamilyen ék formát mivel említettem a parabolikát ami ön magába is valamilyen fordulatot sejtet az ék a cél ár meghatározásba játszik szerepet. Tehát ebből adódott hogy Hathor E-STAR ábrájába javítottam.
    Még egyszer ha ez sértő akkor elnézést. De véleményem szerint azért van ez a fórum, hogy megbeszéljünk dolgokat.

    TWER

    ReplyDelete
  11. TWER,

    nem volt sértő, csak bántotta a szememet.
    Persze, azért van az oldal,hogy megbeszéljük ki mit gondol. Nincs ezzel baj. Én elfogadom, örülök, hogy más szemszögből is megvilágítják a dolgokat. Beszéljük meg, jobb mint ha néme halkét ül itt az ember, legalábbis én jobban szeretem ,-)
    Annyi, hogy ezt írhattad volna abba a megjegyzésbe, mert nem ehhez a témához tartozik, de látom nem aludtál jól miatta :DD

    No para, nyomjad csak a gondolatodat.

    Üdv. Hathor

    ReplyDelete
  12. Arany meredek zutty most.
    Körbe kell néznem mi a pálya. Ugye én tegnap enyhe konszolidációt vártam a blogomon 16.000-16.300as sávban a tegnapi 16000es megpihenés után, ez eddig megvan, majd további zuttyot zászló-árbóc szerint. Forint erősebb maradt, mint azt a rövid csökkenő ék mutatta, elkezdett a kormány szerveszkedni, lássuk mire elég a reggel. EUR/HUF 317.8 egész jó a 324hez képest.

    ReplyDelete
  13. Ahogy visszaolvasok Cimballi is olyasmit ír mint én, egy mélyebb ponttal, meg Ad is a piros zóna alapján.

    Lássuk mire elég a forint karbantartás.

    ReplyDelete
  14. Ásziát, keletet elnézve nagy öröm nincs, futik inkább nulla alatt, 95%piros, mi örülhetünk a forintunk erősőödésének egy kicsit.
    Na bekapcsolom a progikat.

    Yo kereskedést!

    ReplyDelete
  15. EUR/USD azért esik, ebben az esetben az euro gyengül. 1.277-es szinten a kereszt, ezzel együtt nyarsanyagpiaci lemorzsolódás ma reggel, annyira nem nagy érdem egy gyengülő eurohoz erősödnünk, de tény hogy pszcihikailag jobb mint 224en lenni

    ReplyDelete
  16. 1%os nyitások, jobb mint azt tegnap elvártam.

    ReplyDelete
  17. Válságtanácskozás folyik ezekben a percekben Orbán Viktor dolgozószobájában :D
    mondja a rádió, erre a megnyugvás.. ,-)

    TWER, mostani kép, egy órás E-star:

    http://postimage.org/image/n656o5o4j/full/

    Mit mond a varázsgömb nálad, egy háromszög szűkülésben, ami előtt csökkenő trend volt, túlvett MACD-vel?

    Te mit látsz a chartban?

    ReplyDelete
  18. üdv Hthor

    Te is tudod hogy ebből az alakzatból kettő irány van, egyik cél ár 3800 fölfele 4600, ami zavar, hogy 2-3 napja az általam vélelmezet ékből ki lépet föl a vonala 4150-4200 ezt textelgeti vissza folyamatosan, ahogy AD is írta hírre ki tör fel.

    TWER

    ReplyDelete