Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. december 22., csütörtök

Ralph Nelson Elliott

Ralph Nelson Elliott, az ember, aki felfedezte a tőzsdei mozgásokban meglévő motívumokat és aki lerakta az elméleti alapokat. 

Nem szerepelt a képe a blogon, sőt igazából semmit sem írtam az elmélet megalkotójáról. Gondoltam megérdemli, hogy legalább egy-két szóban megemlékezzünk róla, hisz zseniális ember volt, egy olyan korszakban, amikor nem létezett számítógép, grafikonrajzoló, pusztán vonalzó és ceruza.

Önéletrajza itt olvasható: Link

3 megjegyzés:

 1. Sziasztok !

  A mai napon hosszas küzdelemben számomra az abcBC verzió győzött a hsz verzió felett BUX hatit tekintve. Nálam a következőképpen nézne most ki az ábra :

  BUX hati 15 perces

  Holnapra gyenge forgalmú felfele araszolást várnék. (b)-re nálam a vázlatos célár 18.100 felett van.

  VálaszTörlés
 2. Érdekes Elliott életútja, főleg nekem az volt új infó, hogy könyvelési területen dolgozott, illetve olyan nagyobb project-eket irányított, mint országok stabilizálása (stabilizálást nem a mostani IMF értelemben értve :) ). Amúgy eszembe jutott, hogy sokszor feledésbe merül, hogy még Elliott előtt is már kezdték a hullámok témakörét pedzegetni a Dow elmélet keretein belül :

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dow_theory

  Ami érdekes a Dow elméletekben, hogy már látták a motívum hullámok főbb alhullámait, illetve foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy 33, és 66 százalékban korrekcióznak az izmos hullámok.

  VálaszTörlés
 3. Igen, sok nagy ős volt (pl.:Jesse Lauriston Livermore), de ő volt, aki azonosította, az már plusz, hogy a Fibo szinteket is mellé rakták később...

  VálaszTörlés