Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 3 December 2011

Bux várakozás - 49. héttől - I. rész

Eltelt egy újabb hónap, nézzünk rá a havi chartra:


Az emelkedés hatására eltávolodott a szignálvonalaktól, ahonnan a felpattanást vártuk. Az ábrán új jelölésként, egy erős ellenállást rajzoltam be kék szinnel. Szinte nem látok esély arra, hogy átvigye. A havi ábra alapján 20.000 környékén, pontosabban egy kicsivel alatta van egy nagyon erős ellenállási zóna. Az emelkedésnek ez akadálya lesz, már ha eljut odáig. Most nézzük a hetes ábrát.

Az október elsején feltett elemzésből idéznék:

"A következő ábrába berajzoltam két lehetőséget. Korai még róla nyilatkozni, csak érdekességként teszem fel. Tudom, ezt most nehéz elhinni, de ha most lesz a fordulat, potenciális lehetőség.

Bux hetes chart: 
"

Eltelt néhány hét, azóta beigazolódott, amire akkor számítottam, azaz a fordulat. A piac mozgásából, arra következtetek, hogy a felső zóna reménytelenül magasan van (+ havi ábrán az ellenállás), a célzóna a hetes charton az alsó téglalap lesz.

Bux hetes grafikon:


Összefoglalva: Havi szinten a kép negatív, kicsi tér van felfelé, annál nagyobb lefelé. Hetes ábrán a grafikonok még egy kis emelkedésre utalnak, de a korábbi két zóna közül nagyobb eséllyel a felsőt kizárhatjuk, nem ér el oda az árfolyam. Az alsó zóna alját megközelítette, sőt ha egy kicsit tágabban rajzolom el is érte volna. Az ábra alapján 2-3 hétre teszem annak a csúcsnak az elérését, melyet jövőre nagyon messziről, alulról fogunk minden jel szerint figyelni.

folyt. köv.

13 comments:

  1. üdv AD

    Óriási gratulációm az eddigi meglátásokhoz és ahhoz főleg mikor egy hónapja említetted cimballinak, hogy az SP-be ez szerinted egy A hullám és ő azt mondta ez nem az úgy látom neked lett igazad és a mestered tanulhat tőled mert lényegébe át tért a te verziódra.
    Ami különben megint aggályos és emlékez a múlt kori bejegyzésemre most is ugyan az a helyzet már az ovis is tudja, hogy fel fele megy minden minden elemző ezt várja a sarki fűszeres is ez az mikor már ennyire tuti akkor szokott a piac be inteni bár lehet most nem így lesz.

    TWER

    ReplyDelete
  2. ad...nem kotozkodes celjabol csak tanulas...nekem ez az ED meg mindig budos..tul egyszerunek tunik hetesen ranezel buxra volt egy csik fel A ponthoz majd egy rovidebb csik B ponthoz es mar a C-nel is vagyunk....nagy B hullam ettol szivatosabb komplexebb szokott lenni...mi az amitol bux peldaul nem ez..
    http://kepfeltoltes.hu/111203/BUX_NAPI_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    ...vagy akar ez....charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111203/BUX_NAPI1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  3. visszanezve meg mindig nagyon rovidnek tartom azt a nagy B hullamot...egyebkent a leminosites utan hatarozottan mondtad hogy akkor megsem fejezodott be a B hullam,viszont utana ez feledesbe merult es visszatertunk a C pozicioban ED variaciora....charlie..

    ReplyDelete
  4. üdv charlie

    Én is felvetetem ha olvastad a MOLnál, rövid a B. az A több mint egy hónap volt a MOLnál másfél hónap és 3 hét alatt meg van a B sőt már a C be járunk valami nem stim. Most különben roppant kíváncsi leszek az SPre ismert be suszterolják ekkor erre a hónapra az A,B,C is vagy pedig indul a zakó és akkor nincs ez a dilemma.

    TWER

    ReplyDelete
  5. igen mindenki felfelé mutat, ez zavar, egyenlőre hetesig mentem le, naposon és óráson hozom a meglepetés verziókat :o)

    ReplyDelete
  6. üdv charlie

    Mind kettő ábrád alapján az emelkedés ki tart kb. jan végéig akkor ez korrekciós hullámnak hosszú 2008-ba a max kor. hullám 2 hónap volt. De valamit fölfedeztem rajta ahol a nagy A van oda egy 4. teszel, a nagy B helyére az 1-es.

    TWER

    ReplyDelete
  7. Szia Twer!

    Köszi!

    Cimballi nagyon mély elméleti ismeretekkel rendelkezik, feltételesen ír mindig és sok verziót említ. Én inkább felvállalok az esélyes verziók közül egyet, a többit a háttérbe szorítom, most bejött :o)

    ReplyDelete
  8. Szia Charlie!

    Nem felejtettem el, gondolkozom abban is.

    ...és mi van ha ED utolsó hulláma is egy ED ? LOL

    ReplyDelete
  9. sziasztok,

    csak gyakorlás képpen....

    vagy ilyen nem lehetséges??

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/111203/BUX_20111203_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    csabesz

    ReplyDelete
  10. egybeesne a vezér által (OV) ígért dec. közepén esedékes újabb 'spekulációs támadással'....

    csabesz

    ReplyDelete
  11. Szia Csabesz!

    Egy kombinációra gondoltál, de a jelölések nem helyesek így.

    Gondolkodj így: a-b-c-(w)-x-a-b-c.

    Napokban írtam, hogy az ED-nek azért örülnék mert kizárja, hogy kombináció legyen, illetve mert jó kereskedhető lehet, ha felismerjük.

    Az ED után a törést általában egy hír indítja el, Mo-val kapcsolatban pedig sok hír jöhet (IMF tárgyalások megszakítása, leminősítés stb.)

    OV által említett időpont nekem gyanús. Inkább el tudom azt képzelni, hogy már megkapták a hír, hogy mikor minősítenek le minket (a hitelminősítők előre közlik), vagy a szolgálatok kinyomozták, hogy vélhetően akkora időzítik.
    De bármit el tudok képzelni a jelenlegiekről, jöhet más meglepetés is.

    ReplyDelete
  12. Köszi Ad,

    Igen kombinációra gondoltam, abból is kicsit szívatósra...
    ezek szerint még csak most csinálná az Y (c) hullámát, tehát ez még mindig a B hullám ami a korrekció korrekciója.

    kiegészítettem...

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/111203/305936347BUX_20111203_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    csabesz

    ReplyDelete
  13. Szia Csabesz!

    Nem zárok ki semmit, de szerintem nagyon nagy eséllyel intermediate C hullámban vagyunk. A nagy kép alapján, mind a MOL, mind az OTP C hullámot csinálja, szerintem akkor a bux is.

    A piac, majd megmondja kinek van igaza, én most ebben az irányba gondolkozom inkább.

    ReplyDelete