Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. június 5., vasárnap

Kerülj előnybe tréning - A katarzis

Az utóbbi három napot Cimballi és Szarvasvadász tréningjén töltöttem. Eddig azt gondoltam, hogy egész jól sikerült elsajátítanom Elliott rendszerét és annak használatát az előrejelzésben. Ennek ellenére, vagy mindemellett az első nap számomra maga volt a katarzis vagy valami hasonló érzés, amit ezzel a szóval szoktak leírni. Szóval megvilágosodtam :o) 

Nagyon sokat gondolkoztam az elmúlt félévben kardinális kérdéseken, illetve a hibás előrejelzéseken, próbáltuk megmondani, hogy mi történt, amikor a piac hirtelen nagy fordulatot vett és nem sikerült előrejelezni. Nem állítom, hogy mindegyik esetnek a megoldása a fejembe van, de az első nap, ismételten elém villantak ezeknek a kérdéseknek az Elliottos válaszai, melyek már jó előre benne voltak a chartokban.

Nem akarok sokat írni a tréningről, szerintem mindent elmond, hogy az elmúlt 10-15 évben, több, mint 100 tréningen voltam (hangsúlyozom, nem tőzsdei témában), de ez az első, aminek az indulásának pillanataiban és folyamatosan végig, azt éreztem, hogy nem szabad elmulasztanom egyetlen egy szót sem, mert olyan értéket ad, ami megfizethetetlen és nehezen pótolható!

Nem állítom, hogy mindenki ugyanezeket az élményeket élte át, de gondolom a bejegyzésből érződik a hatása rajtam. Cimballi blogjában az első tréning előtt - amit egyébként a hozzászólók kértek - folyamatosan az a kérdés hangzott el, hogy mi a bizonyíték az elmélet működésére, illetve megéri e?
Az első kérdésre a választ a blog szvsz eddig megadta, a második kérdésre az én válaszom egyértelműen igen! Szóval, aki komolyan gondolja, hogy a tőzsdének szenteli életének és pénzének egy részét, az reménykedjen, hogy lesz a tréningeknek folytatása (ismétlése) és az első alkalommal vegyen részt rajta!

Azt gondolom, hogy olyan mértékben "ömlött" rám az információ, olyan "érzések" kerítettek hatalmukba, melyek befolyásolják az ítélőképességemet, ezért, most el kell távolodnom a piactól. A következő napokban éppen ezért  egyenlőre nem teszek fel új elemzést. De hogy ne maradjatok nélküle, egy korábbit pontosítani fogok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése