Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 13 January 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 2. hét IV.

Bux


Nem érzem a piacot, legalábbis az az érzésem, hogy mióta megindult ez a korrekció, az órás chartból történő következtetések nem mindig állják meg a helyüket, a piac felülírja azokat. Tudom, tudom, korrekció, amiben sokszor tört már bele a bicskám és Elliott módszerében ezek a legkomplexebb variációk. 
A mai mozgás még határesetként beleférhet a korábbi várakozásokba, felment, de nem sikerült akár óráson is belezárni, ez az indexeknél megengedhető. A következő nap (esetleg hétfő) irányt mutathat.

A napos chart alapján további emelkedés lehet, de ehhez a 200 napos átlagot át kell vinnie.
Két érv szól a további emelkedés mellett. A 61,8%-os retrace szintet elérte, meghaladta, a másik, hogy (a)=(c) is a következő retrace szintre mutat 23.000-re, ezek alapján elérhető lehet. Ezek a hosszabb távú várakozások,  előtte egy kisebb korrekció beleférhet, amit a mai napon már nagyon vártam, hogy elinduljon.

Alacsonyabb Elliott ciklust nézve, lehet, hogy ez naposon csak a iv. hullám, ami akár sideways is lehet, azaz elképzelhető, hogy a napos alapján holnap esés jön. Ebben az esetben, mint egy párszor az előzőekben, egy nappal korábbra vártam az esést, ami kicsit késett... Ezt alátámaszthatja, hogy a iii hullám megnyúlt hullám. 

Az ábrába berajzoltam egy lehetséges verziót, azaz holnap esés, korrekció, ahol támasz 22.000 (22.050) környéke, majd emelkedés a 200 napos fölé, a következő retrace szintig. Esetleg ezt a "hullám" mozgást megcsinálhatja még egyszer-kétszer. Ha nem következik be holnap (esetleg hétfőn) az azt jelenti, hogy a macik elbújtak és bika piac jöhet a következő retrace szintig. Pozitív gondolkodásra az adhat okot, hogy a piac sokszor fordult mások számára váratlanul... 
Az órás charton  tegnap, nap közben vázolt gondolatokat egyenlőre elvetem.

Napos chart:


Bux1112

A naposon tapasztalható leszúrás miatt nehéz a trend 5 hullámának végét, illetve a hullám hosszát meghatározni. Egyes értékek szerint elértük a csúcsot, más számítás miatt 23.400-ig elmehetünk. A csúcs elérését mutathatja, hogy a BUX index szintén lokális csúcsot mutat. (200 napos átlag alatt)

Napos chart:

Az órás chart ebben az esetben sajnos semmit nem mutat, nem tudom jól berajzolni a hullámokat. Amiről fent még nem beszéltem, hogy ez a korrekció lehet akár 3-3-3-3-3 szerkezetű, ami még tovább bonyolíthatja a fenti képet, a többiről nem is beszélve.

16 comments:

 1. üdv ad

  A BUX-NÁL 23500 A 61,8% FIBO szint és nem zárt fölé bár az igaz hogy túl lépte én nem nagyon értek ehhez ha túl lépi akkor már a következőt kell neki célba venni? Erre alapozod esetleg az emelkedést?

  üdv TWER

  ReplyDelete
 2. Szia!

  Nem, tegnap már fölé ment és óráson fölötte is zárt (gondolom 22.500-ra gondoltál), ma nem. A napos ábrán erősíti, hogy A=C esete is a FIBO 78,6%-hoz mutat, illetve a iii. hullámmal egynelő v. is. Nagy a valószínűsége, hogy felmegy odáig. Ez egybeeshet az SP 1.360 várt szintjével, időben a hó végével, követő hó elejével, ahová az új lokális csúcsot, majd a fordulatot feltételezzük. Persze addig még fog fejtörést okozni...

  ReplyDelete
 3. Szia


  A napos chartodot kommentjéhez:
  Szerintem a 3-3-3-3-3 szerkezetet kiveheted a lehetőségek közül mert a diagonal az nem korrekciós hullám:

  A diagonal triangle is a motive pattern yet not an impulse, as it has one or two corrective characteristics.

  Tehát ha korrekciózunk napos charton (amiben azt hiszem egyetértünk) akkor diagonalt csak a korrekció elején illetve végén láthatunk. De az egész maga nem lehet az.

  Elnézést ha valamit félreértettem! Jó újra elmélkedni =)

  Üdv
  T

  ReplyDelete
 4. Amúgy a korrekción belüli ending diagonál ötletét viszont egészen addig teljesen jónak tartom amig nem esünk 22830 alá. És így benne lenne még egy 23250-450. De szerintem nagy lesz a nyomás lefelé..


  Szerintem!

  T

  ReplyDelete
 5. Jah és még1, elnézést ezeket BUX1112höz írtam :-P

  T

  ReplyDelete
 6. Szia T.!
  Azt hiszem félreérthető voltam, nem napos chartra gondoltam, hanem az órásra.

  ReplyDelete
 7. Úgy teljesen rendben is van! Akkor vissza minden =)

  Viszont akkor innen 850ről már menni kéne felfelé..de venni nem fogok.

  T

  ReplyDelete
 8. 15 percesen mintha egy sideways lenne és 4. hullám, azaz, ma még egy 5. lefelé beleférhet! A 850-ről is hamar visszarántották, nálam ez még nincs meg, de az irány jó :o)

  ReplyDelete
 9. bár az is igaz, hogy 60 percesen az indikátor vételi jelzést ad

  ReplyDelete
 10. 15 perces az nekem nagyon kicsi de szerintem ha ending diagonal akkor nem kéne már lejjebb mennie mint 850. Ha mégis akkor én rádobok pár shortot a biztonság kedvéért aztán max majd meglátjuk hogy visszacibálják e.

  ReplyDelete
 11. 15 perc nekem is kicsi, most csak érdekesség képpen szemlélem. 850-es ár vonatkozásában igazat adok, ha ending akkor ott kellene az aljának lenni, hamarosan eldől, de sanszosnak látszik most.

  ReplyDelete
 12. 15:45
  lehet rossz lesz a következő amerikai adat? 15 percesen fordulat lehetséges, még 23.000 előtt, a következő fél óra választ adhat.

  ReplyDelete
 13. hát nem tudom. vagy diagonál és akkor 23200ig MINIMUM el kéne mennie szerintem (erre 23040 fölött vennék csak de persze nem fogok :-p)vagy nem diagonál és már megyünk le. De most megint nem tudtam figyelni kicsit lemaradtam

  ReplyDelete
 14. Szia!
  Ha első hullám lefelé, retrace a 2. hullámnak 23.100 alá!

  ad

  ReplyDelete
 15. feltéve hogy 78,6%ot megy :-) de ha tényleg lefele megyünk akkor a 61est is neccesnek tartom mert akkor tuti van nyomás lefelé. én 23040től már simán elvárnám minimum 200ig

  ReplyDelete
 16. A leszúrás miatt én nálam 21.080-nál van 61,8% és 23.120 felett a 78,6%, de nyilván nem ez a lényeg:o)
  Amerika közben új éves csúcson, megint jöhetnek hétfőn nyitásban a "Jani Bák", most magasabban van a stopom...

  ReplyDelete