Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 11 December 2011

OTP várakozás - 50. héttől I. rész

A hetes ábrán egy piros gyertya volt a múlt hét, a papír árfolyama csökkent. Ezen az időtávon a várakozások továbbra is az emelkedés irányába mutatnak, ennek ellenére a jövő héten további csökkenés még beleférhet kisebb tf-n. Az ábrán látható, hogy az RSI alapján a papír a bull támaszról fordult felfelé, ez a támasz a jövő héten esetleg bekövetkező lefelé menetet újból megfoghatja. Hosszabb távon továbbra is emelkedésre számítok.

OTP hetes grafikon:


Napos ábrán már több kérdés merül fel. Vajon a két mélypont közül, melyik valójában  (B)? Amennyiben az első, akkor egy elég különleges C hullám készülődik (exp. ED?), ha a második, akkor jelenleg intermediate C második hullámában lehetünk. Pár napos időtávban emelkedés jöhet, azonban a hét első felében a lefelé irány még beleférhet. Exp. ED esetében a piros szaggatott vonal foghatja meg az esést.

OTP napos grafikon:


folyt. köv.

13 comments:

  1. szia ad...kosz a c hullamos valaszt...dupla zz lehet c hullamban?..charlie..

    ReplyDelete
  2. ja bocs ..latom nem... az mar abc lenne..charlie..

    ReplyDelete
  3. ad...otp 1 perces...jol gondolom en ezt?...penteken irtad hogy a delelotti megpattanast egy elso hullamnak gondolod,en akkor meg voltam gyozodve hogy az egy korrektiv jellegu mozgas 3 hullamban fel,majd jott az LD...viszont az ott a-b kozott egy dupla zz ami nem lehet c hullam vagyis a-b-c bukott...akkor exp flat a masodik hullam ami kesz is lehetett zarasra max egy utolso kis lefele lehet de nem mehet a penteki min ala...charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111211/OTP1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  4. Szép rajz Charlie! Az egyik verzió, amit fel akartam dobni, de mivel a héten az alt verziót támogatta a piac, ezért lehet, hogy nem ez lesz a megoldás.
    Ebben a megoldásban az 1 után, ránézésre egy háromszög A poziban, majd egy ZZ b-ben, és 5 hullám lefelé, ez egy megoldás, de mi van, ha egy dupla ZZ jön lefelé, az 1 belső szerkezete nincs meg, bármi lehet... Az látszik, hogy van benne egy háromszög, ami lehet 4. hullámban, de nem látszik 100%-osan az első két hullám, ez nem tetszik.

    A te változatod, az én elsődleges verzióm. Bár úgy emlékszem, hogy felfelé mintha már meglenne az 1-2, az ideális korrekciós szintre visszament a papír is tf-n, ahol az első egy LD lehet.... meglátjuk, mint mond a főnök!

    ReplyDelete
  5. Charlie!

    Lehet dupla ZZ C hullámban, ha ék vagy háromszögben van...., egyébként nem! :o)

    ReplyDelete
  6. Sziasztok Ad, Charlie!

    Nekem az első hullám nagyon rövidnek tűnik meg csak 3 hullámból áll!!! és még túl bizonytalan a piac egy 3.hullámhoz, 3/1-hez, de még 3/1/1-nek is!

    Verzióm ami lehet egy hsz ahogy Ad is szerintem gondoltál rá!?

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/111211/OTP1_1209_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    és távolabb eélyes:

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/111211/OTP5_1125-1219_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Naitssz

    ReplyDelete
  7. Nem tudom, hogy valóban le kell e menni kicsi tf-re, hamarosan a piacnak meg kell mutatnia, hogy mit akar. Intermediate C hullámban egy ED elképzelhető és nagyon is odaillő lenne, de ezt már régóta hangoztatom. A heti kép alapján felfelé megy C, a napi kép is inkább abba az irányba mutat, óráson ideális retrace szintről fordult, de lehet, hogy nem ez volt a mélypont.

    Érzelmileg most befolyásolva vagyok, nem fogok tudni, jó elemzést feltenni. Van esély arra, hogy tovább menjen lefelé, főleg a hati, ahol lehet egy dupla ZZ lefelé és 16.600 környéke gyanúsan jónak tűnik. Igaz az OTP sokszor mozgott már ellene, elszakadt a buxtól.

    A jövő héten sokszor leszek gépközelben nyitvatartási időben, ezért most nem is nagyon erőltetem az elemzéseket, illetve van egy fontosabb munka, amit le kell ma zárni.

    ReplyDelete
  8. igen igen...megis csak visszaterek arra hogy penteken egy a-b-c mozgas volt...bux jobban olvashato...figyelni kell az LD kialakulasat elso hullamban,magas retrace utan short beszallo set-up..rendkivul szuk stop lehetoseggel....termeszetesen meg kell varni hogy valoban LD keszulodik-e..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111211/BUX5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  9. mol 15perc...itt is dupla zz lesz?..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111211/MOL15_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  10. 1212-ben volt egy ilyen ami lehet árulkodó lehet nem, de minden bizonnyal ott van! :)
    Szóval mi ez?
    Lehet ez lesz a kulcs? :)

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/111211/BUX121260_1209_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Ebből az is látszik szerintem, hogy van még lefelé buxban otp-ebn is!

    Charlie így valahogy lesz ez, szóval nem kell megijedni ha megy lentebb szvsz!

    Naitssz

    ReplyDelete
  11. Szia Naitssz!

    Inlikvid volt a piac, valaki nagyot csapott, sajnos a mi kis magyar homokozónk ilyen

    ReplyDelete
  12. üdv

    Nagy tér sem a Buxnak sem az OTPnek lefele nincs, mivel ki esik a háromszögből és ennek már a cél ára a BUXnál 13xxx, OTPnél 22xx kezdődik, ebben az esetbe búcsú a fel fele C-től. Most elliott ide vagy oda ezeket nem árt figyelni, különben az utóbbi 3-4 nap gyertya alakzata is esést vetít előre.

    TWER

    ReplyDelete
  13. Szia Twer!

    Olyan nincs, hogy nincs nagy C,valaminek lennie kell, ha nem is nagyon hosszúnak.

    ReplyDelete