Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 December 2011

Alt verziók - OTP

A bróker rendszer alszik még, nem tudok friss ábrát feltenni.

Az esés bement a 3.130-as zóna alá, de nem csak beleszúrt, hanem alá is zárt. Nagyon erőszakoskodni kellene a grafikonnal, ha azt akarnám mondani, hogy ez egy 4. hullám. Marad a korábban is említett alt verziók egyike, hogy még csak a C/2-ben lehetünk. Mit jelent ez számunkra?

Az OTP esetében a jellemező második hullámban a 61,8%-os retrace, ezt a piac a tegnapi esésben nem érte el, azaz ma még várható egy kisebb esés, tovább ebbe a zónába. A zóna 3.040-3.050 környéke. Az OTP-re nem jellemző, hogy a második hullámban, mélyebbre menjen, de azért leírom, hogy a következő ideális retrace szint 2.950 magassága. Ha valóban a második hullámban vagyunk az a következő dolgokat is jelenti még számunkra:

- a C vége, ha ideális elliott ciklus fut le (3. megnyúlt, truncation nélküli hullám), akkor a célár egy magasabb zónát érhet el
- az intermediated korrekció vége a korábban jelzett időszak (dec. közepe) helyett, december vége lehet

A belső szerkezet miatt szvsz nem lehet egy nagy ED, C pozíciójában, de a felfelé menetel olyan éles volt, hogy nem lehet egyértelműen beszámozni, ezért figyelem ennek lehetőségét is. Ha ez így lenne, akkor esélyes a 3040 alatti retrace szint elérése, azaz a 2.950. (vagy egy annál is mélyebb szint, valahol 2.850-2900)

A péntek szvsz a kivárást fogja hozni, erős információ tartalommal bír sokak számára a EU értekezlet. A grafikon támogatja ezt a kivárást. Azt gondolom, hogy a korábban ellenállásnak/támasznak jelezett szint ismét ellenállásként fog jelentkezni ma, azaz a papír árfolyama nem tud majd 3.150 felett maradni tartósan. Kedvező helyzetben aztán el tudok képzelni hétfőn egy réssel nyitást, ami 1-200 pont is lehet.

50 comments:

  1. Szia Twer!

    SP 2%-ot esett, nagyon érzed az amerikai piacot!

    Gratula!

    ReplyDelete
  2. Nézzétek meg Cimballi mai bejegyzését, érdekes lehetőségeket tartalmaz az SP-re vonatkozóan.

    ReplyDelete
  3. üdv AD

    Köszönöm, semmi más csak amit tegnap írtam a nasdaq. ki eset az ékből és következtettem, hogy ezt az SP is meg teszi, a nasdag el érte párpont híján az ék cél árat ez az SPnél 1210-15 körül van, tehát benne van még egy zakó, de mivel EU csúcs van és a nasdaq jelzi, hogy mát lefele nem sok van, de pár pont még lehet belőle.

    TWER

    ReplyDelete
  4. üdv

    Ahogy írtam az amcsiknál meg volt a 2% zakó, figyelem amit most én látok, ha az SP 1220-25-röl nem fordul következő cél állomás 1160, de trükkösen csinál egy fordulatot 1210-röl egy kisebb rallyval, ha az utóbbi írtak az igaz akkor karácsony rally helyet armageddon rally lesz.
    Ebben az esetbe a BUX sem ússza meg.

    TWER

    ReplyDelete
  5. otp 15perc..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111209/OTP15_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  6. Sziasztok ! BUX hatira nálam a (C)/2 (szerintem hívjuk most már így inkább) célár 16.700-17.000 sáv, amibe most belenyitottunk. Kíváncsi vagyok, megfogja-e.

    ReplyDelete
  7. Nagyon kis tf-en elvileg lehet még egy "utolsó" leszúrás 16.900 alá picivel (fél órán belül), utána kellene megjelennie a nagyobb vételi erőnek. Szerintem.

    ReplyDelete
  8. üdv AD

    Ha ez C/2 meddig mehet még le, 16500 is bele fér?

    TWER

    ReplyDelete
  9. emelkedés 78%-át veszi vissza általában, de nem tudom telorol megmondani, hogy az hol van

    ReplyDelete
  10. az a szint buxnal es hatinal is 16550-600..charlie..

    ReplyDelete
  11. sziasztok,

    buxban a tötymörgés után még lehetne 3 hullám fel, aztán 5 hullám le, és az lenne C?

    r

    ReplyDelete
  12. üdv

    Ha lehetne olyan konkrétumot mint én szoktam tenni az SP, vagy a DAXnál pl. reggel vagy este beírjátok közel, 2, 4,vagy 5% esés lesz mert ami jelzés van sajna nem nagyon kereskedhető.
    charlie ha le megyünk 16500 ki esünk a háromszögből amely le löki 15200-ig és lehet ott lenne a B vége az ábrádon is ez van.

    TWER

    ReplyDelete
  13. Sziasztok!
    Még hétfőtől 5 teljes nap van a hatira(Péntek 17h...1112)bízom benne hogy fel megy jó magasra,remélem kilő minden jövő héten és nem az ellen irányra döntenek EU-ban

    ReplyDelete
  14. üdv charlie

    Pár ponton fog azt hiszen múlni, hogy ki esik-e a háromszögből mert még 16500 mezsgye.

    TWER

    ReplyDelete
  15. Nekem a 16.500 mélynek tűnik, szerintem magasabban fordulunk majd, meglátjuk.

    ReplyDelete
  16. Ricsi, milyen értékekben gondolkodsz ?

    "buxban a tötymörgés után még lehetne 3 hullám fel, aztán 5 hullám le, és az lenne C?"

    vagy mivel 1 perces, aktuális még a kérdésed ?

    ReplyDelete
  17. lacika, köszi, közben megfogalmazódott máshogy, mert lássuk be, nem volt jó a kérdés :)

    szóval tegnap egy 5-ös hullám jött lefelé b-ből, aminek ez a korrekciója, tehát még min egy 5-ös hullám kellene, h jöjjön lefelé 17150 környékéről, de lehet, h 2?

    ReplyDelete
  18. Ricsi, küldök egy képet hamarosan.

    ReplyDelete
  19. BUX hati 60 perces

    Én így látnám most a helyzetet. Alapesetben várnék még további lefele hullámokat [b]-ből, de már a nagyobb kép 62%-os ideális korrekcióját teljesítette az esés, ezért én inkább már a nagyobb képre fókuszálnék (3. hullámban a legjobb a risk/reward hányados).

    ReplyDelete
  20. (szóval ez nem volt pontos válasz a kérdésedre, viszont én inkább azt hangsúlyoznám, hogy a nagyobb képre érdemes most fókuszálni - (C)/3 szerintem 18.500-19.000-re is elmehet majd, és így inkább az lesz a fontos, hogy benne legyen az ember az emelkedésben vs hogy esetleg még mehetünk lejjebb kicsivel)

    ReplyDelete
  21. Kereskedési összefoglaló: EURUSD eladás: 1,3402; stop: 1,3452; profit: 1,3310; Hozam/Kockázat: 92 pip/ 50 pip= 1.9

    ReplyDelete
  22. okszi..akkor most nekifeszulok a C/2-eseknek...nalam most ez az elsodleges...milyen csodat varunk az eu summit-tol?...ugye az kellene hogy rugjon egyet C/3...mindenki beleegyezese nelkul nincs deal...angolok beintettek,sot a mi kiralyunk is..na hagyjuk..a piac jutalma a lenti res betoltese lesz...charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111209/BUX5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  23. Charlie, szerintem nem jó az ábrád. Egy "C" hullám nem lehet szerintem 3-3-5 szerkezetű. (B/b és B/c között)

    ReplyDelete
  24. es ne felejtsuk qurban megmondta jon a tamadas a forint ellen..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111209/forint_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    ReplyDelete
  25. ...C hullam lehet a-b-c szerkezetu?...lehet...azon beluli c hullam nem lehet 5 hullamos?...charlie..

    ReplyDelete
  26. amugy jo hogy felvetodott ez a kerdes mert egyszer hasonlo szitunal rakerdeztem erre ad-nel de nem ertette mit akarok ezzel en meg nem feszegettem tovabb...majd most jol meg asszongya..charlie..

    ReplyDelete
  27. SZvsz. nem lesz megegyezés akkor nem lesz fölfele C, vagy ha csak jövőhéten lesz akkor mi van oldalazunk 1 hétig, nem hinném.

    TWER

    ReplyDelete
  28. Charlie, szerintem egy c hullám egy esetben lehet 3 hullámos a-b-c szerkezetű, ha egy ED-nek (vagy LD-nek) a része. Nálad viszont az eggyel nagyobb hullám egy B, és B nem lehet sem LD, sem ED

    ReplyDelete
  29. üdv lacika

    Ezt mondták az amcsi indexekre is és mégis ott volt az ED lásd tegnapi esést, egyedül megint én láttam az EDet, úgy mint a múltkor a háromszöget, lacika konkrétumot lesz C fel vagy nem lesz?

    TWER

    ReplyDelete
  30. Lehetne még háromszög is mondjuk, de akkor a nagyobb tf B még nem fejeződne be.

    ReplyDelete
  31. ..egy flat korrekcional c hullam miert ne lehetne 3hullamos?..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111209/BUX60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  32. Twer, ha a nagy (C)-re gondolsz (mely mondjuk 19.000-ig mehet), szerintem lesz.

    ReplyDelete
  33. Charlie, Elliott Wave Principle könyvből : "Flat/Rules : Wave C is always an impulse or diagonal", tehát C=5 hullámból álló impulse, vagy 5 hullámból álló diagonal.

    ReplyDelete
  34. üdv lacika

    Én számolgatok, de inkább 19500-20500 között jön ki, tehát bőven 19000 fölött, most már tényleg valamerre mozdulhatna mert ezek a háromszögek piszkosul zavarnak, már 2 hónapja ebbe mozog alsó szár felső szár.

    TWER

    ReplyDelete
  35. Twer, lehet, azért írtam számot nagyjából, hogy lecsekkoljuk, hogy ugyanarról a C hullámról beszélünk-e

    ReplyDelete
  36. BUX hati 5 perces

    Ricsi, ha mennénk tovább lefele, akkor nálam ez lenne a rövid távú verzió (szerintem ezzel válaszoltam a kérdésedre inkább).

    ReplyDelete
  37. üdv mindenki

    Nem ide tartozik, de fontos infóval bírhat nekem úgy tűnik mintha DAX mintha a 1 hullámát csinálta lefele, most kezdi lefele ismét a harmadikat. kb. az utolsó csúcstól nézzétek a zámozast, mert előtte volt egy pár 1-2, 1-2 és a-b-c.
    Azért fontos mert akkor a BUXnak is van lefele köre bőven.

    TWER

    ReplyDelete
  38. köszi, lacika, egyelőre teljesen tanácstalan vagyok az irányt illetően, ilyen altatások után szokott lenni vmi nagyobb mozgás, de merre? :)

    ReplyDelete
  39. OTP kis tf, a felfelé kör első hullámának korrekciója ér most véget, de kicsi tf, ezért óvatosan, a megbízhatósága kicsi.

    Nekem a ma reggeli minimumtól egy első hullám fel, majd flat korrekció és most 3030-3040 a vége a korrekciónak jöhet egy kis 3. fel

    ReplyDelete
  40. Sziasztok!
    Szia Ad!
    Ez hosszabb távon jelenthet-e most valamit vagy még ez kevés lesz?

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/111209/OTP60_1209_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Naitssz

    ReplyDelete
  41. Ad, BUX hatiban nekem mai minimumról nem tűnik egy 1. hullámnak, inkább egy korrekciós szerkezetnek, de végre hétvége, akkor több idő lesz elemezni :)

    Nekem BUX hati mai aljtól egy C/5 (5 most kezdődött), ahol a C szakasz egy ED.

    ReplyDelete
  42. nagyon nagy a távolság, pár napja mikor feltettem a sligshotot és aggódtam,hogy nagy a távolság, hét ott kisebb volt..
    De, ha megnézed az ábrám, az esést egy korábbi pontból meghúzott szignálvonal fogta meg

    ReplyDelete
  43. Lacika!

    A felrakott célzónából réssel reggel leszúrt, de visszarántották, belső szerkezetet nem tudok- még.
    Bármi lehet, jó lenne óráson egy impulset látni, sokat segítene.

    Elemzek hétvégén, megnézem mi lehet
    !

    ReplyDelete
  44. szia ad...nezd mar meg legyszives amit lacikaval chateltunk delutan 13.18 es 14.14 kozott...koszi..charlie..

    ReplyDelete
  45. üdv

    Mi a vélemény a jövő évi tőzsde emelkedésekről jönnek sorra a prognózisok 10-15% átlag emelkedést várnak a világ tőzsdéin jövőre. Megoldják a problémákat jelszóval.

    TWER

    ReplyDelete
  46. Amikor ilyeneket kezdenek írni, akkor jön az esés.
    jvgb

    ReplyDelete
  47. C hullám csak akkor állhat 3 hullámból, ha a korrekció hsz! C egyébként impulse, 5 hullámból áll, számozás 1-2-3-4-5, nem a-b-c

    ReplyDelete