Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. október 1., szombat

Bux és Bux1112 várakozás a 40. héttől I. rész

Régen foglalkoztam a teljes nagy képpel, az utolsó alkalommal leírt zónába ért a piac (heti), ideje újra átgondolni a lehetőségeket.

A havi chart alapján rajzolt kép és célár továbbra is maradt, jelenleg nagyobb eséllyel a kisebb zónába várom a piacot, cca. 6.000 körüli célárral, de a nagy zónába való betörés már teljesíti a min. elvárásaimat. A képen megrajzoltam két vastag szignálvonalat, szvsz egy erősebb ellenállásként viselkedhetnek, ami a mélyponton fogta az esést, vagy fogja, a nagy tf miatt itt néhány 100 pont "tévedés" elfér, ami heti szinten egy spike is lehet.

Bux havi chart:

A heti kép sokkal érdekesebb. Mi jön lefelé? Hirtelen a következők jutottak eszembe:

- lefelé tartó 5 hullám 3. hullámának alhulláma
- C hullám első alhulláma
- esetleg egy X hullám
- nagy háromszög C hulláma
- egy felfelé menő ciklus 2 hullámának c hulláma (nem azonos a nagy C hullámmal)

A nagy kérdés melyiket lehet kizárni, az elliotti elvek alapján. Ezzel most nem akarok foglalkozni, én nagyobb eséllyel azt gondolom, hogy C/1 lehet. (néhányat pedig azonnal kizárnék)

Bux heti chart:
Az ábrán behúztam egy szintet, ami a 2008-as esés után/közben kisebb nagyobb ellenállásként/támaszként működött, érdemes majd figyelni a szint környékét. (annak ellenére is, hogy a kosár tartalma közben átalakult) A heti ábra alapján elmondhatjuk, hogy lassan vége az esésnek, a piac elérte, vagy hamarosan eléri az alját, ahonnan jöhet egy felfelé kör, hiszen 5 hullám egy irányba "lefutott".

Mi lesz a folytatás? A következő ábrába berajzoltam két lehetőséget. Korai még róla nyilatkozni, csak érdekességként teszem fel. Tudom, ezt most nehéz elhinni, de ha most lesz a fordulat, potenciális lehetőség.

Bux hetes chart:

2 megjegyzés:

 1. Sziasztok / Szia Ad !

  Ad, mit szólnál egy olyan verzióhoz rövidebb távon, hogy 60 percesen most egy ending diagonal-t csinálunk (hasonlóan Daneric SP ED-jéhez) ? Tehát : 1. hullám (18.678-15.860), 2. hullám (15.860-17.040?), 3. hullám (17.040?-14.760), 4. hullám (14.760-15.947) és most megy az 5. hullám lefele 14.760 alá. Ez sok mindenre magyarázatot adna (pl. miért zavar be mindenkit, hogy most 3 vagy 5 hullámokból álltak az "izmos" lefele hullámok).

  VálaszTörlés
 2. Szia Lacika!

  Megnézem. Ha ED, akkor ZZ-kből kell állnia a belső szerkezetnek.
  Megírtam már a fenti bejegyzés 2. és 3. részét tegnap éjszaka, de meg akarom még egyszer nézni, mert "furcsa" dolgokat tapasztaltam.

  ad

  VálaszTörlés