Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 17 September 2011

A blogról

Az elmúlt időszakban megnőtt a blog olvasóinak száma, ami miatt úgy gondolom, hogy néhány dolgot érdemes elővenni és megosztani az újonnan jöttekkel is.

A blog lassan egy éves múltra tekint vissza, létrejötte azt a célt szolgálta, hogy Elliott elveire épülő, a magyar piac -elsősorban bux index - alakulására vonatkozó elképzelések online fóruma legyen. Ugyanakkor az elemzések megjelenése mellett/felett a legfontosabb cél a TANULÁS. 

Számomra is ez az elsődleges cél. Mit jelent ez nekem: motivációt kapok Tőletek, amikor dicsértek egy-egy jó elemzés kapcsán és megjelenik bennem egy erős bizonyítási kényszer, amikor nagyon mellé megy az elemzés, motivál, hogy még többet tanuljak, javítsak az elemzési technikámon. Őszintén szólva én sokat tanultam az elmúlt időszakban, de azt gondolom, hogy ez a tanulás nem csak rám vonatkozik, hanem a blog rendszeres olvasóira és főként a megjegyzésben rendszeresen kommentelőkre is. Látványos fejlődésen mentek ők is keresztül. Sokat gondolkoztam, hogy megemlítsek e valakit név szerint, hiszen sokak tanultak az indulás óta, fejlődtek.  Végül  úgy döntöttem, hogy egy valakit pozitív példaként  állítok elétek, megérdemli a dicséretet. Charlie volt az, aki szerintem óriási energiákat tett bele a rendszer megismerésébe és látványos fejlődésen ment keresztül néhány hét alatt. Számomra ő az elsődleges bizonyítéka annak, hogy gyorsan elsajátítható a rendszer, ha az ember energiákat tesz bele, komolyan gondolja, van bátorsága kiállni a nyilvánosság elé, valamint, ami még fontos mer kérdezni. Biztatni szeretnék mindenkit, hogy kérdezzen, ha  valami nem világos. Régi szlogen, hogy rossz kérdés csak az, amit nem tettek fel!  Mindannyian a nullárról indultunk, mi is kaptunk segítséget, természetes, hogy mi is segítünk! Csak egy íratlan szabály van, ne legyetek arctalanok, írjátok alá a kérdéseket, ebből a szempontból mindegy, hogy egy ál- vagy becenév az, amit használtok!

A tanulás azt is jelenti, hogy nem vagyunk tévedhetetlenek, mindenki tévedhet, a piac nagyon gyorsan úgyis megmutatja, hogy kinek van igaza, talán ezért is a megjegyzésekben soha nem vitatkozunk, szidjuk egymást és szerencsére a "trollok" is elkerültek minket. 

További jó olvasást, jó tanulást és sikeres kereskedést!


8 comments:

  1. üdv AD

    Nagyon örülök hogy charliet ki emelted, hiszen ábráival igen hangulatossá teszi a blogot és rövidtávon igen jók a meglátásai. Én pedig külön gratulálok neked ahhoz, hogy van erőd és energiád ezt a blogot csinálni. További sok sikert és eredményes meg látásokat kívánok neked.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Köszi!

    Ha Charlie a rövidtávú guru, akkor bizony Te vagy a látnok, nem tudom, hogy csinálod, de 2-3 hónapra nagyon jók a megérzéseid!

    ad

    ReplyDelete
  3. oooooooohhh....kosz Mester,kosz fiuk..igazan szeretem ezt a blogot..megfordultam tobb forumon is de mindig az lett a vege hogy ra kellett jonni mennyi marha szaladgal szabadon:)...sokat tanultam ad-tol a blogtol,amikor idecsapodtam nehany honappal ezelott,eskuszom hogy meg az alapokkal sem voltam tisztaban...ahogy en latom sok mulik a korrekcios szerkezetek ""beazonositasan"" es biztos kell egyfajta belelatas kepesseg a chartokba...van aki ebben jo van aki a nyelveket tanulja jatszi konnyedseggel...nekem egyet is eleg volt megtanulni:)....az biztos hogy bamulom a chartokat nem keveset es az is erdekes hogy egyik alkalommal semmit nem latok bele a kovetkezo ranezesnel pedig ugyanannal a chartnal azonnal bekattan hogy mi lehet belole...amiert orulok hogy ezzel a modszerrel probalkozom hogy meg tudom huzni a hatart hogy meddig lehet jo az elkepzeles es hol van az a pont ahol dobni kell a pozit mert rossz a szamozasom....ez a legnagyobb elonye szamomra mert korabban soxor voltam ugy en is hogy tartom mert ugyis megfordul...ugye ismeros....szoval ez segit hogy az MM-et tudjam tartani....ad..korabbi felvetesem nincs elfelejtve hogy csinalhatnal egy tanfolyamot,tudasod megvan,jelentkezoben sem lesz hiany:)...meg egyszer koszi,igazan jol esett..charlie..

    ReplyDelete
  4. Sziasztok!
    Én élni fogok a lehetőséggel, és többet fogok kérdezni, mert néha nem látom azt a chartban amit Ti.

    Ad!

    Lehetne hogy írjál még az Elliott rendszere- röviden rovatba még tanulni valót?

    köszi

    ReplyDelete
  5. Szia Charlie!

    A szavaidból azt veszem ki, hogy elérted az első lépcsőt, meglepett, amit ott találtál :o)
    A lényeg, hogy a 3-on még nagyobb csodákat látsz majd! Hajrá!

    ReplyDelete
  6. Szia Hócipő!

    Igyekszem, már van is a fejembe egy összefoglaló, de nem tudom mikor lesz időm írni róla (háromszög)

    ad

    ReplyDelete
  7. Sziasztok!

    Tréning, tanfolyam... Látom visszatérő téma (nem csak itt, emailben is), nem zárkózom el tőle, többeteknek talán emailben le is írtam a véleményem róla, ha nagyon akarjátok összeszedem magam és írok egy bejegyzést ezekről a gondolatokról.

    ad

    ReplyDelete
  8. Szia ad!

    Régi olvasód vagyok, bár eddig még nem írtam.
    Én kíváncsi vagyok a gondolataidra.

    Péter

    ReplyDelete