Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 18 September 2011

OTP - kettes v. négyes

Ha nem tudom eldönteni, hogy egy adott motívumot a charton hogyan számozzak, érdemes megnézni a hullámok tulajdonságait. A fő kérdés, hogy az OTP esetében is egy háromszög volt, vagy már a 3. hullámot csinálja a piac.

Retrace - korrekció

Az OTP tipikusan 61,8%-ra megy vissza a 2. hullámban. A feltételezett 2. hullám retrace szintje 84,1% volt, ez a szint háromszögre utal. Flat korrekciónál ez a szint ált. 38,2%

Az ábrán jelölt (c) hullám nem haladja meg (a) végét, amivel szemben egy flat  korrekciónál (ha nem kombináció) elvárás, hogy legalább egy forinttal megtegye.

A mostani korrekció idő és mélység vonatkozásában összehasonlítva a korábbival (1-2 v. (d)-(e)) megállapítható, hogy nagy eséllyel nem egy ciklushoz tartoznak.

Impulse jelleg

Az esés egyértelműen impulsivabb, mint a korábbi lefelé jövő hullám, ez alapján nem lehet dönteni. 

Forgalom

A forgalom erősebb az utolsó lefelé körben. De ez következhet abból is, hogy a korábbi lefelé kör korrekciós mozgás volt. Ez alapján nem lehet eldönteni.

MACD hist.

Háromszöget valószínűsít a mozgása.

Nem megyek tovább, nagy eséllyel volt egy háromszög, majd a thrust az első hullám, most pedig egy második hullámot fejezhettünk be.

OTP órás chart:


6 comments:

  1. üdv AD

    Még a blog témához egy két gondolat én különben azt sem tudom vannak-e más hasonló blogok, egy párszor bele olvastam a portfolio topikba smmi hasznos nem ragadt rám, azon kívül itt a leggyengébb hozzá szóló is tízszer annyi meg látással bir mint ott a legjobb. A jelenlenlegi helyzetet értékelve nem szoktam álmodni főleg a tőzsdével nem és most már két alkalommal álmodtam hogy a bux 19400-ig megy fel. Ez egy be is vág az általad jelzet OTP cél árral ehez persze a MOLnak is legalább a 16000 magasságát el kell érni.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Szerintem felmehet addig, de egyenlőre nálam előtte kell lennie egy esésnek. OTP célárakat nézegettem, hogy hol lehet majd az alj, ha a korábbiak szerinti ciklus lesz 2.200-2.300 lesz a forduló ár, persze, ha nem lesz benne megnyúlás, mert ha igen, akkor 1.500 környékére is lemehet.

    ad

    ReplyDelete
  3. Szia ad!

    Ezt az otp esést 2200-ig milyen időtávban gondolod?

    jvgb

    ReplyDelete
  4. üdv AD

    Valahogy most ezt nem értem az ábrád alapján fel fele várod. akkor mikor megy le fele?

    TWER

    ReplyDelete
  5. Szia Ad !

    Hasznos a "Kettes vagy négyes" bejegyzés, köszi !

    ReplyDelete
  6. Szia!

    Ez lenne a vége ennek a két ciklusnak. A tetőtől lejövőnek, illetve az 5. hullámnak. Most 1-2-ben lehetünk.
    Az időtáv a negyedik korrekció hosszától függ, de szerintem max-2-3 hét lehet.
    Egyenlőre feltételes!

    ad

    ReplyDelete