Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 22 January 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 4. hét I.

Bux

Napos charton a bux azt a mozgást írta le, amire január 13-án utaltam link. A jövő héten mindenképpen jelentős döntés előtt áll a piac. Marad e a bull trend, vagy fordulat következik? Nagyobb eséllyel most a fordulatra szavazok. A bux esetében azt el tudom képzelni, hogy nyitó vagy záró árban a 23.000 környéki értéket vesz fel, illetve nap közben esetleg főlé szúr ismét, azonban én most fordulatot várok. Jelenleg ideális szinten tartózkodik ehhez. 

Napos chart:

Órás chartot ebből egyenlőre nem teszek fel. Amiért így döntöttem, az az hogy a belső szerkezetre vonatkozó elképzeléseimben egyenlőre megválaszolatlan kérdések vannak, vagy a megoldás szabálysértést követ el. (vagy erős bull irányultsága lenne, ua. az ábra megerőszakolásának érezném)

Ending diagonal triangle esetében az általános feltételek:

- A triangle belső szerkezetében A és C vagy B és D vagy C és E között 61,8%-os kapcsolat áll fenn. (nem találtam)
- Ending diagonal általában 5. hullámban , illetve  kis százalékában befejező C  hullám esetében alakul ki (ez akár rendben is lehet)

Mindenesetre az órás kép valamilyen módon, de háromszögre utal.

Bux1112

Napos szinten a korábban említett és az ábrán berajzolt leszúrás továbbra is zavar, mert nagy mozgásteret ad. B hullám feltételezett 50%-os retrace szintjével újrakalkuláltam A hullám hosszát és azt vetítettem rá, így C végét 23.800-ra jelölte ki, azaz fordulópont pozíciója megerősítve. 
(A hét elején 24.000-24.100 magasságáig felmehet ide is mutat egy-két fibo szint, de ez már nem szükséges feltétel!)

Napos chart:


Az órás alapján is fordulópont lehetséges, akár a 23.800-as, akár a 24.000 körüli szinten. Mindkettőre lehetőséget látok.

Órás chart:



Összefoglalva: Több jel is utal a fordulat lehetőségére, vannak jelek arra, hogy egy kicsi emelkedés  - Bux esetében a korábbi lokális csúcsok vonaláig, Bux1112 vonatkozásában, talán 24.000 környékére  - a hét elején még lehetséges. Az elmozdulás feltételezésem szerint kezdetben inkább gyenge iránytalannak fog tűnni , majd utána határozott, impulsive lehet. Egyenlőre szinteket nehéz lenne mondani, több napos időtávban (hetes) a Bux esetében 21.800,  Bux 22.400 környékére leeshet, ezeket az értékeket azonban még fenntartásokkal kezelem.

17 comments:

  1. üdv AD

    Én úgy látom a holnapi nap sors és kulcs forduló lesz mint a valuta mint a részvény piacokon. Amennyiben az indexek lefele kanyarodnak valójában ezeket a csúcsokat egy jó ideig nem fogjuk látni. A BUX 5. HULLÁMA EBBEN A KÖRBE AMIVEL EGYET ÉRTÜNK 18500 -at fogja kóstolgatni ez márciusra meg lesz majd valamikor késő őszre még benéz 15000 környékére is. Utána, hogy mi lesz csak remény marad, hogy a nagy össze omlás ne következzen be.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. üdv ad

    Egy kicsit nézegettem a fibo szinteket látom miért ragaszkodsz hozzájuk, legtöbb esetben valós támpontot adnak. Én úgy tudom most egy felfele tartó C hullám 5. hullámába vagyunk az az végénél az OTP-nél lett számomra világos a kép amit a fiboról írsz ott valóba alatta van de elérte az 1 hullám magasságát ha tovább megy szabályt sért vagy pedig teljesen nem jó az általunk hit elliott ciklus. Vagy ilyenkor mi van?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Az időpontban nem vagyok biztos, hogy hétfő lesz. Nálam akár még szerda is lehet, de igen fontos, hogy merre megy tovább ezekről a szintekről.
    A C hullám belemehet az 1. hullámba, az még nem szabálysértés.
    Egy kicsi emelkedés belefér még nálam, CHF erősödés is, de ezek már marginális számok.

    ad

    ReplyDelete
  4. üdv

    Mint ahogy írtam hajszál pontosan plusz 50 ponttal nyitott a BUX1112 és az OTP is csak valahogy az egész napos esés nem akar össze jönni ezt nem értem.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  5. Szia Twer!

    Az SP csak ma délután(ott reggel) ért el egy ideális fordulós szintet. (amennyiben fordulat lesz).
    Én azt írtam, hogy nálunk fordulat lehetséges, de nem feltétlenül hétfőn. Ezidáig semmi sem írta felül a fordulatot, a mai záró pedig még megerősítés is lehet (pl gyertya alakzat, vagy pont Fibo retrace szint) CHF ma elérte a kívánt célzóna tetejét , ahonnan lefordult. A piac nem mindig teljesíti azonnal az elvárásokat, lásd sokszor az értékeim jók voltak, csak két nappal később... Egyenlőre sem megerősítést, sem elvetést nem látok, a megjelent jelek erősebben bearish jellegűek. Talán holnap, vagy ma este SP irányt ad.
    A te tető verziódat felülírta?

    ad

    ReplyDelete
  6. üdv ad

    Nem írta felül mert a kanóc fölött nem zártak az indexek. Sőt ahogy te is írtad a mai gyertyával megerősítette a tetőt a fordulatot. Szerintem ha valaki pénteken indított shortot még mindig nagyon is jó áll a tető verzió alapján számolva.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  7. Szia Twer!

    Ennek örülök. Azon gondolkoztam az elmúlt néhány órában mit írjak ma, de arra jutottam, hogy sem itt sem az OTP esetében nem írta felül a mai nap a korábban mondottakat, sőt talán egy kicsit rá is erősített, még akkor is, ha most ez idegőrlő és holnapra újat nem fogok tudni mondani.
    Bár nálam még bent van a pakliban egy bull formáció, ennek ellenére pénteken, amikor zártam a longokat, átültem shortba, de nem túl nagy pakkal, szűk stoppal. Ha esés lesz, akkor most úgy tippelem, hogy legkésőbb szerdán meg kell látnunk. Ha áttörjük a mostani ellenállást, akkor nagyon sokáig elmehet a piac, a bux is 24.000 környékére. A CHF közben erősít a bearish scenárióra, mert ha a CHF erősödik, akkor az OTP-nek gyengülni kell, az pedig viszi a buxot is...
    Abban nem vagyok biztos, hogy ha esés lesz, akkor valóban erőteljes korrekció lesz, vagy csak egy átmeneti és újra felfelé fordul. Cimballi szerint az EUR/USD még nincs pozícióban.
    Izgatottan várom a holnapot :o)

    ReplyDelete
  8. Az SP eddigi teljesítménye nem azt mutatja, hogy kifulladt a piac, inkább csak kicsi korrekció...

    ReplyDelete
  9. Elég unalmas már ez az erőlködés felfelé, én már nagyon utálom.
    Longolni sem lehet, mert akkora a vola, hogy rögtön stopolódunk.

    ReplyDelete
  10. üdv

    Igazad van Abraka csak kérdés hogy az alapkezelők így látják-e,vagy ma is felébrednek 11 körül és amerikát látva a napi kvótájukat ami persze más pénze gyorsan befektetik és kész. A kis tőzsdézőknek meg marad a fejtörés. AD az SP-ÉT én úgy látom, hogy ez a szint még egy ideális korrekciós szint lenne a lefordulához.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  11. üdv AD

    Én az elliott kisebb szerkezetű hullámaival eddig nem nagyon foglalkoztam. Most egy kicsit belemélyedtem az SP SZERKEZETÉBE ÉS ÉN ÚGY LÁTOM HOGY A 1-ES hullám C jét fejezi be ma az index amely még elmehet 1294-ig is. Ha itt nem lesz fordulat akkor van gubanc. A NASDAQ ÚGY LÁTOM MINDEN RENDBE. Neked mi ezekről a véleményed?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  12. üdv

    Úgy néz ki minden területen be indult a verkli!

    ReplyDelete
  13. üdv AD

    BUX1112 ÚGY NÉZ KI esésnek indult zwack hál istennek szárnyal.

    ÜDV TWER

    ReplyDelete
  14. Szia Twer!

    Igen, esésnek indult. Le kell írnom, iszonyú dühös vagyok, mert ma nyitás környékén a stopok elvitték a shortjaimat. Kezdő hiba, rosszul számolhattam valamit... Azért óvatos lennék, van egy érzésem, hogy nem biztos, hogy ez a "nagy" esés, lehet csak egy kisebb korrekció.
    Zwackot néztem tegnap és láttam, hogy jó volt a megérzésed, szerintem van még tér felfelé.
    SP egyenlőre passz

    ReplyDelete
  15. mintha amerikában elpattant volna most valami, kés!

    ReplyDelete
  16. üdv ad

    Ma likvidáltam a zwackot mert erős pozitív divergenciák vannak majd vissza veszem ha esik.
    A tegnapra ígért fenti nyitás és egész napos esés ma jött be. Én úgy látom hogy te félsz veszteséges poziba ülni pedig ezt fel kell vállalni ha hosszú távú longot vagy shotot nyit az ember.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  17. Szia Twer!

    Részben talán igazad van, tavaly két alkalommal benne maradtam és csúnya veszteség után zártam csak. Most tényleg szűk volt a stop, de felette ott volt egy nagyobb adag nyitásra készen, sajnos nem ment fel addig a szintig...
    Nem félek a veszteséges pozitól, de nem félek zárni sem, ha úgy adódik, most két szék közé ültem, talán inkább ez idegesít, nem tudom miért voltam ilyen óvatos, talán azért, mert nálam még mindig él egy bull verzió. A legjobban az zavar, hogy max napos különbséggel, de viszonylag jó látom a piacot jövőjét (70% megvan), ennek ellenére nem tudom igazán jól lekereskedni. Nyilván ebben szerepet játszik, hogy csak hellyel közzel látom nap közben a piacot vagy inkább szemmenyire... Leírtam megnyugodtam, kérdés még nem dőlt el, hogy bull, vagy bearish annak ellenére, hogy brummogott egyet a medve.o)

    ReplyDelete