Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 27 January 2020

USA

Mindenki long, mindent low-t megvesznek. Már-már a long oldalra áltam át én is, DE, van egy nagy DE ez még mindig lehet felfelé egy korrekciós hullám, egy exp flat B. Ha a 2019-es oldalazás hsz volt, akkor olyan zakó jön a piacokon, amire kevesen gondoltak. NQ hetes klimax és fordulat, de a többi index is hasonló magasságokban járt. Múlt héten már megrajzoltam szűk körben el is küldtem ezt a chartot, most kiteszem ide is, elsősorban azoknak, akik végighallgatták a célárszámítást, ott vannak a szükséges adatok a charton. 

Ez a verzió két dolog miatt tesztszik, egyfelől a magyar index bear verziójával egyezőséget mutat (piaci összhang), másfelől a szentiment, mindenki elhitte, hogy nem lesz válság, amíg a tavalyi év tele volt a válság előrejelzéseivel, az emelkedés után szépen elfogytak az ilyen jellegű hangulatjelentések, újságcikkek és megjelentek az égig mutató előrejelzések és mindenki long lett, amit a hetes rsi szépen jelez. Még nem kezelem elsődleges verzióként, keresem a megerősítést, ezt pedig nagyon evidenciában tartom.


 Az elmúlt hetekben távolról figyeltem az indexek mozgását, mert egyfelől a charton látott emelkedés 1-2-1-2-1-2 szituációja olyan magasságokba mutat, amit nehezemre esik elhinni, de a piaccal nem tudok vitatkozni és nem is akarok. Amikor először említettem ennek a lehetőségét (exp flat b) egy kollégának valamikor tavaly október-november környékén, akkor az első kérdése az volt, hogy korrekció nem mehetne ilyen magasra, ez nem lehet. Kis tf-n rengetegszer láttam, nagyobbon még nem, így nem csak az eredményt illetően, hanem szakmailag is figyelni fogom a mozgást. Kérdés, hogy ez a hihetetlen verzió fut, vagy egy negyedik hullám közlekedik valamilyen trendszinten lefelé. Majd a piac eldönti! Addig is szívesen olvasom az érveket, ellenérveket a megjegyzések között!

19 comments:

  1. Kedves Ad! A chartból számomra nem derül ki az esetleges zakó mértéke sem időben sem pontban.Lennél olyan jó,hogy leírnád konkrétan,hogy mire gondolsz és milyen értéktől válik realitássá valamelyik verzió.Előre is köszönöm!

    ReplyDelete
  2. Elkésve semmivel sem vagyunk, de ha a piac jelez előre ès (kèsőbb a hirek)nem a 4. Hullám halad délnek akkor sincs baj mert nem egyik napról a màsikra fog 1800 pontig beesni az sp500. (Persze a 87 es krach megismetelheti önmagát)
    Viszont az jó Ad, hogy ti is gondtatok rà, magamnak èn is feltettem a kérdést a korrekcioval kapcsolatban vajon lehet-e ilyen magason a korrekció., jo látni hogy megerősítettél benne amire èn is gondoltam.
    Már csak egy kérdés marad amit észre fogunk venni, mit fog építeni!!? Sok sok 1-2,1-2,1 2 Ès zakó, vagy szép korrekciot ahonnan feláll es megy a hihetetlen hullám fölfelé.

    ReplyDelete
  3. Valóban, de ahogy jeleztem elsősorban a tréningesek fogják érteni. Sajnos, hogy megértsük a lehetőségek, veszélyek halmazát, a végkövetkeztetéseket, valamilyen formában ismerni kell az elemzéshez használt módszertant.

    Itt arról - is - lehet szó, hogy egy korrekciós mozgásban futott ki az USA új csúcsra, pár dolog alátámasztja, illetve bár korai feltételezésről van szó, megoldást jelent a jelenlegi - általam végtelen bullnak érzett - tőzsdei hangulatra, a klimaxra.

    Nem tudok célszintet megfogalmazni,ami majd bebiztosítja a lefelé kört, nagyon fontos az út, talán a szinteknél is fontosabb, hogy mi fog most történni. Amikor először körbeküldtem az elképzelést, akkor még nem volt meg a ma éjszakai nyitás ( a rés pl ebbe az irányba hathat, bár ebbe nem kapaszkodom, kevés hozzá).

    Ha a fenti verziót fogadjuk el igaznak, akkor ez egy bika csapdaként megfogalmazott helyzet, melyet gyors kijózanodás követ, azaz akár éles esés is jöhet, kisebb korrekciókkal, melyek alig lesznek észrevehetőek. Majd az újságírók keresnek rá valami okot, mondjuk a koronavírus már ott van :D, szóval nem is kell keresni:D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. passz, vagy itt fordul, vagy idő kell, mert töri a korábbi elépzelésem

      Delete
    2. szerintem megjelent a kimerülési rés
      nagyon bearish minden, klimax hozhat fordulatot h4-n

      Delete
  5. EUR/CHF-ben valahol long beszálló? 1.0625 körül?

    ReplyDelete
  6. EUR/NOK: nagyon erős, ha naposon 10,05 fölött zár, akkor újra kell gondolni a short elképzelést, mert a piac tör egy kritikus szintet. Ahogy írtam a 21-ei gyertya aljának kivétele jelentett volna short megerősítést. 20-án írtam, hogy úgy tűnik, hogy az erős long setup nem kap megerősítést, a következő napi gyertya megtette ezt és ahogy látjuk szépen elment a piac. Ha nem sikerül megfognia az ellenállásnak, akkor valószínűleg egy flat korrekció érkezett le délre, ami azt jelentheti, hogy újra a korábbi magasságokba megy vissza a kereszt, vagy magasabbra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10,05 fölött zárt, neked egy long setup is megjelent?
      Kár érte, szép lehetőség lett volna, ha összejön :)
      Hova mutat a long setupod ill. milyen idősíkon?

      Delete
    2. Persze, írtam is 20-án, hogy besülni látszik:
      "Lefordulni látszik és ezzel az erős long setup lehetőségét veti el."
      A lefordulásra nem jött follow through, de jött megerősítő emelkedés, ezért volt a 21-ei gyertya fontos, mert ha kiveszi az alját akkor csak kísérlet marad a száguldás. - D1
      Nem látom a célját, akár új csúcs is lehet.

      Delete
  7. Bux maradt a zászlóban naposon

    https://www.tradingview.com/x/K0QVbkGz

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.tradingview.com/x/TtnETel0 - első célszint jelölve,ha csak korrekcióként tekintünk a mozgásra

      Delete
  8. Igen köszi. Lefele menet így mehet le.
    Zászló abcde korrekciónak nem adsz esélyt?

    https://www.tradingview.com/x/HVwX3pXR

    ReplyDelete
    Replies
    1. ez így biztos nem
      trendmozgató alakzatokat jelöljük számmal, az ékeket is, a háromszögeket pedig betűvel, Elliott-i értelemben ez nem lehet háromszög, azaz ha ezt az alakzatot ékként akarod értelmezni, akkor 12345 és LD, vagy, amire a héten fény derülhet, hogy egy 121212, azaz három trendszintű egyes és kettes hullám egymás után. Ritkán látszik egy tf-n, ha látszik akkor a low alá kell beállni eladással, mert ott lenne a brutális letörés megindulása, ezzel lehetne egy korrekciós alakzatot kizárni, illetve a tévedések nagy százalékát. DE egyetlen egy megfigyelés sem tökéletes, nincs biztos ügylet és ezt most nem neked mondom, hanem a többieknek, akik olvassák. A kereskedéshez kellenek a trade szabályok (risk/trade management stb.)

      Delete
    2. Ha 1-2-1-2, akkor reális a zöld zónában nyitni és esni a kékbe, vagy egyből a kékben nyitni és onnan fel egy északi korrekcióra.
      https://www.tradingview.com/x/IjjcPMY4

      Delete
  9. Szei. Eur/Huf-t hogyan látod a továbbiakban?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setup célár 339-341, még longos vagyok a kérdésben, előte beleférhet egy a múltheti eséshez való visszakanyarodás (mint c)

      Delete