Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 15 July 2020

Trade of the day

Van az úgy, hogy nem akar jönni az a fránya tervezett célár, a profit meg már nagyon égeti a trader kezét.


Ilyenkor azért öröm, hogy pár tickkel, de nem érte el a célárat a nagy lefordulás előtt. Az első célár működött, ahogy a mozgatott stop is,ami nem, arra meg nem kell emlékezni,  a többi már történelem.

9 comments:

  1. Kérdésre:

    Elliott rendszere nem kereskedési rendszer, mert az elmélet a kockázatkezelésről, kereskedési szisztémákról semmit nem tartalmaz, ráadásul menet közben túlságosan sok szubjektív tényezővel rendelkezik. Ezek mellett, vagy éppen ellenére a valaha létezett legjobb elemzési eszköz, mert a piac mozgását mindig le lehet vele írni (itt az utólagosságon van a hangsúly, ami kereskedési szempontból már késő) akár kis tf-n is.

    Az elmélet gyengesége kereskedési szempontból,hogy sokszor, akár egymással ellentétes alternatívát is mutat, mint lehetséges mozgás. Ez a kezdőket, az elméletet kevésbé ismerőket nagyon összezavarja. Sokan azt sem értik, hogy egy kereskedési rendszer úgy tökéletes, hogy az esetek egy százalékában hibás (értsd: stop) jelzést ad, de TA alapon nem egy lövés, hanem a lövések összessége számít, azaz nagyon sok lövésből a végén a trader pozitív eredménnyel jöjjön ki.

    Ha a kereskedési rendszer egy elemeként tekintünk Elliottra, akkor fantasztikus eredményeket hozhat, mert használatával és itt nagyon sokadjára ismétlem majd önmagam feltárhatóak a piacon a veszélyek (pl előre lehetett látni az év eleji leszakadást), a lehetőségek (ha éppen shortban ültél, akkor komoly nyerő lehetett) és a célárak, azaz a hullámfázisok célárai jól becsülhetőek előre.

    Nem szabad elfelejteni, hogy menet közben a számozás az egyén szubjektív értékítélete határozza meg, azaz lehet lát más jellegű mozgásra is lehetőséget, de valami miatt azt az egyet részesíti előnybe, amit leír (lásd topic exp flat verziók), miközben az elmélet szerint más mozgásoknak is van lehetősége. Azt nem kell kifejtenem részletesen, hogy sokan vannak, akik a kezdő fázisban még csak most tanulják az elméletet és bődületesen nagy hibákat vétenek, ez a tanulás része, a hibák miatt nem kell az elméletet elvetni, csak jobban meg kell ismerni.10 éve még tűzzel-vassal tiltakoztak minden és mindenki ellen, hogy milyen hülyeség a hullámelmélet, azóta nagyon népszerűvé vált, az inga most a másik irányba lengett ki, sajnos biztos vagyok benne, hogy sokaknak fog kudarcot okozni a felületes ismeretek miatt és talán azért, mert kereskedési rendszerként tekintenek rá és súlyos veszteségeket fognak elszenvedni, a kognitív disszonancia miatt pedig egyértelműen az elmélet lesz a hibás.

    ReplyDelete
  2. Ad mit szólsz usd huf hoz?
    300 ig lejön?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem követem, de ahogy ránéztem 5. hullám szaga van, 300 alá is benézhet, akár a 293-as támasz közelébe, persze ehhez az eurusd-nek is lesz valamennyi hozzászólása

      Delete
    2. És az Eurousd?
      Innentől csak felfelé?

      Delete
    3. Hamarosan lesz egy nagyobb lefelé kör, kiderül korrekció, vagy új low.
      Nagyobb tf-n elég nehezen értelmezhető utat jár be, sok a kérdőjel.

      Delete
  3. Köszi eur huf gondolom Ahogy írtad is zöld Tartományba látogat 348 ig. De vajon jöhet lejjebb is?

    ReplyDelete
  4. Azert ez a forit begyengules meglatasod nem igazan ert vegulis be,de a 700 dollaros arany celarat se erzem most kozelinek.

    ReplyDelete