Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 9 April 2019

EUR/HUF

Megérkeztünk az első zónához. A napi gyertya minden bizonnyal ezeken a szinteken zár majd. A forint keresztek esetében a célártól való elmaradás, a célárzóna sokkal szélesebb lehet, mint más, likvidebb keresztek esetében, Naposon rsi a bull zónában horgot csinált, ez egy nagyobb mozgás előfutára is lehet, de kisebb tf-n a belső szerkezet kérdőjeleket mutat. Új csúcs, akár kész szerkezet, de az rsi még északra mutat, a dobozolás sem a mostani szintre hanem magasabbra irányítja a figyelmem. Erős a felfelé kör, egy feltételezett ED (C - lefelé) utáni állapot, nehezen tudom elképzelni, hogy ennyivel beérné a kereszt. A nagyobb mozgás, egy megnyúlás sokkal jobban illene ide. Megnyúlás, de esetleg egy lassabb mozgással, mint amit az elmúlt időszakban láttuk. Lehetőségként merülhet fel egy ending diagonál kialakulása, mely szépen visszavenné a trend erejét.  Izgalmas nap, napok előtt állunk.

EUR/HUF napos chart:

11 comments:

  1. Ad, nagyobb képen hogyan látod az EUR/HUF-t? A 2017. augusztusától 2018. júliusáig 3 hullámnak tűnik számomra. Az azóta bekövetkezett korrekció nekem inkább egy B hullám, mint a 2017. augusztustól indult szerkezet 4. hulláma, az idő és a méret miatt. Nem mellesleg bele is zárt az 1. hullám tartományába. Köszi előre is a választ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hetesen nem zárt bele :D 312,5 kritikus szint ebből jött, anno.
      Deviza és nehéz, ráadásul forint....
      Az elképzelésem, hogy új tető 334 felett, 400 felett, ha válság is lesz.
      Bár nem látszik egyértelműen, csak a mozgásból gondoltam arra,hogy ez egy ed lefelé, ezért a felfelé mozgást gyorsnak vártam, várom, azaz 1-2 hónap alatt majdnem a korábbi tető (329+).
      Impulzus jött felfelé a low-tól, aminek - mivel biztosan nem c- lesz valami párja (c vagy 3.), általában ue. a mértéket hozza is, azaz 10 forinttal jó eséllyel lehet majd számolni még egyszer.

      Delete
    2. Köszönöm a választ! Ha majd lesz valamikor több időd, a 400 fölé mutató célárra fel tudnál tenni egy ábrát?

      Delete
  2. Szia Ad,

    A 400-as EUR-HUF inkább egy "V" válságra utal nem?

    Mindenki "flat" válságot vár, mondván, hogy a 10 évvel ezelőtti sztoriból mindenki tanult, és az olyan típusú válságok, mint a 2008-as 30-40 évente következnek be. Ezért a "V" típusú válság helyett inkább hosszú, akár 10 évig tartó senyvedést prognosztizálnak, sok fel és lemenettel, ahol az iránykereskedés lesz a befutó, a passzív befektetés meg a bukó, de hatalmas beszakadások nélkül.

    Tudom, ez funda, de mégis, kíváncsi vagyok erről akár te, akár más mit gondol. :-)

    Broma

    ReplyDelete
    Replies
    1. A válságot más értelemben használjuk, korrekcióként tekintünk rá, ami lehet egy oldalazás is (anno a XVIII. században vagy 60 évig oldalazott a piac).
      A tőzsdén egy mínusz 60% nem oldalazás, még akkor is, ha nagyobb képen az lehet.
      Szerintem a 2008-as válságot funda értelemben nem oldották meg, csak halogatták. Nem hiszem, hogy egy egyszerű pénznyomtatással kezelni lehet a problémákat, inkább csak elhitetni a halálos beteggel, hogy meggyógyult, közben annyira leromlik a szervezete, hogy a végén már semmi nem használ, újabb QE sem....

      Delete
  3. EURHUF: zárós nap lehet, érdemes odafigyelni.

    ReplyDelete
  4. Fordulhatnank, nem lehet ez egy b ?
    Szigoruan olaj nelkul;-)

    ReplyDelete
  5. Bocs
    ez az eurhuf naposon ,feltetelezve ,hogy a marc kozepi low volt a [v]

    ReplyDelete
    Replies
    1. én innen 5-öst számozok felfelé, nem B-t, hanem impulzus 5/1-t, azon belül a kérdés, hogy elkészült e az 5/1/5 vagy nem.

      Delete
  6. Richter: kritikus szint a piros vonalnál, ha letörik, akkor most nem megy fel még egy körre, hanem esik az 5400-5360 körüli támaszig (vagy akár tovább, de egyelőre azt célzom meg)
    https://www.tradingview.com/x/mqwUjbGR

    ReplyDelete