Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 10 February 2019

USD/HUF

Előző bejegyzés alatti  megjegyzésre válaszul:

Hetesen nagyszerű fordulós jelzés biztatja a longban hívőket, egy Hammer után egy hatalmas fehér gyertya, továbbá egy távoli bullish slinghot, mindez az 50 hetes átlagról elrugaszkodva. A fehér gyertya meghaladta a sáv közepét, felette zárt, így jogos a további long várakozás, mivel az esetek többségében az árfolyam felmegy a sáv tetejéig. Nagyon jó helyen a két gyertya egy kombinációt alkot: Bullish Engulfing. Akinek kialakult kereskedési rendszere van, melyben az említett jelzések szerepet kapnak, annak valószínűsíthetően nincs más lehetősége, mint longolni a keresztet.  DE!
Tudjuk nincs tökéletes, 100%-ban működő jelzés. Engem, ki tudja miért zavar ez a tökéletes long jelzés. Elgondolkoztam, elfogultságom van az esés irányába, vagy van valami a charton, amit a tudatalattim érzékelt, de tudatosan nem vettem észre? A chartot megnézve, ami ellent mond a fenti long iránynak az a következő:

1) Hetesen ellenállás előtt még mindig a piac, bár a sáv közepe felett vagyunk, zártunk
2) MACD azt mondja short jelzést keressek a charton
3) A sávból való kitörésre nem utal az rsi képe

(A hetes bearish setup a célárról fordult, hatása elmúlt)

Kialakult kereskedési rendszerek jó eséllyel azt mondják , hogy lépni kell, pozícióba kell kerülni, mert sok trade esetében az ilyen jelegű belépők - a stopok mellett - összességében konzisztenciát jelenthetnek, nyereséget hozhatnak. Ugyanakkor a saját kereskedési rendszeremben nem látok long belépőt (hetes tf), még nem, lehet később kialakul, de most még nincs. Sőt meglepő tán, de a short setupokat keresném a következő hetekben, mindaddig, ameddig nem fordul long irányba az indikátor.

Napos alapon egy korrekció utáni fordulat esetében keresném a long belépőt, de nyilván mindenkinek más a kereskedési stílusa, rendszere. 

A forint dollár esetében a fentiek mellett maradnék most semleges vélemény mellett tenném le a voksom, kivárás-

30 comments:

  1. a 4. sorban 50 hetest irtal napos helyett. Amugy jo a cikk.

    ReplyDelete
  2. Én azt mondom ,h ha az eur usd nem fordul 1.1270 -1,13 akkor nagy lesz a baj... és uj csúcsra viszi a usd huf párt

    ReplyDelete
    Replies
    1. beerosodott a dollar. lesz vajon fordulat ?

      Delete
  3. 284 környéke ellenállás lehet

    ReplyDelete
    Replies
    1. ertem. es az Euro vajon meddig mehet fel ?

      Delete
  4. 320 felett egy picivel van egy rohadt nagy ellenállás, az tartotta sokáig

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia
      Szerinted €hufban V/1/iii kent ertelmezheto a mostani mozgas?

      Delete
  5. https://invst.ly/a06lk

    Ez volna az irany?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ez a gondolat, a kérdés 4/c ed, vagy dzz és akkor kész

      Delete
    2. A dollárerő továbbra is domináns ,ahogy eddig gondoltam .

      Delete
    3. inkább sáv: https://invst.ly/a07s0
      inkább esés: https://invst.ly/a07rs

      Delete
    4. Én meg azt gondolom ,h ha a 1,1270 elesik szignifikánsan ,bazi nagy erősödésre lehet számitani és akár számit a rés akár nem ,be fogja tölteni .

      Delete
    5. A lényeg a fenti mondandóban, hogy ha egy párt figyelsz, akkor a kettő együttes mozgását látod a grafikonon, figyelni kell a másik tényező alakulására.
      Jelenleg az eur-ban erősebb lefelé irányú trend van, mint a dollárban. A dollárban egy sávozó felfelé irány, míg az eurban egy csatornában esés. A kettő eredője szolgáltatja a kereszt árfolyamát.

      Delete
    6. Értem ,hat azt nem nagyon nézem... azt viszont látom ,h a hetes grafikonon az alsótámasz törik ,komoly dollárerőt hozhat szerintem .Ebebn az esetben a dollár forint komoly gyengúlésbe válthat ,és a uer huf is kiviszi a tetőt-Eddig is dollárerőt az euróval szemben ,meglátjuk.Fordulóra utaló jelet nem látok.....

      Delete
    7. Ja es a 1w fej vall siman eur usd

      Delete
  6. Kozben
    €$ /huf is alakulgat

    ReplyDelete
  7. 321ig eltolja a biciklit es rendben vagyunk 🙂

    ReplyDelete
    Replies
    1. holnap inflációs adatra pont elkészül egy szerkezet

      Delete
    2. Azaz azt mutathatja a chart , h az inflacio emelkedhet , szigoritas kovetkezik ?

      Delete
    3. En annyit latok , h a letoresi pontot visszatesztelheti 321 korul

      Delete
  8. en azt nem ertem, hogy az MNB miert lengette be a kamatemelest, ha utana visszafogja a hangsulyt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem nem lengette be, igazából kamatemelésről szó sem volt, "csak" szigorításról (sőt az MNB-jegyzőkönyvben a "normalizálás" kifejezést használták) , ami először a devizaswapok kapcsán jelentkezik majd, utána a bankoknak nyújtott betét- és hitelkamat folyosójának kiigazitásánál, majd ezt követheti az alapkamat emelése. Hogy ez mikor következhet be, jó kérdés, de ha hozzávesszük, hogy az EKB kamatemelésének árazását idén nyárról először év végére, majd 2020 2. negyedévére (praktikusan júniusra) tolta a piac, a Fed kapcsán pedig ugyan októberben még három kamatemelést áraztak idénre, decemberben kettőt, most pedig december 11-re 84,8% az esélye, hogy nem lesz kamatemelés, 11% pedig, hogy vágni (!) fog a Fed, valamint hozzátesszük, hogy az Mnb mindig elmegy a falig, akkor talán nem erős az a kijelentés, hogy legalább egy, de inkább másfél évig marad nálunk az alapkamat.
      Az is igaz, hogy bár lehet szeretni, vagy nem szeretni ezt a vezetést, de azt el kell ismerni, hogy a monetáris világban oly közkeletű forward guidence nagyon is jellemző volt az Mnb-re, ha valahol működik náluk a transzparecia, akkor a monetáris politikájukban!

      Delete
    2. Ja, ha valakit érdekelnek az ilyen típusú perverzitások, mint a Fed-kamatvárakozás, meg hogy forráskritikával is éljek: https://www.cmegroup.com/trading/interest-rates/countdown-to-fomc.html
      :-)

      Delete
  9. usdhuf, ha így marad, hetes ellenállásnak annyi, 1. pont elesett

    ReplyDelete