Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 17 January 2019

USD/HUF

Talán görcsös ragaszkodásnak tűnik a forinterősödés erőltetése, de továbbra is ezt az irányt tartom a belső szerkezet szerint a nagyobb valószínűségűnek. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy a dollár kamatelőnye fundamentális oldalon, de a funda nem szokott zavarni az elemzések során. Bármikor jöhet egy MNB kommunikáció (lásd tegnap), vagy egy FED jelzés a kamatemelés újragondolásáról, sőt lassan az ország felminősítése is megérkezik, vagy az arra spekulálók is pozíciókat vehetnek fel. Az alakzatból, ha nem a kisebb eséllyel működő verzió mellett teszi le a voksát (az adataim alapján ritka az olyan eset, amikor egy ilyen szerkezetből nem letörés következik be, ugyanakkor kizárni nem tudom), az esés a reálisabb elgondolás. Naposon a short setup 2. céláráról fordult északnak a piac, a short setup nem sült be, hanem a távolabbi célig futott, ez egyfajta megerősítése annak, hogy nem ördögtől való a forinterősödésben gondolkodni. Mindezek mellett senkinek sem javaslom pusztán egy elgondolás alapján pozícióba lépni, mint ahogy több  helyen a blogon is olvasható, megfelelően letesztelt setupra és money management rendszerre van szükség a sikeres kereskedéshez.

Két gondolat erejéig kitérnék a bullish verzióra: Az egyik, hogy kialakulhat itt, egy általam "F" szituációnak nevezett, trendközepi északi megnyúlás, vagy pedig egy c of B hullám érkezett le délre és egy impulzív emelkedéssel, egy újabb lokális csúcsra fut a piac, kialakítva egy "bull trap"-et, ami után délnek veszi az irányt. Nem tudom kizárni ezeket az esélyeket sem, de nem tartom az eddigi tapasztalatom szerint valószínűbb verziónak.

USD/HUF napos chart:

Egy lehetséges mozgást berajzoltam a chartra.

13 comments:

  1. 12:28-kor kis tf-n olyan volt, mintha valami hír lett volna, esélyes h font vonatkozásában, de nem találok semmit, tud valaki valamit? (USD/JPY is rángatott, de a font és az eur volt a jellemzőbb)

    ReplyDelete
  2. Talán:

    Corbyn Says Referendum Could Be Needed (11:25 a.m.)
    The Labour leader gave his strongest backing so far to the idea that a second referendum could be needed to settle Brexit. “If support for the Labour alternative is blocked, our duty will then be to look at other options, including that of a public vote,” he said.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én találtam egy ilyet:

      German Foreign Minister Maas says will do everything in coming days to ensure Brexit with a deal $GBP
      Jan 17, 1:07 pm +01:00

      Delete
    2. Illetve ami fontosabb:

      Christophe Barraud 🛢
      🇬🇧 🇪🇺 #BREXIT | *U.K. GOVERNMENT COMMITTED TO LEAVING EU ON MARCH 29: SPOKESMAN - BBG
      *U.K. TOLD EU IT DOESN'T WANT TO EXTEND ARTICLE 50: SPOKESMAN

      Delete
    3. 12:28 előtt kellett lennie max pár perccel, kis tf-n néztem, de talán már mindegy... :D
      Ideges, feszült a piac.

      Delete
    4. A második kb 12:10kor jött. És elég nagy üzenet, h nem akar a brit fél hosszabbítani, hanem meg akar állapodni a kilépés dátumáig.

      Delete
    5. Nagy, de m1-n charton az elég sok gyertya 28-ig.

      Delete
  3. eur huf vajon meddig jön le?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jó kérdés... Olyan, mintha visszatért volna a flow az eurhuf-ba - persze várjuk meg, hol zárunk... Mindenesetre úgy tűnik, "hisznek" nagy Márton tegnapi szavainak, plusz a Takarék is bemondta a 315-öt év végére... Nálam 319,48-nál van Fibo-szint naposon, ahol a nagy szűkülő hsz alja is...

      Delete
    2. Ideális lenne, ha 316,5 alá benézne, de ha ed fut, akkor nem feltétlenül kell az ideálisban gondolkozni, akkor a legjobb várakozás, hogy eléri a 318,4-et. 315 alatti zárást nem várnék a kereszttől, mert akkor szabályt sért. A setupból számolt célár 317,5 körülre mutat.
      Ezek alapján én a 316,4-317,5 közötti sávra tippelnék most.

      Delete
  4. az év vége messze van addig lesz le és fel még. innen egy long?
    Mert mi van ha csak leszúrt MA200 alá?

    ReplyDelete
  5. most este 319.73 Ft 1 Euro. Ha pentek reggel 319 es 320 kozott van, akkor egy long jo otlet ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokféle módon lehet kereskedni, mindegyik módszer lehet helyes, ha a végén biztosan, tartósan pozitív eredményt hoz.

      Én célárra soha nem nyitok pozíciót, akkor sem kezdek tradelni, ha nincs egy stabil stophelyszínem, vagy letesztelt setupom, vagy legalább fordulós jelem.

      Az is igaz, ha valaki agresszív módon próbálja aljakat és a tetőket elkapni, akkor a várható rr aránya nagyon jól fog mutatni, de a találati aránya meglehetősen rosszul, ettől még erős psziché mellett lehet eredményes, de fel kell arra készülni, hogy akár 10% alatti találati aránnyal (előbb éri el az induló stopot, vagy a mozgatott stopot minuszban, mint a célárat pluszban) is számolhat.

      319,039 nálam a tegnap esti low. Az ATR most naposon 1,378, tapasztalatból azt mondom, hogy az éjszakai spread szélesítés extrém eseteket kivéve megáll 1,5 alatt, azaz a stopot 316,1 környékére lehetne rakni.

      De az utolsó két gyertya hatalmas fekete, október óta nem voltak ilyen fekete gyertyák, amíg nem veszi ki a tegnapi napos tetőt, addig ma bottal sem piszkálnám, mert nekem azt mondja, hogy a fordulatra nincs esély.("ma" fontos szó!)

      Delete