Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 28 December 2018

Olaj

Havin, hetesen letört az emelkedő csatorna, a felfelé haladó mozgás nem impulzus volt, feltehetően egy eső trend tért vissza. A nagyobb képből kiindulva egy 1-2-1-2 szituációt sem tudok kizárni.

USOil havi chart:

Három hónapja esik folyamatosan (három fekete katona!), bearish képet mutat, ugyanakkor támasz előtt a piac, jöhet egy kisebb korrekció, felpattanás. 

LCrudeFeb19 hetes chart:


A hetes kép a havi képpel teljesen párhuzamosan bearish, többlet információt nem tartalmaz.

Naposon már érdekesebb a helyzet. Akár el is készülhetett lefelé egy impulzus, ugyanakkor nem tudom kizárni, hogy csak egy 5/4 tart felfelé és még nincs kész a szerkezet. Sajnos év vége van, ünnepek, karácsony, újév, ilyenkor a piac likviditása beszűkül, érdemi információt nem igazán lehet levenni a chartról, sokszor be is lassul, kétszer-háromszor lassabb is lehet a piac, azaz 2-3 gyertyát lehet egyként kezelni. Van egy divergencia a napos charton, de helyzetéből adódóan jelenleg még a bear folytatásra utal inkább, mint fordulatra.

Lehetséges szkennárió, hogy az utolsó hullám lefelé még nem fejeződött be, az erős esés után még a lassulás sem következett be, így egy magasra futó negyedik hullám, akár 50 alá. Ezt támaszthatja alá, hogy van egy long setup lehetőség, aminek nincs nagyobb tf támogatottsága, így belépéskor csak  a kontra célárra lehet tervezni. Belépést a december 26-ai gyertya teteje alatt nem is tervezném, mivel agresszív belépő lenne, bármiféle megerősítés vagy támogatottság nélkül.

LCrudeFeb19 napos chart:


Nagyobb tf-n számolt célár 41-42-re mutatott, az elért 42,5 a minimum árnak meg is felelhet, ezért nem tudom kizárni azt, hogy esetleg készen van egy impulzus lefelé ebben az illikvid időszakban, ugyanakkor egy lassulás jobban mutatna.

Ha kész a lefelé kör, akkor igen jó esélyét látom annak, hogy a letört csatorna visszatesztjével próbálkozzon a piac, így a lehetséges célárat is valahová oda tenném (elsődleges gondolat, amíg a piac mást nem mond), azaz vagy a 60 környéki terület, vagy erős lefelé tartó trend esetén (ez inkább csak utólag fogjuk megtudni) az 55 környékén meglévő ellenállásban gondolkodnék.

Igaz lehet a régi mondás, erős trenddel szemben csak a második setup a rentábilis.

2 comments:

  1. EURUSD: továbbra is longos vagyok, a tegnapi trigger kezd működni :D, meglátjuk, hogy a szokásosat hozza e holnap (beverés)

    ReplyDelete
  2. Köszi Ad.
    Szép munka így ünnepek alatt.
    :)
    már láttam más hszban is hogy lenne igény BUX-ról szóló elemzésedre.
    én is megkérlek erre
    BUÉK

    ReplyDelete