Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 16 October 2018

Napi gyors

OTP és a Richter esetében is sok a kérdőjel. folyamatosan a határokon táncol, az elképzeléseket pedig nem erősíti meg a piac. OTP nagyobb tf-n egyértelműen bearish jeleket hordoz, de ebbe belefér, hogy újra 11k környékére kerül. Richter esetében ennél is több a kétség, biztosabbat az 5050 kivétele hozhat.

EUR/HUF, EUR/USD: forinterősödés indult a várakozások szerint. EUR támaszhoz ért.

CHF/JPY: pattanás a támaszról, meglátjuk kap-e megerősítést.

Cukor: Elérte a második célzónát, erős ellenállás előtt, ennek átvitele szükséges a magasabb (15 körüli) célárak eléréséhez.


36 comments:

  1. https://www.portfolio.hu/gazdasag/itt-a-rendkivuli-bejelentes-tizszeresere-emelik-magyarorszag-aranytartalekat.301422.html?i=301422

    ReplyDelete
  2. El fogják engedni az inflációt és az árfolyamokat...

    De majd jön valaki, aki ért hozzá és elmondja, hogy mi lesz.

    ReplyDelete
  3. nem tetszik amit látok
    arany tartalék akkor kell ha nagy gáz lesz.
    és egyetértek veled..

    ReplyDelete
  4. Magyarország: 0,5%->4,4%... Csak for info összevetésképpen a különböző országok aranytartalék-aránya a jegybankjaiknál: Kína 2,4%, Lengyelország 3,8%, Svájc 5,4% (ez nyilván kamu...), Bulgária 5,9%, Románia 9,7%, Oroszország 17,7%, Szlovákia 38,6%, Ausztria 54%, Franciaország 64,9%, Olaszország 67,5%, Németország 70,2%, USA 75%... Akkor errefelé is nagyon parázhatnak... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10X emelés keményen hangzik, a fenti számok ismeretében ua joggal adódik a kérdés, eddig nem volt baj?

      Delete
    2. Hogyne, a kérdés ettől még nem változott: miért az arany, miért ennyi és miért most? Már csak azért is jogos, mert - akár szimpatizálunk ezzel a jegybanki vezetéssel, akár nem - azt el kell ismerni: mindig minden patikamérlegen van kiszámolva arrafelé és nagyon is tudatosan cselekszenek...

      Delete
    3. Nagyon sok szakember hagyta el a jegybankot, mikor odakerült kuszaúr. Valahogy azt látom, eddig minden csapdahelyzetből valahogy kikeveredtek (hosszútávon azért aláaknázva ahelyezetünket és csökkentve a mozgásteret, de sikertült kikeveredni). A kormány elkezdte az Európa válságát kommunikálni, ami bár ismerős ("hanyatló nyugat"), a pénzcsapok elzárásával a magyar gazdaság lekerül a lélegeztető gépről. Az elhibázott ingyenpénz felhasználásnak a hatása csak a jövőben lesz érezhető.
      Ahogy látom, a gazdaságpolitika leragadt Keynesnél, ami talán annak is köszönhető, hogy a nagy állami beruházásokból sok jut a haveroknak.... Ott van még az adósság elinflálásának lehetősége, amit évszázadok óta alkalmaznak. Lakosság megtakarításának jelentős része "inflációt meghaladó állampapírban", pont mint Argentinában... A külső adósság, ha jól tudom kicsi- A politikusok és körenyezetük vagyona külföldön, főként Ausztriában és Svájcban, de akad néhány egzotikus ország is (arab).

      Delete
    4. Nekem az az érzésem, hogy el fogják engedni az inflációt, meg fogják engedni a forint gyengülését....

      Delete
    5. ... és arany erősödést prognosztizálok én is.

      Delete
    6. Ahhoz altalaban parosul egy usd gyengules is.

      Delete
    7. https://www.portfolio.hu/gazdasag/idozitett-bomba-ketyeg-a-vilag-legnagyobb-gazdasaga-alatt-nagy-baj-lesz-ha-nem-lepnek.301412.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

      Delete
    8. ...és a dollár gyengülésével az árupiaci rally is előrevetíthető, Kisbandi pont ezt várja, ezért figyeli az árupiacokat

      Delete
    9. Gondolom ott lesz chf,jpy rally is,mint menekulo devizak.

      Delete
    10. nagy kép, csak óvatosan, ez még hónapok kérdése

      Delete
    11. Lehet egy olyan aspektus is, hogy indul egy uj kriptopenz allami tamogatassal / oroszo, kina and co\ aminek arany fedezete lenne_ dedollarizacio igy nem tudja usa fegyverkent hasznalni a dollart

      Delete
  5. Akkor innen mehet ath-ra, minden rendben a világban?

    ReplyDelete
  6. ez jó:
    https://alapblog.hu/a-lakastakarek-hattyudala/
    Shortra fel!
    :D

    ReplyDelete
  7. Már csak az a kerdes hogy mierm fontos a gyengébb forint a kormány számára...

    ReplyDelete
  8. Egyértelmű az export profitja szép lesz tőle + a bernovekedest is ki kell fizetni valakinek valamiből..

    ReplyDelete
  9. elinflálja az adósságot
    az állami bevételek növekednek, a kiadásokat pedig nominál értéken tartja, vagy csak kismértékben emeli, nominálisan többet költ, reál értéken kevesebbet
    meg kellene keresni a 2011-es egészségügyi és oktatási számokat és összevetni a nominális adósság mértékének változásával, azt kommunikálják, hogy reálértéken csökkent az államadósság, miközben vagy 50%-ot nőtt, vajon az egészégügyre fordított kiadásokkal is ez a helyzet?

    ReplyDelete
  10. egy kis szakma, a forint szépen fordult.
    Na de visszatérve, szerintem januártól 200e lesz az alapbér, amit sok cég csakis áremeléssel tud kompenzálni, ergo az infláció növekszik. A drágább élet, vásárlás csökkenést generál majd.
    Előbb utóbb kamatemelés azaz növekszik a törlesztő (más most is növekedett) ami szintén a vásárlói erő csökkenését vetíti előre.
    Persze erőlködni kell a bérekkel hogy emeljük, de egyre többen jönnek vissza külföldről a "Kánaánba" próbálkozni, közben a torta szelet egyre kisebb lesz (egyre kevesebb munka) azaz megint a vásárló erő fog csökkenni.

    ReplyDelete
  11. Akkor ez mégis csak azt jelentheti, hogy spájzolhatunk euróból meg dollárból még kp-ben is.

    ReplyDelete
  12. https://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/lassan-osszeall-a-mesterterv-megint-a-nyugdijpenzunkre-palyazik-az-allam.3.301504.html

    illeszkedik a sorba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi a franc a végcél, vajon mire készülnek, mi miatt van ilyen intézkedéssorozat?

      Delete
    2. EU pénzek elapadása, 3 projektben is visszatartják a zsetont,kb 500 milliárd értékben. vagy keletről súgtak valamit.

      Delete
  13. nyugdij előtakarékosság piacra is beszáll az állam, hogy legyen egy kis verseny, vagy hogy több pénzt akasszanak le rólunk.

    ReplyDelete
  14. Remélem volt egy kis közöm a Templeton kivonulás felismerésében...
    Akkor az Államadósságkezelő és az MNB nagyon jó csinálta, gyakorlatilag úgy ment ki a cég, hogy nem borult meg az állam, nem volt pánik. A bankok tartalékait vonták be.
    Gondolom most valami olyan trükkön gondolkoznak, hogy a hosszútávú nyugdíjmegtakarítással akarják finanszírozni az államot. A nyugdíjpénzeket ezért vonták el, anno, annak aki hagyta. Ha pl most kötelezően majd állampapírba kell tenni, ami az infláció feletti hozamot garantál, gyakorlatilag tönkrevágják a MANYUPot. (Mint Argentina, inflációt meghaladó állampapír, majd az inflációt központilag határozták meg...., köze nem volt a valósághoz).
    Én már tényleg rettegek, amikor ezek kitalálnak valamit. Ezeknél tényleg úgy indul minden, mint dRogán helikoptere....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3000 milliárd van a párnákban,arra is rá akarnak menni. vagy ez már az,fene tudja. A vicces az lesz,ha nem opciónális lesz a dolog,hanem kötelező. Ott elég nagyot fogunk visszalépni az időben akkor. Márpedig...

      Delete
    2. Sziciliai módszerek: nem lesz kötelező, de kapsz egy ajánlatot majd, visszautasíthatatlan lesz....

      Delete
  15. Ad, azért érdekes amit írsz, mert te jellemzően kifejezetten konzervatívan szemléled az események folyását, és nem szoktál összeesküvés elméleteket gyártani. :-)

    A kérdés mindannyiunkhoz ezek után az, hogy mennyire merhetünk ft-ban kp-t hagyni. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vagy mekkora legyen a tőkeáttétel a longoknál forint ellen :)

      Delete
    2. Persze, de a saját kp-magodat is védeni kell, amivel nem kereskedsz. :-)

      Delete
    3. Érdekes, amit írsz, mert szerintem elfogult vagyok, ráadásul nagyon sokszor épphogy nem konzervatív, visszafogott, bár dolgozom rajta, ezen is. Lehet, azért, mert nem szeretem, ha hülyének néznek és nem viselem el, ha meglopnak, márpedig a közpénzt annak tartom. Ezen felül volt szerencsém többet látni, mint egy átlagos állampolgárnak.

      Alapvetően nem hiszek az összeesküvés elméletekben. Szerintem itt nincs is "összeesküvés", csak egy a háttérben zajló terv, ami annak szól, hogy valami nincs rendben. Nem kell mindent a nyilvánosság elé tárni, ráadásul a politika, főleg ez a csapat, nem fogja bevallani, ha tévedett, inkább lesz propaganda, mint hiteles tájékoztatás.

      Ez olyan, mint a piac, részinformációkból kell összetenni az egészet, amit látok:

      - hirtelen intézkedés az LTP megszüntetésére
      - 8-10K közszolga elbocsátása
      - állampapír felé terelés (kamatemelés előtt nem a legjobb befektetés, asszem)
      - kétszintű egészségügyi rendszer
      - nem követem, de készülhet a köv. évi költségvetés

      +:
      - választások az EU-ban, esélyes, hogy egy Orbán ellenes platform lesz túlsúlyban
      - néppártból való kizárás lebegtetése
      - EU-s pénzek leállása, a befolyó pénz csökkenése
      - EU válság kommunikációja

      Fél, egy éven belül kiderülhet.

      Delete
  16. én már longban vagyok eur huf ban.

    ReplyDelete