Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 25 September 2018

EUR/CHF - Akkor és most

A várakozásnak megfelelően, ugyanakkor elég kusza utat bejárva, a kereszt eljutott az első célzónába.

EUR/CHF napos szeptember 18-ai chart:


EUR/CHF napos (aktuális) chart:


13 comments:

  1. Topolcsányi Dániel25 September 2018 at 10:27

    Szia! CHF/JPY elindul lefele nostmar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát, ha az a 20 pip annak számít, amit még lejöhet ebben a körben, akkor igen.
      (kb 4h chart alapján, utána jó eséllyel kimegyünk új lokális highra), de ez csak egy elképzelés (most 116,745).
      Másik verzió esetén az új csúcs előtt lejöhet még 115,850 környékére és onnan megyünk fel, dupla tető/új lokális high páros valamelyikére.

      Ez csak egy elképzelés! Szerintem egy felfelé menő trendben vagyunk, bár tudom ez tf függő

      Delete
    2. Oszinten renelem nem lesz igazad en egy kicsit lejjebl várnám. 114,3 környéke, de követni fogom stoppal

      Delete
    3. nem vagyunk egy hullámhosszon :D
      a teljes korrekció vége 115 alatt lesz
      exp flat korrekcióban gondolkozom, amibe az új high belefér, ebben a szituációban (erős trend), gyakori, hogy bikacsapdát alakít ki ( a tető fölé való kiszúrással), majd intenzív esésbe kezd.
      Jelenleg a short még túl korai, szerintem. Erős emelkedés után nem alakul ki alacsonyabb tető (nagyobb tf-ken), így nagyon kockázatos a trenddel szembe haladni. A célárzóna elérése nem jelent automatikus short jelzést!

      Delete
    4. Órás, a medvék egyetlen esélye, ha most sikerül letörnie ezt a támaszt ami előtt van. Kisebb tf-n (m5-m15) egy pattogás látszik, többször nekifutott, de nem sikerült átvinnie.

      Delete
    5. Topolcsányi Dániel25 September 2018 at 15:51

      Nem kekeckedni akarok nem annak szánom de előző héten te is 114,5 környékén vártad a vissza esest es onnan fel Es renelem ez is lesz

      Delete
    6. Ez csak annak a függvénye, hogy milyen tf-n vagy! Flat korrekció naposon célára valahol 114,8 alatt a legvalószínűbb.

      Ha kisebb tf-n nézed, akkor itt jó eséllyel egy zz jött le, ami arra utal, hogy lesz/lehet itt még egy tető, ami új csúcsot is hozhat.Esetleg, hogy a felfelé hullám (adott trendszinten az utolsó) még nem fejeződött be.

      A piac hullámokban mozog, célszerű figyelni rá, hogy a hullámok miatt egyes célárak elérése előtt változatos mozgást képes produkálni a piac. Egyes magasabb hullámszintek célárai előtt a kisebb szintű hullámok akár új csúcsokat is hoznak.

      A napos zónában a piac, de korántsem biztos, hogy befejeződött a hullámszint.

      Delete
    7. A kereszt naposon még bull, nem adott semmi jelet arra, hogy fordul.
      Alacsonyabb tf-n, mondjuk 4H kialakult az első short setup, de magasabb tf támogatás nélkül, azaz ez a szituáció, csak kontratrend tradeben játszható, ennek a short jelzésnek a célára körül pattog a piac. Óráson van egy támogatás nélküli long jelzés most, ami összefügghet azzal, hogy esetleg h4-n véget ért az esés.

      A piac nem egyenes vonalban mozog, rendkívül fontos, hogy meghatározd a kereskedési/elemzési tf-t, mert az eltérő tf-k, eltérő következtetést hozhatnak.

      Tudom nehéz ezt elfogadni, megérteni, de a piaci hullámzás ezt hozza magávál.

      Delete
    8. Trenddel szemben shortot nyitni pusztán egy feltételezett célár elérése miatt nem konzisztens cselekedett, nem megbántva senkit, de ez általában a tapasztalatlan kereskedők által elkövetett hibaként lehet leírni, legalábbis abban a rendszerben, amellyel páran itt dolgozunk mindenképpen. Egyszer-egyszer igaza lehet a kereskedőnek, de hosszútávon veszteséget generál magának.
      Soha, de soha nem lehet tudni, hogy egy erős trendben lévő piac meddig megy el, feltételezésünk lehet erre vonatkozóan, de az maximum arra elég, hogy megfelelő, konzisztens setupokat keressünk az adott területen. Céláras belépőt egyedül korrekció esetében tudok elképzelni, de ott is csak bizonyos körülmények teljesülése esetén.

      Delete
    9. Köszönöm! Így érthető.

      Delete
  2. Amennyiben az EUR/CHF felfelé trendben van és a CHF/JPY szintén akkor az EUR/JPY-n nagyot lehet kaszálni. Ezen a devizapáron mit mutat a grafikon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. EUR/CHF - egyelőre a korrekciós zóna célárát értük el, a következő napok mozgása fogja meghatározni, hogy valóban elindult-e valami komolyabb északnak.

      Delete
  3. A blogon lévő elemzések megértéséhez, szerintem elengedhetetlen, az elméleti tudás megléte, azaz Elliott rendszerének legalább felszínes ismerete.
    Érdemes egy kis időt fordítani rá!

    ReplyDelete