Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 15 December 2016

Egy kis érdekesség

Csak egy kis érdekesség a tegnapi hír körüli eseményekről egy üzenetküldő szolgáltatásban folytatott beszélgetésből, egy nagyon szűk trader csoportban.







Az egyik kolléga szerint érdemes hozzáolvasni : http://www.portfolio.hu/gazdasag/osszeszedte_minden_batorsagat_a_fed_jovore_is_mereszek_maradnanak.2.241459.html

A teljesség kedvéért m15 chart:
http://www.kephost.com/image/vOIi

42 comments:

  1. Sziasztok. A GOLD-ot hogy látjátok most?
    Üdv, Cs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hali! Régen nem néztem az aranyat. Ahogy most rápillantottam eléggé bearishnek tűnik, a long célárat (talán év elején írtam) elérte, durván elfordult. Ha havi szinten adna fordulós jelzést, akkor a kontextus alapján lehetne benne hinni, de kisebb tfn még bearish, talán a korábbi aljig esik.

      Delete
  2. 295-297 és onnan pukk.merre? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A dollár bullish, de van egy olyan alakzat, amit nem tudtam kizárni a mostani emelkedésben és vissza viheti a piacot a sáv aljára ( inv. Flat b hullám ).

      A jelenlegi helyzetben a célárak: 301-302 ( elérve) - 306 -- 316-320 -- 350

      Szóval a pukk északnak szólna :D

      Delete
  3. KB58, ide írom a választ az USD/HUF alá betett kérésre, kérdésre az OTP - vel kapcsolatban.

    Konkrét kereskedési tanácsot nem adok, ha elolvasod azt a pár oldalt, amit küldtem megérted, de hogy mások is értsék pár gondolat:

    Elliott önmagában nem kereskedési rendszer, mert nagy szerepet kap benne a szubjektum, amikoris több lehetséges és szabályos elképzelés közül kiválaszt egyet, vagy többet az elemző.
    A kereskedési rendszer számomra azt jelenti, hogy kellő számú, jól leírt belépő profitot hoz, miközben egy ügyletnek a kimenetele teljesen mindegy. Jól érzékelhető a fórumokon például, hogy ha valaki téved mennyire lehúzzák, támadják, holott lehet, hogy az emberünk csak azt tette ki, azt az ügyletet, ami 10 esetből 8 alkalommal működik, akkor pont nem.
    A kereskedési rendszer, így egy setup nálam úgy áll össze, hogy Elliott alapján keresek egy szintet, ami valami miatt érdekes lehet, lásd OTP. Ott adott tfn setupot keresek, azaz olyan alakzatot, jelzést, ami abba az irányba mutat, amit várok. Ezen felül vannak olyan támogató feltételek, aminek fennállása esetében lépek, hiánya esetében nem. Minden setuphoz van stop helyszínem és stratégiám a menedzseléshez, mikor, hol zárják, mozgással stopot. Ebbe belefér az is, hogy egy egy szituációt akar többször is meg kell lőni. Erre jó példa az OTP emelkedése, amit kétszer lőttem meg, mert a mozgatott stop kiszedett. Szóval, aki az elsőt nézi, az lapoz tovább miközben a két ügylet nyereséget hozott.

    Egy belépő kiírása a fentiek alapján inkább hátráltat másokat, veszteséget okoz nekik, mert amilyen a piac, ilyenkor biztos a veszteséges ügyletek jönnek elő.


    Az OTP fordulatnál nem volt nagyobb tfn jel, m15 hozta a lefordulást, azaz az elképzelésnek volt alapja, de nem jött a follow through. El is ment magasabbra. A magyar piac elég "speciális" , nem könnyű rajta nyereséget elérni, túl nagy részt kapnak ki a brókerek es nem elég likvid napon belüli kereskedeshez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Folyt.

      Egy DTrader átlagos találati aránya 52-56%, azaz, csak minden második tradje profitos, ha kiírná a tradeket és valaki követni akarná, akkor szinte biztos, hogy veszteséget érne el, mert sem a stop, sem a menedzseles, sem a zárás nem ott valósulna meg, ahol azt a trader megteszi, pedig a bevétel onnan jön.

      Delete
    2. Aki a magyar piacon megtanult nyereségesen kereskedni főleg határidős indexen, annak a kinti piac (pl.GER30 )már nagy megkönnyebbülés.Nekem saját rendszerem volt-van.
      Certifikátot sem értem miért szídják,ha van jóó rendszer van nyereség is."Ingyen" nem adnak semmit,meg kell tanulni kereskedni,mint sok minden mást is.Nem 1-2 év és költséges.

      Delete
    3. A DT a kulcs, napon túl már más a helyzet.

      Delete
    4. Kerályunk elött a hati is működött naposon a BUX-on nagy téttel is csak ő beleköpött a levesbe.
      DAX Certit naposon nyomtam,nagyon ritkán vittem át másnapra,nagy téttel az már nagy kockázat a korai zárás miatt.Ezt is azt is meg kell tanulni.Régen én sem kereskedtem M1-M5-M15ön.Most meg ez megy.Nem is blogozok annyit,de sokkal többet keresek DT.Ha van jó rendszer az minden időtávon működik. Január 02-töl megint váltok,DAX certifikátról > GER30 CFD - 1 hét tanulás utána megy a szokásos tét >>> Boy segítségével beüzemelve Ipad-Iphone.Nálam az eszközváltás ami nehezen megy,hogy mivel kereskedem az mind 1.

      Delete
    5. Részben ismerem a kereskedésedet. DT-hez képest nagy kockázatot vállalszt, akár 10.000 USD-t is. Neked működik, a legtöbb embernél nem.
      Igen, a cfd! Végre, neked az áll majd jól!

      Hati, OTP és az Erste megegyezett a BÉT-tel, árjegyzők lesznek, nem túl sok, ahogy néztem 50-50 db-bal álltak be, de már több, mint a semmi.

      Delete
    6. Nagyon szeretek kockáztatni a tőzsdén is.Stratégiám is erre épül,szeretem a kihívásokat,ezek ara valók hogy legyőzzem. Ha belegondolsz minden kockázatos az életben,kockáztatni is tudni kell.Ha vinni akarják vigyék,majd dupplán visszaveszem :-)

      Delete
    7. Megtudja mondani valaki hozzáértő hogy-vagy hol tudom elmenteni a felületet amit én beállítok magamnak.Mert ha újra belépek állandóan az alap felület jön be.Már vagy 40x beállítottam valamit magamnak de nem tudom elmenteni a beállításomat.Néztem az oktató videót de nekem nem jön le hol mentsem.
      Sajnos ezeknek a felületeknek a beállításához ALFA>Béta vagyok:-( Kezelését is be kell gyakorolnom.Nekem ez a kihívás nem a kereskedés.Hiába állítom be pl így,legközelebbi belépésnél már nem ez jön be.Előre is köszi
      http://www.kephost.com/image/vj9H

      Delete
    8. Ha jól látom mt4.

      Stef nagy egyben, amit tudni kell azt tudja, ami nincs azt le programozza :)

      Delete
    9. Ha jól értem a problémádat, akkor a megoldás a következő:

      Állíts be mindent és jobb egérgomb:

      Sablon - sablon mentése

      Ha újra be akarod emelni, más chartra, akkor Sablon - sablon betöltése és amilyen néven elmentetted, azt kell megkeresned a lehetőségek között.

      Delete
    10. Ha az a probléma, hogy minden MT4 indításkor teljesen újra kell beállítani a korábbi indikátorokat, akkor segít ez a módszer, de akkor valahol máshol még lehet egy beállítás, ami jobb. Nekem elmenti az utolsó felületet, de külön ezt nem állítottam be.

      Delete
    11. úgy van ahogy Ad írtad. Sablon mentése.

      Egy kis kiegészítés: a sablon nevének ha default nevet adod, akkor minden megnyitott chart ezzel a sablonnal nyílik meg.

      Delete
    12. Köszi! holnap megprobálom megint,de mintha valami hasonlót csináltam volna, vagy lehet mégsem ezt.Kiver a víz ha ijeneket kell megfejtenem,ez valahogy nagyon nem az én világom

      Delete
    13. Szerintem Rasnak a hataridos piac lenne a legmegfelelobb. Dax esetebrn plane....

      Delete
    14. Köszönöm Ad, most tudtam csak elolvasni a számítógépemen.

      Delete
  4. CIG máris elérte a 200-at (139-röl 1év)

    ReplyDelete
  5. dec.19.-nek lehet hatása az usd árfolyamára?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alapvetően nem foglalkozunk a hírekkel, így nagy hatással nem egy hír van az árfolyamra. Ahogy Kisbandi szokta mondani, a hírek először a chartokon jelenik meg.

      Nem tudom pontosan mire gondolsz, mi lesz 19-n?

      Delete
  6. Replies
    1. Áh, értem.

      A chartba még sok mindent belelátok, ha nem szavaznák meg Trumpot, akkor egy nagy szakadást is. (valami 5 hullám készen van és rettegek az inv.flat verziótól, ami az egyedüli bear lehetőség)

      Nem gondolom, hogy esély van arra, hogy ne Trump legyen megválasztva.

      Egy sávtető visszatesztre van lehetőség. Most legalább 80% van 20 % ellen, a dollár további erősödése mellett, a chart szerint,

      Delete
  7. AUD/NZD

    bár olyan mozgás jött, ami nem tetszett és zártam a pozim, újból biztató jelek vannak a keresztben, érdemes figyelni és lépni, mert hosszútávon lehet belőle egy nagyon szép R

    ReplyDelete
  8. Boldog karacsonyt mindenkinek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi, nektek is!

      Minden rendben, régen hallottam felőled!

      Delete
    2. Igen, minden rendben koszi. Egy eleg razos ev van mogottem , de amugy minden okes. 2017ben tobbet jelentkezem majd ;) remelem nalad is nalatok is OK minden!

      Mindenkinek koszonok minden fele chartot amit magam es mas embertarsaim kereskedesi fejlodese miatt tett kozze!

      Bekes unnepeket !
      Gabor

      Delete
  9. Idén én végeztem...Mt4 egyelőre nem úgy jön ki továbbra sem mint ahogy én szeretném,de most nem kínlódom vele.

    Nektek meg a legjobbakat az új évre :-)

    http://www.kephost.com/image/volK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majd meglátjuk jövőre elég magasan vannak e, vagy át kell nekik állítani a benzincsapot tartalék állásra.

      http://www.kephost.com/image/volf

      Delete
    2. Lassan ez is kilőve

      http://www.kephost.com/image/vo7i

      Delete
    3. Meg is van ai I.HS célára.

      Delete
  10. Sziasztok ! Ras kollégának és mindenki másnak akit érdekel az mt4 beállítása . Egy hölgy tolmácsolásában : https://www.youtube.com/watch?v=nc17mMBFdYY
    Legjobbakat, üdv.: petross

    ReplyDelete
  11. Tréning! Akit érdekel! KB58-at kell keresni!

    http://forum.portfolio.hu/topic.php?t=21789

    ReplyDelete
  12. Szia Ad!

    Ahogy a fórumon láttad, Zarta, olika78, ForcaG és én érdeklődünk a felajánlott tréning iránt. Ezek szerint jelenleg még egy érdeklődő hiányzik.

    A mindenki számára alkalmas időpont megtalálásának célszerű módja lehet például a http://doodle.com/hu/. Én egyelőre csak használtam, de nem indítottam ilyent. Te ismered? El lehetne itt valahol az oldaladon helyezni a doodle ütemezőt táblázatot és az érdeklődő résztvevőknek megküldeni hozzá a blog oldalad linkjét?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! Fogalmam sincs mi ez, hétvégén megnézem. Lehet ugyanakkor, h ennél,egyszerűbb megoldás is van. ( pl. Január 6-7-8, vagy utána két hetente ue az időpont ) Péntek este 20-24 és egy délelőtt vagy délután a hétvégén, vagy mindkettő a hétvégén. Innentől nektek kell összehangolni ;), nem győzöm hangsúlyozni, hogy kell hozzá a fûzet ismerete, mert arra épül.

      Delete
  13. Kérlek AD ne légy ilyen szerény.........
    Nem fűzet, BIBLIA.........
    Lehet másképp gondolni, de, és........
    A válaszokat majd az élet adja, hosszú ezer órák után köszön be az aha érzés..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tisztelet - Alázat - Szerénység, Szentháromság

      különben a fal adja a másikat, örök igazság a tőzsdén ;)

      Delete
    2. Szerintem semmi köze hogy valaki nyereséges vagy veszteséges,ez csak belemagyarázás,azért bukok mert nincs alázat- ugyan már.
      Inkább az hogy a saját tőke nagyságéhoz képest sokat kockáztat , tapasztalat meg semmi.Gyors meggazdodás akarásnak ez a rákfenéje
      "Nem a gazdagságra kell törekedni hanem a függetlenségre"
      Ez is csak 1 vélemény
      Annak idelyén mindenki szídta a BUX-ot,engem is győzködtek,sok év után átjöttem a DAX-ra,itt mindenki szídja a certifikátot,most visszaoldalaztak sokan a BUX-ra(most is drága-most is kiszámíthatatlan.stb) Nem értem hogy van ez,inkább valami másban kéne keresni a hibát,Pedig a DAX likvid,általánosságban kiszámítható(kiszámíthatóbb mint a BUX + olcsóbb)adhatsz vehetsz benne bár mennyit.Itt most meg a certifikát a hibás meg az árjegyző.Na ezekből nyereséges kereskedő hosszabb távon nem lesz,aki ezekben keresi a hibát....Esetleg magában !!!!
      Tőkéjéhez képest > Aki sokat markol az keveset fog.
      >Tudás nem hatalom a végrehajtás a tudás......
      Saját elképzelése sokaknak nincs inkább lesznek követők (Caldoro-Roko-dDanarik-Robi.stb)így akar valaki nyereséges lenni.Éppen azt nézi aki a pozijával spanba van.
      Ezzel az erővel a WC-n is lehúzhatná,sokaknak a pénze oda is jut.

      Delete
    3. Alázat-Szerénység-Tisztelet,az ide jut.Mai világban már csak ez van...inkább építsd fel "magad"saját eröből.

      http://www.kephost.com/image/vPhr

      Delete
    4. Amit én figyelek

      http://www.kephost.com/image/voLJ

      Most már mennem kell
      http://www.kephost.com/image/vKUG

      Delete