Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 30 August 2016

USD/HUF

Két hónapja írtam egy bejegyzést (július 3.), aminek a nagyobb tf-s részét bemásolom ide, érdemes elolvasni. Annyi megjegyzést tennék hozzá, hogy az augusztusi (jelenleg még szünetgyertya)gyertya nem triggerelt, de az alacsonyabb tető konvergenciával kialakult.

Immáron 2-2,5 éve bull vagyok a dollár vonatkozásában, amiért nagyon sokszor ki is kaptam :) Link. Eljött az idő, hogy a véleményemet felülbíráljam, illetve a bull kép mellett számba vegyem a bearish változat lehetőségét.  Mire gondolok? Nem azonnal, de néhány hónap távlatában elképzelhetőnek tartom az elmúlt 3-5 év legnagyobb dollárgyengülésének eljövetelét. Elsősorban forinttal szemben fogalmazom meg ezen elvárásokat, de azzal a megjegyzéssel, hogy a napi, illetve hetes chart még sokkal inkább bull jegyeket hordoz, ugyanakkor kedvező alakzat bontakozott ki a havi charton egy nagyobb korrekcióhoz, eséshez. Az alakzat nem triggerelte magát, sőt a triggerhez valószínűleg legalább 2 hónapra is szüksége lehet. Előtte, akár egy új csúcs is beleférhet. Kezdjük a már klasszikusnak tekinthető havi charttal. Az abban megfogalmazott célzónák elérhetőek a fordulat előtt, feltéve, hogy az utat viszonylag energikusan, gyorsan teszi meg a piac.  

USD/HUF havi chart:


Mi kell az elmúlt évek legnagyobb korrekciójához (vagy fordulathoz)? Az, hogy a havi charton az rsi elakadjon a bull zóna határán. Ezt megteheti úgy, hogy új csúcsra fut a kereszt, de úgy is, hogy konvergenciát és egy alacsonyabb tető alakít ki az árral megegyezően. Szóval jelen esetben, mindegy az, hogy kimegyünk új csúcsra és bearish divergencia alakul ki (feltétel a bull zóna határán, vagy alatta), vagy konvergencia egy alacsonyabb tetővel (vagy duplacsúcs, ezekről máshogy, bővebben: Link) megindulhat egy méretesebb esés. Persze van egy felállás amiről nem beszéltem, amikor új csúcsra megyünk, de rsi bull zónába fut ki és divergencia alakul ki. Nos ebben az esetben is lesz korrekció, de nem olyan méretes, melyről fentebb szóltam.

USD/HUF havi chart:


Mindez jelenleg "csak" egy elképzelés, melyet az price action-nak vissza kell igazolnia, de aki olyan régen cipeli a dollár pozícióját, mint én, annak érdemes a chartra nagyobb figyelmet fordítania a következő időszakban. Jelenleg mindenki a dollár erőről beszél, kevesekben fogalmazódik meg a zöldhasú gyengülésének a gondolata, de mint általában mindig, a charton előbb megjelennek a hírek, márpedig a nyár végén és az ősz folyamán több jelentős esemény is történhet, ami alapjaiban változtathatja meg a dollár jövőjét.

Nézzük meg a kisebb timeframeket. Heti charton a bull zónából a bull támasz zónájába jött le a kereszt, ahonnan ismét északnak indult az árral együtt az rsi. Cél elsősorban a bull ellenállás zónája lehet, lenne (Kereskedő társaimnak mondom: az ábrán egy atipikus drt formáció, magasabb tf támogatás nélkül). Konvergáló tetők és konvergáló aljak, északnak mutatnak, ugyanakkor a spike-ok nélkül zavaróan csatornában történő mozgás, sávon belül, sávtető közelében (nem véletlen, hogy a tetőn feleztem a pozícióm, igen, zártam a két éve hozott pozíció felét). Szóval heti charton inkább bullish vagyok, a csatornában mozgást egyfajta veszélyként értékelem. Az ábrán egy lehetséges mozgás, az irány a fontosabb, nem az érték, az a korábban jelzett szinteket érheti el (300,307,320,350).

USD/HUF heti chart:



2016.08.30 megjegyzés:

Rövidben dollár erősödést várok 280-280,5 min. szinttel.

32 comments:

  1. A szeptemberi kamatemelést lebegtetik, ennek ellenére még mindig várod lefelé?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebegtetik, hír...

      Rövidben emelkedés látszott, látszik, bár nem néztem még, ma mit csinált. A felfelé kör sok mindent elárul majd, ha impulse megy felfelé, akkor egy korr követően 285 is meglehet.

      Havi gyertya nem hozott triggert, semleges információt adott (tegnapig), azaz nem short, de nem is long, havin.

      A jelenlegi kép alapján 52-48 a shortnak, de kiszálltam, majd meglátjuk mit csinál a piac, nem akarom most kitalálni.

      Delete
  2. Én már tavaly megszabadultam minden dolláromtól,jó döntés volt. Nekem ez nem üzlet hogy hónapokig üljek benne a semmiért.
    DAX legalább mozog, benne folyamatosan forogjon a pénz, nekem ez a lényeg ha már itt ülök,hiszen arra való legyen miből költeni.
    „Mindenki másképp csinálja”

    ReplyDelete
  3. Ma olvastam ezt a ferdítést, a mostani dax sp stb. mozgásra :)

    Range is your friend don't follow the trend

    K. G.

    ReplyDelete
  4. A közeljövőben esetleg várható új elemzés ?

    ReplyDelete
  5. Szia!

    Mire vagy kiváncsi? ( termék)

    ReplyDelete
  6. A lényeg lemaradt , usd-huf ,és eur-usd ha lehet kívánságműsor :)

    ReplyDelete
  7. En kiváncsi lennék a véleményedre dax terén, ha mar adott a kérdés. :)
    Szep estet!

    ReplyDelete
  8. Kicsit késő van. USD/HUF fejben van, de hogy megértsétek rajzolnom kell. Röviden nagyobb esélye Va egy sávozásnak es a kamatemelés elmaradása utáni esésnek, de majd nézem addig is tető 280-280,5 , ha átviszi naposon, akkor meg kell nézni, h mi lesz az elsődleges verzió mert amire gondolok az nem az. Eurusd vagy egy nagy hsz, vagy ld ed megy valamilyen irányba naposon, szivatós gyors irányváltások lehetnek, röviden ledaralhatja a shortosokat es a longosokat is. M15 környéken vszinu jól lehet kereskedni vele.

    Dax D1 alatt valamelyik tfn, talán h4 c jöhet lefelé, de csak egyszer néztem ra reggel, mert haver tegnap bull zászlót mondott, ma meg shortolt nyitó környéken es kiváncsi voltam mit lat. Lassan visszatérek, ami a piac , de jó volt, hogy nem kötöttem magam a piac elé !

    ReplyDelete
  9. Mi van itt fiatalok? Kívánságműsor?? :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokat tanultál az elmúlt időszakban! Ha akarod kiteszem a chartjaidat, legalább nem kell nekem meg rajzolni :) Milyen termeket választasz? Te nagyon öreg :) :) :)

      Delete
    2. Oké mester! Jobb is ha kitesszük, legalább kint lesz valami, leszállnak rólad és nem nyaggatnak egy ideig, tudsz tovább pihenni és fejleszteni a pszihéd/rendszered :)
      Nem gondolnám, hogy most elemezned kellene... Jó úton haladsz!

      Kezdjünk egy OTP havi chart-al, log skálán. Az úgy sem avul el egy darabig :) Nem kell frissíteni naponta/hetente ;-)
      Extrán vannak a képek, 2016. augusztus 15. 10:43-i beírásom, akkor írtam hogy otp fel 7500... Azt ki lehet tenni + hozzá a zoom-olt kép + teszek fel még egy frissítést. Tudom, imp-nek számoztam és ED is lehet... Igen, ED valószínűbb... de hát kit érdekel... havi szinten uccsó hullám megy fel.

      (t*k*m tele van a UK megfázással! Rosszabb ez mint egy normál. Legalább a köhögés múlna el. NL-ben is esik az esső de ott nem fázok meg soha)

      Delete
    3. Ja, köszi a bizalmat!!!
      Majd valami szöveget írsz hozzá, hogy kerek legyen?

      Delete
    4. Megnézem!


      Ír tea! Sok-sok ír tea!

      Delete
    5. Sziasztok!

      Most néztem meg az OTP chartodat. Jól néz ki ;)

      Delete
  10. Hali! Visszatértel? Van már időd tradelni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Ad! Még nem az igazi. Időm egy picit tobb van, energiám viszont tovabbra is a minimumon. Pedig nagyon aranyos és kegyes velünk a pici, és még így is.

      http://brikkatrading.blogspot.hu/2016/09/trades-090916.html?m=1

      Delete
  11. DAX: FED eldönti meddig megy majd le :-)

    http://www.kephost.com/image/cXL6

    http://www.kephost.com/image/cXL6
    http://www.kephost.com/image/cf7Z

    ReplyDelete
    Replies
    1. Francba kitöröltem véletlen,másikat meg kétszer raktam be

      http://www.kephost.com/image/cyq8

      Delete
    2. közben ezt is sikerült előkerítenem amit töröltem véletlen
      http://www.kephost.com/image/cyOE

      Delete
    3. Megnézem majd közelről, de nekem a forint dollár mozgása alapján az van benne, hogy nem emel a fed, sőt... :D vagy eltolcsi csinál valamit, véletlenül, forint erő látszik inkább

      Delete
  12. Ránéztem a dollárra, ha lesz időm megírom az elemzést. Addig a longosok vegyék figyelembe, hogy nagy esélye van egy komoly forint erősödésnek!!!

    250 is elérhető!!!! Szóval Warning!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juj, ne ilyesztgess :)
      250-nél nem 2 forintot váltanék át :)

      Delete
    2. néz rá, napi, hetes, havi

      hetin is bejött a havin jelzett setup
      van egy HS is a képen
      plusz ott volt a megnyúlt 5/1-2, meg valami zöld vonalak is oda mutatnak, szóval nagy esély, hogy valami forint hír, vagy elmaradt kamatemelés vagy mi fogja kiváltani az passz...

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  13. Más elemző szerint: A dollár-kamat márpedig emelkedni fog, minden jel szerint szeptembearben. Minden FED-tag ezt mondja, olyan egyértelműen, amennyire ezt jegybankárként megtehetik, de a piac nem akarja meghallani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hírek nem érdekelnek... Nem azok mozgatja a piacokat.

      Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy devizakeresztnél nem csak az egyik oldalt (lásd. USD), hanem a mások oldalt (lásd HUF) érintő események is relevanciával bírnak, ha már fundásan nézzük egy kicsit.

      Nincs meg a trigger (Egyébként már július elején feltettem ezt a lehetőséget), de jövő héten meglehet. Most egy kis erősödés jöhet, vagy annak van tér (280?), majd onnan elindulhat egy esés. Mivel az emelkedést sem órás alapon néztem több, mint két éve, az esést sem azon teszem. A long zárás egyébként nem feltétlenül short nyitást jelent...

      Delete
    2. Kisbandi szerint akkor inkább szeptembullban :D

      Delete