Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 13 July 2016

USD/HUF

A piac szépen visszaigazolta a zárás ésszerűségét, szépen lecsorgott a piac. Hetes rsi alapján azt várnám, hogy a piac ezen szint környékén marad még a héten, majd a jövő héten elindul felfelé. Az emelkedés akár 20 forint is lehet. Kereskedéshez egy HL lenne az igazi.
A korrekció az első ideális célt elérte, de amíg nem alakul ki a HL addig 280-at még belelátom.

14 comments:

  1. Sziasztok, ékelődik, ékelődik, ebből mehet fel valóban.

    Kp-ben voltál, írtad. Megérte kp-ben zárni a pozi felét?
    Csak azért kérdezem, mert kp-ben nehezebb visszaszállni (váltó, stb.)

    Amúgy csak kíváncsiság, hogy miért kp-ben vagy bull az USD-ben?
    Ez nem a szokványos trader vonal.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2014 nyarán váltottam. Elég aggasztó volt a helyzet, a kormányzat egyre szigorított, egy csomó terhet tett a bankrendszerre. Argentína hasonló gazdaságpolitikát csinált anno, a vége a számlák zárolása és a deviza kötelező árfolyamon történő átváltása lett. Szóval anno úgy ítéltem meg, hogy nagyon magasak a kockázatok, jobb tényleges cashben tárolni a pénzt, mielőtt a fiúk ráteszik a kezüket.

      Két éves pozinál, ahogy látom a legtöbb brókernél a forint dollár viszonylatban elég magas a tartási költség (mindkét irányba te jársz rosszul, ők meg jól, legalábbis legutóbb így volt.

      A váltásnél 0,7 volt a középtől az eltérés, ami szerintem egész jó spread, most sajnos szépen felhúzták (2 forint volt). Megérte e? 2 év 227-230 a beszálló, 287,x a kiszálló, szerintem igen. Persze a célárnál kiszállhattam volna 296 körül (akkor talán egy forint hedgel, nagyon gondolkoztam is rajta, csak nem kaptam egy megerősítést, utána meg elment a piac - akkor hedgelni akartam, kezem a gombon volt, de nem nyomtam)

      Azt gondolom, h hamarosan vége a dollár erőnek, ez a nagy oldalazás, egy utolsó előtti hullám karakterjegy, kp-t nehéz mozgatni, de rövid távon már megérheti brókernél beszállni, ráadásul ott van stop és 24 H-s a piac.

      A pakk fele még megvan, a kiszállás már trader döntés volt, gyakorlatilag m15 alapján sikerült a tetőt elkapnom, ebből a szempontból tuti kiszállás volt, de keresem a lehetőséget, hogy visszanézzek immáron FX számlán

      Delete
  2. A héten még valahol itt kellene maradni, az lenne a gyönyőrű rsi kép és jövő héten pedig egy napos fordulós jelzés már egész jó lehetőséget kínálna, agresszív üzemmódban. Konzervatív esetben HL kivárás naposon.

    ReplyDelete
  3. Na, az előbb elveszett amit írtam, úgyhogy ez rövidebb lesz. .-)

    Nálam ugyan ez volt a helyzet, bár jó páran leszóltak érte.

    Az tény, hogy túl régóta húzzák US-ben a kamatemelések beindítását.
    Alapvetően az US-ben kellene először rendesen kamatot emelni, mert ott történik meg legelőször a kilábalás.

    Funda, vagy technikai okból nem hiszel a további USD erőben tartósan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Technikai oldalról, de ez így nem teljes.
      Lehet, sőt várok dollár erőt még, ami akar 350-íg is felcsaphat. Az oldalazás, amit egyébként már tavaly márciusban leírtam, sokkal elnyúltabb lett időben, mint vártam. A gondolat az, h érkezhet egy nagyobb korrekció, ott fent pedig a hozam/ kockázat arany mar nem igazán volt jó. Ezeken a szinteken mar figyelni kell, mert bár igaz elmehet 350-így, de akar le is fordulhat 260-ra. Szóval ez lehet egy 5. Hullám kezdete fel, de lehet h vmi 4545 szituáció valamilyen tagja. Ki lehetne hosszasan fejteni a lehetőségeket, de inkább azt érdemes figyelni mit mond a piac. A hetes rsi jó szinteken marad ezzel a 280 közeli állapothoz, ami szép emelkedés előfutára lehet (+20), szépen alakul egy konfiguráció. Ugyanakkor szembe vele pedig egy havi konfiguráció, ami nagyon erős es shortos lehet, ha az rsi ellenállás kitart (2hónap), lásd előző bejegyzésben részletesen.



      Fundáthoz nem értek, fundás elemzések a tapasztalatom szerint ritkán sikeresek.



      Delete
  4. Kíváncsi vagyok a jövő hétre, meg arra, hogy ez a török puccs lesz-e hatással a forintra. A várakozásokat megfogalmaztam, korábban. Bár rövid ideig tartott a puccs, szinte nem is volt, de ha az alapkezelők elkezdik kivonni a pénzt, akkor az forint gyengülést is hoz.
    Hetesen 1-2 hét emelkedést mutatna a chart, rsi 60-66 magasságáig. Elméletileg ez a zavaros időszakban benne van.
    Vajon a chart megint előre jelezte a híreket?

    ReplyDelete
  5. Elindult a dollár, ahogy a várakozásokban megfogalmaztam. Rövidben , vagy a felfelé kör 287-287,50 között megáll es a piac a hét második felében egy savozasba fordul (283-287), vagy egy momentumot mozgással 290 fölé megy. Bár a hétvége bezavar a képbe, az elsőre nagyobb esélyt adom (58-42)

    ReplyDelete
  6. Elég szépen elindult, kis tf-n már parabolikus kezd lenni (287 alá értünk)

    ReplyDelete
  7. A fordított arány jobb lenne.-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rövidben lehet, de mi van, ha azt mondom, h a második esetben 350 lehet a vége, az elsőben meg lemegy előtte 250-60-ig es egy év múlva éri el, addig pedig egy nagyobb sávban oldalaz... :)

      Delete
  8. a 250-260-at nem várnám meg, mert felette léptem be:-)

    ReplyDelete
  9. A jelenlegi kép alapján a sávozás jöhet, talán az alsó sávhatárt magasabban húzza meg a piac, de ezt majd eldönti...

    ReplyDelete
  10. Rövidtávú prognózis (USD/HUF) : három hullámban esett a kereszt, a hétvége miatt a tiszta kontextus meghatározása nehézkes, nagy eséllyel kimegyünk új lokális csúcsra (287,30?) majd megnézhetjük a mai lowt ismét, illetve alatta egy kicsivel, nagyobb eséllyel ezután jön egy újabb északi menet ( holnap?, hétfő? ). Az az elmozdulás már iránymutató lehet a célarak vonatkozásában.

    ReplyDelete