Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 5 July 2015

USD/HUF - nyitás után

Elég furcsára sikerült a nyitás a random fx adatai szerint. 282-es eladási árfolyam mellett 284-es vételi jelzést adott. Nyitás után elkezdett esni a dollár, azaz forint erő jött. Ez eléggé furcsa volt, főleg mert a Zaner riasztott, hogy az árfolyam átlépte a 287-es árfolyamot. Felmerült bennem, hogy a bróker nem járt el etikusan és kicsapott egy csomó longost. Decentralizált a piac, tehát ilyen lehet, de az eseményeket és Elliottot is ismerve, nekem ez most nagyon furcsának tűnt. Nem tudom, hogy esetleg a Random egy market makerrel van leszerződve... vagy sem.

A heti ábra nagyon érdekes. Aki foglalkozott egy kicsit Elliottal az látja, hogy egy szép hármas szerkezetű hullám után elindult északnak a piac. Mi lehet ez? B vagy egy 5. hullám. B-nek adnám a nagyobb esélyt a kép alapján.


Lezártul egy hónap, érdemes a havi chartra is ránézni. Ha valami, akkor ez a chart mondja 5 nap után, - amiből 2 hétvége volt - hogy ez 5 (3/5).


Ez a chart azt mondja nekem, hogy 5. hullám megnyúlik! (317-319?)

A napos charton a csatornára kell figyelni! Ebben az időszakban a forint dollár kereszt nem likvid, 1-2 forint a spread, ezért óvatosan kell kezelni.  A csatorna törése (tartós) jelezné, hogy a forintnak annyi... egy 5. hullám megy fel, ha fogja a csatorna, akkor egy B.




4 comments:

  1. Üdv!
    Jöhetnek itt a hírek, de nagyon úgy tűnik, hogy az eur/usd meg szeretné nézni az 1,15-1,17-es zónát.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) nem a hírek mozgatják a piacot (hosszútávon - egy -egy gyertya ugyebár simán lehet)

      Delete
    2. Igen, ezt én is tudom :)

      Delete