Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 27 July 2015

Divergenciák nyomában - Videó

Egy hete Horgásszal, a Portfólió fórum évtizedes aktív tagjával beszélgetve szóba került a sok heti S&P500 divergencia. Valóban egy olyan tankönyvi példa áll előttünk, amire nem lehet kihagyni a tipikusan lassuló trendekben mutatkozó divergenciasorok hátterét kutató oktató videó elkészítését. Íme akkor későbbiekre is eltehető tanulság hét és fél percben:



A VIDEÓ SZÖVEGES KIVONATA:

Alig van úgy publikált technikai elemzés, amin ne látnánk egy momentum indikátoron jelölt divergenciát, vagy egész divergencia-sorokat. Elemzők általában a trendek végét vetítik előre vele, pedig amint azt ma látni fogjuk, a divergencia üzenete korántsem ilyen egyszerű. Látványos, könnyű ezért észrevenni a divergenciát a grafikonokon, azonban kereskedési szempontból az esetek túlnyomó részében nagy csalódások forrása. Ennek ellenére mondom, hogy kiváló tájékozódási pontot jelentenek, már ha tudjuk dekódolni azt, ahogy beszélnek hozzánk.

Mielőtt mélyebben belevágnánk gyorsan egy definíciószerű áttekintés azok kedvéért, akik még nem ismernék a momentum divergencia fogalmát. Tulajdonképpen az ár és a momentum egyet nem értéséről szól. Amint az árfolyam emelkedik, létrehoz egy új csúcsot, egy magasabb tetőt. Ha megjelenítünk egy momentum oszcillátort az árfolyam alatt – mint ahogy teszem én ezt az RSI indikátorral – , akkor azon éppen ellentétes trendet találok, mert az RSI értéke alacsonyabb tetőt formáz ott, ahol a magasabb árfolyamcsúcs van. Ezt hívja a szakirodalom egyszerű bearish divergenciának.

A jelenség bearish divergencia elnevezése minden gond forrása, mert trenddel szembeni kereskedésre biztat. A divergenciából ugyanis mindenki trendfordulóra szeretne következtetni, pedig az a legritkább esetben történik meg. Abban van igazság, hogy majdnem minden trendfordulót momentum divergencia előz meg. Azonban egy ténylegesen trendfordulós divergáló csúcspár előtt alkalmanként fél tucat vagy még több másik divergencia semmit sem fordít a trenden. Ettől lesz nagy szemfényvesztés, mert rendre ott van a jelentős csúcsoknál és aljaknál, miközben azt kevésbé vesszük észre, hogy hány társukat tűr el hátán a trend minden komolyabb megpróbáltatás nélkül.

Megmondom, sokat. Lesznek, aki tapasztalatból azt mondják, nekik már túlságosan is sokat...

A divergenciák dolga tehát pontosításért kiált. Lehetséges-e megmondani, hogy hányadik a sorban hoz trendfordulót? Konkrét, minden helyzetre alkalmazható számmal nehéz előjönni, mert a válasz függ a trend nagyságrendjétől, szerkezetétől és az idősíktól, amin követjük. Viszont a jó hír, hogy Elliott elméletében ott rejtőzik a kulcs, amivel megérthetjük a divergenciák kontextusát. Ahhoz hogy szemléltetni tudjam a megfejtést, íme az Elliott-i fraktálszerkezet sematikus képe:


Csak a trend északi oldalán mutatom a lehetséges divergenciák helyszínét. Az első kis római hármas valószínűleg divergál a kis római ötössel, jelezve a szögletes zárójel eggyel magasabb rendű hármas végét. De ez a végződés többnyire csak egy mérsékelt oldalazást eredményez, semmi komolyabb esést. Ugyanez lehet a szituáció a következő hármas-ötös divergenciánál is, minthogy egy bármilyen szintű ötödik hullám általában kisebb momentumot mutat, mint az azonos rendű hármas társa. Vagyis ha így a hármas-ötös csúcs, illetve alj párokra gondolunk, akkor ténylegesen látjuk, hogy valaminek a végét jelöli ki a divergencia, de nem mindegy, hogy minek a végét.

Ha a nagy arab négyes hullám szélesedő alakzatot formáz, ezért annak [b]csúcsa magasabbra kerül, mint a nagy 3-as végpont, akkor ott is lesz egy divergencia az RSI indikátoron. Ez alkalommal a jelölésre elhelyeztem egy nyíl végződést, mert ez a helyzet ismét csak nem trendforduló ugyan, de potenciálisan egy olyan hullám követi délnek, amely legalább kereskedhető rövid távú skalp.

Bonyolítsuk egy kicsit és tegyük fel, hogy a nagy arab ötös hullám egy záró diagonál, akkor annak felfelé ékelődése alatt mind az egyes-hármas csúcspár mind pedig a hármas-ötös reláció divergenciát mutat és természetesen reménytelen lenne délnek lekereskedni az előbbit. Közben, ha az ék hármasa új csúcsot ért el, akkor annak momentuma legtöbbször elmarad a nagy arab hármasnál leolvasható RSI értéktől. Ez nem feltétlen törvényszerű, ezért inkább szaggatottal kötöttem össze a két csúcsot.

...És akkor természetesen a nagy hármas-ötös csúcsok is divergálnak elég távolról, de annál jelentőségteljesebben, hiszen mindkét csúcspont a domináns trendszinthez tartozik, ezért divergenciájukat valóban trendforduló követi. Amit ugye minden divergencia-búvár üldöz.

Rengeteg tanulságot rejt Elliott gondolkodási rendszere, amire első pillanatban nem is gondolnánk. Mindig csak a problémát látjuk pl. a divergenciákból kiinduló hamar behaló fordítási kísérleteket, pedig mindennek megvan az oka és a helye a piacok viselkedésében. Hogy jobban hasznosuljon a mai lecke szűrjük le a tanulságokat az eddigiek alapján:
  • Egyrészt fogadjuk el, teljesen rendben van, hogy a divergenciák kevesebb mint fele vezet kereskedhető belépési setuphoz és rendkívül kis részük trendfordulóhoz.
  • Legtöbbször egy kisebb korrekció kezdetét jelzik, de ez ismét nem meglepő, ha belegondolunk hogy egy momentum indikátor mozgását hasonlítjuk össze az árral. Azaz egy sebességmérőt rendelünk az árhoz, vagyis ha a sebességmérőn kisebb kilengést tapasztalunk, akkor az csak annyit tesz, hogy az új tetőt, vagy bear trendben az új aljat a piac alacsonyabb sebességgel érte el. Attól, hogy egy jármű lassul, még nem biztos, hogy kanyarodik.
  • Nálam a divergencia annyit jelent, hogy lassuló fázisba lépett a trend, azaz a piac túl van az Elliott-ciklus trendmozgató oldalának gyorsuló felén. Azaz ennek a leggyorsabb hullámnak a végpontján és vele az Elliott-i a felismerés pillanatán...
  • ...vagy másképp fogalmazva a bear divergenciák tipikusan a még jó ideig fenntartható, de öregedő trendek jobb oldalát uralják.
  • Ezért említettem, hogy tájékozódási pontok és nem elsősorban fordulós jelzések. Tájékozódási pontnak viszont nélkülözhetetlenek, mert sokkal nehezebb lenne nélkülük megválaszolni a hol járunk a trendben kérdést.
Befejezésül levetítem az S&P500 heti grafikonjának hiperűr sebességű elemzését divergenciák szempontjából. Tessék összevetni a sematikus kép alapján elmondottakkal.


Ugye kicsit barátságosabb a kép és talán rögtön türelmesebbek tudunk lenni az egyszerű oszcillátor divergenciákkal? Még akkor is, ha nyilván ebben a pár percben csak szőr mentén tárgyaltuk a témát. Szeptemberben jön az új Kerülj előnybe Elliott hullámaival és RSI-vel! 7 estés online program, aminek részletes tájékoztató oldala elérhető itt a linken. Ott bőven lesz még a momentum konfigurációk cikluson belüli helyzetéről szó. Addig is a momentum legyen mindenkivel!

201 comments:

  1. Azt hiszem Laci páratlan lehetőséggel nyitott, ajánlani tudom csak, gondolom, aki már hallotta csatlakozik a véleményemhez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amennyiben lett volna ilyen tavasszal, akkor részt vettem volna minden képpen és utána magán órák... Most ugye a magán órákat vettem/veszem meg.
      Mindenkinek csak ajánlani tudom! A legjobban azt tetszik Cimballi rendszerében, hogy objektív és nincsenek kivételek valamint minden TF-en működik.
      Nagyon hatékony ez a kontextus-momentum-szignál hármas :)
      ----
      Flipboardon Cimballi szokott megosztani jó cikkeket, azokat is érdemes átolvasni... az ingyen van :)

      Delete
    2. Flipboardon - ez hol található, mi ez?kösz

      Delete
    3. Google is your friend
      ---
      Okostelón telepíted vagy https://flipboard.com/

      Delete
    4. csatlakozok az előttem szólokhoz,én is Lacinál tanultam,minden szava aranyat ér!

      Delete
    5. szia AD irta hogy jó vagy ha nem gond volna vmi jó kis daxi rajzod,kösz

      Delete
  2. Well....

    http://index.hu/chart/2015/07/27/oecd_minimalber_ado/

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Nekik" kéne ennyi fizetést adni,maguknak persze levitték az adót,szerintük aki többet keres az többet is dolgozik.
      Nem vagyok bejelentve sehova , nyomatom a tőzsdét...... befizetem a nyereség után a 16% adót
      Befizetem mint "magánzó" sárgacsekken az egészségügyi hozzájárulást most 6950 huf ,oszt jó napot.
      Kapják be :-)) többet nem vagyok hajlandó fizetni nekik.

      Delete
    2. Jövőre már csak 15% :-) ha minden igaz.

      Delete
    3. szia tehetnél fel vmi jó kis daxlit,kösz

      Delete
  3. SP-re 'mindenki' nyomja azt az ED alapú 'megoldást', de szerintem elég sok sebből vérzik, nem túl konzisztens, ráadásul annyira veszettül kézenfekvő, hogy az már gyanús.

    Dánerikhez csináltam egy saját chartot, valaki esetleg mondana rá valamit...
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150728v00g3xw0q.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ebben igazd van, nem szeretem azt, amit mindenki var, honapok ota nezem, kezd sok lenni

      Delete
  4. A jövő... nem gondoltam volna, de ide fogunk eljutni.... pár év múlva....

    http://index.hu/belfold/2015/07/29/megoperalta_magat_egy_rokkantnyugdijas/#

    ReplyDelete
  5. Ad!
    Bolond a faszi! Sűrűn előfordult a neve annó! :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaj, csak nem az... a feljelentgetős?

      Bolond, vagy pioneer, ki tudja? AMilyen ütemben mennek el az orvosok...

      Delete
  6. Az IMF nem ad pénzt a görögök megmentésére

    A Nemzetközi Valutaalap egyelőre nem száll be Görögország harmadik mentőcsomagjába, mivel úgy találták, hogy az ország magas eladósodottsága, illetve a reformok terén mutatott gyenge teljesítmény diszkvalifikálja a görögöket - értesült a Financial Times.

    ReplyDelete
  7. Látom szóba került a Flipboard magazin, amelybe szerte a nagyvilágból gyűjtöm az érdekes, tanulságos cikkeket.
    A lényeg, hogy okos telefonra, vagy még inkább tabletre lehet telepíteni az alkalmazást (app-ot) és számunkra érdekes tematikus magazinokat érhetünk el vele, teljesen ingyen.

    A technikai elemzés és gazdasági magazin, amit szerkesztek "Traderskillset" elnevezésre hallgat, tehát arra kell rákeresni, ha valaki követni szeretné. Cimballi-t nem találja majd meg a rendszer.

    http://flip.it/2pQur

    Ez a közvetlen link hozzá, közvetlen interneten is feljön, de valójában az mobileszközön futtatható ingyenes alkalmazással az igazi.

    ReplyDelete
  8. http://forum.portfolio.hu/topic.php?t=18042
    Vadász olvastam csak! :)

    ReplyDelete
  9. OTP elemzés a myelliotton, nagyobb kép!

    ReplyDelete
  10. Ricsi! most meg hol van.

    http://s20.postimg.org/3utbe33m5/Ricsi.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem idő kérdése és nagy zakó lesz BUX és alattvalóinál,nagyon virgonckodnak :-) utána lesz majd nagy Sírás - Rívás megent
      Most örülhetnek hogy feljött értük akik évek óta bennük ülnek

      Delete
  11. DAX egyelőre nem tudja hol legyen a heti-havi zárója,talán majd USA besegít.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SP kb "középen" van lefelé 8 felfelé 8 ,,,,,futi most 2112.

      Delete
    2. Mi lesz a vége most

      http://s20.postimg.org/7fp6xb85p/DAX_heti_z_r_k.png

      Delete
    3. Havi még bull, heti (bár hajszálon billeg) bear, naposon meg bear horog (plusz zászló) lehetősége látszik (ha jól nézem).
      Ez ugye egy hózárással súlyosbítva pont elegendő ok valami agresszív turmixra, de azért ez már túlzás.

      Delete
  12. Ez lett a vége,felrántották
    http://s20.postimg.org/86migtzwt/DAX_z_r_s_ma.png

    ReplyDelete
  13. nagyon kihalt a topik,mindenki nyaral???

    ReplyDelete
  14. Egyelőre...... szerint megy, nincs mit hozzá tenni ,várom a "végét"...figyelek Hátha jön majd valami répacsel.

    http://s20.postimg.org/lo2b21kp9/DAXH1.png
    http://s20.postimg.org/qb8d3t825/DAXH4.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyitás jól megrángaták...

      Delete
    2. kiszedték a stop -okat ,szokták.....,brokicég is követeli a járandóságát,ezek ilyenek.

      Delete
    3. grat jók a megérzéseid+tapasztalat....
      légyszi amikor tudod rakd fel őket..kösz

      Delete
  15. Szintén várakozás. Ez az izé abban a sávban igen nagy eséllyel korrekció, de a 38.2-n már túlnyúlt és még mindig nem akar véget érni. Ki kell várni, hogy mi lesz belőle, mert különben csak bedarál.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mondjuk sok-sok vazelinnel még elmegy 38.2-nek, de effélét már csak utólag illik...

      Delete
    2. Szerintem DAX-ban van még hely,majd fel......figyelni kell
      BUX-rol, meg van a véleményem,de írtam már...idő kérdése. BUX már nem érdekel

      Delete
    3. TF kérdése... _Most_ szerintem illendő lenne inkább lefele kanyarodnia, nem is kicsit, de majd eldől... ~ a mai nap nálam a vízválasztó, ha ma se adja meg magát, akkor már inkább bull.

      Delete
    4. H4-en és M15-is nézem lejjebb már nem megyek már itt is kamuzik,...M30 alá nem nagyon szoktam menni.... mert alatta már nem valós...nekem :-) futi

      Delete
    5. Természetesen mindenki maga látja az irányt, tf-eken ...csak 1 vélemény vót részemről

      Delete
    6. Hát ez az: az összes normális TF tele van korrekciókkal. Marhára nem látszik most irány.
      Ma lett volna egy belépő m30/m10 alapján, de ezt meg elbambultam.

      Delete
    7. Nagy az öröm, usa semleges, DAX kacsingat a 61-es fibora.ahová vártam..sőőőt

      Delete
    8. Kiderül, kiderül... Sz'tem DAX-ban az 50% lesz a kulcs, a cél meg ~ 10300.
      Mondjuk illene előbb fordulnia :-)

      Delete
    9. Szvsz a short stoppok húzzák fel most ,a német oldalakon minden ki le várta persze hogy fel húzzták

      Delete
    10. Visszája DAX Fentről 61,8 =kb 9908 :-)...... ha jól látom, ott jön anyám lóháton

      Hamarosan kiderül kiket szeretne még beetetni..... long-short..... csak 1 szikra kell
      De nem akarok senkit befolyásolni.

      Delete
    11. Nincs igazán realitása ennek az örömködésnek ez csak mocskos speka ..usa

      Delete
    12. Én is ~ azt a szintet figyelem (9400, részemről), csak az még (szerintem) hónapokra van ide, és nem hiszem, hogy sima ügy lesz lefele (nagyjából hasonlóan összetett csapkodást várok, mint ami 123++-ról idáig jött).
      Szóval most beérem egy kisebb hallal is.

      Delete
    13. Így van > Legtöbbnek hol fáj

      Meglátom eléri e mert nagyon gondolkodik,majd esetleg zárás után !
      Ne hallgasson rám senki,nehogy veszítsen.Be is fejeztem

      http://s20.postimg.org/pa84eor2l/DAXM450730.png

      Delete
    14. Zs61! "Mocskos speka" ....A tőzsde a legkegyetlenebb uzsorás > ezt tudja mindenki aki itt játszik

      Delete
    15. Tudom nincs is bajom vele....csak úgy megjegyeztem....

      Delete
    16. csak sokaknak (90-95%)néha kimarad az emlékezetükből,oszt padlót fognak.

      Delete
    17. Láthatod,Jel nem volt ,mégis hányan beugrottak korán shortba

      Delete
    18. shorton gondolkodtam de reggeli rángatás nem tetszet a felben nem biztam most várok...szvsz nem long a dax hosszan,max 10500 után...

      Delete
    19. Hiba:azért nyitni egy pozíciót, mert a helyzet megfelelőnek látszik.

      Delete
    20. akkor hogyan..nekem mindegy le-fel csak egyértelmű legyen az irány...
      szivesen tanulok tőled ha segitesz és a többiek is...köszi

      Delete
    21. 1-2 mondatban nem lehet megválaszolni,sok mindent leírtam már ide a blogra
      Jó pár kollégával próbálkoztam már,elmagyaráztam,reménytelen.
      De nem is ezzel van sokszor a probléma hanem a pszicho,....félelem a pénz elvesztésétől,így meg nem lehet kereskedni,egészségileg is tönkre megy,annyit meg nem ér az egész.
      Sokaknak nem való a tőzsde mert nem tudnak lazán kockáztatni,pedig minden lépés kockázattal jár."1x kell nagyot nyerni"ezzel sok minden megoldódik
      Ami nekem egyértelmű, másnak szinte biztos nem az,sokszor itt is látszik ki merre várja,még ha ugyan azt a tf-et is nézzük.

      Delete
    22. Szia Ras!

      Küldtem mailt.

      Delete
    23. Ras- de te is megfizetted a mai tudásod árát,nincs ingyen ebéd...

      Delete
    24. Zs61!

      Meg ám,de akkor sem rettegtem hogy veszítek,és nem az járt a fejemben állandóan.
      Attól is függ milyen pénzel játszol és mi van a "háttérben"mit engedhetsz meg magadnak.

      Pedig most is sokan úgy gondolják hogy van ingyen ebéd,sokan el is érik hogy legyen.

      Delete
    25. Szia Brikka!

      Mindjárt nézem.

      Delete
  16. Ha valaki ficeregni akar, OTP-n mostanában törik le talán egy mini fejváll.

    ReplyDelete
  17. maci pfről- véleményetek ? link-Szóval a hét végén alkalmaztam a szokásos módszeremet és fejtetőre állítottam az OTP chartját. Mi veri ki rajta a szemem? Hát egy nagy büdös zxy hullám 5145-ről. Annak vagyunk az y/2 tagjában. Vagyis még némi nemű lejtmenet után (e hét szerda vagy a jövő hét hétfői aljfogás után) még fel fogunk jönni 6k fölé, elvileg kétszer is. És amikor befejezzük ezt az y hullámot, no onnan pedig beszakadunk 5k alá.

    Vájt ellisták persze beazonosíthatják ezt a mozgást egy B(a-5790) as Z - B(b-5345) as X - B(c- 6k fölött) as Y hullámmal is, de ez nem az, már csak az időtartam és a belső szerkezet miatt sem. Ez a hullám tele van hármas ZZ szerkezetekkel. Ez nem jellemző a B(a)-B(b)-B© hullámra. Illetve igen, de nem így. Pld a B(b) jellemzően hármas szerkezetű míg itt az 5790-5345-ös hullám a többihez képest egy monowave, ami inkább az X hullámra jellemző.

    ReplyDelete
  18. telekomra várok hátha eléri a 430-at akkor dobom
    Igaz forgalom ótvar

    ReplyDelete
  19. Sziasztok!

    Sajnos júliusban eléggé szop*ágra kerültem. Remélem augusztus már könnyedebben fog telni.

    Egy rövid dax elemzést felraktam, akit érdekel.

    http://brikkatrading.blogspot.hu/2015/08/dax-04082015.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.mql5.com/en/charts/3769190/dax30-pro-m15-admiral-markets-as

      sl már pluszban. Remélem fibo 61.8-at elérjük ma.

      Delete
    2. Hali!

      Jó újra 'látni'...

      Nálam a megelőző nagy felfele szakasz közepi hsz sejtelem miatt a te másodlagosod az elsődleges, annyi csavarral, hogy diagonált (vagy hasonlót) várok le (napos tf), nem egyeneset - most pl. szerintem egy flat 'b' közelít befejezéshez (vagy már befejeződött, fene tudja)(h1).

      A sávalj tesztelést 'lopom'... :-)

      Delete
    3. lehet...majd eldől. Sajnos visszanyúlt értem. Lehet korai volt még kitörésre játszani...

      Delete
    4. h1-h4 szerintem bullos..

      Delete
    5. Igen, h1-h4 'benne van', csak nem tiszta a bontás (nekem). Esélyes, hogy d-valami: d-flat vagy dZZ.
      Az utolsó C divergenciái kisebb TF-en lesznek, mint a fő alakzat...

      Delete
  20. reentry alakulgat:https://www.mql5.com/en/charts/3769583/dax30-pro-h4-admiral-markets-as

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1r-t levédtem. m1 buss-hoz húztam az sl-t.

      Delete
    2. 51-nél záródtam. Most pihi...

      Delete
    3. ebéd előtti short:
      https://www.mql5.com/en/charts/3769756/dax30-pro-m5-admiral-markets-as

      Delete
    4. 11424,5-nél záródtam.

      Delete
  21. m3-m5 short setup-ot próbálok megjátszani. tp: 11335
    https://www.mql5.com/en/charts/3770010/dax30-pro-m15-admiral-markets-as

    ReplyDelete
    Replies
    1. talán alakulhat. Sl nullában.

      Delete
    2. kínlódás, remélem tudja a DAX is merre kell mennie :-)

      Delete
    3. Az.

      Én záródtam is...

      Delete
    4. mai csúcsról való esés eddig elmegy korrekciónak is. Kemény lenne egy ld+zz.

      Delete
    5. Én hagyom, kell 1 kis adrenalin.

      Delete
    6. hagytam volna én is, de vitt az sl-t.

      Delete
    7. Csúcsról le sz'tem hosszú imp: nekem az nem tiszta, hogy milyen pozícióban.
      - futi szerint lehet 4/c
      - prompt szerint 1

      Delete
  22. ha lesz valami, visszalépek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem túl szép. Meglátjuk mi lesz ebből
      https://www.mql5.com/en/charts/3770409/dax30-pro-h1-admiral-markets-as

      Delete
    2. csati tető m5. Gondolkozom, hogy zárjam-e. kicsit több, mint 1r lenne...

      Delete
    3. visszaléptem
      https://www.mql5.com/en/charts/3770637/dax30-pro-m15-admiral-markets-as

      Delete
    4. lentebbit zártam: 11446-nál (1R) - fibo 61.8 miatt. Így kb. risk off

      Delete
    5. Grat!

      Pocsék 1 nap ez a mai,eddig szinte nulla,bezzeg majd zárás után.....

      Delete
  23. Csak megcsinálta a 61.8-at...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nemet epw s szerint akár 800ig is elmehet gbl short szivatás gyenge euro usa vásárlás....

      Delete
    2. Eddigi mozgásban semmi meglepő ,.....részemről.

      Delete
  24. DAX m5-15-30 lehetséges fordulásról suttog... De legalábbis egy kontra shortról.

    ReplyDelete
  25. Itt vigyázni kell,mert nagyot lehet bukni ha irányba áll és nem vagytok benne.
    Eddig jó volt az elképzelésem hogy idáig is elmehet 78-84-es fibo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na meg hát péntek van,múlt hét pénteken pl a végén felrántották nem is akár hogy,igaz havi zárás is volt
      Előtte levő pénteken meg lefelé csinálta ugyan ezt a végén

      Delete
  26. Nagy a bizonytalanság mi merre menjen,kis örömködés még rájuk férne,szívatás felsőbb fokon
    Pár részvényre meg kiírhatnák ....Geschlossen.

    ReplyDelete
  27. SP is nagyon a határon van

    ReplyDelete
  28. DAX prompt vicces, ahogy beszorult a két rés közé :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha innen lefordul, akkor csúnya szakadás jöhet ~ 400 környékéig, talán.

      Delete
    2. Viszont ha nem fordul, akkor új lokális tető valószínű.

      Delete
  29. Sziasztok! dax rövid forgatókönyv:
    http://puu.sh/jsBf6/140444e0b1.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prompt mellé passzolna, de szerintem a futi mellé nem igazán...
      Szerintem.

      Delete
  30. S&P kérdés:
    http://puu.sh/jsD3R/9b35445534.png

    Ras leginkább téged kérdeznélek... lehetséges a trend végén ilyen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SP annyira nem figyelem mert DAX-al kereskedem.
      Batman-hoz nem értek,nem tudom mi az,(alakzat??)Elliott szintén,....nem akarok találgatni
      I.HS miért ne lehetne,fals kitöréssel,...20% az esély ha egyre gondolunk
      Van pár régebbi chartom, majd este tudom megnézni hol jár ahhoz képest.
      DAX eddig jó,....billegős állapotban van most,este fog eldőlni,gondolom szokás szerint zárás után
      Mennem kell,

      Delete
    2. Ránéztem 1 pillanatra,Másik 20% hogy elhal mielőtt kialakulna I.HS
      Én nem piszkálnám most,akkor kell kereskedni mikor van irány az pedig nem most van,főleg péntek.

      Delete
    3. Futiról beszélek ......Certi :-(

      Delete
    4. Az én 'megoldásom' valahol föntebb. A jelen eseményeket nem bontja, de az előzményeket egész jól helyrerakja, szerintem...
      Jelen események dolgában effélére hajlok:
      http://keptarhely.eu/view.php?file=20150807v00gkf4wd.png

      Delete
    5. köszi, Ras válasszal adós vagyok, pótolom!

      Delete
    6. Ok!
      Irány eddig jó amit küldtem,majd zárás után lejátsszák,de erre is vártam amint fentebb írtam.
      nem viszem át hétfőre.

      Delete
  31. DAX jelen állás:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150807v00gg0525.png
    Idegesítő kis tf-en nyitott poziból figyelni egy órás kampót, vagy mit.

    ReplyDelete
  32. SP, ahogy én látom:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150807v00g3vjqx.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. ez tetszene! :-) azon a fránya 40-es tartományon kéne átverekednie magát valahogy...

      Delete
    2. Ha az ott hsz, akkor gyorsan meglesz... Persze az 'e' pozíciója még kérdéses. Ha nincs bent, akkor 'emitt' DAX-ban még bármi lehet - fölfele...

      Delete
  33. DAX-ban lehet, hogy 580-ról lefele egy 'b' jött -> fel ~ 600-ig egy 'c'?
    Az előbbi adat-tüske rendesen a frászt hozta rám...

    ReplyDelete
  34. DAX péntek

    http://s20.postimg.org/pq7bup6a5/DAX_07_08.png

    ReplyDelete
  35. Aranyban pici felpattanást várnék 1-2 napon belül 1100$ tesztelése újra (kicsit fölés szúrása napon belül), majd egy méretes esést (60-80$):
    Hetes
    https://www.tradingview.com/x/JyhpcThi/
    Napos:
    https://www.tradingview.com/x/QIlOx7qg/
    Így látom most...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egy lehetséges végkifejlet rövid távon:
      https://www.tradingview.com/x/RRnXQw9A/

      Delete
    2. Most láttam Cimballi is kirakott egy Flip-es cikket az aranyról, aki tud angolul annak:
      http://www.barchart.com/headlines/story/9941332/gold
      Ezek is lefele várják, csak én előtte egy gyors C-t felfele a H1/H4-es időszakon. Hetesen egyet értek...

      Delete
    3. Visszajött egy kicsit letesztelni a kitörési szintet.
      Szvsz 1-2 nap felmenetelt várok, utánna borulhat a bili (csütörtök?) és akár tesztelheti az 1k-t is?
      Will see...

      Delete
  36. Ez volt az elképzelésem meglátom mi lesz a folytatás,....eddig bejött.

    http://s20.postimg.org/ry86q6q6l/DAXDI_HS0805.png

    http://s20.postimg.org/xqcwb2pe5/DAX0805.png

    ReplyDelete
  37. Sajnos dolog van így nagyobb tf-en tudom csak nézni,.....kereskedni.

    ReplyDelete
  38. DAX: maradok a magaménál :)
    Nagy:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150811v00gowidk.png
    Közepes:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150811v00gcwlh2.png
    Kicsi:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150811v00g8dz2q.png

    Aztán majd kiderül :)

    ReplyDelete
    Replies

    1. Saját a legjobb,mindenki a maga elképzelését használja,ő pénze :-)
      Egy a lényeg, hozzon a konyhára valamit és ne vigyen.

      Delete
    2. "okostojással" tele a net,van belőlük .

      Delete
    3. Ezt a reggeli zuhét én biz' rendesen elb*tam... Majd' hogy mínuszos nem lett.
      Az eleje ugye megvolt este, nuku jelzés. Amikor reggel be akartam állni irányba, gyorsulás helyett megindult szembe, aztán nem sokkal stop után gyorsult. Nagyon nem sikerült ráérezni a hozzá illő tf-re :-/ A végén egy lecsengő szakaszt sikerült, de azzal együtt ~ nullásra jött egy majd 200 pöttyös esés...

      Most meg várhatok, hogy kialakuljon valami érdemi korrekció m15-m30 magasságában, addig már inkább semmi.

      Delete
    4. PF n nem kötöszködni akartam csak barátilag megbeszélni bocsi ha félre értettél....

      Delete
    5. Nem értettelek félre, de kérlek, kérdezd meg itt a többiektől, amiről ott beszéltünk!

      Delete
    6. cimballi 55 oldal vezérlő elvek,nem törvény de szerinte többnyire igaz...
      máskor itt besz meg oké...

      Delete
    7. Nem értettelek félre, de kérlek, kérdezd meg itt a többiektől, amiről ott beszéltünk!

      Delete
    8. idő eldönti de a pf már iv ről irsz amit én 1-2 órája irtam neked...

      Delete
    9. Nyugodj már le. Nem chat, hanem munkaértekezlet, ahol mindenki a saját feje után megy.

      Ha egy adott pillanatban valaki nem lát valamit valószínűnek, akkor nem azt veszi elsődlegesének.
      Ha pedig az elsődleges nem akar működni, akkor úgy dobja el, mint a forró krumplit.
      A tárgyalt tf és az agresszív mozgás miatt most krumplieső van. Ennyi...

      Delete
    10. én a fiamtól is elfogadom a kiigazitást ha igaza van,mindig van mit tanulni,segitsünk egymáson ne KRITIKÁNAK vegyük,oké /jó pap...../

      Delete
  39. én halál nyugodt vagyok...nyaralok és irogatok....

    ReplyDelete
  40. Ezt már jó látni H4,,.....lassan elég volt az esésből,....kézifék- mire megáll a nagy lendületben

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lezártam mind DAXTS ,......elég nekem.
      Várom a következő kört.

      Delete
    2. Gratulálok! Én ma nem értem rá semmire! :-((((

      Delete
    3. Köszi!
      Ebben a hónapban is jól vagyok "ebédpénz" + a fagyi is.:-) vendégeket etetni kell
      Kicsit korán zártam volt benne még 120 pötty eddig
      Meglátom holnap reggel hol kezd

      Delete
    4. Lehetőség mindig van...,lesz

      Delete
  41. OTP-ről meg mindenki elfeledkezett :-/
    -0.2% vagy mi

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUX-ra már rá sem nézek,....CIG+Mtelem még meg van,talán év végére ?
      Van jobb lehetőség DAX :-)

      Delete
  42. Ez kéne még nekem így dolgozni :-((

    http://www.kephost.com/image/SkwR

    ReplyDelete
  43. A 'popgun' gyertyapatternről mit kell tudni? Ismeri/használja itt valaki?

    ReplyDelete
  44. Meglátom megáll e
    http://www.kephost.com/image/Skbv
    http://www.kephost.com/image/Skba

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAXH1
      http://www.kephost.com/image/SkbV

      Delete
  45. Mai SP:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150812v00gyrvm0.png

    Mai DAX:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150812v00gw38um.png

    Nagyobb DAX:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150810v00ginxpy.png

    Azóta beesett, sz'al fene tudja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezt én már úgy is kihagyom,mennem kell.
      Majd délután ha visszaérek megnézem hova szédelgett

      Delete
    2. Ez most nagyon ide illik,sokan ezt beszívták,pedig várható volt.
      Tegnap nagyon zárták a DAXTL longokat,még lejjebb is nagyobb tétekkel

      "Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg? Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg? "

      Delete
    3. http://www.kephost.com/image/SkbY

      Delete
  46. DAXM30
    http://www.kephost.com/image/SkV5

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az lesz az, apró konszolidáció, aztán megy tovább lefele. Ha most 10900 környékéről csinál egy tisztességesebb korrekciót, akkor talán még lehet belőle 2/c, de részemről egy 10600-as szintek környékén végződő 3-as hullámot, majd 10400 felé lenyúló zárót, amit Depriv is írt, valószínűbbnek tartok.

      Delete
  47. Hangulat meg volt a mai irányhoz is

    ReplyDelete
  48. Talán kezd összeállni, mi is történik
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150812v00gt5kc.png
    Van olyan, hogy efféle LD vagy 'érdekes' impulzus törjön háromszöget?
    Mindenesetre kiabál egy korrekcióért folytatás előtt. Ami, ha a korábbi rajzaim stimmelnek, nem hármas hanem 'c' lesz.

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150812v00gh70tz.png
    DAX-ban meglehet végre a négyesek szintje: ide is passzolna egy szép flat négyes, majd nyúlós ötös, valameddig.

    ReplyDelete
  49. Lefeléből elég ennyi,talán még 1 pici,aztán mehetünk fel.

    ReplyDelete
  50. http://www.kephost.com/image/Skh0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez a lényege ennek az egésznek! Szépen kinyírják itt az olajhatalmakat így...

      Delete
    2. Így jobban járunk,vicces is volt már az olajár 100 felett.+ rárakódott adóink.
      Arany ugyan ez.Volt arról is grafikonom,nem tudom hova lett :-(
      Majd a helyére rázódik minden....OTP is.

      Delete
    3. Legalább mostanában 30 ezerért tele tudok tankolni

      Delete
    4. SP is elindulhatna ,mint hogy itt tököl .......2080-2100

      Delete
    5. Ahogy látom ezt zárás után fogják lejátszani, nehogy meg tudjam lépni. :-(

      Delete
  51. OTP nem szép. Ahogyan most kinéz, új csúcs valószínűbb, mint beesés...

    ReplyDelete
  52. DAX-ban "itt" most mint darázsfészekbe belenyúlni,nem kell mindig kereskedni,ennyi részemről

    ReplyDelete
  53. DAX, csak 'a jegyzőkönyv kedvéért':
    Rövid:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150814v00g7iuub.png

    Közepes; az a két variáció ami között most döntés lesz (a durvább felé hajlik jelen állapot szerint):
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150814v00gt66y1.png

    ReplyDelete
  54. Azt hittem először felfelé fog menni,de csak lejött

    http://www.kephost.com/image/Skxv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehet, hogy megy még egy kört, de az nem jelent jót
      http://keptarhely.eu/view.php?file=20150814v00gmiebc.png

      Delete
    2. Van folytatása is,eddig ok.

      Delete
    3. Nálam ez duplacsúcs talp dupla visszateszt (helyi terminológiában: 1-2-i-ii): elsődleges verzióvá tolná a 9300 környékén végződő esést.

      Delete
    4. Ráadásul nem tudom jól megjátszani a rákövetkezőt. Késő este lehet mire a várt szintre vergődne, plusz még kellene idő a fordulásra, és ugye: péntek van. Hétvégén meg vígan beindulhat a buli, és akkora réssel nyithatunk lefele, mint ide - nos, Kína...

      Ezt a szívást.

      Delete
    5. Mostanában vicces kedvében van a DAX..azért tudom követni
      Majd letisztul...,Na akkor kell lépni de jó naggyal,........1x kell nagyot nyerni :-)

      Delete
  55. Törökök
    http://www.kephost.com/image/SkUE

    ReplyDelete
  56. http://www.kephost.com/image/Skfa

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1x már felfelé is el kéne indulni végre.

      Delete
    2. Lassan pénzt is lehet végre keresni...... ha jól látom........
      Long-short kiütések :-( megnyugodhatnak a brókerek

      Delete
    3. Beléptem DAX long,....meglátom, hogy jól látom :-)

      Delete
    4. Hát, én meg beálltam a másik irányba :-) Nem akarja azt a 200 környékét.

      Delete
  57. Szerintem igen! :-))) 4-kor értem gép elé, kicsit vettem én is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eddig pontosan az "inyenc" rajz szerint megy.

      Majd eldől...,jövő hét rövid lesz,......Csüt,20-a

      Delete
  58. :-)) Igy van, nézem;!! Meglátjuk!

    ReplyDelete
  59. USA kamat?valószínűsége...friss

    http://www.kephost.com/image/Sk1h

    ReplyDelete
  60. Egyik felével 4200-nél kiszálltam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én meg 100 környékén feltoltam a poziméretet 'háromnegyedre'... Ha megfelelő módon töri lefele a zászló (?) talpát, akkor majd megy 'teljesre'.

      Delete
    2. Lehet, hogy ezt még megbánom, de valahol 20 környékén visszavettem 'felesre'... m30-h1 mintha fel akarná küldeni még egy körre.

      Delete
  61. Flag nekem nem tetszik,
    Görögökkel meg tele a .......:-(

    ReplyDelete
  62. Nekem ez az oldalazó maszatolás nem tetszik... Meg, hogy a futi és a prompt totál ellenkező jeleket ad :-/

    Technikailag (szinte) biztos, hogy nem flag, de ~ ugyanúgy illene elsülnie...

    ReplyDelete
  63. Pont adat előtt értem vissza, még sikerült 1 kört csinálnom 10 perc alatt,pedig nem szoktam aznap ha nyerek még egyszer belépni,,.....ebből fagyipénz lett

    http://www.kephost.com/image/S2Rx

    ReplyDelete
  64. Replies
    1. Köszi!
      Állati jó a DAX certikkel kereskedni,ezt nekem találták ki :-))
      És még tanuló fázisban vagyok vele.

      Delete
    2. Mindjárt megjátszok még 1 kört

      Delete
  65. :-))) Ez már a prof fázis!!! Nem ám tanuló!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem kell nekem a profizmus,megmaradok örök tanulóként.
      Minden nap tanulok valamit,nekem ez elég,csak ne 1-est kapjak.

      Delete