Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2015. május 28., csütörtök

USD/HUF

Fibo 78 érintése és  lefordulás. RSI még erős nagy eséllyel nincs vége az emelkedésnek, ráadásul nagyobb tf-k nagyon bullish képet festenek, de van esély arra, hogy egy korrekció jöjjön. Benne van a képben, hogy nagyobb tf-n egy C induljon el 260 környékére, de ezt majd akkor ha a pa is igazolja, de előtte szerintem nagyobb esélyes van még egy magasabb csúcsnak. A minimálisan B-től elvárt feltétel - fibo 78 - teljesült.


168 megjegyzés:

 1. Egyelőre eurusd és dax is longosnak tűnik. Érdekes, hogy együtt mozognak még mindig.
  Egyébként eurusd longokból beszélek.

  VálaszTörlés
 2. USDHUF: szerintem ezt most túlbonyolítod. Alternatívákat keresni persze OK, de (szerintem) egy szimpla nyúlt ötös (jelen pillanatban 3/iv vagy 3)most a legvalószinűbb megoldás.

  CJ: DAX-ban részemről megint billenés. Nem igazán látom át, mi ez - egy új lokális csúcs még 'biztos', (12k érintése, talán?), de utána? Ha bullnak veszem, akkor 1-2 sor lehet, de már a negyedik rendben ágyazódna egymásba - túl sok, hamarabb el szoktak szállni.

  EURUSD: én is long jelenleg, de nagyon kellene, hogy a héten megkapaszkodjon 1.1 fölött... A hetes kép semleges/bull, de a napos még bear...

  VálaszTörlés
 3. Az amerikai piacnyitás után pár perc alatt egy-másfél százalékos pluszba fordultak a vezető európai részvényindexek, miután a hírek szerint előrelépés történt a görög tárgyalásokban, melyet később cáfoltak ugyan, de az indexet megtartották a pluszokat. A magyar piacra is átragadt a pozitív hangulat, minden fontosabb blue chip emelkedni tudott, így több, mint másfél százalékos pluszban zárt a BUX index, melyhez átlag feletti, 14 milliárd forintos forgalom párosult.
  Másik....
  Miközben görög oldalról már a közelgő megállapodásról beszélnek, a másik oldalról ennek cáfolatát lehetett inkább hallani. Schauble német pénzügyminiszter szerint érdemi előrelépés nem történt, név nélkül nyilatkozó EU illetékesek szerint a görög állítás "nonszensz", illetve "bárcsak már ott tartanánk". Dombrovskis bizottsági alelnök szerint intenzív a munka, de még nem érték el a célt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lukas zsákba pénzt tenni :-(
   Van 1 szint amikor már nem lehet kijönni 1 adósságból,vagy elenged megint valamennyit az adósságból az EU-EKB-IMF,vagy csőd
   Mi van ebben bonyolultság,nem értem.Görögök meg nyeregben vannak és ki is használják kő keményen ha ragaszkodnak hozzájuk.

   Törlés
  2. Ras! Nézted már mennyire eltér a Dow Industrial (DJI) és a Dow Transportation (DJT)? Utóbbi csak esik... csak mint érdekesség.

   Törlés
  3. Nem szoktam nézni,.....mostanában ha itt tudok lenni DAX-usdhuf-és néha a Bux hatira ránézek
   Szinte csak DAX certivel kereskedem,1 körre beszálltam még usdhuf-ra fizetés előtt.

   Törlés
  4. Mtel amire majd ha aktuális lesz beszállok nagyobb téttel 1 körre megint,de az nem most lesz,ha jól látom.

   Törlés
  5. szinte csak azt szoktam nézni amivel kereskedem,vagy kereskedni fogok.
   Most Elsődleges a DAX,azt próbálom bekeríteni .

   Törlés
 4. OTP 30Ft-ra az elsődleges B célárától. Nem fogok hibrid stratégiát alkalmazni. Viszont jövő héten külföldön leszek, ha nem zárom hétfő estig, akkor stopot majd hétfőn feszítek és utána már csak naponta 1x nyitás előtt és/vagy zárás után tudok módosítani.
  Jövő hét szerdán vagy csütörtökön OTP osztalék, 147Ft várható, az előtt zárnom kell minden képpen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Commerzbankos eurómat visszaváltottam tegnap. Broki lenyúlt 4ft-ot a visszaváltásnál... Majd ha visszamegy 300-ra megint váltok, így az árfolyam nyereség is megvan.
   Nettó 2.5% lett a nyereség a három trade eredménye. Ebből egy trade mínuszos egy pedig nullás lett plusz 4% helyett.

   Törlés
  2. OTP az első hullám 161.8%-áig ment el most (m15). Az első hullámot 61.8%-ig tesztelte vissza.
   Impulzus karakterjegyek, de ez még mindig korrekció felfele az én szememben.

   Törlés
  3. OTP skicc és agyalás.... szigorúan skicc!
   Dupla alj nyakvonal törés visszateszt, ami a mostani hullám 38.2%-a (5665), majd fel 5800-5820-ra, ami a mostani esés 50%-a?
   http://bit.ly/1SDP6eA
   A piac majd eldönti.

   Törlés
  4. OTP 15perces: erős BuSS, még nem triggerelődött, szvsz nem is fog.

   Törlés
  5. Nem lett igazam, triggerelődött.

   Törlés
 5. Egyre inkább elkerülhetetlennek látszik, hogy Ukrajna hamarosan csődöt jelentsen, a parlament a múlt héten már meg is kapta a felhatalmazást arra, hogy szükség esetén felfüggessze a törlesztéseket a magánhitelezőknek.
  Április végére 9,6 milliárd dollárra estek Ukrajna devizatartalékai, miközben már az idén jelentős kamat- és tőketörlesztések várnak az országra.
  A helyzetet súlyosbítja, hogy az ukrán gazdaság az első negyedévben 13 százalékkal zuhant, az infláció pedig 60 százalék körül van, amiben jelentős szerepet játszik a hrivnya negyven százalékos leértékelődése és a szabályozott energiaárak megduplázódása.

  VálaszTörlés
 6. Daxban és eurusdben is úgy tűnik, hogy a tegnapi csúcstól 3 hullám jött le. Ideális retrace, érdemes figyelni, hogy tényleg korrekció-e.

  VálaszTörlés
 7. OTP: akkor lesz nagy cumi, ha ez egy e-flat c-je...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmmm... az tényleg cumi lenne.
   Nálam stop bent, a piac majd dönt.

   Törlés
 8. Na hazaértem, volt egy szuper napom a cégnél :D, telefon lemerült, de örülök, hogy semmi nagy dolog nem történt, minden a várakozások szerint.

  Reggel még nyitottam egy eurusd longot, de nem tetszett ezért egy "ebédnyi nyerőben zártam"
  OTP long tartva (fele, 5580-ról) várakozás 5800-5780 impulse tető, Richter elkezdte a várt esést,

  usd/huf: elsődleges alternatíva B hullám, mert a lejövő ZZ nem érte el kívánt szintet és nagyon A hullám vége volt a c alhullámának. Természetesen nézek többféle alternatívát, a skalp longokat (394 - certi ) 80%-ban zártam, de a nagy pakk 227-231 még érintetlen., havi horog, bull zóna ebben még sok lehet.... fordulós jel nincs, sőt inkább minden felfelé mutat

  VálaszTörlés
 9. usdhuf határon táncol,hogy short szignált nyomjon, ami kontextusba illesztve, ék, vagy dzz lejövetelére utalna a csúcstól, eurusd szintén hasonló helyzetben (gondolom nem véletlen)

  VálaszTörlés
 10. usdhuf ?szerdán utalnom kell legkésőbb ,kíváncsi vagyok addig mi lesz az árfolyammal hogy vissza tudjam váltani huf-ra,max késedelmi kamatot átvállalom.2-3 nap :-((
  Alternatíva..... ha úgy alakul max kp fizetek.
  Lehet megegyeznek a Görögökkel menet közben,akkor pedig az nem kedvez (.usdhuf)....DAX-nak igen
  Holnap még van 1 nap átgondolni minden lehetőséget mindenkinek........Nehéz a tőzsdések élete :-)))
  Boy! azért figyelj ,mert elszállhat minden,nézd át te is,remélem itt tudok lenni én is pár napig.
  http://www.kephost.com/image/FddP

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dax: igen, kontextus szerint az emelkedés lehetett egy flat, akkor pedig 10800 az irány

   Görög megegyezés: eur erő, ami nem lehet nem tesz jót a Daxnak,

   De csak hezitálok, az esetek legnagyobb részében három hullám a trenddel szemben jön, most pedig ez látszik usdhufban

   Törlés
  2. Már annyi DAX chartom van hogy azt sem tudom kinek mit küldözgettem
   Szerencsére eddig jó minden,de van más variáció is......"meg" > vagy "nem" megegyezésre is.
   Lassan már én sem ismerem ki magam köztük,melyiket mire készítettem.
   Majd hétvégén esténként rendet rakok.

   Törlés
  3. Figyelek Ras! Tegnap reggel zártam a 700-710 körüli shortjaimat 11670-nél. Nem sok volt heti kaja.A délutáni felrántást kihagytam nem volt gépem, telón lassú voltam hozzá. Ma nyitottam longcertit 140db valahol 3540 körüli átlagáron. Most lehet a veri ára valahol 3700-nál. Délelőtt dobom, nyugodt hétvégét szeretnék.

   Törlés
  4. SP-re tartom az elgondolásom 2140-50 közé.
   Lentit már lejátszotta a 21 körülit,már akinek írtam.

   Törlés
  5. Boy! Grat.
   Sajnos nem tudok kereskedni..."okok" miatt,talán holnap rendeződik,még mindig nincs lejátszva,szinte az egész hetem rá ment.
   Ha holnap sem rendeződik,tovább kell lépnem,még 1 gond.

   Törlés
  6. Sajnos csak hivatalosan megy,brutál módszer kizárva.

   Törlés
  7. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, sokat jártál már utána. Tereld hivatalosra!!!

   Törlés
 11. Arról nem is beszélve, hogy a brutál sem biztos hogy sikert hoz! De bajt nagyon könnyen...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már felvilágosítottak......ott nem lehet tőzsdézni. :-(
   Na joccakát...holnap délelőtt leszek.

   Törlés
  2. Nem nagyon engedik! :-)))
   Jó éjt!

   Törlés
 12. Azon gondolkozom, hogy a menetrend eddig a következő volt:

  Görögország bajban van, államcsőd réme, majd megmentik, majd Görögország bajban van, államcsőd réme, majd megmentik, majd Görögország ismét bajban van, államcsőd réme, majd megmentik, mára már mindenki elhiszi, hogy megmentik őket, maguk a görögök is, de vajon mikor mer lépni a világ azon része, akik a görög jólétet fizetik, talán most? Az új kormány első lépése volt a nyugdíjak és a minimálbérek megemelése, miközben gazdasági teljesítményük nincs, a fenntartó adósság-visszafizetés nem látszik megvalósíthatónak, az IMF törlesztést (hosszú távú hitel) IMF forrásból (rövidtávú) finanszírozták, ez már a fizetésképtelenség előszele (vagy az), de még mindig izmoznak. Lehet mindenkinek előnyösebb lenne, ha példát statuálnának a görögökkel, sokkal könnyebb lenne a többi PIIGS-szel szemben, lehetne látni a másik alternatívát, még akkor is, ha ez görögök millióinak lenne tragédia...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Görögöket nem fogják kirúgni,valami miatt eddig sem tették..ők fognak dönteni ha maradni vagy menni akarnak

   Törlés
  2. pedig a németeknek kezd tele lenni a t--ük velük, én évek óta a kirúgás és a drachma visszavezetése mellett foglalok állást, csaltak a belépés előtt is, nem érdemlik meg az eurt, ráadásul gyengítik is a közösséget, következmények nélkül nincs fejlődés...

   Törlés
  3. Számomra érthetetlen eddig is miért nem tették...egy lusta primitív nép,ha kint vagyunk szoktuk tanulmányozni őket...cipruson is,csak a piacra kell kimenni és ott körülnézni.(Larnaka, óvárosi piac)

   Törlés
  4. Németeknek Angoloknak velünk is hogy kapjuk a pénzt a semmiért.

   Törlés
  5. Elméletileg a legelső hitelek a Németektől mentek, amíg ezek nem rendeződnek a főnöknek nem áll érdekében megválni tőlük.

   Törlés
  6. 1x majd megoldódik ez is
   Egy Eurozóna forrás szerint ha nincs görög megállapodás június 5-ig, akkor a hónap folyamán már nem lesz pénz folyósítva - így az IMF-et sem tudnák kifizetni. Ez nem is feltétlenül szükséges, miután a szervezet a hónap végéig fizetési haladékot adott Görögországnak.
   IMF Lagarde: a görög kilépés az Eurozónából egy lehetőség. Nem lenne könnyű ezt kezelni, de valószínűleg nem jelentené a közös deviza végét. "Nagyon valószínűtlen", hogy a következő napokban legyen megegyezés Görögországgal.

   Törlés
  7. Leginkább azért nem rúgták ki őket, mert egy rakat EU banknak igen magas a kitettsége a görögök felé. Ha a görögök defaultba mennek, akkor abban a pillanatban ezek a bankok is mehetnek a lecsóba.
   Persze szükség esetén megoldható, hogy az EKB (vagy az egyes nemzeti kormányok) feltőkésítsék ezeket a bankokat, de ez idő és (rengeteg) pénz. Alternatíva, hogy lesz egy igen kiadós credit crunch az egész EU-ban...

   Amíg a görögök ügyesen a bankmentés költségei alatt tartják a saját árukat, lavírozgathatnak.
   Persze csak addig, amíg meg nem unják végül az egész bagázst.

   Törlés
  8. Na meg az üdülők 90%-a nyugati tulajdonos,ők is oda mennek nyaralni.

   Törlés
  9. Ciprus "télen" is tele van,....északi nyugdíjasok ott telelnek a melegben.

   Törlés
 13. usdhuf bull szingnál jelent meg, kiváncsi vok meddig megy el

  VálaszTörlés
 14. Közben DAX megy a helyére

  VálaszTörlés
 15. Depriv! Nekem kiolvadt a befagyott számla, lehet kereskedni.

  Ralliart

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem továbbra is döglött.
   Láttam már korábban, hogy itt-ott egyeseknek már megy, de úgy látszik, hozzám még nem értek el a névsorban.

   Törlés
 16. Portfolio trader (Erste):
  Technikai kérdés:

  Visszaállítottam mindent defaultra, szeretném új képernyőre felpakolni a számomra fontos instrumentumokat és a hozzájuk tartozó kötéslistát.

  DE: nem nyilik meg az instrumentum kereső az új oldalon amiből ezt meg tudnám tenni, van valakinek vmi ötlete, h miért nem?

  köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem rögtön nyílik....tudod hogy egymásra is lehet rakni,láthatod nálam is

   http://www.kephost.com/image/Fd55

   Törlés
  2. az új oldalon nem indul el, fszom kivan ezekkel a magyar szolgáltatókkal.... a randomnak most írtam levelet, h még mindig rossz az eur chart, csatoltam hozzá 6 chartot, h mi a bajom...

   Törlés
  3. újrahúztam, még mindig nem mükszik

   Törlés
  4. én explorer 11 alól nyitom mindig,nem volt gondom eddig

   Törlés
  5. én is, csak exp alól mükszik

   Win7 64 bit, két gépen sem megy...

   Törlés
  6. nekem is ez van Win7 64bit

   Törlés
  7. akkor ez nem lehet a probléma

   Törlés
  8. sajnos nem értek hozzá...Erste .235-5151 2-es gomb megmondják mi a gond,eddig segítettek mindig ha gond volt

   Törlés
  9. help desk segített... egy probléma megoldva

   Törlés
 17. OTP úgy fest ma is hozza a 'kötelezőt' :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szép, stabil trendnek tűnik.
   Most ide jól passzolna egy kettes (rétestészta ötöshöz illő flatnak kiemelten örülnék), aztán mehet új csúcsra :)

   Törlés
 18. uk100 long 7054-ről

  ricsi szintén 52körül

  mol szintén 750

  VálaszTörlés
 19. Veszettül örülök, hogy a DAX-ot most nem játszom semerre :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D kicsit zajos a bajor herceg :D

   Törlés
  2. Dax szivatós, de ahhoz képest UK gyakorlatilag meg sem mozdul. Viszont a dax esés átfedésekkel teli, ebből egy felfelé durranás nagyobb eséllyel következhet be, még ha lesz is 1-2 kisebb új alj.

   Törlés
  3. DAX nekem eddig egyértelmű,lassan eldől merre.

   Törlés
  4. Gratulálok! Eddig tökéletes!

   Törlés
  5. köszi! azért figyelj :-)

   Törlés
  6. Majd belejössz te is,kis bátorítás kell csak :-) amit látsz meg is kell lépni....ennyi.

   Törlés
  7. Elég volt erre a hétre, jó pihenést mindenkinek.Hali

   Törlés
  8. Sajnos 3-tól autóban ültem, most értem haza, így ez kimaradt. Maj a következő körben benne leszek!

   Törlés
  9. Én is miket kihagyok mert nem tudok itt lenni,majd ősztől remélem már nyugisabb lesz.

   Törlés
 20. http://alapblog.hu/gazdalkodj-hulyen/

  VálaszTörlés
 21. eurusd további 100 db zárva, 100 van még, azt nem kellett a vevőnek... (394-ről)

  VálaszTörlés
 22. hétfőn szar napom lesz, mindenre adtam záró ajánlatot, egyedül Molt nem vitték el

  ajánalatom OTP 5699, Ricsi 4599 :D, indit nem láttam :D

  VálaszTörlés
 23. Londoni pénzügyi elemzők szerint még az idén befektetési ajánlású osztályzatot adhat Magyarországnak a Fitch Ratings.
  A Morgan Stanley elemzői szerint ha a 2016-ra szóló költségvetés konzervatív alapállású lesz, ha a bankadó a terveknek megfelelően
  csökken, és "ha nem lesznek negatív meglepetések", a Fitch a november
  20-án esedékes következő felülvizsgálaton visszaemelheti Magyarországot a
  befektetésre ajánlott kategóriába.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "ha nem lesznek meglepetések" - szóval akkor nem lesz visszaminősítés, bár most majd elfogadnak vmi költségvetést (a számok titkosak és a kalkulációk is, vajon miért?), majd jövőre módosítják és 6-9 hónapig egy kategőriával feljebb leszünk?

   Ahhoz képest, h azt kommunikálták, h a minősítés nem fontos (mikor lefelé vertek minket) most mindent megtesznek azért, h kapjanak egy jobb besorolást ...

   Törlés
 24. http://www.napigazdasag.hu/cikk/45060/

  VálaszTörlés
 25. HUF - LOL . csak dzz lesz?


  Pest, van néhány óra szabadidőm, rendelés a Mekiben :D

  VálaszTörlés
 26. USD (EUR, HUF)

  továbbra is a legvalószínűbb verzió, hogy DZZ fog lemenni új lowra, mint B hullám, lefelé/felfelé ZZ kész, most egy korrekciós X hullám lehet, ami esélyes,h flat lesz, új low/high, bika/medve csapdával

  Persze ez csak elképzelés, kell hozzá a pa

  VálaszTörlés
 27. DAX:részemről lassan elérjük azt a szintet amikor történni kéne valaminek.

  IMF-töl kaptak haladékot e hónap végéig.......(hogy kivegyék a maradék pénzüket is a betétesek a bankokból :-))

  VálaszTörlés
 28. Válaszok
  1. Vagy flat lesz Ed c hullámmal...

   Törlés
  2. Dax óráson a cfd long, de 4H-n nem tetszik, mert meglehetősen Bear, portfolio vételi ajánlás van rá, de széles stoppal

   Törlés
 29. A tegnapi nem nem a legjobban sikerült :D, ezek hülyébbek, mint gondoltam.... Ma teljes nap itthon vagyok, nézem a piacot, ha lesz vmi érdekes, akkor online közvetítés is lesz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nem túl jó hír. Hope for the better.

   Lesz egyáltalán mozgás a piacon? :) :)

   Törlés
 30. OTP - kezdek bearish lenni, bear jelek

  VálaszTörlés
 31. Hsz-t meglottem. 1/3-ad zárva. Nem tudom úgy figyelni a piacot ahogy kellene...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Volt egy bővítés. Ez még nyitva. Sl nullában
   reggel shortokat zártam, mert kezdek frusztrált lenni, hogy a kilepokrol rendre lemaradok, a célárat pedig nem éri el
   ... :s

   Törlés
  2. Zártam a bővítés is. 3 hullámban esett eddig.

   Törlés
 32. 9:55 eur-t/daxot befolyásoló német hírek jöhetnek, nem tudom német piacot miért nem jelzi a fenti banner

  VálaszTörlés
 33. Dax nekem bearish bár tudom pf vételi ajánlással megy, széles a stop, így akár igazuk is lehet majd (csatorna visszatesztet is látom)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Új low, tényleg bearish volt h1-n határeset, h kész van e vmi szerkezet, de nagyobb tf miatt inkább a nemre szavaznék

   Törlés
 34. OTP: egyelőre marhára nem látszik, hogy péntektől kettes vagy b fut-e, majd kiderül. Minimum egy fölfele nekiiramodás (szerintem) van még benne.

  DAX: fene tudja. Fel is, le is vannak érvek, variációk. LD+korr variációkból gyorsabban szokott beesni. Fent (12800-13k) van egy célár, ami nagyon kellene neki... Én egyelőre várok.

  VálaszTörlés
 35. Sziasztok !
  Én a híreket itt is nézem :
  http://www.forexfactory.com/calendar.php
  Üdv.: Peter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi!

   fent jobbra a link mutatja, csak a beemelt banner nem

   Törlés
 36. reentry: https://www.mql5.com/en/charts/3523893/dax30-pro-h1-admiral-markets-as
  zárva 11290-en.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. grat, egyre jobban nyomod

   Törlés
  2. fibo 1,618 elérve (vagy fibo 2, ha flat-nek veszem az elejét). Egyelőre a csatorna korrekciós jellegű...

   Törlés
  3. áhhh...múlt hét csütörtök nagyon rosszul sikerült. Nagy tétellel játszottam meg a shortot és persze sl hit then tp reached :(

   Péntek és hétfő pedig csupa nullás és kis minuszos tréd. Kellett ez a mai nap, mert kezdett ráülni az agyamra, mert számottevő hasznot engedtem kifolyni a kezemből. Túl sok mindent kéne csinálnom. Ezt viszont tényleg csak úgy lehet sikeresen művelni, ha csak erre figyel az ember...

   Törlés
  4. trader lét, stop elhelyezés fontos, egy ideig velem is játszotta a piac

   Törlés
  5. Ez van. Idő és több pénz kell ahhoz, hogy a komfortos kockázatvállalás szintjét emelni tudja az ember.

   Törlés
  6. nézd meg a dax-ot. Már is visszajött a belépési szintemhez. Ha nem vagyok gép előtt, akkor tuti nem zárom és a kb. 200$ helyett lett volna egy újabb nulla. És hány is volt az elmúlt napokban :S

   Törlés
 37. OTP-t be is verték, megérzés jó, kereskedés 0, de ez most nem baj, céges problémák, hosszú telefon...

  VálaszTörlés
 38. vigyázat! görög hír lehet

  VálaszTörlés
 39. EURUSD h1 LD+flat rendesen eldurrant.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hm. Ha az EURUSD formáját nézem, DAX is hozhatja még ugyanazt... Fene tudja.

   Törlés
 40. mondtam hírek, de van kontextusa :D

  VálaszTörlés
 41. EURUSD szerintem ED/2 lesz, nem trend kezdete.

  VálaszTörlés
 42. kábel h4 nagyon kemény...bármerre is fog eldurranni, hatalmas mozgás jön majd (=kivárás).

  VálaszTörlés
 43. DAX & OTP morfondír:
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20150602v00grduk3.png
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20150602v00gcwc5c.png

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. EURUSD
   http://keptarhely.eu/view.php?file=20150602v00gymi7.png

   Törlés
  2. 1,088-on nyitott Eurusd longom, amit írtam itt a fórumba a nyitáskor, kezd alakulni :)

   Törlés
  3. grat!

   mi van ha Dzz megy le, ezt a verziómat, amit elsődlegesnek hívtam még nem törte a piac?

   enm lehetetlen, de nekem továbbra is kevés a korrekció flathez

   Törlés
  4. Egyelőre azon kívül, hogy a dolgok nem olyan lendülettel mennek, mint azt az alternatíváktól elvárható lenne, nem támogatja semmi... Csak ötlet.

   Törlés
 44. Bull kontextus, funda megerősítése lehet:

  http://www.portfolio.hu/gazdasag/az_mnb_mennyisegi_lazitast_hajt_vegre.5.214981.html

  usd/huf 350?
  Bux 30X? pl

  VálaszTörlés
 45. http://www.portfolio.hu/gazdasag/ujra_nagyot_lepett_a_jegybank.1.214965.html

  Jó lenne mélyebben érteni a fundához. Első hallásra kiver a víz, lehet a Templeton visszafizetése és a haldokló állampapír piac miatt húzott egyet a jegybank és a bankok likvidítási tartalékát (vszinu nincs szükségük ekkora összegre, de hitelezni sem tudnak), azaz rövid eszközöket rakunk hosszúba. Ami miatt ez engem zavar és még egyszer hangsúlyozom nem értek hozzá, hogy ez egy vállalkozás esetében, amikor a hosszú lejáratú kötelezettségeit rövid lejáratú forrással biztosítja a csőd előszele lehet. Persze tudom itt más a helyzet, az állampapírokat el lehet adni, de ha gáz van, akkor a bankok nagyot szívhatnak.. és ezáltal mindenki.

  Tényleg ekkora a baj, hogy már ezzel próbálkoznak, hogy beinduljon a "dübörgő gazdaság"?

  Szeretnék erről többet tudni, van vkinek tudása, véleménye?

  Első hallásra a következmény a növekvő volatilitás a forint piacán, 350? Pénz a részvényekbe, hm a long csak most kezdődik? Vagy?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a TA jobb :)

   Ahogy az újabb és újabb USA QEx történetét nézem, nincs közvetlen összefüggés a dollár erejével.
   De persze: szerintem.

   Törlés
 46. További tökölés egész nap, kicsit odébb vagyok,de többször rá tudok nézni napközben is,jó lenne nem lemaradni a lényegről,egyre közelebb van.
  Hétfőn még sikerült aránylag jól kilépni usdhuf-bol,283 körül,utalás miatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ta a legjobb csak tudni kell használni és felismerni előre mi következhet

   Ha lát az ember valami alakzatot az nem biztos hogy illik is oda ,Portfolió sem jutott el még odáig,néha olyan baromságokat jelez hogy a hajam az égnek áll tőle,de sokan hisznek neki,.....úgy kell nekik,ha már erről nem tudnak leszokni és inkább a sajátjukat fejlesztenék.

   Törlés
  2. Ha nem tetszik a pf ajanlat, akkor megnezem limitesen a stopjuk alatt lehet e beszallo

   A ta jobb, tudom, de vki egyszer azt mondta ta funda egyiranyba durva, egyebkent megerteni szeretnem, h mit jelent a gazdasagra nezve funda alapon

   Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  4. Zsidai nagy fundás .ért is hozzá mert a régi alapjai is mind jól hoztak, + most kap még támogatást a ConCordos elemzőktől,ott is vannak nagy fundások......(Nyilasi is régen jó volt mostanság nagyon nem megy neki)
   Mióta nagyobb kockázatot vállal Zsidai a "citadellával" azóta működik ez is,előtte elég halvány volt,pont ki akartam lépni az alapból.mikor tavaly tavasszal lépett ez ügyben.
   Kockázat nélkül nem megy semmi,sokan ezt nem értik meg.
   Kis kockázat kis pénz és nem halad semmire.

   Törlés
  5. http://www.kephost.com/image/FUC2

   Törlés
  6. Viszont ConCorde-n csodálkoztam hogy 0519-én küldte hogy "beindulhat a DAX" mit nézhettek ezek.

   http://www.kephost.com/image/FUCs

   Törlés
  7. 'megerteni szeretnem, h mit jelent a gazdasagra nezve funda alapon'

   A (magyar) gazdaságban alapvetően most nem a hitel, hanem úgy összességében a befektetési/fejlesztési kedv hiányzik (ehhez párosul egy afféle mesterségesen gerjesztett credit crunch): ugyan hiába élénkítenék a hitelezés erősítésével, mennyiségi lazítással.

   Az adott formában ez a lazítás szinte teljes egészében az állampapírpiacon fog lecsapódni. Lényegében a veszteséges állam direkt monetáris támogatására fog leegyszerűsödni.

   Azaz várhatóan tovább csökkennek a hozamok az állampapírpiacon, illetve jó eséllyel a referencia kamatszintek is.

   Azt, hogy a forintárfolyam széles sávban érzéketlen a (hazai) kamatszintre, tudjuk. Az árfolyamokat (EUR, USD) továbbra is a nemzetközi környezet, és az EUR-USD relatív ereje fogja meghatározni.

   Illetve ugye valószínűsíthető, hogy a FED kamatemelés pillanatában besz@rik az egész ahogy van.

   Törlés
  8. FED? nem véletlen ódzkodnak az emeléstől,van félni valójuk.
   Engem a funda része nem érdekel,már nem tudni mi mitől vagy kitől függ,ezért sem.

   Törlés
  9. Manipulálnak itt mindent,senki nem hiheti hogy a lottón is hónapokig (évig)nincs 5 találatos,erre való a számítógép hogy megoldja hogy ne legyen,feladsz 1 lottót a központi gép már veszi az adást
   Nem véletlen az sem hogy bevezették a gépi húzást...nem szoktam lottózni csak nagy ritkán 1 évben max 2-3 x, akkor is skandinávon mert kézzel is húzzák.

   Törlés
  10. Speciel a lottó manipulálásában nem hiszek, elég csak a valószínűségeket nézni, teljesen érthető, hogy miért nincs ilyen sokáig 5-ös.

   Törlés
  11. régen amíg csak kézzel húzták és nem volt szám,gép,akkor miért nem volt soha ilyen.
   Régen sokkal kevesebben lottóztak mégis volt telitalálatos,sokszor több is
   Ez az 5-ös lottóra értendő.

   Skandináv lottót miért viszik el mindig,mert kézzel húzzák és abba nem tudnak belepiszkálni.
   De legyen 6-os is pedig ebben tudomásom szerint nagyobb a variációs lehetőség mint az 5-ös-ben
   Utálom a sumákságot csak ezért érdekes,nem szoktam lottózni,elég adót fizetek így is nekik a semmire.

   Törlés
  12. Sajnos rosszul tudod, a 6-os lottóban kisebb a variációs lehetőség, a skandinávban pedig még kisebb. Az 5-ös-ben a legrosszabb az esélye az embernek. A feladott szelvények száma és a lehetőségek arányában szerintem semmi meglepő nincs. Egyébként "gyakran" kihúzzák az 5-öst kisebb nyereményekkel is.

   Törlés
  13. A lehetséges nyeremény nagysága az esélyekkel fordított arányosságban áll. Teljesen természetes, hogy a skandinávot "rendszeresen" megnyerik, ott jóval kisebb is a nyeremény. Egyébként én sem lottózok, illetve csak nagyon ritkán.

   Törlés
  14. 6-os lottón a 6 találatra az esély 1/8.145.060
   5-ös lottón 1/43.949.268

   Törlés
  15. Engem nem bírnak meggyőzni hogy ebben nincs valami piszka,USA-ban is belenyúltak már nem 1x,akkor itt miért nem tennék.
   Ezért szeretem a tőzsdét és álltam rá hogy ezt fogom csinálni főállásban.Itt nem vagyok másnak kitéve,mint általában mindenhol.Magam ura vagyok,nem függök senkitől és szabad vagyok.
   Ha hibázok csak magamat szidhatom,

   Törlés
 47. Dax 11400-ról 2x lefordult, majd harmadszorra átmegy. 11500-550 elérhető lesz. Kis longcertit már vettem, de nagyon figyelek, délután 14.30kor ECB ülés majd sajtótájékoztató.

  "Mario Draghi többek között a görög adósságrendezéssel kapcsolatban nyilatkozhat, nagy valószínűséggel az Európai Központi Bank nem függeszti fel Görögország finanszírozását a sürgősségi likviditási támogatás (ELA) keretében. Ezen kívül további részletek derülhetnek ki a jegybanki QE programmal, valamint részletesebb információk a május-júniusi megnövelt eszközvásárlással kapcsolatban. A hírek szerint az ELA-t további 500 millió euróval emelhetik meg és változatlan követelményeket támaszthatnak a görög bankokkal szemben."

  VálaszTörlés
 48. Addig szerintem tökölés lesz.

  VálaszTörlés
 49. Válaszok
  1. SP is 2116-on átment,valami csak alakul ideiglenesen :-(

   Törlés
  2. Ideiglenesen? Mire gondolsz?

   Törlés
  3. ha megyünk is fel szerintem jön az még le,
   Gondolod hogy sokáig fog tartani az öröm amit a Görögök produkálnak meg zsarolnak,szerintem lesz valami kényszeres megállapodás pillanatnyi örömmel ahogy mondtam anno,hogy rájönnek hogy továbbra is lyukas a zsák.....jól él a görög más pénzén
   Küldtem neked napos chartot az még él.

   Törlés
  4. De ne legyen igazam és meg se álljon DAX 13-14 ezerig
   Akkor is ráérek beszállni :-)) valami emberessel.

   Törlés
  5. Most csak unatkoznak a brókerek,forgalom hol van,BUX-on is csak OTP mozdult 1 kicsit

   Törlés
  6. Sziasztok!
   Számozgattam egy kicsit az SP chartot, régóta nem áll össze nekem sehogy, most éppen így látom, aztán majd kiderül
   http://keptarhely.eu/images/2015/06/03/v00/20150603v00gqfl1s.jpeg

   Törlés
  7. Oka van annak, hogy nem áll össze a kép.
   Szvsz:
   Az utóbbi 3 hónapban többször beszéltem a napos/hetes sp500 chartról Cimballival és a konklúzió mindig az volt, hogy kereskedhetetlen. Lehet az emberben egy kis bullish érzés, mert van hetes támogatottsága, de bármelyik irányba elindulhat pár száz pontot. Rsi konvergál az 50-hez. Volt fals kitörés felfele de nem volt follow through.
   Az a lényeg, hogy ne gondold túl a chartot. Ha nem tiszta a kép, akkor vagy tf-et vagy instrumentumot kell váltani. Idő volt mire ez utóbbit tényleg tudtam alkalmazni.
   Idézet Cimballitól:
   We can’t go much further when drawing conclusions about the 10-minute bear trend given the sideways nature of the daily trend.
   http://traderskillset.com/spx500-trading-tipping-point/

   Törlés
 50. Ok.Az megvan! Másszon szépen el odáig!

  VálaszTörlés
 51. Grat Imi-boy!

  Remélem megy még egy picit feljebb (11625 a tp. a bázis alakja miatt), csati törés megvolt, talán teszt is...
  https://www.mql5.com/en/charts/3530269/dax30-pro-h1-admiral-markets-as

  d1-w1 ld+flat lesz talán...franc se tudja...lesz itt még csavar bőven...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. no, értem visszajött a piac...most megint kivárás...

   Törlés
 52. Köszi! Az érdem legnagyobb része Rassé, én csak megnyomtam a vétel gombot!

  VálaszTörlés
 53. Grat a nyerőhöz, akinek sikerült!
  Én sajnos a héten távolról szemlélem a dolgokat (külföld).

  VálaszTörlés