Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 24 October 2013

Blog - eltűnt chartok

Hatalmas pofonba futottam bele. Az elmúlt 3 évben megalkotott chartok teljes egészben elvesztek. Ennek oka egy egyszerű telefoncsere, ahol megjelentek az elliottos chartok a telefon albumába. Nem én tettem oda, szerettem volna törölni. Nagy nehezen kiderült, hogy valamilyen picasa alkalmazásában van, megtaláltam töröltem. A telón megmaradtak a képek (pictogramok), a piacasából törlődtek (kuka is), ami egyben, mint később kiderült a blogra valamennyi feltöltött - becslésem szerint kb 5-6000 - chart is elveszett. A visszaállítás nem lehetséges, mivel a kuka is törlésre került. Elméletileg a chartok megvannak, de egyesével nem fogom megkeresni és felrakni, hogy melyik bejegyzésbe volt valamelyik. Az elmúlt két nap kerestem a megoldást rá, de azon kívül, hogy láttam mások is jártak már így, használható megoldásra nem találtam. Nem akarom úgy felfogni, mint egy jelzés, hogy itt az ideje befejezni, de őszintén megvalva olyan, mint amikor meghalt bennem valami....

Ha valakinek van konkrét ötlete, talált megoldást, esetleg egy admin emailcímet, akkor utolsó kisérletként még megpróbálkozom vele, egyéb esetben feladom.

24 comments:

  1. Ad!
    Nagyon sajnálnám ha így tennél :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezzel nem vagy egyedül.. :(
      Sokan Barátok köztet néznek.. Én ad-ot olvasom.. :(

      Delete
    2. Le maradtam valamiről,mi érik?

      Delete
    3. Ja,most olvasom,fel akarod adni?ebbe igazából nincs beleszólásunk,természetesen sajnálnám én is ha így döntenél,kitől "lesem majd " el az irányokat,pedig már majdnem belejöttem az önálló gondolkodásba.
      Az "égi" jelezések nem erre vonatkoznak.
      Ez csak 1 buta technikai malőr.
      Tudod, mindig lehet újrakezdeni,ezt is meg kell tanulni mint a kereskedést a tőzsdén,itt is hányan újrakezdik,minden vesztes pozi után,hányszor tettem én is az elején, még is itt vagyok és most is "űzöm a vadat" még ha kevés időm is van mostanában.
      Ha meg csinálok magamnak 1-2 chartot,akkor már nem mind 1 hogy ide is beteszem, mint elképzelést?
      chartokat meg nem kell sajnálni,sec perc alatt legyártható,(Ezek már úgy is a múlté voltak)ennél nagyobb megrázkódtatás soha ne érjen az életben.
      Tarts 1 kis szünetet.gondold át,semmi sem pótolhatatlan.
      Remélem nem marad törpilla(Óvodás) állapotban a blogod......HAJRÁ

      Delete
  2. Jel? Ez csak egy idióta telefon műve. Nem kell túlértékelni. Én eddig életem során egy telefont hagytam el, amikor fáradt voltam és figyelmetlen. Utólag tudom azt a 20 métert hogy hol történt.. De okostelefon volt. Azóta sem sajnálom. NE ÉRTÉKELD TÚL!

    ReplyDelete
  3. http://www.oldalgazda.hu/keresomarketing/google/kapcsolatfelvetel-a-google-lel

    http://www.google.com/contact/

    http://productforums.google.com/forum/#!categories/webmasters/images--video-content

    valami hasonlo probléma:

    http://productforums.google.com/forum/#!topic/picasa/9ttGjFI6GS4[1-25-false]



    ezen topic 5. oldalán találtam ezt:

    If the deleting is not longer than 60 days ago, the pictures are still in your G+ trash pin:
    https://plus.google.com/u/0/photos/trash
    You can restore them into the blog, I tested it with a test blog a few weeks ago and it worked fine.
    All deleted pictures were send to the right Blogger post again...

    So Google is doing whatever they can to help if someone accidently deleted his pics from Blogger or other services.
    You can't blame Google.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Ez úgy tűnik működik. Erről én sem tudtam. a Trash mellett az Albumban voltak a régi (törölt) fotók nekem. Remélem azért ilyen miatt nem hagyod abba. ;)

      Delete
  4. LOL
    A megoldás keresését hagyom abba :)

    Trasht ürítettem, miután nem törlődtek a telóról az adatok, megjegyzés: a piktogramok még mindig ott vannak, de nincs valós tartalmuk.

    Végigmentem Gábor azokon a dolgokon, de személyes kontakt nélkül, amit láthatóan nem támogatnak, nincs esély, szerintem ennek vége

    Amin elgondolkoztam,hogy őszinte legyek, hogy a bux kezd meghallni, ha tényleg jön egy összeomlás nem sok lehetőség lesz itthon kereskedni, a blog elindulása óta sokat tanultam és a fokusz is megváltozott, szeretnék valami mást is csinálni, vagy máshogy, ezért megfordult már a fejemben, hogy érdemes lenne más címmel indítani egy újat (adsence sem szereti a blogot, de nem tudom miért...)

    ReplyDelete
  5. üdv

    Végül is csak a nagy dolgok maradnak meg a fejbe a 100-800 pontos mozgások meg mind egy mi történt a hatinél a több 4000-5000-es mozgás ilyen meg nem igen volt.

    ReplyDelete
  6. Meg azon gondolkodtam ,hogyha a picassa szinkronizalt a teloddal akkor a memoria kartyadra vsgy a telefonod belso flashebe is felmasolta a kepeket vajon? amikor nezegetted a kepeket hsmar betoltodtek? ha igen es onnet is torolte akkor azokat vissza lehetne allitani. arra van progim. csak nem tudom hogy hogy szinkronizalt. lehet a telodra csak a piktogrammokat masolta es ha ranyitottal vmelyikre akkor toltotte le a picassabol.... Ezert nem szinkronizallok en semmit,abbol csak a gubanc van. rettentoen sajnalom ami tortent.... amugy letezik valami form amit ha kitoltesz valaszol ra a google.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sajnos nem jött le, szerintem meg is állt volna gondolj bele 5-6000 kép

      nagyon jól védik magukat, lásd első linked

      Delete
  7. Hát, sajnálom, hogy a sok munka ment a kukába.
    De jó, ha meg tudod látni a pozitiv oldalát: néha tényleg kell egy tiszta lap :-)

    ReplyDelete
  8. Szia Ad!
    Tudod mire gondoltam, mi ez az egész!? …egy 2/C! :) Miért C? mert elfordultál kicsit innen meg ez a törlés nem jó dolog ilyen hosszú munkával a háttérben! „Ovis korszak” után más jön! :)
    Ezután jön majd a nagy 3. hullám, Neked és blogban, ami jó sokáig tart majd reméljük!
    Ezeket az ábrákat „ne sajnáld”! Persze tudom mi munka van benne, de lehet így lesz a jó!
    Megértelek, de lehet valami más kezdete lesz!
    Más oldalról nézed majd az egészet, mert mást is meglátsz a tiszta grafikonba és nem kavar be a régi alternatíva! Egyébként, ha megmaradtak a képek valahol szép lassan ha aktuális lesz felrakod tudom!
    Én is sokat elgondolkodom az életen, hogy hol tarthatok elliottos szemmel pl: Tőzsde, munka, stb! Érdekes gondolatok ezek, de van benne ráció!

    További szép napot és ne mérgelődj! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem en akkor 30eves koromtol egy hosszu 4.be leptem ... :(remelem meg lesz egy megnyult 5. de ahogy most latom a fenykoromnak annyi :) ....

      Delete
    2. Oh Gábor, még nem tudod, max. 1/4-ben vagy. :) Soros 37 évesen találkozott a tőzsdével (?!)

      Naitssz! Szerintem kis 3/1-ben vagyok, de majd nem eltaláltad :)

      Régóta van a fejemben egy gondolat, de nem akartam itthagyni a blogot, 1mio-ig nem, de a blogger most adott egy lehetőséget, mert ezzel az eltűnéssel sok mindent nem hagyok itt :)

      Delete
    3. Én már néhányszor felálltam a padlóról , most is azt teszem, igaz az én koromban már nehezebb, de sikerülni fog! A Te korodban ez rutinfeladat, hidd el menni fog! mostanában ritkán járok erre de a későbbiek folyamán gyakoribban fogom tudni tenni remélem ! Fel a fejjel!! :)

      Delete
    4. Hé!

      Nem vagyok összeesve, kicsit dühit, hogy elveszett pár év munkája, de ettől még nem megyek a Dunának! Vagy nem ettől megyek :)

      Azt hiszem túlléptem az elemzés kezdeti tanuló fázisán, már nincs időm annyi energiát pakolni az elemzésbe és már nem is szükséges, másra fókuszálok. Az elemzés és a kereskedés más világ, sajnos ezt az elején nem tudtam, ezért az előny mellett ott a hátrány is.

      Más cél, más fókusz, ennyi. Ráadásul nem a magyar piacon töltöm az időm.

      Delete
    5. bocsánat ! csak azt szerettem volna érzékeltetni amit leirtál most.

      Delete
    6. Upsz, akkor nagyon félrekommunikálok!

      Delete
  9. Egyelőre itt tartunk BUX D 10,25

    http://s20.postimg.org/l10zor9xp/BUXD1025.png

    ReplyDelete
  10. Dax lehetséges egyik célár alatt pár ponttal, USD szintén lehet célár környéke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itt én már elköszöntem tőle,mehet akár meddig..

      http://s20.postimg.org/oc79o8cgd/DAX.png

      Delete