Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 17 May 2013

EUR/HUF kereszt

Az Eur HUF reláció napos ábrájára még mindig jó a hetekkel ezelőtt feltett kép. Lassan kész lehet a szerkezet, időben elhúzodott, szvsz lehet még egy új low....


35 comments:

  1. otp lehet 5/b hullám megy most, ami vagy hsz, vagy zz lesz, amiből lehet egy kitörés északnak, nagy forgalommal 5000 környéki célárral (5050-ig simán) és ezzel lenne teljes a szerkezet. '15 tf.

    ReplyDelete
  2. EUR/HUF
    vétel: 291,8;
    célár: 295,8;
    stop loss: 289,8;
    hozam/kockázat arány: 400 pip / 200 pip = 2.

    ReplyDelete
  3. a mozgás b hsz-t erősíti kis tf-n OTP-ben

    ReplyDelete
    Replies
    1. sziasztok!

      Elég gyér ma a forgalom, talán délutánra megjön

      Delete
    2. Remélem esésben fog megjönni csak igazán.

      Delete
  4. ed végén előtte emelkedésben kellene...

    ReplyDelete
  5. azért is írtam, hogy talán délután, addig mozi

    ReplyDelete
  6. erről beszéltem....

    http://index.hu/gazdasag/2013/05/17/masfel_eves_csucson_az_allamadossag/

    jelenleg ezt már hamisítani sem lehet...

    Azt nem tudom, hogy esetleg nincs-e valamekkora hatása annak, hogy hiteltörlesztésre van-e elkülöníve valamekkora rész, mert a korrektség azt kívánja, hogy akkor az levonásra kerüljön, feltéve, hogy van ilyen és nem nettó az egész...

    Magyarország jobban teljesí, még az államadósság is nő, az MNYP pénzek meg eltűntek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ebben az az igazán szomorú, hogy valaki még elhiszi, h milyen jól megy nekünk. Minden a legnagyobb rendben. Kezdünk a távol keleti politikához hasonlítani, csak az megy a tv-ben és a rádióban, amit akarnak, h halljunk, lássunk. Sajnálom magunkat, h ebben a helyzetben vagyunk és nem tehetünk semmit ellene. Olyan ez mint a vidám vasárnap. Borzasztó mértékű agymosás folyik itt.

      Delete
    2. szerintem ma már nem lesz semmi

      Delete
  7. esélyes, hogy hamarosan megrántják az OTP-t felfelé, 950 környékére

    ReplyDelete
    Replies
    1. feltéve ha időben még belefér a 3. elindulása, egyenlőre c-nek kellene délnek mennie

      Delete
    2. remélem hétfőn megindulunk, mert ezt a szarakodást már nagyon unom...

      Delete
    3. Hétfőn _mi_ tuti nem... :-)

      Delete
  8. megdöglött, jó hétvégét mindenkinek

    ReplyDelete
    Replies
    1. mindenkinek hosszú és nyugodalmas hétvégét kívánok, kedd folyt köv

      Delete
  9. üdv Ez tetszik érdekes


    Ma már elegendő adat áll rendelkezésünkre annak a kijelentéséhez, hogy a new yorki tőzsde összeomlását, amely kiváltotta a nagy világgazdasági válságot, a Federal Reserve System megtervezett intézkedései készítették elő. A City of London vezető bankárai már több mint egy évszázadon át úgy manipulálták a pénzügyi folyamatokat, hogy felváltva hoztak létre inflációs és deflációs időszakokat, mindezt azért, hogy a rendelkezésükre álló pénzvagyont még gyorsabban növelhessék. Az 1920-as évek végére megérett bennük az a szándék, hogy a mesterségesen felfúvódott tőzsdei árak és a részvénypiac összeomlásával rákényszerítik az amerikai államot, hogy mondjon le az aranyra beváltható pénz forgalombantartásáról. 1923 és 1929 között a Federal Reserve System (a továbbiakban: FED) mintegy 62%-kal kibővítette az amerikai gazdasági élet számára rendelkezésére álló közvetítő közeget, a saját maga által kiadott bankjegyet, a dollárt.

    Sok beruházó igénybe vette a könnyen elérhető és olcsó kamatozású hiteleket azért, hogy ezen a pénzen részvényeket és más értékpapírokat vásároljon. Ez a folyamat vezetett ahhoz, hogy a részvényárak szédítő magasságba emelkedtek. A washingtoni Kongresszus néhány törvényhozója látva ezt a folyamatot, 1928-ban kongresszusi meghallgatásokat tartott arról, hogy miként lehetne stabilizálni a dollárt. Ezeken a kongresszusi meghallgatásokon derült fény arra, hogy

    1927-ben a FED és az európai központi bankok vezetői egy titkos munkaebédjükön kidolgoztak és elfogadtak egy tervet arról, hogy előkészítenek egy nagyarányú tőzsdei összeomlást.

    Mivel az amerikai törvényhozók többsége szabadkőműves volt (a képviselők 69%-a, a szenátorok 63%-a tartozott a szabadkőművesség valamelyik irányzatához), így a kihallgatások során felszínre került tények nyomán nem hoztak megfelelő intézkedéseket. Az Egyesült Államok élén álló Calvin Coolidge elnök maga nem volt szabadkőműves, de az ő befolyásuk alatt állt és kormányának valamennyi tagja kivétel nélkül szabadkőműves volt. Köztük volt Andrew Mellon pénzügyminiszter, a Mellon National Bank of Pittsburgh elnöke, aki a “Royal Arch” elnevezésű fokozatot viselte, mint szabadkőműves. 1929. február 26-án az ugyancsak magas fokozatú szabadkőműves Montagu Norman, a Bank of England kormányzója, Washingtonba utazott, hogy tárgyaljon Andrew Mellon-nal.
    Nyomban a tárgyalást követően a FED megváltoztatta hitelezési politikáját és a kamatok nagyarányú megnövelésével megnehezítette a hitelekhez való jutást. Ebből a tényből kiindulva és az ezt követő eseményekre támaszkodva levonhatjuk azt a következtetést, hogy a brit szabadkőműves pénzoligarchia szándékosan olyan monetáris kurzusba kezdett, amely szükségszerűen vezetett a pénzügyi összeomláshoz, és addig példa nélkül álló gazdasági nehézségeket okozott az amerikai gazdaság egészének és az Egyesült Államok lakóinak. A fő cél, mint már említettük az volt, hogy kikényszerítsék a kormánytól az aranyra átváltható pénz feladását. De további fontos cél volt az értéket előállító reálgazdaság ipari és mezőgazdasági üzemeinek a pénzügyi oligarchia tulajdonába való átvétele. A City of London urai számára azonban fontosnak találták, hogy tájékoztassák szabadkőműves testvérüket, Andrew Mellón-t, mert egyrészt az amerikai pénzügyminiszternek tudnia kellett, hogy a saját vagyonát mikor vonja ki a tőzsdéről. Fontos érdek volt, hogy az amerikai pénzügyminiszter saját vagyonát illetően gazdaságilag ne menjen csődbe, mert ellenkező esetben olyan kormányintézkedésekhez folyamodhat, mint a tőzsde bezárása, egészen addig, amíg a spekulációs láz alábbhagy, és a tőzsde megnyugszik.
    Paul_Warburg

    ReplyDelete
  10. Nyomban a tárgyalást követően a FED megváltoztatta hitelezési politikáját és a kamatok nagyarányú megnövelésével megnehezítette a hitelekhez való jutást. Ebből a tényből kiindulva és az ezt követő eseményekre támaszkodva levonhatjuk azt a következtetést, hogy a brit szabadkőműves pénzoligarchia szándékosan olyan monetáris kurzusba kezdett, amely szükségszerűen vezetett a pénzügyi összeomláshoz, és addig példa nélkül álló gazdasági nehézségeket okozott az amerikai gazdaság egészének és az Egyesült Államok lakóinak. A fő cél, mint már említettük az volt, hogy kikényszerítsék a kormánytól az aranyra átváltható pénz feladását. De további fontos cél volt az értéket előállító reálgazdaság ipari és mezőgazdasági üzemeinek a pénzügyi oligarchia tulajdonába való átvétele. A City of London urai számára azonban fontosnak találták, hogy tájékoztassák szabadkőműves testvérüket, Andrew Mellón-t, mert egyrészt az amerikai pénzügyminiszternek tudnia kellett, hogy a saját vagyonát mikor vonja ki a tőzsdéről. Fontos érdek volt, hogy az amerikai pénzügyminiszter saját vagyonát illetően gazdaságilag ne menjen csődbe, mert ellenkező esetben olyan kormányintézkedésekhez folyamodhat, mint a tőzsde bezárása, egészen addig, amíg a spekulációs láz alábbhagy, és a tőzsde megnyugszik.
    Paul_Warburg

    Paul Warburg

    1929. március 9-én a Grand Orient szabadkőműves Paul Warburg jelt adott a FED valamennyi tagbankjának, hogy kezdjék meg részvényeik még magas áron történő eladását, és mielőbb vonják ki vagyonukat a tőzsdéről. Ha a jelzést követően azonnal cselekednek, hatalmas haszonra tehetnek szert, amikor a Dow Jones index a mélybe zuhan. Mellon-nak a bankja volt az első, amely követte Paul Warburg tanácsát. Hét hónappal
    Folytatás

    később,1929.október 24-én, a FED által hét éven át következetesen felpumpált pénzbuborék kipukkadt. Ekkoriban már új elnöke volt az Egyesült Államoknak, Herbert Hoover, aki maga nem volt szabadkőműves, de az ő pénzügyminisztere is Andrew Mellon volt, vagyis az az amerikai politikus, akit elsőnek tájékoztattak a new yorki tőzsde tudatosan előidézett krachjának az időpontjáról.

    ReplyDelete
  11. üdv Mindenkinek jó hétvégét, be akartam tölteni egy cikket lehet sokan olvasták már mi volt az oka a 29-33-as összeomlásnak aki meg találja olvassa el, hogy ugyan mi jön le neki írja is meg, mert nekem teljesen olyan mint napjaink eseményeit olvasnám annak ellenére hogy közel 80 év telt el.
    Egy dolog a FED biztos tudja napra pontosan mikor jön egy nagy szakadás a tőzsdéken szvsz. ez akkor fog be következni mikor nem csak Mo. hanem még több vagyis sok ország meg tagadja a hitel fel vételt egyenlőre ezt megint csak az adott országok jegybankárai tudják, kérdés most hogy ezek a forgató könyvek hogy állnak, hogy érdeke lesz-e a FEDnek tőzsdei krachot csinálni vagy csak sima erős korik mennek majd a tőzsdéken, tehát én úgy látom hogy a befektetők sorsa a FEDen múlik ők itt a mindenhatók ha ők azt akarják legyen esés akár hétfő akkor lesz ha azt akarják még 3 év emelkedés esés nélkül akkor az lesz, ezt a fenti cikk alapján írom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem hiszek az összeesküvés elméletekben

      "aki a piacot (híreket stb.) okolja a veszteségeiért, soha nem lesz sikeres kereskedő"

      az ok-okozati viszony azonban belátom lehet, erre már mások is figyelmeztettek nem is olyan régen, azaz, hogy pénzügyi lufi kezd kialakulni és ez viszi fel a részvényárakat, a kockázat érzékenység megint csökkent...

      Delete
    2. Ugye milyen nehéz még elliott alapján is esést prognoztizálni erre a bika piacra, pedig ha jó látom vagy 2 hete már várod, mikor én kb. 2 hónapja hét közbe előre jeleztem hati, dax esetén senkinek nem tetszett de azért gyorsan lett hatiba 2000 pont daxba is 650, de most hát nem igen esésre állnak a dolgok szerintem.

      Delete
    3. :o(

      Én az emlékeim szerint brutál esést jeleztél, mielőtt eltüntél volna...
      (nem keresem vissza, DAX)


      Nálam ott volt a kérdőjel, az OTP esetében is, amikor esett, hogy egy új csúcs benne lehet a pakliban. (ott is a full esésre mentél, nem zártad időben a nyitott pozit)

      El kell olvasni az ezzel kapcsolatos elemzéseimet, nem azt mondtam, hogy esni fog, sőt, azt mondtam, írtam, hogy kell egy kör felfelé és fel kell készülni egy lehetésges fordulatra.

      CSATOLOM:

      "Szerintem elérkezett az idő, a hosszútávú long pozíciók csökkentésére, stoppok szorosra húzására. Ez nem short és nem azonnali zárásra való felszólítás, csak egy gondolat, hogy fel kell készülni arra, hogy lefordulnak a piacok, egy hosszabb bear szakaszra. Nem kell itt armageddonban gondolkozni, egyenlőre, csupán az óvatosság elve alapján készülni kell a zsákban lévő profit megvédésére, a veszteség elkerülésére.

      Azt hiszem nem írtam ki még ilyet, bár több eset is volt, amikor kinézett egy nagy lefordulás, most azonban nagyon reális esélyét látom, kellene még egy kör felfelé, néhány piac, termék vonatkozásában, de közel vagyunk nagy tf-n a kész szerkezetekhez.

      Gondolkozz és legyél felkészült minden irányra, csak magadra hallgass, ne másra, ha a pénzedről van szó!"

      "még egy felfelé kör" - "közel vagyunk nagy tf-n a kész szerkezethez"

      Továbbra is tartom, heti gyertya esetében egyébként is 4-5 elfér...

      Egy dolog, amiért senki nem szólt még, de látom, tudom, hasonlót írtam már, volt, amikor bejött és volt, amikor nem...

      Delete
  12. Nem akarok piszkálni senkit,de a short várásod igaz DAX-ra

    "TWER
    Hathor ne haragudj de 1000 pontos DAX emelkedés után inkább shortot várok mint longot."
    "TWER
    Ez a DAX nem tudom el vánszorog-e 7700-ig akkor még a min. elvárásomat sem haladja meg amely 7750, már azért írom mert ilyen SP-futi emelkedésnél már 1% fölött szokott lenni."

    Mintha te írtad volna nem is olyan rég,gondolom emlékszel, írásaidra
    7200 körül még longolni sem mertél,mert nem bíztál benne, volt egy ilyesmi beírásod is ha jól emlékszem
    Most akkor merre????????
    Egyszer mindenkinek igaza lesz,talán még nekem is,igaz számszerű előre jelzéseim max a ritkán berakott chartjaimon vannak
    Az igaz hogy valaki beírja hogy OTP 2600 és ugyan abban a post-ban OTP 8000 is emleget (Gondolom emlékszel erre is),garantáltan az egyik majd csak bejön és jöhet a meg mondtam...........

    Semmi rosszindulat nincs ebben részemről,ezekkel én nem foglalkozom,inkább kereskedek,te meg közben a véleményeddel ide oda forogsz.
    Nekem van saját ker.rendszerem, de soha nem szidtam, sem Elliott-ot sem más rendszert,
    Irányügyileg, most is jól vagyok,remélem ha váltás lesz abban is részt tudok venni.
    Remélem nem fog megjelenni ez is vagy 3x.

    ReplyDelete
  13. :-)
    Arra nincs vmi jó story, hogy ELLIOT is ezeknek dolgozott és leadta előre az összes hullámzást, ami ott hever most is Ben Shalom Börni előtt...
    Adnak és Cimballinak ezt kéne megszereznie, mint Grál lovagok...

    Jó hétvégét...

    Forcag

    ReplyDelete
  14. Itt az igazi tőzsde guru az lesz aki lefele is tud lövöldözni és valamennyire pontosan fölfele lehet nagyon mivel tombol a bika így DAX min. 8460-8500 ha megy tovább 9250, SP min. 1680.1690, ha át viszi 1850. OTP. 520-5050, majd 5400.
    Na de lefele most ezt várom ki lesz az aki be vállalja mert én itt már le nem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :(

      én nem jövedölni akarok, hanem leolvasni a grafikonokon található információt
      én nem guru akarok lenni, hanem keresni rajta, profitot elérni

      elliott által van egy elképzelésem, nevezetesen, hogy lehetséges egy lefodulás, signált a belépőre még nem kaptam, kimaradt három nap egy fontos szituációnál, kedd délután, szerda délelőtt meglátjuk, mit mutat a grafikon

      ha az eddigi szentimentedből jósólnék, azt mondanám, réssel lefelé nyitás lesz kedden és elkezdünk esni :o)

      Delete
    2. A DAX már ma el is érte az alsó szentimentet.

      Delete
  15. és még lesz is új csúcs csak hogy megnyugtassalak. (lagalábbis szerintem)Remélem holnap elkezdődik a kis iv hullám ES-ben is meg DAXban is. E-Sben 1640köré DAXban 8200köré várom. Azért lássuk be 1000pontos emelkedést hajtott végre DAX amiben május 10. én volt kis korrekció... már éppen itt az ideje neki független attól hogy elliottos szemmel nézzük vagy akármi mással.DE szerintem mint ahogy iram ez itt meg nem az a csúcs amire várunk.Még valami nekem ez a Terimátor szerü mozgás DAXban meg úgy általában sok indexben elég gyanus... igen ágaskodik minden....

    ReplyDelete
  16. Elöbb irtam ide de valami gond lehetett mert eltünt. nah mindegy megpróbálom megfogalmazni megint :D
    Szerintem DAXban még lesz új csúcs, de most már jönnie kell a iv. hullámnak amit vártam mult hét második feláben... ES is felért kész a szerkezetke szóval ott is jöhetne lefele. ES 1640 DAX: 8200köré várom... Es-nel talan most egy kis b vagy ii formalodik lehet hsz, nem tudom meglatjuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betett spamnek, de kiszedtem, nem tom miért, biztos máshol olyanokat irogattál :o)))))

      Delete
    2. érdekes.. nincsen más hely ahol irogatnák :D vagy mégis? :D Én meg már kezdtem aggódni hogy valami mentális problémám van LOL .
      Nah jó éjt mindenkinek

      Delete
  17. Otpnel en ressel felt kepzelek el aztan lecsorgast. Pusztan kulfold miatt gondolom ezt.

    Gabor p

    ReplyDelete
  18. Eur huf osszekaphatna magat. Meg nem vitte ki az 1es csucsot szal meg el bennem a remeny az emelkedesre, viszont akkor mar illo lenne indulnia.
    Gabor p

    ReplyDelete