Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 1 April 2013

Bull or Bear

Az elmúlt időszakban mind többen fordultak el abba az irányba, hogy a nagy esés várása egyfajta tévedés és a piac gyakorlatilag egy magasabb rendű emelkedés első fázisában van, azaz tulajdonképpen egy nagy bull piacon vagyunk.
A magam részéről annyit tudok hozzátenni, hogy a piac sohasem bull v. bear, különböző szinteken mozog és a bear, illetve bull piac tökéletesen elfér egymás mellett, ami gondolom most sokaknak érthetetlen, de hamar megvilágosodik, ha elmondom a különböző timeframekre gondolok. A 2009 óta tartó emelkedést én továbbra is bear piaci rallynak tekintem, ami messze elmarad méretében az előző 1932-től tartó emelkedéstől. Továbbra is abban hiszek, hogy komoly, hatását tekintve az elkövetkező évtizedekre kiható esés fog bekövetkezni a tőkepiacokon (ható, nem addig tartó) és történelmet fog írni. Persze hű maradva az elveimhez, arra is figyelek, mi van, ha tévedek, nekem arra is van stratégiám. 
Figyelem, ez nem felelőtlen shortot jelent, csak a kereskedési stratégia meghatározásában van szerepe! Hamarosan (hetek) meglátjuk tévedek-e vagy sem.

31 comments:

  1. Sziasztok. Erdekes dolog ez a emberi pszchiologia. en is egyre tobbszor elbizonytalanodok, a esest illetoen, de aztan mindig meggyozom magamat. Igazabol ha csak korbe nezek a vilagban akkor feltehetnem a kerdest, mire fel emelkedjen minden? Ciprus egy ok ami csak ugy jott a semmibol, lehet holnap jon meg ket orszag.... Magyarorszag sincsen a legjobb helyzetben, SOT szerintem itt Angliaban is rosszabodik a helyzet. Akkor tehat csak egy ut marad szerintem.....

    ReplyDelete
  2. Normális dolog a bizonytalanság, senki sem tudja a jövőt a tőzsdén...:)))
    Tamás

    ReplyDelete
  3. Igen elég érdekes dolgok ezek a kérdés a BUX A szerint 20 év alatt esik még 14000 pontot ha nagy esés lesz, akkor itt már a nagy esés 2011-be le ment a maga 10000 pontjával fél év alatt amit itt a blogon egy ember látott előre az TWER volt.

    rip

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem annak van igaza, aki hangosan kiabálja, hogy igazam volt!

      Simán vissza lehet nézni, hogy ő épp 30000 fölé várta a buxot 2011-ben, de mindegy. ezekből a hozzászólásokból jön le, hogy te is csak bux a tőzsdén.

      Egyébként a 2012-es ábrája:

      http://3.bp.blogspot.com/-RDg0_sYPNVo/T7J6Nf9zEuI/AAAAAAAACrQ/Y8HgXxOp7zY/s1600/Twer+C+rajza2.jpg

      Mivel a mai napig nem ismeri a 3 alapszabályt sem, nehéz követni az ál-ellioti elképzeléseit, amit az ál-szakmaiság mögé bujtat, olyan ez, mint a kormány gazdaságpolitikája.... Az államadósság csökken, elég lenne megnézni a számokat...

      Peti

      Delete
    2. Üdv Peti

      SZVSZ. AD és a többiek charlie stb. várták 30000-ig.
      Itt a 2011-es ábrám.
      http://kepkezelo.com/images/xbif83069790xqfcb5j9.jpg
      http://kepkezelo.com/images/dzppitjixsr59nd2r1i.jpg
      Igaz nm 13500 hanem 14600 lett a vége de a 10000 pont ahogy rip írta ott volt a jóslatba és a fel rakott ábrába is én ezzel nem vitázom el múlt aki aki profitált belőle profitált aki nem nem ennyi, majd most 20 év alatt lehet ennyit profitálni.

      TWER

      Delete
    3. Peti, az államdósság azért nőtt most mert felvettek egy jelentős dollár hitelt + a magyar kötvénypiacon is nagyobb felvételek mennek a kedvező környezet miatt, mert most lehetett kedvezően felvenni ,ebből törlesztik a ballib kormány alatti hiteleket, ahogy ezek majd mennek ki úgy csökken az adósság is.... + az forint árfolyam is...
      A gyűlölet azért ne menjen egy szint alá...
      ne politizáljunk itt ha lehet !

      Delete
    4. Peti

      Ha ennyire vágod elliott akkor miért nem teszel fel ábrát és miért nincs megfejtés a BUXra mi pl. a 2011-es emelkedés vége és az elliottosok miért nem látták a 15000-es cél árat fokozzam még szerintem kacsa az egész e.o háp-háp.

      rip

      Delete
    5. Üdv
      az államadósság forintálisan magasabb mint 2010-ben most majdnem 22000 milliárd! Akor miért csökken? azt csak beadják a népnek akik sajnos nem tudják mifán terem és mi az!!jól jegyezd meg ezt a sort! az államadósság minden évben 1000 milliárddal növekszik mert minden kormány minden évben ennyivel adósitja el kb a nemzetet erre varrjál gombot!Ja és ezt soha nem lehet visszafizetni, mert akkor a nemzet minden egyes polgára esetleg csk egy alsógatyába szaladgálna az Orbánnal és bandájával az élen! Nos erről van itt szó kedves fórumos hozzászóló jó lenne felébredni itt nem bal és jobb oldalrol van szó már régóta! Itt a pártok holdudvara jól él a nép pedig szó szerint ÉHEZIK ez itt a baj.Bocsánat Ad az efféle irásért !

      Delete
    6. Üdv rip
      A megfejtés BUX-ra a következő halld ezt egy kezdő elliotostol.Amirőlbeszélsz az a B hullám b hullámának c hulláma volt lefelé.

      Delete
    7. Talán nem kellett volna 52 %ról 82%ra felvinni... 2002-2010 között....

      Amúgy nézzétek meg majd év végén, mennyi lesz.
      ismétlem, nagyobb összegű felvételek mennek most már fél éve mint kéne, mert a kedvező körülmények miatt többet vesz fel az állam de pont azért mert a törlesztés is nagyobb lesz az év második felében.
      akkor kifut egy jellemzően több száz milliárdos felvétel....

      Delete
    8. ez visszafizethetetlen még akkoris ha nem lesz hiánya az áht-nak és az önkormányzatoknak 20 évig! hitelt hitelből fizetünk ! miről beszélsz?

      Delete
    9. A neved légyszi ird ki ha lehet
      Köszi

      Delete
    10. Ha más pártszinek vannak akkor is ez a helyzet sajna

      Delete
    11. Üdv Toni!

      Merre várod hatit? Volt egy kis longom csütörtökről, dobtam. Egyenlőre erőtlen.

      Delete
    12. üdv boy!
      én most várok de sztem fel a váltakozás elve szerint

      Delete
    13. csúcsot kell ütnünk ;)

      Delete
    14. visszatérve azadósságra ha az éves költségvetéshez nézed az államadósságot nem a gdp hez akkor 150 % -on áll kb az eladósodottság erre varjál gombot erről senki nem beszél !

      Delete
    15. Én nem azt írtam, hogy visszafizethető, soha sem, máshol sem.
      De nehogy már ez is Orbán nyakába legyen rakva....
      TAMÁS

      Delete
    16. Sziasztok nálatok a stooqon a BUX, otp tehát a magyar piacra van adat szolgáltatás?

      leo

      Delete
    17. Üdv Tamás!
      tudod ő a piacról drágábban vette fel a hitelt mintha az imf adta volna x %-ért! látni kellene a lényeget itt NÉPHÜLYITÉS van !!Nem kell védeni egyiket sem már leirtam miért és itt a politikának VÉGE !ez a blog nem azért van hogy ezekkel a b...politikusokkal foglalkozzunk!!!

      Delete
    18. Szia Leo!
      Nálam sincs adatszolgáltatás

      Delete
  4. üdv Boy, Toni

    A múlt heti keddi el képzelés még nálam él
    http://kepkezelo.com/images/6ddcp5lx6psmt1x3nld6.png
    http://kepkezelo.com/images/gg1yohfwwxyt93zy9ck.png
    http://kepkezelo.com/images/wxymogqbbj69fsnt2dxk.png

    TWE

    ReplyDelete
  5. Én is felfelé várom, de még várok, lépek ha meggyőző lesz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üdv TWER!
      egyenlőre nyugalom türelem sztem és majd kiforrja magát mint a muft!

      Delete
    2. Boy egyenlőre nem longoltam meg mondom őszintén erre a 2-300 pontra nem, mert onnan vagy már lehet innen 18500 környékéről első körbe bux 17500 hati 17900 majd 350-re egy vissza text és 15700-ra várom tehát short keresés van nálam, otp nem tudom mit akar de még 4500 környékére vissza kellene menni.

      TWER

      Delete
    3. kopp - kopp van itt valaki???

      Delete
    4. én még 15 percig, bambulok :-))

      Delete
    5. Ne bambulj, nézd a mtelét :-)

      Delete