Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 7 May 2012

Hétfő

Véget értek a tréningek, elemzést egyenlőre nem teszek fel, majd keddre. OTP esetén még belelátom, hogy lemegy 3710 környékére és onnan északnak fordul, a kérdés, hogy abban az irányba meddig jut el, 3850 v. esetleg magasabbra, majd délnek fordul. Megj.: ez egy lehetséges scennárió csak.

47 comments:

  1. sziasztok!

    Kíváncsi leszek a mai nyitóra! ki mit tippel, mekkora lesz a rés hatiban? 400 pont?

    ReplyDelete
  2. Csak óvatosan! Számozásod alátámasztja?

    ReplyDelete
  3. számozást még nem kezdtem el. csak tipp! nincs semmim, nem is akarok nyitni míg nem tisztul a kép...

    ReplyDelete
  4. Sziasztok!
    Imi-Boy:
    Ami a chartokat illeti, szívesen máskor is :-)

    ReplyDelete
  5. Üdv Charlie

    Óriási gratuláció kb. 2 hete cimballi blogjába feltett DAX grafikonodhoz a B hullámot tökéletesen hozta a piac fordult ahogy jelezte a B hullám 6880-on. Remélem jó be shortoltál mert ez totál nyerő volt. Most meddig megyünk le vagy hol látod a fordulatot? Én azt látom ha itt 6450 körül nem fordul a DAX újabb mélységek nyilnak meg. Első kör 5900 körül.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valóban C hullám 6880-ról itt véget is érhetne, de olyan szignifikánsan réssel törte ma a fej-váll naposon is jól látható 6470-es nyak vonalat ami nekem azt mondja további esés jön 5850-es cél árral. Most texteli vissza vagy esetleg el megy 6500-ig utána zakó tovább.

      TWER

      Delete
  6. szia Twer.... kosz..sajna jobban elemzek mint kereskedem de gondolom nem en vagyok az elso es utolso ebbol a kategoriabol..nem jatszottam meg:(....inkabb a daxra nem mondanek most semmit,viszont az sp szerintem meglatogatja a kovetkezo napokban az 1310-1330as teruletet mielott ujbol felfele veszi az iranyt...

    ReplyDelete
  7. ..ez a bux elkepzeles sem volt olyan rossz...apr26an..
    http://kepfeltoltes.hu/120430/BUX5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem bizony nagyon is jó volt mivel egyezett az enyémmel is én úgy be shortoltam volna mint a pinty csak egy a baj, hogy már lejebről shortba ültem aminek az utolsó pakjait mivel reggel nem voltam de ki volt adva a meg bízásom hatinál 340-350re a rendszer zárta.

      TWER

      Delete
    2. Most hogy látod a BUXot a C hullám elméletileg meg lenne.

      TWER

      Delete
    3. lehet..de szellel(sp)szembe csak lepisalnank magunkat..

      Delete
  8. Tisztelt Blogtársaim!

    Sajnálattal közlöm veletek, hogy elkészítettem egy rettenetet bux heti néven, amire Twer szólított fel! Azt se bánom, ha nem nézitek meg, de ha már arra vetemedtek, hogy ilyen förmedvény nézegetésével üssétek el drága időtöket, kérlek benneteket a betűket nem sajnálva, alkossatok róla véleményt! :-))))
    félre téve a viccet. Van sok olyan pont ahol számomra is sántít egy kicsit, de megpróbáltam félrenézni és egy kicsit csalni, mert nem tudtam mást rá kitalálni.
    Szerintem a 5 of C valahol 17000-17200 között kell, hogy véget érjen. Onnan tovább merre? Gőzöm nincs. :-)

    ReplyDelete
  9. Charlie elküldöm neked, lécci rakd fel! De nem ám lenyúlod, mint saját chartot! :-)))

    ReplyDelete
  10. boy, először töltsd fel pl. a kepfeltoltes.hu-ra, aztán a képfeltöltés linkjét másold be ebbe a képletbe, amit az előbb használtál

    ReplyDelete
  11. charlie! nem találom az email címed, ha neked meg van az enyém dobj egy emailt lécci

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. magyarázat kicsit feljebb

      Delete
    2. Na látom sikerült :-) , ha adhatok egy tanácsot, legközelebb az "anchor text" -részt töröld ki és kacsacsőrök közé írd azt pl. BUX heti. Így ez a szöveg fog megjelenni.
      Biztos vagyok benne, hogy a 3. után már becsukott szemmel is menni fog :-)

      Delete
    3. boy..nem akarlak elkeseriteni tudod hogy csipem a kopasz fejed de ez itt szamhaboru..szerintem torold mielott ad meglatja:)..

      Delete
    4. Boy kösz a fáradozásod, különben ez az egyik verzió amire én is gondolok, ha a szept. aljra nagy A raktál a febr. csúcsra nagy B vagy nem jó értelmezem akkor egy nagy C még lefele hiányzik. Mindegy mert szvsz. még lesz egy emelkedés ami elég komoly.
      Kösz még egyszer.

      TWER

      Delete
    5. :-)))))
      hát most egy jót nyerítettem! Most megint elkezdtem nézegetni, tényleg gáz!!!!
      törlöm! :-))))

      Delete
    6. Twer!

      szerintem akár itt is lehet a nagy C, vagy pár százassal lejjebb max.

      Delete
    7. Charlie: Ez a számháború... nagy megjegyzés volt :-)
      Szerintem kár volt törölni, az ilyenből lehet jókat tanulni.
      Még szerencse hogy megnéztem, így bár törölted, de a böngésző cache-ből még sikerült elővarázsolnom ezt a gyöngyeszemet :-)

      Boy: Remélem nem veszed rossz néven, nem bántó szándékkal írtam amit írtam, nekem még ilyen sem lett volna...

      Delete
    8. nem szoktam megsértődni, az ember a hibákból tanul. Ha nem csinálok semmit, akkor nem hibázom, viszont nem is látom, hogy hol hibázom, hol hibáztam volna. bírom az építő kritikát, és charlié is az volt, csak humorosabb formában. én is nevettem rajta. :-)))

      Delete
  13. köszi azt hiszem sikerült!!! :-))

    ReplyDelete
  14. Na most egy szerűen le írom mire gondoltam 2010 ápr. csúcstól jött le a nagy egyes 2010 nov. végéig majy a nagy 2-es 2011 ápr. elejéig majd a nagy 3-as 2011 szept. közepéig most a nagy 4-est csináljuk vagy be fejeztük 2012 febr. elején és a nagy 5/1 a 2012. ápr. alj és most a 5/2-be vagyunk. Nálam meg mondom őszintén ez a verzió csak akkor bukik ha a BUX naposon szignifikánsan 20600 fölé zár. Különben mind pont és idő inter vallum vagy az idősíkom alapján teljesen klaffolnak a dolgok.


    Még valamit aki tudja, hogy miért nem lehet a febr. csúcs a nagy 4-es vagy esetleg még egy közelgő nagy 4-es hullám írja meg.
    TWER

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. charlie! ez alapján is kell, hogy még menjünk lefelé, igaz?

      Delete
    2. Igen végül is lehet mert pontba megtette az elvárást csak időbe nem és a nov. alj lenne egy B a 2011-es ápr. csúcs a C vagy kettes így oké esetleg.

      TWER

      Delete
  16. twer...igazad is lehet ha a kettes egy ilyen komplex szirszar volt...de valahogy nekem olyan B-s szagu...franc tudja...
    bux

    ReplyDelete
    Replies
    1. charlie, hú nem látható a képet, én most semmi másra nem utazom csak arra, hogy egyértelműen ki tudjam zárni, vagy megerősíteni a nagy 4-est mert szvsz. igen fontos pozi nyitás szempontjából mert ha még a nagy 5 hátra van akár félévig is ellehet ücsörögni benne nem akarok úgy járni mint tavaly, hogy ki be ugrálok.

      TWER

      Delete
  17. jelentem vége a tréningeknek, ma lezártuk, hazaértem, de dög fáradt vagyok, nem tudom mikor leszek online ismét, legyetek türelemmel, bár ahogy látom megy ez nélkülem is :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jó pihenést!
      Most is lezavartál pár 100 plusz km-t? :-)

      Delete
    2. :o) a második etap viszi a prímet, ez a kör most 1600 Km volt, egy esküvő és lakodalom kavart be szombaton... a két nagy nap között, nem akarok róla beszélni :o)))

      Delete
  18. Charlie!

    Ez az értelmezés nekem is büdös, nincs meg a "right look". Sőt, szerintem ez nem jó értelmezés, még az 1-2-1-2 is jobb lenne... Jobban hinnék egy B hullámban szeptemberig, onnan pedig egy c - ED jöhetne most, az egész pedig lehetne egy fail flat, vagy running flat. Ha belegondosz, akkor ez mutatná a trend erejét lefelé, amire nagyon számítunk, ráadásul tiszta lappal indulnánk, ami a lefelé kör C hullámát érintené.

    ReplyDelete
  19. Sziasztok!

    Ad, vagy nagyon gyorsan regenerálódsz, vagy Te is függő vagy... :-)
    Egyébként grat, a tréningesek hálásak Nektek, szép munka volt!

    Visszatérve a charthoz, ....jó lenne tudni hol járunk, de túl nagy tf, túl sok lehetőséggel...

    az lenne még idegőrlő, ha a B-ben egy hsz lenne... mert ugyebár még ez sem zárható ki?!? ;-)

    ReplyDelete
  20. Függő :o)

    2010 óta foglalkozom Elliottal, hiszek benne, mert működik. A nagy kép nekem más miatt fontos, nem kereskedem.(még:o)) Ezen a szinten befektetői döntés meghozatala miatt fontos. Nem mindegy, hogy az egy életre szóló befektetésekkel mit csinál az ember. Itt anyagi befektetésre gondolok, nem a humánra, azaz a tanulásra. 2010-ben kicsaptam az önkéntes nyugdíjbiztosításomat a részvény alapból, eddig ez jó döntésnek látszik, a magánhoz nem mertem nyúlni a jogi problémák miatt, vártam, hogy mi a helyzet, ott a garancia elvesztése okozott problémát, bár lehet már azt is elvették, de a nyugdíj alapom esetén konzervatív vagyok. Eljutottam oda, hogy azt is meglépem, de nem kapkodom. A gyereknek a lakásvásárlást elhalasztottam, várok még egy nagyobb áresést, mondjuk 5 év vonatkozásában min. 50%-ot..., de ebben nem most kell döntenem.

    A másik fontos kérdés, hogy a bankbetéttel mit csináljak, a döntés megvan, folyamatosan, de csak kis lépesekben megyek előre és vonom ki a pénzt a bankrendszerből, de itt vigyázni kell, mert az elveszett haszon - lásd kamatbevétel - nagy lehet.

    Elliott-i kép nem mindig "szép", a magyar piacra fel tudom rajzolni, hogy vége az emelkedésnek és már az esésben vagyunk. A 2010-ben nyúltak a magánnyugdíjpénztári megtakarításokhoz, emlékezzetek a haladó tréningen a háztartások részvényben tartott megtakarításai és S&P alakulásának összefüggésére. Arra gondolok, hogy a magyar piac ezért választhatott egy olyan verziót, ami ritkább Elliott-i alakzat és azért van a tőzsde sokkal lejjebb, ami a hullámelméletet nem befolyásolja, azonban nekünk nehezebb a képet kihámozni. Ezért lehet, hogy a Dow új csúcsra is kimehet, miközben mi a pince tetejét nézegetjük, hogy vajon elérjük e.

    A két év alatt sokat tanultam Elliott elméletéről és a hibákból, ami miatt gyorsan vártuk az esést. Tudjuk mi után mi jön, de a kontextust elfelejtettük. Ha ez egy magasabb szintű korrekció, akkor hosszabb lesz, mint az előző, időben, értékben. Mentségemre szolgáljon, hogy Prechter is benézte, de korrekció, ami mindig lassabb, mint ahogy azt először gondoljuk. A nagy elődök eszméletlen jó előrejelzéseket készítettek, több évtizedes időtávon (Elliott, Bolton), de azok impulse, emelkedő piacon történtek, ez pedig korrekció, ami sokkal nehezebb. Tudjátok Elliott is elnézte a 29-32-es válság végét. Ha pusztán a tényeket nézzük, akkor jelenleg vagy egy 4. hullámban vagyunk,ami a 29-32-es válságnál egy szinttel nagyobb, vagy a korrekciónak hosszabbnak kell lennie, mint az 1722-1788 közötti negyedik hullám, upsz, jön a sötét 21. század, ami a depresszió évszázada lehet. De ezek elméleti kérdések. A magam részéről a legelőnyősebbnek azt a verziót tartanám, ami szerint szeptemberben ért véget egy b hullám, reális, emelkedés A egyenes, összetett B hullám, most pedig egy jól számozható, esetleg ED formációban C hullám. Az ED az időzítés miatt lehet fontos.. DE hsz nem lehet, mert a korrekció magasra ment,ami nálam már kizárja :o) a 2008-as alj kb 61%-ra korrigált, hsz-ben ez nagyon magas. Ennek viszont örülök, mert ez szívatós lenne. Ha az egész korrekció lenne Hsz, akkor pedig még a felénél sem vagyunk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Őrülnék neki,ha most egy négyesben lennénk,ami után egy szépen megnyúló ötös jönne!!

      Delete
    2. :o))) kis telhetetlen short, majd long?....

      értem én, kinek kell 100 év depresszió?

      Delete
  21. Hú, lehet összeszedettebben és bejegyzésben kellett volna írnom, azért a gépelési hibák ellenére remélem érthető

    ReplyDelete
  22. Köszönjük, örülünk, hogy nem okoztunk csalódást. Remélem jó befektetésnek bizonyul majd!

    ReplyDelete