Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 12 July 2012

DAX napos - várakozás

Régen írtam a daxról. Nekem hiányzik minimum egy hullám felfelé, függetlenül attól, hogy mit látunk. Szerintem egyébként nagy eséllyel min. egy dZZ megy felfelé. 
Az emelkedést a június közepén elért csúcs átlépése miatt, ezt azóta nagy eséllyel várni lehetett. Miért? Mert egy hármas szerkezetet lehet felfelé menet látni, amiből lefordult, de utána új csúcsra ment, azaz a lefordulás nem lehetett 1-2, továbbá a korrekció nem lehetett flat, mert a júniusi mélypontot nem közelítette meg. Azaz ez min. egy kombináció, pl dZZ, akkor pedig még nem érte el a korrekció a végét. (Elliottosok óvatosságból korrekcióval számolunk)
Ez önmagában még kevés lenne, de ha megnézzük az RSI-t látható, hogy keményen 52-ről fordult felfelé, azaz egy új csúcs elérésére nagy eséllyel számíthatunk. Látható, hogy az előző csúcsok esetében RSI 70 környékét is elérte, ez bull jelentést hordoz. Meg kell nézni az emelkedést, tippem, hogy minimálisan 62 RSI érték köré elmehet.

DAX napos chart:


Egyedüli negatívum, hogy az MA9 alatt van az RSI, hogy a másik oldalról is szóljak. De nézzük mi lesz ha eléri, lefordul, vagy átviszi.

No comments:

Post a comment