Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 21 June 2012

Bux1212 és Bux - várakozás

Az eddig gyorsan mozgó piac, hirtelen lelassult, ez korrekcióra utal. Nem érte el a piac a célzónát, elmaradt tőle. Vajon láttuk e a csúcsot vagy még idő kell hozzá? Szerintem ez a legnagyobb kérdés most.  Egyenlőre az adatok alapján, annak ellenére is, hogy mikor írom az elemzést a külföldi piacok zuhannak és a devizák sem mutatnak szép képet, még azt gondolom, hogy nem volt meg a csúcs, csupán egy negyedik hullám, a csúcs előtt. Miért gondolom? Mutatom, először a napos ábrát, majd az órást.

Bux1212 napos ábra:

Rájöttem miért tudok ilyen sok elemzést írni, nem rakom bele a számozásokat, mennyivel gyorsabb, csak szerintem sok esetben zavart okozhat, bár eddig senki nem szólt. :o) A napos ábrán sok minden nem látszik, nézzük meg az órás chartot.

Bux1212 órás chart:


A tréningen elhangzottak alapján behozom a képbe az RSI-t. Megnéztem, hol van a legnagyobb momentum, legmeredekebb emelkedés helyszíne. Találtam egy rést is azon a helyen. Tudjuk a rés leggyakrabban egy 3/3 hullámban merül fel. Nem mentem le még egy szintet, aki figyelmes észreveheti, hogy egy szinttel lejjebb lépve vszinű ott már az 5. hullámban keletkezett rés, de ez szerintem ezen a tf-n az értelmezés tekintetében nem lényeges. Látszik, hogy az RSI az élesen emelkedő szakasz végén éri el csúcspontját. Ez lehet a 3/3. Azaz utána az esés csak a [iii]/(iv) lehetett, majd jött az emelkedés, ami kijelölhette [v]-t. Jól látható a divergencia is, ami további megerősítést ad a számozás helyességére, vagy legalábbis abba az irányba mutat. Az RSI 70 felett van, ez órás szinten még bull jelzés. A trendcsatornákat is behúztam, továbbá figyelembe vettem a negyedik hullám várható korrekciós célárát, a sokszor mondott eggyel alacsonyabb 4. hullám terét, illetve e jelölés szerinti a=c elvet. Ez alapján holnap a piros zónába esik a piac, ami csak az eggyel magasabb szintű, a jelölés szerinti Minute (iv) hullám lesz.
Nagy eséllyel innen fog felfelé fordulni a piac, azaz a csúcs elérése lehet a jövő hétre marad. Ami talán nem is olyan nagy baj, hisz félév vége lesz, előtte nagy esés nem szokott bekövetkezni, ráadásul ez a nyaralás előtti jelzett időtávval jobban összecseng. Ezt tekintem most elsődleges értelmezésnek, ugyanakkor az ábrán a [b] hullám meghatározása sok kérdést felvett, ezért folyamatosan figyelem az alternatív lehetőségeket. 
Tudom, amerika időközben erősen esik, nem akarok görcsösen ragaszkodni ehhez az elképzeléshez, de egyenlőre, remélem érzelemmentesen ezt látom. Az érveket, ami miatt ezt támogatom, leírtam. Ha láttok valami szakmai hibát az értelmezésben, ne habozzatok, nyitott vagyok!!!

Cet 22:45 Köszönöm Naitssz sasszemű észrevételét. Megnéztem a sima buxot, ott nincs ekkora baj, azonban nem szép az, amit kis tf-n láttam, meglátjuk mit hoz a holnap, mert most nem tudom egyik irányba sem letenni a voksom.

Hasonló képet mutat a sima bux is. Itt a napos kép. 


15 comments:

  1. üdv AD

    A hati valóba ezt a képet mutatja, de a BUX nem, már a múlt héten vagy a hét elején is írtam, hogy én még mindig nagy valószínűséggel a BUXnál 17800-ra csak az A hullám végét teszem mivel a B időben sem pontba nem hozta a kívánt értéket tehát 1 napig tartott ésa vélt A pont 1200pontos emelkedésével szembe eset kb. 200-300 pontott, tehát mos tennél én véleményem szerint mivel most indul a B a cél ár BUX esetén 16500 körülre teszem. Ez egybe is esik az SP ék cél árral .

    ReplyDelete
  2. Szia Ad!
    Bux1212 óráson B után (i)-(ii), i-ii nem jó mert a ii lentebb van mint a (ii)!
    Meg is néztem Én nem jól látom-e!

    A tegnapi csúcsig 5/1 3 hullám ment fel lehet az volt az 5.hullám első hullám Ed-ben? ez holnap kiderül!

    Naitssz

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszi! Nem mászok most bele a Markersba, nem tudom a sima indexnél is belelóg e vagy sem. Nem mentem le kisebb tf-re, ezen a nagyságon azt a szakaszt [iii]-ig tudom máshogy is számozni, nem raktam hozzá nagyon fibót sem.

      Delete
    2. Buxnál más, mert ott volt egy kt szűkülés!
      Ott sem jó 1-2-1-2!
      Na majd látjuk mit dob holnap a gép! :)

      Jó éjt!

      Delete
  3. A másik szvsz ezek a cél árak akár holnap nyitóba meg is lehetnek, az amcsiknál további esést valószínűsítek.

    ReplyDelete
  4. A másik ki futotta már északnak ez az index magát fél év ide vagy oda ha esni akar esik az emelkedés jóval korábban indult mint a többi indexnél.

    ReplyDelete
  5. A B hullám esetében nem tudom mire gondolsz, mert az idejére sem és a hosszára sem nagyon van vezérlőelv.

    Nem köteleztem még el magam, várok, mert nem egyértelmű a kép. OTP esetében elhiszem az esést, célzóna fölé szúrt, komoly ellenállások előtt, MOL gyanús, bár tegnap hetesen még 2-3 hét oldalazást beleláttam az egyik verzióban. Ami furcsa, hogy nagyon összeálltak az indexek és a nagy fordulat előtt elhiszem, hogy nem megy ki teljesen a várt zónába a papír, de még várok, mert a mai nap után mindkét irány veszélyes lehet. Lehet Cimballinak lesz igaza, aki 5. hullámot vár lefelé, szemben Dannal és az EWI-vel, kiderülhet holnap. Érdekes, hogy a devizák sem érték el a célzónákat, csak a tetőket, de náluk akár bele is férhet.

    ReplyDelete
  6. 1291 Cimballi 5. hullám végének a várt szintje, azt hiszem Twer te is idevárod az indexet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lehet igaza lesz Twer-nek és elhúzódó korrekcióban most egy B jön, szerintem inkább egy 2-es. 1-2-1-2 nek is lehetne értelmezni szerintem.
      de én is számítottam a jelölt zóna elérésére, bár SP.ben is gondoltam még egy fel kört. az már nem lesz szerintem sem, de még a hírírók kitalálhatnak valamit reggelre, hogy jó legyen a jelölésünk a buxra.
      BUX60_távoli kép

      Delete
    2. vagy a-b-w-a-b-y, na itt van a trükk, ami már nagyon hiányzott, ezt mondtam, hogy zavar, hogy mindenki ua. látja a grafikonon

      Delete
  7. megnéztem a buxot, nem bírtam magammal. Nem tudom, a fenti számozást óráson már nem támogatom annyira. Érdekes, hogy a februári lefordulás alakzatát hozza az index kicsiben, akkor lehet egy komolyabb lefordulás. De a bux 2000 pontot esne, miközben az SP még 40-et?

    ReplyDelete
  8. Sziasztok,

    Brikka,
    aranyból sajnos kimaradtam...:-( írtam is, hogy zártam... még 'csak' certinél tartok, és nekem nem volt meg a 80/20 :-/

    más
    USD/HUF -ot nézzétek meg napos charton, az MACD-vel.... mindenféle számozás nélkül sztem full ugyanolyan mint a januári esés... zéró vonalnál még nagyon 'szét van nyílva'..... sztem további kis esés még lehet benne...

    ReplyDelete
  9. üdv

    Egy kis ki igazítás én nem azt állítom, hogy 1290 környékén fordul az SP hanem valamilyen szintű hullám ott véget ér, én inkább a 3/3 valamelyik al hullámára gondolok.

    ReplyDelete
  10. Sziasztok !

    Szép szabályos 5 hullámos az esés BUX hatiban a tegnapi 18.285-től lefele. Belső alhullámai is elég szabályosak. (Most vagyunk szerintem a 3/5/4 alhullámában.)

    ReplyDelete
  11. BUX hati lassan fordulhat felfele, megvan az 5-ös szerkezet összes hulláma már.

    ReplyDelete