Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 1 May 2012

OTP

Valami nem stimmel a nagyobb képpel (heti, napos), ezért nagyobb tf-re mentem. Szeretném látni, hogy valóban bear-e a piac, vagy tévedtem a kiinduló értelmezésben.

A havi chartra tettem egy-két jelölést, elnézést kérek azoktól, akik nem fogják megérteni, igazából a tréningeseknek tettem fel, azért, hogy egy kicsit elgondolkozzanak. A jelölések alapján a lényeg, hogy a piac nagyon bear havi alapon, egyértelmű számomra, hogy nagyobb timeframen, ez medve piac. Önmagában ez nem jelent semmit, nem kell elkezdeni kapkodni a shortokat, mert ettől napi szinten még óriási emelkedések lehetnek a pakliban, sőt ettől még hónapokig emelkedhetnek a piacok, látható, hogy 2008-ban egyértelműen a medve uralta a piacot, sőt azóta is, ennek ellenére sikerült az OTP-nek 7.000 fölé kúsznia.

A 2007-es csúcs valamilyen szintű 5. hullám lehetett, ahonnan egy nagyobb szintű korrekció indult. A korrekció nincs kész, a piac még bear. A képen látható hsz, nem háromszög, a piac nem fog kitörni belőle, úgy ahogy azt a hagyományos TA várja.


OTP havi chart:


Ha heti szinten kellene egy jó számozást feltennem, akkor nehéz feladatom lenne, nem tudom pontosan mi zajlik az OTP esetében heti szinten. Nagy eséllyel idő kell hozzá, hogy kialakuljon a szerkezet, az OTP nagy kérdés heti szinten.
Egy nap gondolkodás után elővettem egy korábbi elgondolást, mely szerint a piac 2011 szeptemberében csak a 2008-as esés c of B hullámát teljesítette. Heti vonatkozású ábrán kézenfekvő ez a megközelítés, de akkor miért került elvetésre? Egy gondom volt eddig ezzel a megoldással, hogy a mélypontból decemberig egyértelműen nem impulse mozgást láttunk. Eltelt 7 hónap a mélypont óta és még mindig nem alakul ki az a szerkezet, ami az egyedüli lehetőség a fenti probléma megoldásában, nevezetesen egy diagonal. A piac jelenlegi képébe még túl korai beilleszteni, de reális megoldás lehet arra a problémára, hogy miért nem omlott eddig még össze a tőzsde és vele együtt a bankpapír. Szeptemberig az esés 4-5 hónap volt, azóta 7 hónapja korrekciózik és nyoma sincsen annak (egy LD verziótól eltekintve), hogy közeleg egy összeomlás. (grafikusan, nem fundamentálisan). Cimballinál valaki hónapokkal ezelőtt azt írta, hogy még nem elég erős a szentiment, hogy egy mindent elsöprő lefelé kör elinduljon. Heti chartot nézve teljesen egyetértek, gyakorlatilag semleges a piac.
Amennyiben a diagonal verzió lesz a befutó időben elhúzódó emelkedésre lehet majd számítani, ez akár még hónapokig eltarthat. Figyelem! A diagonal verziónak ez egy korai értelmezése, nincs elegendő adat arra, hogy a feltételezésen, illetve a vizsgálaton kívül bármi komoly következtetést lehessen levonni belőle.

OTP heti chart:


Napi szinten az OTP piacára figyelni kell, gazdasági helyzet ide, vagy oda, a papír bull jeleket mutat. A csonka hét, illetve talán az azt követő sokat mondhat a jövőről.  Napi szinten  bull a papír, de figyelni kell, mert hamarosan fordulat fog bekövetkezni, korrekció közeleg. A bull oldal kezd Jeffrey Kennedy szavaival élve "crowded" lenni.

OTP napi chart:


Órás alapon a papír pull back jeleket mutat, ami azt jelenti, hogy a jövő héten (csonka hét) további korrekcióra lehet számítani. A korábban említett 3700- 3740-es zóna lehet a cél, ahonnan északnak fordulhat.

OTP órás chart:


Kereskedési szempontból a napi és órás chartnál nagyobbat nem érdemes nézni. Órás alapon esély van további korrekcióra, majd ismét emelkedésre, naposon a bull zónában zsúfoltságot mutat a papír, azaz közeleg egy erősebb korrekció. Természetesen az "elveszett" 4 nap miatt nem lehet tudni, hogy mit fog okozni, lehet  az órás korrekció elmarad és réssel nyit a piac, majd meglátjuk.

folyt. köv.

20 comments:

 1. Sziasztok!

  Azt hiszem ma kapkodhatjuk a fejünket, hogy hol tartunk. Slingshot vadászatot 10 után indítom! :-)

  ReplyDelete
 2. Sziasztok !

  Verzióm alapján már végeztünk az 5/3 hullámmal BUX hatiban. Most vagyunk kábé az 5/4 vége felé. Hamarosan emelkedés megint következő 1 órában.

  ReplyDelete
 3. Célár nálam : 19.100-19.200.

  ReplyDelete
 4. Dax-Kereskedési összefoglaló: vétel: 6819 pont, célár: 6874 pont, veszteségvágás: 6795 pont, hozam/kockázat arány: 55 pont (0,8%)/ 24 pont (0,35%)=2,3.

  ReplyDelete
 5. 5/5 időzítésemet jól elvétettem, de számozás és célár tartva.

  ReplyDelete
 6. :( 926-nál egy 0- val elütöttem a shortot brrrr.

  ReplyDelete
 7. az mit jelent? 1.000 helyett, 10.000 adtál?

  ReplyDelete
 8. ja, most látom, hogy ez egy szomorú smiley. akkor biztos nem tudtál adni. :-(

  ReplyDelete
 9. szerintetek megyünk lejjebb?

  ReplyDelete
 10. Szerintem BUX hatiban egyelőre korlátos a további lefele (még egy kis leszúrásra számítok). 5 percesen szépen látszik, hogy nem tud kitörni a korrekciós csatornából lefele, egyelőre. Nálam ez az 5/4 (azaz 4 of 5). Ha kitörünk belőle fölfele, az lesz majd az 5/5. Csinálok egy ábrát róla.

  ReplyDelete
 11. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 12. (Most még várok egy leszúrást 18.770-18.820 környékére.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. üdv

   Esetleg ben volt már az 5/5 reggel mert óriási barish sling volt 10 körül ami nem 1-2 napos, másik egy ilyen réssel nyitás föl és egész napos esés az esetek 95%.ba fordulatot jelez lásd reggeli barish slinget.

   kappa

   Delete
  2. Szia Kappa ! Az is elképzelhető. Magam részéről az idő kérdését most elég rugalmasan kezelem, mert pl. 4 napos ünnep, meg lehet egy ED-t csinálunk most, tehát sok a "szabálytalanság". Egyelőre tartom a verziómat, míg nem bukik meg jelentősen.

   Delete
 13. Közben a kis leszúrást megcsináltuk. Erről a szintről kellene majd felfele indulnunk verzióm szerint.

  ReplyDelete
 14. otp: szerintem 4/C hullám jön lefelé a mai csúcstól

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sziasztok!

   Egyetértek! :)

   Köszi a múltkori JELZÉST a csonkára! :)

   Naitssz

   Delete